pik3rs 06.11.11, 13:08 Cześć, nie jestem w tej chwili nigdzie zameldowany. Czy mogę mieć przez to problem przy otwieraniu firmy? Mam nadzieję, że meldunek nie jest obowiązkowy dla każdego przedsiębiorcy? Siedzibą będzie mieszkanie, które wynajmuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
complex134 Re: Brak zameldowania 07.11.11, 13:05 Nie ma problemu z założeniem działalności bez zameldowania właściciela. Nie jest to warunek konieczny. Lepiej byłoby jednak się gdzieś zameldować, bo problemy mogą wyniknąć później. Odpowiedz Link Zgłoś
worba Re: Brak zameldowania 07.11.11, 14:46 Mój znajomy o dziwo nie miał adresu nawet na dowodzie osobistym i jakoś poradził sobie z otwieraniem działalności więc nie ma z tym raczej problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
exonian Re: Brak zameldowania 07.11.11, 17:09 A wiesz, że formalnie łamiesz prawo. Bo istnieje coś takiego jak obowiązek meldunkowy? Wprawdzie to prawo jest głupie, ale nie zmienia to faktu, że możnaby Ciebie zgłosić :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pik3rs Re: Brak zameldowania 08.11.11, 15:18 Wiem, problem w tym, że właściciel mieszkania nie zgadza się na zameldowanie mnie a nie mam raczej możliwości zameldowania się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowiczka Re: Brak zameldowania IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 15:23 Obowiązek meldunkowy ma na szczęście zostać zniesiony w 2016 r. ;) A skoro właściciel nie melduje, to pewnie dlatego, że nie chce płacić podatku, czyli sam łamie prawo... Może lepiej pomyśleć o zmianie lokum? ;) ---------- kancelaria podatkowa wrocław Odpowiedz Link Zgłoś