Dodaj do ulubionych

Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma...

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.11, 19:22
tak naprawde gdyby rzad obnizyl podatki a koncerny znizyly swe zyski to cena ON moglaby byc od 4 do 4,20 zl, a benzyny o 30 gr wiecej.Ceny ropy spadaja,srednio chodzi po ok.90 dol, kilka lat temu srdnio chodzila po 130 do 150 dol (to bylo chyba na wiosne 2008) i wtedy ceny ON zatrzymaly sie na 4,70 zl,pamietam,bo kupilem w marcu 2008 auto z Dieslem i byle zaszokowany w czerwcu 2008,jednak przy cenie ok.90 dol cena ON wynosila ok.5 zl,benzyny ok.5,30 zl.Kurs dolara w roku 2008 byl inny,srednio 2,20 zl,teraz srednio 2,70 zl.Jednak nawet z innym kursem dolara,gdy cena ropy jest az o 60 dol nizsza niz w 2008,srednio,to cena za ON powyzej 5 zl,czy nawet teraz te 4,95 zl,jest nadal za wysoka, na moj gust o ok.40 gr, a panstwo tez moze obnizyc akcyze,jezeli nie chce dobijac gospodarki za wysoka cena ON, gdyby panstwo zeszlo w dol o np. 30 gr na litrze,a moje wyliczenia zbyt wysokiej ceny sa dobre to litr ON moglby realnie kosztowac ok.4,30 zl,juz dzis.I do takich cen powinno dazyc madre panstwo.
Obserwuj wątek
    • olek_01 Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża 26.08.11, 20:32
      Gość portalu: gugcia0 napisał(a):
      >I do takich cen powinno dazyc madre panstwo.

problem jest w tym ,że nasze państwo nie jest mądre , ale podoba mi się
      akcja Orlenu - oby jeszcze zeszli ,10-30 gr / Ltr
      to byłoby jeszcze lepiej - Orlen nadawałby ton a na stacjach byłoby
      4,20-4,30 i zwiekszyliby sprzedaż pomimo obniżek :-)))
      a cała reszta się dostosuje do Orlenu :-))
      i będzie prawdziwe hasło : oby żyło się lepiej ;-)
      • carcharodon.carcharias Wozimy się do pracy na zmianę ze znajomym 27.08.11, 10:01
        To jest prawdziwy zysk !! Niech sobie różne Orleny w ... gardło swoje 10-cio groszowe obniżki wsadzą :) Teraz spalam tylko około połowy tego co wcześniej
        więc jak dla mnie 'wacha' jest po 2.50 :P Polecam !!
        • Gość: aja74 Re: Wozimy się do pracy na zmianę ze znajomym IP: *.home.aster.pl 27.08.11, 10:15
          Przychodzi biedny Żyd do rabina i prosi o radę:
          Oj, mądry Rebe, pomóż mi. To moje życie takie ciężkie: mieszkam w niewielkiej chatce z żoną, czwórką dzieci, babcią, dziadkiem i jeszcze teściową. Już się zupełnie nie mieścimy w tej małej izdebce. Oj pomóż, mądry Rebe...
          Na to Rabin powiada:
          Słyszałem, że masz w obórce kozę?...
          - Tak Rebe, mam jedną kozę, co daje mleko, którym karmię dzieci.
          - To ją teraz sprowadź do domu - mówi rabin.
          Rebe, Rebe, co ty mówisz?... Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i jeszcze koza?... To jak ja teraz będę mieszkał?...
          Ale rabin był nieubłagany - musisz wprowadzić sobie kozę do domu!!
          Za parę tygodni rabin spotyka tego Żyda i pyta się:
          - A co tam Icek u ciebie?
          Oj Rebe. Teraz to już zupełnie nie da się żyć w domu. Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa, dziadek i jeszcze teraz ta koza. To już nie jest życie.
          Na to rabin powiada:
          - To zabierz kozę z powrotem do obórki.
          Za niedługo rabin jeszcze raz spotyka Żyda i pyta się go:
          Jak tam Icek, w twoim domu?...
          - Oj, Rebe. Jakiś ty mądry! Jak my teraz mamy w domu dużo miejsca. Świetnie mieścimy się w tej izdebce - ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i dziadek. Oj jakiś ty mądry, Rebe...

• megasceptyk Re: Wozimy się do pracy na zmianę ze znajomym 27.08.11, 14:38
            no proszę, jest jednak inteligencja :)
            • Gość: es Orlen wykańcza konkurencję IP: *.ip.jarsat.pl 27.08.11, 21:17
              Robiłem tak samo... w Capitalism 2: stacje Orlenu mogą sprzedawac paliwo z minimalną marżą lub nawet stratami bo zysk spólka ma na hurtowej cenie, tak łatwiej wykończyc konkurencję:

Zdrowa konkurencja (sytuacja hipotetyczna)
              paliwo hurt 4,50, detal 4,99

Polskie warunki (quasimonopol)
              paliwo hurt 4,90, detal 4,99

Która stacja to wytrzyma?
      • Gość: elwood Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.08.11, 13:54
        Strzeżcie się blach SKL-słoneczna Kalifornia, mogą zrobić krzywdę,
    • Gość: Piotr Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.metrolink.pl 26.08.11, 20:48
      "Mamy tu do czynienia z odwróceniem psychologicznej bariery z początku roku - wówczas traciły stacje, które jako pierwsze sprzedawały benzynę 95 powyżej 5 zł, dziś klienci odwrócą się od tych, którzy nie obniżą cen - uważa Cieślak"
      wow zawsze jestem pod wrażeniem tego rodzaju kobiecej logiki
    • Gość: ĄgośćĘ Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 26.08.11, 21:06
      Podnieść cenę paliwa do 10 zł za litr a następnie obniżyć do 6 jakie zachwyty będą na tym forum. Jakie "ochy" i "achy" taki spadek niebywałe!!!!!!!
    • Gość: gege Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 21:24
      a czytałeś budżet ?

mamusia i tatuś emeryt / rencista - 5 września ma nie dośtac emerytury / renty ?
    • Gość: Marcin Zwyczajna kiełbasa wyborcza IP: 193.200.183.* 26.08.11, 22:55
      Przecież to zwyczajna kiełbasa wyborcza. Orlen jest państwowy i obniżka cen paliw przed wyborami to zagranie polityczne rządu.

Zaraz po wyborach podwyższają akcyzę na paliwo, od 1 stycznia 2012 rośnie VAT, więc i tak sobie wszystko bardzo szybko odbiją w dwójnasób. Już w przyszłym roku paliwo może kosztować ponad 6 zł za litr.

A głupi naród po raz kolejny zagłosuje na partię cudów gospodarczych.

• Gość: oszczędny Re: Za kaczorka cena pewnie przeskoczyłaby 10 zł. IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 08:14
        Za kaczorka cena pewnie przeskoczyłaby 10 zł. To już wolę te 6 zł
      • erte2 Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza 27.08.11, 09:32
        Marcin
        Cokolwiek by rząd nie zrobił - zawsze źle. Wrzask dookolny - "benzyna za droga, obnizyć akcyzę, obnizyć podatki, zadziałać anby było taniej" Rząd nie ulega - źle.
        Gdyby uległ i obniżył akcyzę - "kiełbasa wyborcza". Gdyby obniżył akcyzę a ceny na stacjach i tak by nie spadły - źle, bo nieudolny rząd. Gdyby obniżył akcyzę, ceny by spadły, ale przez to byłyby mniejsze wpływy do budżetu i nie starczyłoby np. na emerytury czy refundację lekarstw - no to w ogóle horrendum.
        Niestety, Polska nie ma złóż ropy i gazu tak jak Norwegia czy Kuwejt, rozwiniętego przemysłu jak Niemcy czy choćby od stuleci stabilnej gospodarki i zgromadzonych zasobów z czasów kolonialnych jak Wielka Brytania. A na dodatek ma społeczeństwo które miało naiwną nadzieję że po zmianie ustroju zostaną spełnione wszystkie puste obietnice PRL-u i w dużym stopniu odziedziczyło mentalność roszczeniową na zasadzie "mnie się należy".
        Przez długie lata za przeciętną pensję można było kupić mniej więcej 250 -300 litrów benzyny (o ile była i nie była reglamentowana). Dzisiaj za tę samą przciętną pensję kupuje się tej benzyny litrów 500 (a przecież od tamtych czasów ropa zdecydowanie zdrożała; o różnicy w jakości nie wspomnę).
        Ale takim co "im się należy" nigdy nie dogodzisz.
        • zolta Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza 27.08.11, 10:17
          Erte ale to nie rząd uległ i obniżył akcyzę tylko jeśli już ( a jest mimo wszystko spore tego prawdopodobieństwo ) była ingerencja rządu to ja też po wyborach spodziewam sie powrotu do "normalności" o ile nie podwyżek do wspomnianych 6 zł....

wspominasz tu o średniej pensji za którą można kupować ileśtam litrów paliwa ale w swoim przytaczaniu danych zapomniałeś podać że zgodnie z danymi gusowskimi 70% społeczeństwa nie zarabia średniej krajowej ...

Nie jestem sympatykiem PiSu, w poprzednich wyborach głosowałem na PO ale zawiodłem się ...
          • Gość: k Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.11, 10:39
            Za średnią pensję wyjdzie 600 litrów, więc pan wziął pod uwagę, że nie wszyscy zarabiają średnią.
            Wyobraź sobie, że jednak też są tacy ludzie jak ja, którzy są za jak najwyższą ceną paliwa.
            Cena 20 PLN bardzo, by mnie satysfakcjonowała, bo jazda po drogach wtedy zrobiłaby się przyjemna.
            • wutang4eva Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza 27.08.11, 11:02
              Dobre rozumowanie. Mnie natomiast satysfakcjonowalaby cena 30 zl za bilet autobusowy oraz 25 zl za chleb, 50 zl za piwo. Nie byloby takiego tloku w sklepach i w autobusach:)
            • Gość: jorge Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 14:00
              Za inflacją wynoszącą 20% też jak mniemam się opowiadasz? A za artykułami FMCG odpowiednio droższymi też?
        • Gość: marek Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 03:25
          sam sobie kupuj 500..... ja się drugi raz nie urodzę i chcę coś pożyć, na zachodzie kupują 3-4 razy więcej, transport nie jest taki kosztowny i mozolny jak w tym kraju...

jak lubisz to ciesz się z drogiego paliwa spalanego w bezsensownych korkach, których by nie było gdyby drogi budowano systematycznie

jak lubisz ciesz się z czasu przejazdu polskim pociągiem 350 km w 8 godzin, no ciesz się do diabła!!
          • fleshless Re: Zwyczajna kiełbasa wyborcza 28.08.11, 07:33
            Marek, ale urodziłeś się tu i teraz,
            w takim, a nie innym kraju,

jak ktoś powiedział - nie mamy ropy jak Kuwejt czy Norwegia - i tego faktu nie da się zmienić ot tak. To jet uwarunkowanie, do którego trzeba się dostosować. Tak jak do wielu innych, m.in. do tego, że Polska to kraj na dorobku i nic nie poradzisz na to, że tak jest. Tzn. poradzisz, tylko, że to nie polega na oczekiwaniu, że dobrobyt spadnie z nieba.
            Nie można oczekiwać, że Ci z zasianego ziarna wyrośnie krzok dzień po tym jak je posiałeś...

nie da się się zadekretować dobrobytu.

Chcesz pożyć?
            To trzeba było się urodzić bogatym w bogatym kraju.
      • Gość: q-ku bardzo smaczna kiełbasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 11:28
        więcej takiej kiełbasy poproszę
    • madziapl1 Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... 27.08.11, 05:46
      Niektorym Polakom marzy sie kurna chata ! Przywileje by chcieli z PRLU a Prawa od "demokracji". O malych prywatnych stacykach benzynowych i malych sklepikach musimy zapomniec. Nizsze ceny moze dac tylko wojna miedzy olbrzymimi koncernami naftowymi ! i sieciami Super Markietow.
    • Gość: świr Porąbany kraj, porąbani dziennikarze IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 08:13
      Porąbany kraj, porąbani dziennikarze czyli tak źle a tak niedobrze. Ceny wysokie to płacz. Ceny spadły to lament, że małe stacje mniej zarobią.
    • donmarek Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża 27.08.11, 09:17
      Nie bardzo zgadzam się z podanymi przez Ciebie liczbami, jako, że( za bankier.pl):
      - w bieżącym roku -2011- cena ropy nie spadła poniżej 100 usd, a średni kurs usd (dla 8 miesięcy tego roku)jest na pewno na poziomie powyżej 2,8 zł.
      - 2008 - kurs usd od 2,02 zł do nawet pod koniec roku 3.08, a cena ropy od nawet poniżej 50 usd do maksymalnie 150 usd. Natomiast średnia cena ropy dla całego 2008 r jest zdecydowanie niższa od obecnej średniej ceny.
    • chronoxs Przed wyborami musi spaść 27.08.11, 09:55
      A potem 5,90
      • Gość: lagodny lucjan paliwo powinno byc po 10 zeta IP: *.cust.tele2.se 27.08.11, 10:06
        w Polace jest za duzo aut. paliwa z ropy sa nieekologiczne i przestarzale

i tak, wiem. na pewno masz dobry powod, zeby miec auto i nim jezdzic

• Gość: 777 Re: paliwo powinno byc po 10 zeta IP: *.toya.net.pl 27.08.11, 10:29
          A co proponujesz? Prąd i zasięg 150km czy może koszmarnie drogą hybrydę, która ma silnik spalinowy?
          • sokolasty Re: paliwo powinno byc po 10 zeta 27.08.11, 21:38
            Albo zbiorkom, który jedzie o 50% dłużej i wymaga trzech przesiadek.

Gość portalu: 777 napisał(a):

> A co proponujesz? Prąd i zasięg 150km czy może koszmarnie drogą hybrydę, która
            > ma silnik spalinowy?
      • Gość: maryna Re: Przed wyborami musi spaść IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 10:07
        Przed wyborami musi spaść, a po wyborach znów w górę ?
        rządowcy pięknie nas mamią.
        a którzy...to widać.
    • mp.1976 Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... 27.08.11, 10:31
      a co mnie małe stacje interesują ? Ich problem ... ja jestem małą firmą i jakoś nikt się nie lituje i nie współczuje mi !!! To to samo co lament małej części ludzi co narzekali na wysoki kurs CHF ( ale jak się zarabia złotówki, a płaci walutą, to trzeba być debilem, by nie wiedzieć że kiedyś może być to niekorzystne !!! Ale święte krowy oczekiwały współczucia i pomocy od Państwa, a ja pytam za co ?? Za brak myślenia ? ). Teraz paliwo wszędzie tanieje, więc jak mali chcą się utrzymać, muszą się dostosować do ogółu !!!
    • Gość: Rafał Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.swidwin.vectranet.pl 27.08.11, 10:43
      A dlaczego nikt już nie mówi o beznynie po 3,50-3,70 zł sprzed tego, jak nagle podskoczyła na 5 złotych?
      • Gość: :/ Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 10:51
        "Tańsze paliwo się utrzyma.." - ale tylko do wyborów :/
    • Gość: 123 Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 10:57

w ankiecie brakuje punktu : ida wybory i trzeba przypodobac sie gawiedzi
    • Gość: tram Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 11:01
      Mam pytanie. Ile płaci wam orlen za kolejny tego typu artykuł? Prawda jest taka, że jako pierwsze ceny obniżyły właśnie te mniejsze stacje. Druga rzecz to to, że orlen łaski nam nie zrobił.
      Ludzie, wbijcie sobie do głowy, że cena baryłki ropy to na dzisiaj 85 dolarów. Jeszcze niedawno było ponad sto. I tutaj wielkie podniecenie, że obniżają cene benzyny do 5 zł. Przy takiej cenie i kursie dolara cena litra benzyny nie powinna przekraczać 4,5 zł.
      A wy się jeszcze z tego cieszycie.
    • Gość: zombi Żenada! IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.08.11, 11:21
      Parę groszy taniej, a podnieta taka, jakby do 3zł za litr zeszło. Porównajcie cenę paliwa w stosunku zarobków w Polsce i innych krajach eurokołchozu!
      • Gość: peter Re: Żenada! IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 11:35
        polska srednia brutto ~3700 czyli powiedzmy jakies 2800 netto.
        niemcy srednia brutto 3100€ czyli około 2300€ netto.

benzyna polska - 5zł
        benzyna niemcy - 1,5€

2800 / 5 = 560l
        2300 / 1,55 = 1480l
        • Gość: zombi Re: Żenada! IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.08.11, 13:16
          Gość portalu: peter napisał(a):
          > polska srednia brutto ~3700 czyli powiedzmy jakies 2800 netto.
          > niemcy srednia brutto 3100€ czyli około 2300€ netto.
          >
          > benzyna polska - 5zł
          > benzyna niemcy - 1,5€
          >
          > 2800 / 5 = 560l
          > 2300 / 1,55 = 1480l

Sam widzisz w jakiej czarnej dupie jesteśmy, ale co niektórym wystarcza obniżka parę groszy na litrze, by rządzącym laskę zrobić w podzięce.
    • greges58 Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... 27.08.11, 11:22
      Jeśli jedynym argumentem istnienia " małej " stacji była niska cena - niech zbankrutuje !
      W Cholerę... .
      Lali wodę do oleju, olej do tańszej benzyny a tańszą do droższej ?
      I tak w kółko ;)

Nie ma czego żałować !

Pozdrawiam ^^
      Grzesiek

• Gość: radek Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 12:42
        Jak nie masz pojęcia o handlu paliwami to nie zajmuj głosu.Prowadzę małą stację od 20 lat, i uważam że te opinie o małych stacjach to mit Dolewanie i miesznie to było za komuny i to w dużych stacjach, gdzie do zbiornika o poj.50000 l z benzyną dolewali 1000 l ON , ale wtedy była różnica w cenie o ponad 1zł. Na małe stacje przyjeżdżają stali klienci i nie można sobie pozwolić na przekręty.Do działalności jest potrzebna licencja opłacana raz na rok oraz inne koszty takie jak UDT, prąd , legalizacja i inne.Możliwość zakupu mamy tylko w 2 rafineriach i to w takiej cenie jak oni mają na swoich stacjach.Sytuacja taka jest już od wiosny , kupujemy praktycznie po takich cenach jak sprzedajemy.Jestem na skraju bankructwa.Oczywiście do spłaty kredyty. Jest to taka sama sytuacja gdyby na mieście były dwa supermarkiety z towarami w jednej cenie, a Ty nie miałbyś wyboru w innych sklepach
    • Gość: dlugi Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.ip.netia.com.pl 27.08.11, 11:26
      Zawsze tak jest co roku.Wakacje się kończą to i ceny paliw spadają.Przecież wakacje to najlepszy okres dla stacji żeby się nachapały ile wejdzie nie wiem jak resztę ludzi ale mnie to wcale nie zaskoczyło.
    • loban1980 Ma nadzieję, że to nie promocja przedwyborcza i .. 27.08.11, 11:30
      niższe ceny otrzymają się dłużej
    • Gość: mcozio ciekawe,,w niemczech IP: *.limes.com.pl 27.08.11, 11:37
      paliwo po niecale 6 pln za diesel a ich zarobki sa 4x wieksze niz nasze..paliwo w polsce mogloby byc po 3 pln gdyby nie podatki w cenie..
    • Gość: taka prawda Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 12:08
      A dlaczego benzyna ma być drożna od ON. Na całym świecie jest na odwrót.
    • Gość: ker Eksperci, nie dawno mówili, że benzyna będzie po 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 12:50
      zł zaraz po wakacjach i taka cena się utrzyma. Szybko zmieniaja zdanie.
    • Gość: dópskowołowe Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.147.99.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.11, 12:52
      Ludzie! Ku**a!! Trzy miesiące temu wacha po 4,99 to był skandal, koniec świata itd, a dziś to super wiadomość? Sku88iała Wybiórcza już wam całkiem z mózgów gó... zrobiła?!?
      • Gość: Łukasz Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.aster.pl 28.08.11, 04:20
        Dokładnie. Taka prawda. 4,50 to było drogo. Ale "tępy lud wszystko kupi". Wystarczy na chwilę zrobić po 5.30 po czym z łaską zejść do 5.00 i lud się cieszy i świętuje. Paliwo w polsce powinno być po około 3 złote.
    • Gość: zbanowany Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 13:32
      Ja wiem ze nalezy liczyc kazdy "grosz" ale obnizka ceny benzyny o 10-20 groszy to gowno nie obnizka ile tej benzyny spalamy miesiecznie? podejrzewam ze wiekszosc miesci sie w 100 litrach to oszczednosc 10-20 zyle niby cos ale jednak to "nic". Straca tylko te male stacje ktore sa w poblizu "koncernow" bo normalny czlowiek nie bedzie jechal 20 km zeby zaoszczedzic "5 zyla" a na dojazd wydac "7".
      Jezeli przeczytam ze cena paliwa spadla o 1,5 -2 zyla wtedy uznam to za dobra wiaomosc.
    • Gość: mario61 Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża ma... IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 13:37
      Wpisy na tym forum świadczą o głębokiej ignorancji autorów. Wystarczy zapoznać się z notowaniami cen ropy naftowej na rynku międzynarodowym, które od kilkunastu dni systematycznie spadają, by przestać pleść banialuki;w szczególności o jakimś mitycznym, przedwyborczym wpływie rządu na ceny paliw na stacjach benzynowych.
      • Gość: niro Re: Tańsze paliwo się utrzyma. Ale Orlen pogrąża IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 13:49
        Wreszcie doczekalismy sie sytuacji że cena u producenta jest nizsza niz u posredników. Nigdy nie mogłem pojąć jakim cudem np. Nestle kupujac paliwo " u Orlena " , sprzedaje je taniej niz na stacji firmowej Orlenu - to przeciez chore było !!
    • Gość: MrT Idą wybory to tanieje benzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:17
      Taa. Żaden redaktorzyna nie zauważył że tanieje to przed wyborami?? Państwowy moloch sterowany rządem obniżył ceny. Nie bójcie się, po wyborach wystrzelą w górę!
      • Gość: www Re: Idą wybory to tanieje benzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:18
        I to jest kampania wyborcza za pieniądze kierowców!
        • Gość: gindi Re: Idą wybory to tanieje benzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:46
          Cena hurtowa w Orlenie na dziś (27.08) bez opłaty za transport (+5groszy/L):

Eurosuper 95 - 4 069,00 zł/m3 + 23% - 5004,87 zł/m3 , czyli ponad 5zł w zakupie za 1l!!!
          Olej Napędowy Ekodiesel - 3 920,00 zł/m3 + 23% - 4821,6 zł/m3

Maksymalny upust od Orlenu dla dużych graczy to - 100zł.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka