Dodaj do ulubionych

Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 15:41
zuzywa od groma energii a nic nie produkuje, obled
Obserwuj wątek
    • Gość: HA! Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: *.elk.mm.pl 27.10.11, 15:42
      no proszę, mądry, protestancki Biały Człowiek stworzy raj w warunkach wydawałoby się niezdatnych do życia.
    • Gość: HA! Re: Facebook otwiera centrum przetwarzania danych IP: *.elk.mm.pl 27.10.11, 15:43
      jeżeli uwazasz, że informatyka i internet to jest nic, to dlaczego siedzisz w necie?
    • Gość: gitz Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: *.bremultibank.com.pl 27.10.11, 15:50
      My za to mamy akcyzę na prąd, drogi prąd z drogiego węgla (górnik musi mieć za co żyć) i gigantyczne rachunki. Potem dziwimy się, że nie chca inwestować u nas. Tylko atom i rozbijanie węglowego monopolu.
    • Gość: hydro Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: 212.120.136.* 27.10.11, 15:54
      To "miasteczko" ma 45 tys. mieszkańców, lotnisko i uniwersytet.
    • Gość: mk Chlodzenie serwerow gwarantowane IP: 217.33.59.* 27.10.11, 15:54
      Chlodzenie serwerow gwarantowane w dalekiej Laponii LOL
    • arturpio Hetzner AG rowniez... 27.10.11, 15:54
      nie prawda ze jes "pierwszą na świecie zasilaną wyłącznie przez energię odnawialną" !

Hetzner AG (Bawaria) tez zasila swoje serwerownie z zapory wodnej, i to juz od dawna. Jest to jednym z powodow ze wszystkie moje serwery sa wlasnie u nich...

• Gość: heh Re: Facebook otwiera centrum przetwarzania danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 15:59
      To teraz jak któryś z pracowników się narazi Zuckerbergowi to skończy pod kołem podbiegunowym. Przypomina się francuski film "Jeszcze dalej niż północ" :)
    • Gość: robin Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:07
      U nas, coś takiego nie mogłoby powstać, bo istnieje obawa granicząca z pewnością, że nie tylko służby specjalne, ale zwykła policja, skarbówka i urzędy celne, chciały by nieograniczony dostęp do zgromadzonych danych
    • Gość: gość Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: *.zachem.com.pl 27.10.11, 16:07
      Apropo wizualizacji, co oni tam ciężarówkami będą wozić? :)
      • Gość: a Re: Facebook otwiera centrum przetwarzania danych IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 16:33
        Głównie serwery - technika idzie do przodu i co jakiś czas upgrade jest niezbędny, a dyski i RAM padają. Zdziwiłbyś się ile będzie dostaw sprzętu do takiej serwerowni. Google oszacowało, że pada im jeden dysk na godzinę (o ile nie mniej, nie pamiętam dokładnie), a FB ma niewiele mniej serwerów.
    • Gość: maxxi Re: Facebook otwiera centrum przetwarzania danych IP: 173.233.212.* 27.10.11, 16:22
      "Facebook" polakomil sie na wyjatkowo tani prad... ot i cala historyjka!
    • Gość: cromio Mam nadzieję, że i tak to pieprznie któregoś dnia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:24
      Fejsbuk jest dla zidiociałych nastolatek i ćwierćinteligentów i przechowuje wyłącznie dane tych idiotów, którzy dzielą się z nimi z fejsbukiem, aby ten mógł zarabiać miliony.
      Nic nie tworzy - zarabia na tym, co ludzie sami przyniosą ! Rekord świata !
      • Gość: tylkoco tylko, co ludzie tam przynoszą? IP: 57.67.164.* 27.10.11, 16:52
        Jaka jest wartość tych bredni , ktore ludzie tam wypisują?
        Ja nawet jak mam gdzieś jakiś profil w internecie to wpisuje tam dane z księżyca.
        Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega wartość tych danych ?
    • Gość: KCore Lulea, Rever Ray mają stamtąd nagranie koncertu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:27
      Spoko.
    • Gość: hurtownia_danych Facebook otwiera centrum przetwarzania danych w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:46
      Taa.. hurtownia danych, taki mały link dla pani/pana autora:

pl.wikipedia.org/wiki/Hurtownia_danych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka