Dodaj do ulubionych

Brak zameldowania

06.11.11, 13:08
Cześć,

nie jestem w tej chwili nigdzie zameldowany. Czy mogę mieć przez to problem przy otwieraniu firmy? Mam nadzieję, że meldunek nie jest obowiązkowy dla każdego przedsiębiorcy? Siedzibą będzie mieszkanie, które wynajmuję.
Obserwuj wątek
    • complex134 Re: Brak zameldowania 07.11.11, 13:05
      Nie ma problemu z założeniem działalności bez zameldowania właściciela. Nie jest to warunek konieczny. Lepiej byłoby jednak się gdzieś zameldować, bo problemy mogą wyniknąć później.
    • worba Re: Brak zameldowania 07.11.11, 14:46
      Mój znajomy o dziwo nie miał adresu nawet na dowodzie osobistym i jakoś poradził sobie z otwieraniem działalności więc nie ma z tym raczej problemów.
    • exonian Re: Brak zameldowania 07.11.11, 17:09
      A wiesz, że formalnie łamiesz prawo. Bo istnieje coś takiego jak obowiązek meldunkowy?
      Wprawdzie to prawo jest głupie, ale nie zmienia to faktu, że możnaby Ciebie zgłosić :-P
      • pik3rs Re: Brak zameldowania 08.11.11, 15:18
        Wiem, problem w tym, że właściciel mieszkania nie zgadza się na zameldowanie mnie a nie mam raczej możliwości zameldowania się gdzie indziej.
        • Gość: forumowiczka Re: Brak zameldowania IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 15:23
          Obowiązek meldunkowy ma na szczęście zostać zniesiony w 2016 r. ;) A skoro właściciel nie melduje, to pewnie dlatego, że nie chce płacić podatku, czyli sam łamie prawo... Może lepiej pomyśleć o zmianie lokum? ;)

----------
          kancelaria podatkowa wrocław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka