Gość: bbbb Re: Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 09:23 Pracodawcy powinni jeszcze zablokować portal gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.nyc.res.rr.com 09.11.11, 09:38 Głupi rodzice wychowują głupie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vix Pokolenie ni w ch w d IP: *.tesco-europe.com 09.11.11, 09:53 Pierdoły we łbie od rana do wieczora. Absolwenci nadają się na śmietnik. Gówniarstwo nic nie warte na rynku pracy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 10:08 Ważnym jest także czy przełożeni będą wymagali jakichkolwiek efektów pracy. Po co się stresować? Przecież do pracy przychodzimy aby zrobić wiele różnych rzeczy ale niekoniecznie takich, które przyniosą zysk pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek2601 Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.home.aster.pl 09.11.11, 10:09 dawno się tak nie uśmiałem jak to czytałem :) łatwo wywnioskować ze treści artykułu dlaczego są takie wyniki. Ankietowani byli ludzie którzy jeszcze nie pracowali albo pracują od nie dawna, Zobaczymy jak długo będą trwali w swoim przekonaniu jak zobaczą że 90% firm mówi że nie wolno, a reszta że nie powinno się. Myślę że głód ich wyleczy z konieczności bycia online z kologą od bilarda :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbathy Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... 09.11.11, 10:14 Pensja stanie się dla nich najważniejsza jeśli założą rodzinę będą mieli dzieci swoje własne mieszkanie i opłaty a wtedy FB odejdzie na drugi plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 10:31 Jesteście śmieszni. Za 1500 zł nie będziecie pracować bo to są jakieś ochłapy, aż wstyd ale u rodziców na garnuszku to siedzicie i Wam dobrze. A to, że Wasi rodzice też tyle zarabiają (trochę mniej albo więcej) i MUSZĄ Was utrzymywać z tych ochłapów to jest Wam bardzo dobrze. Macie po 25-27 lat i mamusia daje na doładowanie do komórki, kieszonkowe bo w piątek trzeba iść na imprezę, polansować się w jakimś modnym miejscu. Wy NIC nie potraficie, rodziców zabraknie to zginiecie. Kto Wam pomoże? Do pracy nie pójdziecie, spraw urzędowych nie załatwicie bo taka prosta czynność jak wypełnienie formularza w Urzędzie to jest coś nie do przejścia. Pod koniec podstawówki czy teraz gimnazjum nabijaliście się z tych co szli do zawodówek, problem w tym, że Ci co szli do zawodówek teraz mają już własne domy, rodziny i samochody, pracę i coś potrafią w życiu. Wy nie macie nic, wasz dochód to jest kieszonkowe od rodziców, prawo jazdy jak może wyłożą i to wszytko. Studia oczywiście dzienne, niezależnie czy prywatne czy państwowe, jak zaoczne to do pracy też nie bo za ochłapy to ja dziękuję. Darmowe praktyki w firmach? Frajerów szukają czy co? Niech sami sobie robią za friko. Jestem studentem, ja się uczę po to by po studiach od razu zarabiać 3000zł. Nie zniżę się do tego aby pracować za friko lub za 50% tego. Życie tak Wam da w kość, że się nie spodziewacie tego. A na razie dalej siedźcie u mamusi i żyjcie z Jej ochłapów bo Wy się nie zniżycie do tego aby za tyle pracować a ona musi utrzymać siebie i Was. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... 09.11.11, 10:40 Badania robił FB wśród swoich pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitoogorkach Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.as13285.net 09.11.11, 10:48 Ja bym nie przyjal nikogo kto chocby wymienil FB w rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mint Facebook to szpieg ... IP: 46.165.196.* 09.11.11, 10:57 Twórcy Facebooka przyznali się, że monitorują każdą stronę internetową, którą odwiedzają jego użytkownicy, nawet po wylogowaniu – donosi środowy The Daily Mail. W najnowszym sporze o prywatność w sieci, portal społecznościowy Facebook został zmuszony do przyznania się, że cały czas monitoruje kroki swoich 750 milionów użytkowników, kiedy odwiedzają oni inne strony, nawet, gdy nie są zalogowani na Facebooku. Dane zebrane w ten sposób są wysłane potem do serwerów, pomagając w ten sposób Facebookowi zarobić miliardy funtów z reklam. Praktyki portalu zostały wyjawione przez bloggera technologicznego z Australii, Nika Cubrilovica. Odkrył , że kiedy logujemy się na Facebooka, Cookie z naszego komputera są automatycznie kopiowane przez serwery Facebooka. Przede wszystkim Facebook zbiera o użytkownikach informacje wtedy, kiedy wchodzą oni na strony z nim powiązane – każdą, na której umieszona jest opcja „polub”, „poleć” . – Nawet jak wylogujesz się z Facebooka, oni nadal wiedzą, jakie strony odwiedzasz – twierdzi Cubrilovic. – Jedynym rozwiązaniem jest kasowanie każdego Cookie związanego z Facebookiem na twojej wyszukiwarce albo otwieranie innej wyszukiwarki jak logujemy się na Facebooka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wae Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 09.11.11, 11:08 Ja nie mam czasu na facebooka, bo jestem osoba wiecznie zajeta i zalatana. Moze mlodzi zrozumieja ze oprocz facebooka istnieje cos takiego jak praca i rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront pokolenie 25 latków to rozciapciane nieudaczniki 09.11.11, 11:44 "ciepłe kluchy" jak mawiała moja Babcia :) wiedza i umiejętności zerowe, ale za to wymagania ogromne, zero głębszej refleksji, zero stabilności - tylko konsupcjonizm i pogoń za nowymi bodźcami szczytem ambicji jest smartfon i modny ciuch, szczytem pragnień bezproduktywne pierdzenie na fejsie czy innym g... oczywiście zawsze są jakies wyjątki ale w większości wypadków osoby urodzone w latach 1985-1995 to nienawykłe do samodzielnego myślenia lemingi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 11:32 Cóż nie dziwne, że mamy tak głęboki kryzys, a szczyt popularności bije ruch Oburzonych "na samych siebie (sic!). Nie dziwne ekscesy Greków, którzy chcieli by inni na nich robili i pierdoły wygadywane przez polityków by odwrócić uwagę od swojej bezsprzecznej winy w genezie obecnych problemów. Nie dziwny staje się powolny upadek "zachodniej cywilizacji", coraz wolniejszy postęp (często więc regres) naukowy i ideologiczny krajów zachodnich i coraz większe dewaluacja wiedzy i inteligencji. Jak się temu wszystkiemu dziwić skoro młodzi ludzie reprezentują tak żenująco niski poziom intelektualny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolsztynski Re: Pensja nie jest najważniejsza. Najważniejsze IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 14:34 jednak myślę, że sondaże sondażami a zdrowy rozsądek zdrowym rozsądkiem. albo po prostu mam bardziej rezolutnych znajomych niż ci z tego badania. bo dla nich najważniejsze to jest mieć pracę rozwojową i taką, gdzie się będzie zarabiać na tyle dużo żeby się spokojnie utrzymać. przez rok pracowałem w urzędzi, i czasem pracy było mało i siedziałem na nk.pl na facebooku. ale miałem wrażenie, że się przy biurku starzeje. przerzuciłem się do eniro, do biznesu, gdzie odpowiadam za obsługę klientów i odżyłem. i nie wiem, czy zamieniłbym pracę za konkretną kasę, gdzie łapię doświadczenie, na siedzenie przed kompem i przeglądanie profili znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś