Dodaj do ulubionych

Zarobek sezonowy a ZUS

22.11.11, 11:12
Cześć,
mam szansę zarobić na prowadzeniu działalności z tym, że jest to zarobek jedynie sezonowy. Nie wchodzi w grę zarabianie przez cały rok. Wiem, że składki za prowadzenie działalności trzeba płacić cały czas niezależnie od tego czy mamy dochód czy nie, ale czy nie przewiduje się zarobku sezonowego? Może macie pomysł jak to załatwić? Nie chcę płacić składek jak nie będę z tego nic miał, a firmy też nie chcę zamykać po sezonie.
Obserwuj wątek
    • doper31 Re: Zarobek sezonowy a ZUS 22.11.11, 13:56
      Przecież po sezonie, w którym zarabiasz, możesz zawiesić działalność.
      • rib964 Re: Zarobek sezonowy a ZUS 29.11.11, 10:43
        Ale czy mogę co pół roku zawieszać i odwieszać działalność? To jest dozwolone?
    • pibs Re: Zarobek sezonowy a ZUS 22.11.11, 19:49
      Może warto zainteresować się dodatkowymi sposobami zarobku w ramach tej samej działalności.
    • Gość: Mirekkkkkkkkkkk Re: Zarobek sezonowy a ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 23:00
      Siema

Na tym forum ( www.forum.pieniadz.pl/zawieszanie,firmy,t18411.html ) jest podobny temat i znajdziesz odpowiedz na Twoje pytania.

Pozdrawiam
    • Gość: mariuszp Re: Zarobek sezonowy a ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 15:22
      a czy to nie podlega bardziej pod Krus?

jezeli szukasz możliwości poczytaj to: szybkakasawnecie.blogspot.com/2012/02/suszna-koncepcja.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka