Dodaj do ulubionych

Portal ogłoszeniowy

22.10.11, 12:50
Myślicie, że warto zainwestować we własny portal ogłoszeniowy? Można jeszcze na tym zarobić? Zastanawiam się nad stworzeniem takiego portalu ale nie wiem czy to się opłaca. Domyślam się, że na początku dochód jest żaden, ale później nastawiłbym się na zyski z reklam jeżeli strona byłaby bardziej znana.
Obserwuj wątek
    • element0 Re: Portal ogłoszeniowy 22.10.11, 16:30
      Ja nie widzę sensu otwierania kolejnej strony z ogłoszeniami. Konkurencja jest za duża.
      • roez Re: Portal ogłoszeniowy 24.10.11, 14:35
        Niby MC Hammer chce otwierać konkurencyjną wyszukiwarkę dla Google wyborcza.biz/biznes/1,101562,10505935,MC_Hammer_rzuca_wyzwanie_Google_owi.html
        Pytanie tylko po co?
        • flem13 Re: Portal ogłoszeniowy 24.10.11, 15:29
          MC Hammer zawsze miał dużo pomysłów, gorzej z ich realizacją;)
      • Gość: nata Re: Portal ogłoszeniowy IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 13:14
        Niestety, ale zgadzam się, konkurencja jest za duża. Musiałbyś zadbać o reklamę w mediach - jak tablica.pl, żeby się w ogóle wybić. Lepiej pomyśleć o innej stronie, na każdej ciekawej stronce, nawet na blogu można zarabiać na reklamach.

___
        Doradca podatkowy
    • prouh Re: Portal ogłoszeniowy 24.10.11, 13:45
      Nie zarobisz na to. Żeby mieć dobry dochód z reklam, musisz mieć naprawdę popularną stronę. Od portalu ogłoszeniowych roi się internet.
    • worba Re: Portal ogłoszeniowy 07.11.11, 14:34
      Rozumiem, rozwialiście moje wątpliwości.
    • Gość: luis Re: Portal ogłoszeniowy IP: *.range109-157.btcentralplus.com 07.02.12, 11:11
      Nie zastanawiaj sie , czy to sie oplaca. Zastanow sie, DLACZEGO chcesz robic to...
      Odpowiedz sobie na to zasadnicze pytanie, a potem dzialaj, nie zastanawiaj sie.

Myslac w taki sposob, nie jestes gotow na prowadzenie firmy.

Pozdrawiam
    • Gość: Ghost Re: Portal ogłoszeniowy IP: *.fusion.3s.pl 03.07.12, 14:38
      Zapoznaj się z dodatkiem specjalnym Komputer Świat 8/2012 w którym opisano i przetestowano serwisy ogłoszeniowe. Znajdziesz tam informacje jaką posiadają funkcjonalność, czym się różnią itp..
    • Gość: ggti Re: Portal ogłoszeniowy IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.13, 16:00
      Hej nie dołujcie kolegi :) Nie jest tak źle, inwestycja w to niewielka, a uderzając w niszę możesz jeszcze co nieco z tego wyciągnąć. Zobacz to: b2bdeal.pl/oferta/1362/390-zl-zamiast-488-zl-za-skrypt-ogloszenia-drobne-zaloz-wlasny-serwis-internetowy.html
    • Gość: kura Re: Portal ogłoszeniowy IP: *.pl 28.01.14, 16:38
      To może mieć sens, jeśli zrobisz specjalistyczny portal z ogłoszeniami, czyli nie dla wszystkich (bo takich jest pełno), a dla określonej grupy klientów (2 prawo marketingu, znajdź swoją niszę!), np. dla danej branży, albo dla deskorolkowców. Wtedy będziesz miec mniej odwiedzin, ale większe grono lojalnych userów. I to się lepiej przełoży na zyski, uwierz mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka