Gość: diplodok IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 17.08.11, 09:21 Złodzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koles "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: 57.67.164.* 17.08.11, 09:32 to nie wina poczty, tylko prawa i politykow co je stworzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.18.25.213.easy-com.pl 17.08.11, 09:42 I od tego należało zacząć. To nie poczta ukształtowała rynek tylko partyjniacy pod swoich koleżków żeby zrobić im ciepłe posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriston Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.artcomp.waw.pl 17.08.11, 09:41 takie ceny za przesyłki płacą sklepy e-komers.pl/questions/76/ile-pacicie-za-przesyki-kurierskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: testman Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.122.19.153.dyn.user.ono.com 17.08.11, 09:44 "ujednolicanie" cen w UE brzmi zupełnie jak podwyżka cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.nyc.res.rr.com 17.08.11, 10:07 Gość portalu: testman napisał(a): > "ujednolicanie" cen w UE brzmi zupełnie jak podwyżka cen. ---- "Ujednolicenie" brzmi raczej jak zwalczanie nieuczciwej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.ericpol.com 17.08.11, 10:25 Ujednolicenie to zwalczanie konkurencji wszelakiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jkolonko "DGP": Drogie przesyłki blokują handel 17.08.11, 09:50 Ostatnio bardzo sobie chwalę paczkomaty zamiast kurierów i korzystam gdy tylko jest ku temu okazja. Koszty niższe niż przy wysyłce przez Pocztę Polską, a nie trzeba na nikogo czekać, tylko odbiera się w dowolnym czasie. Do tego w dobrych sklepach za tą niską cenę udaje się uzyskać dostawę w 24h od momentu zamówienia! Wiem, że nie każdy ma taki paczkomat pod domem, ale dużo ludzi nie korzysta, bo nie zna usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 18.08.11, 00:29 Po doświadczeniach z dochodzącymi z opóźnieniem fakturami z TP SA, które dostarczał Inpost, więcej nie skorzystam z usług tejże firmy i to nie ważne, czy będą to paczkomaty czy coś innego. Poczta Polska może też nie jest doskonała, ale korespondencja i paczki sprawnie dochodzą - bynajmniej w Wielkopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Bynajmniej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 10:24 Znasz znaczenie tego słowa? Co miałeś na myśli pisząc "bynajmniej w wielkopolsce"? Naucz się znaczenia słów zanim ich użyjesz, bo robisz z siebie przygłupa mówiąc delikatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuh A co, za darmo byście chcieli?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:17 Do cholery, za darmo ma wam kurier paczkę przywieźć? Paliwo idzie w górę, wszystkie opłaty idą w górę - oczekujecie, że usługi kurierskie stanieją? Heeeelllooołłłł, kurier to nie instytucja dobroczynna, on też ma rodzinę i musi ją utrzymać! Chcecie tanio to sobie gołębia kupcie i za jego pośrednictwem wysyłajcie przesyłki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: A co, za darmo byście chcieli?? IP: 195.82.180.* 17.08.11, 10:33 Człowieku nie przeczytałeś? Ceny są wyższe niż w UE. I to przy zarobkach niższych niż przeciętnych europejskich i porównywalnych cenach benzyny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuh Re: A co, za darmo byście chcieli?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:38 Owszem, przeczytałem te bzdury. Ceny wyższe niż niż w UE? Bzdura! Porównaj choćby cennik lokalny w PL i w D na stronach DHL i zobaczysz gdzie jest taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Tomek Re: A co, za darmo byście chcieli?? IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 10:46 Przesyłka jakiegoś gadżetu z Chin via China Post to koszt 5$, odległość 30 razy większa niż przeciętna w Polsce. Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: A co, za darmo byście chcieli?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 11:31 Świetny przykład, nie ma co. A ile centów dziennie zarabiają pracownicy China Post i jakie mają urlopy, chorobowe i plany emerytalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Tomek Re: A co, za darmo byście chcieli?? IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 11:59 Pewnie uważasz że pracownik China Post biegnie z tą przesyłka prosto do mnie, co? Otóż jesteś w błędzie, przesyłka samolotem leci sobie do jakiegoś europejskiego kraju i dalej obsługuje ją europejska firma. A wszystko to za 5$, wliczając w to obsługę celną. Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz "DGP": Drogie przesyłki blokują handel 17.08.11, 10:20 Paliwo najdroższe w Europie, usługi kurierskie najdroższe w Europie, opłaty interchange za płatność kartą najdroższe w Europie... Czy jest coś, co w tym kraju jest tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: 109.232.26.* 17.08.11, 10:33 buahahaahah. stary, paliwo to akurat mamy najtańsze w europie. trafiłeś kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defoe Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 12:54 Tak, a teraz przelicz sobie to "tanie" paliwo na średnie zarobki w europie i u nas. Nadal jest najtańsze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murasek Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 12:03 Tak !! bardzo tanie jest narzekanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ister Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.rev.pro-internet.pl 17.08.11, 12:18 > Paliwo najdroższe w Europie, usługi kurierskie najdroższe w Europie, opłaty int > erchange za płatność kartą najdroższe w Europie... Czy jest coś, co w tym kraju > jest tanie? Siła robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
michianstefanoff Poczta Polska winna? 17.08.11, 11:28 Dziwne rozumowanie. Poczta Polska ma najniższe ceny, lepszą obsługę niż kurierzy, to niby na czym polega zdziwienie, że tańsza i lepsza oferta jest wybierana przez większość zadowolonych klientów? Gdy kupuję coś na allegro lub na ebay - to mam porównanie. Często wysyłka którymkolwiek kurierem to koszmar, strata czasu. Przykład: wysyłka w piątek, paczka poczty polskiej jest u mnie rano podwieziona pod dom, często kilkanaście minut przed przyjazdem dostarczający paczkę dzwoni do mnie na komórkę i po mniej niż 24h paczka jest u mnie. Taniej i lepiej niż przez jakiegokolwiek kuriera. taka sama przesyłka wysłana którymkolwiek kurierem byłaby najszybciej w poniedziałek i do tego kurier najczęściej zostawia awizo i zaprasza po odbiór w oddalonym o kilkadziesiąt kilometrów mieście wojewódzkim - informnując, że inaczej paczka wróci do nadawcy. Często też paczki są podrzucane sąsiadom a nie do rąk własnych odbiorcy chociaż odbiorca jest w domu i czeka na przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Poczta Polska winna? IP: *.centertel.pl 17.08.11, 11:30 Dziwne rozumowanie. Poczta Polska ma najniższe ceny, lepszą obsługę niż kurierzy, to niby na czym polega zdziwienie, że tańsza i lepsza oferta jest wybierana przez większość zadowolonych klientów? Gdy kupuję coś na allegro lub na ebay - to mam porównanie. Często wysyłka którymkolwiek kurierem to koszmar, strata czasu. Przykład: wysyłka w piątek, paczka poczty polskiej jest u mnie w SOBOTĘ rano podwieziona pod dom, często kilkanaście minut przed przyjazdem dostarczający paczkę dzwoni do mnie na komórkę i po mniej niż 24h paczka jest u mnie. Taniej i lepiej niż przez jakiegokolwiek kuriera. taka sama przesyłka wysłana którymkolwiek kurierem byłaby najszybciej w poniedziałek i do tego kurier najczęściej zostawia awizo i zaprasza po odbiór w oddalonym o kilkadziesiąt kilometrów mieście wojewódzkim - informnując, że inaczej paczka wróci do nadawcy. Często też paczki są podrzucane sąsiadom a nie do rąk własnych odbiorcy chociaż odbiorca jest w domu i czeka na przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Poczta Polska winna? IP: 82.160.139.* 17.08.11, 12:36 To naprawdę szczęście, ponieważ wybierajac przesyłkę pocztową, zamiast kurierskiej, ja z reguły czekam w nieskończoność, a bywa też że towar przychodzi uszkodzony w transporcie, bo na poczcie się z nim nie patyczkują. Nie zaryzykowałabym przesyłki z aparatem cyfrowym lub jakąś kruchą rzeczą przez pocztę. Nie mam już zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Zatrudnię Tomasza Kwiatkowskiego! IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 11:52 Oczywiście u konkurencji. Jaki procent rynku przesyłek ma PP? Jelsi ten pan tego nie wie (albo ukrywa, że wie), to powinien najwyżej nosić paczki. PS. Przedpiścy mylą usługę kurierską z pocztową usługą dostarczenia paczki. Usługa kurierska PP to Pocztex - detalicznie trochę tańszy niż np. DHL. Ale nie należy porównywać cen detalicznych, tylko te z umów firm kurierskich z klientami - a one są o co najmniej 50% niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: *.nyc.res.rr.com 17.08.11, 12:12 Jest tyle miejsca dla innowacji służącej poprawie jakości usług kurierskich że płacz o ujednoliceniu taryf to po prostu skomlenie głupców, miernot i złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w "DGP": Drogie przesyłki blokują handel IP: 82.160.139.* 17.08.11, 12:33 I tak wolę kurierów or leżącej na łopatkach, niekompetentnej poczy polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: "DGP": Drogie przesyłki blokują handel 17.08.11, 13:19 z ta tanioscia w polskich sklepach to chyba sie ktos z h...em na glowki pozamienial amazon jest tanszy i do tego daja darmowa przesylke wiec nei wiem czym polski sklepy chca konkurowac, chyba brakiem mozliwosci placenia karta Odpowiedz Link Zgłoś
polsz "DGP": Drogie przesyłki blokują handel 17.08.11, 13:20 "Szef grupy roboczej do spraw e-commerce w Związku Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska Tomasz Kwiatkowski tłumaczy, że to co się dzieje, to wina Poczty Polskiej, która zdominowała rynek, ustalając przy tym wysokie ceny." To bardzo ciekawe spostrzeżenie. Bo jakoś, nawet obserwując koszty wysyłek na allegro widać, że koszt przesłania czegoś pocztą jest co najmniej dwukrotnie niższy niż kurierem. Więc kto tu ma wysokie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś