Gość: Petarda IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.11, 12:03 a Szymon M. chyba teraz pracuje w PKO BP... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Ach ten Jakubas. IP: 87.204.209.* 26.08.11, 14:20 Jakubas: "efekt końcowy dla mnie i dla spółki byłby praktycznie żaden" Dlaczego nie zauważył tego 3 lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco A ja siedze sobie w banku, pale cygaro, 26.08.11, 16:02 ogladam CNN i mysle dokad polece w ten weekend. A tlum robotnikow zapieprza w znoju i gnoju naprawiajac torowisko by splacic cos co zarobilem jednym frajerskim podpisikiem. Transferuje zyski na swoje konto na kajamanach a armia trepow na ktorych nie place grosza z podatkow dba o to zeby zylo mi sie bezpiecznie w tym kraju... A wszyscy przychodza zebrac o kredycik na cale zycie do mnie. A wszystko zgodnie z prawem. KAPITALIZM - lepszy od systemu feudalnego - Zyc nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: A ja siedze sobie w banku, pale cygaro, IP: 87.204.209.* 26.08.11, 18:08 Tak, to jest kapitalizm. Każdy może usiąść, chwilę pomyśleć, po czym zapalić cygarko, transferować zyski i patrzeć na armię ludzi, którzy kupują u mnie chleb, zamawiają transport, czy produkt o wysokiej jakości made in Germany w Turcji robiony. Tak, kapitalizm jest lepszy od systemu feudalnego. Pracownicy pracują, a ja inkasuję nie dziesięcinę tylko dużo większy procent. I jeszcze sami się proszą o tę pracę. W kapitaliźmie, teoretycznie, każdy tak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hen Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.11, 14:17 Jeżeli zarząd i rada nadzorcza wiedzieli i akceptowali zyski ze spekulacji, to muszą też zaakceptować straty Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... 26.08.11, 14:19 Polandia to kraina stworzona przez i dla oprychow, patrz "parlament". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer To umorzenie jest zgodne z trendem IP: *.icpnet.pl 26.08.11, 20:11 ogólnoświatowym. Właściwie teraz zgodnie ze sztuką to powinno się go nagrodzić. Przecież ludzi odpowiedzialnych za gigantyczne straty na instumentach pochodnych w różnych globalnych instytucjach finansowych nagradza się wypasionymi premiami, a straty tych instytucji pokrywa się dojąc z pieniędzy całe społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Szymon M. IP: 87.204.209.* 26.08.11, 14:23 Gość portalu: Petarda napisał(a): > a Szymon M. chyba teraz pracuje w PKO BP... Tal, ale PKO ma dużo więcej pieniędzy na takie akcje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11krzych Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.181.170.130.static.crowley.pl 26.08.11, 14:29 Biegły, stwierdził, że konstrukcja umów była niekorzystna dla spółki, nie uwzględniały tego, że trend zmian kursu euro może się odwrócić. To niech biegły spokojnie skończy gimnazjum idzie na studia, tam się może dowie co to są opcje. Jak biegły może być takim analfabetą ekonomicznym. No chyba, że to zdanie wyprodukował dziennikarzyna, który nie zrozumiał opinii biegłego. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... 26.08.11, 14:36 Opcje sa po to, aby zabezpieczac biznes. Jak sie tym rozpoczyna spekulowac, to mozna troche zarobic, albo duzo stracic-no chyba ze jest sie Sorosem albo Goldmanem. Tak do pomyslunku-udzial amerykanskiej finansjery w globalnych zyskach wynosil przed 35 laty ok 10%, obecnie ok 30%- oni tam na kolanach dziekuja bogu za internet i takich gupich polskich biznesmanow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:54 zdefraudował 150 baniek i nic a 13 latek zabrał z koszyka 1 zł i pod sąd Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżer 26.08.11, 15:30 Waldusiu, nie uzywaj slow ktorych nie rozumiesz. pl.wikipedia.org/wiki/Defraudacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Perez Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:55 A czy nie jest to tak że jak zrobisz straty na 100zł to cię zwolnią z pracy a jak na miliony to już nie? pereztaste.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
buszel Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... 26.08.11, 15:55 Bardzo łatwo jest się na kimś wyżyć i zemścić. Zabawne jest jak ludzie manipulują. Robią wyrok zemsty oświadczając wszem i wobec że nie są mściwi. To jest żenujące. Zarządowi ryzyko pasuje do póki przynosi zyski. A jak przestaje to dajcie nam winnego do ścięcia głowy. To tak jakby nagle bułki przestały się sprzedawać i co trzeba podać do sądu sprzedawczynię? Bardzo łatwo jest krytykować takiego managera. Ale ludzie w których rękach są odpowiedzialne decyzje, a jest nacisk Prezesów na ryzyko i łatwy zysk naprawdę nie mają fajnie. Nie ma przy tym zazwyczaj jasności co do kompetencji i decyzji jaka jest strategia. Strategia jest taka że ma być szybko zysk i ma być tak, żeby było dobrze! Brawo Prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.lsanca.fios.verizon.net 26.08.11, 16:50 pan Jakubas ma takie pojecie o finansach jak jego byly dyrektor finansowy czyli zaden , mozliwe ze to sa wyniki tego solidnego ksztalcenia na polskim MBA. Tylko mozna sie usmiac z naiwnosci i ignoracji. Jezeli robi to 700 tys Polakow to swiadczy juz o glupocie tego spoleczenstwa ale jezeli robi to wlasciciel firmy to mysle ze pownien myslec o innym zajeciu. Jednak pan Jakubas wie jak placic pod stolem za zamowienia robot wiec dalej plywa .NIe jest msciwy poniewaz nie ma szans, poza tym jak moze zaskarzyc decyzje prokuratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.08.11, 16:57 ...a Szymon M. pracuje w PKO BP i linia kredytowa dla Pana Jakubasa, na 150 mln, uruchomiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Prokurator umarza śledztwo przeciwko menedżerow... IP: *.acn.waw.pl 26.08.11, 18:58 Problem z opcjami wziąłsię z tego, że główni księgowi byli zatrudniani po znajomości a nie po kompetencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
skilt i bardzo mi się ten wyrok podoba: Jakubas bankowo 26.08.11, 22:03 wiedział o tych opcjach tylko jak się sprawa walnęła to rżnął głupa. Jak mnie się podobają tacy bucowatowi managery. Tak jak Murdoch przed komisją BBC: on o niczym nie wiedział. Qrwa facety nawet nie mają odwagi za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś