Gość: Hate Banditos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 11:54 Ubeckie wadowickie bandyctwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konkretniekarol Michalczewski: Nie mam nic do napojów Black 04.10.11, 11:56 Moim zdaniem tak jak strategia marketingowa Food Care jest wyjątkowo "szczwana", ale i kontrowersyjna, tak roszczenia Michalczewskiego również rodzą wątpliwości. Rozumiem ochronę znaku towarowego, haseł itd. Ale każda reklama oparta jest na jakiejś strukturze skojarzeń, a tymczasem niebezpiecznie zbliżamy się do granicy, wzdłuż której poziom abstrakcji tych skojarzeń jest niemal dowolny. A poza tą granicą jest wielkie pole absurdu. Upraszczając: czy Michalczewski wykupił wszystkie tygrysy na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument Dla mnie oryginalny zawsze będzie Black, d.Tiger IP: *.biznes.mm.pl 04.10.11, 12:31 Coś, co obecnie sprzedaje się pod nazwą Tiger, to dla mnie tylko podróba, żałosna próba obecnego producenta wejścia na rynek na cudzych plecach. Oryginał jest tylko jeden, obecnie pod nazwą Black. Nie piję podróby. Nie dlatego, że ma gorszy smak czy gorsze właściwości, lecz dlatego, że nie podobają mi się tego typu działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Michalczewski: Nie mam nic do napojów Black IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 12:42 Etyka nakazuje ignorowanie produktów FoodCare. Niech chytry straci nie dwa a trzy razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Michalczewski: Nie mam nic do napojów Black IP: *.ceramika.agh.edu.pl 04.10.11, 12:54 > Ubeckie wadowickie bandyctwo... ??? Wadowicka sitwa jest jednoznacznie proklerykalna i, historycznie rzecz ujmując, wywodzi się z kręgów antykomunistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Chciwość zabija IP: *.ip.netia.com.pl 04.10.11, 13:20 panie Michalczewski. Produkt nie nazywał się Tiger tylko i wyłącznie ze względu na Pański pseudonim sportowy, ale przede wszystkim, ze względu na nazwę głównego konkurenta. Strategia Foodcare jest jasna, chcieli stworzyć dla Czerwonego Byka (Red Bull) konkurencję w postaci Czarnego Tygrysa (Black Tiger), ale Michalczewski uważa, że skoro on ma pseudonim Tiger, to już nikt na świecie nie może tak nazwać żadnego produktu nie odpalając Michalczewskiego kasy. To tak jakby WizzAir zakazał innym używania koloru fioletowego... Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Chciwość zabija 04.10.11, 14:28 To tak jakby WizzAir zakazał innym używania koloru fioletowego... Kolor fioletowy jest zastrzeżony (wyłączność używania) dla pewnej firmy czekoladowej na terenie całej Unii Europejskiej (ohim) Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: Chciwość zabija 04.10.11, 14:42 > Kolor fioletowy jest zastrzeżony (wyłączność używania) dla pewnej firmy czekola > dowej na terenie całej Unii Europejskiej (ohim) To jest jeden z lepszych przykładów na przekroczenie granicy absurdu w zastrzeganiu symboli handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: her Re: Michalczewski: Nie mam nic do napojów Black IP: *.3s.pl 04.10.11, 13:35 srutu, tutu, pierdu pierdu - jak sie nie ma skąd wziąść kasy to trza doić póki można... i tak nie pije tego świństwa:) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie piję SYFU TIGE Nie piję syfu tiger i syfu black IP: 195.117.255.* 04.10.11, 14:43 nie piję SYGFU TIGER Odpowiedz Link Zgłoś