Gość: Rav IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 19:06 Sony? Sony jak dla mnie może umrzeć. Nikt jak ta firma nie wpływał na wprowadzanie absurdalnych zabezpieczeń kosztem praw samych użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tirinti Nokia odbiła sięod dna. IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 19:16 Obecnie największym problemem Nokii jest nienadążanie z produkcją Lumi 800. Na nielicznych rynkach gdzie była premiera tego modelu, sąkolejki w salonach gdzie tylko iPhone 4S konkuruje z Lumią 800. Samsung Galaxy S został w tyle. Ostatnio była premiera w Singapurze i kolejka była na 8 godzin stania. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_marchewa Re: Nokia odbiła sięod dna. 08.12.11, 19:22 Maybach: "w zeszłym roku sprzedano zaledwie 200 modeli auta.." A po ile sztuk w każdym modelu???? I naprawdę Maybach miał w tamtym roku aż 200 modeli???? PS. To ironia. Pozdrowienia dla piszącego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.internetia.net.pl 08.12.11, 20:47 było tego sporo - Maybach golf, maybach 20. letnie BMW chociażby - sporo tego jeździ po polskich drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Maybacha ma przejąć marka Pharydzeush. 08.12.11, 21:41 Maybacha przejmie marka Pharydzeush. Za każdą akcję płaciła 10.000 cołasek i dokładała bonusy w cegiełkach ratujących Stocznię Gdańską. --------------------------------- Jak cię życie kopie w tyłek, to mu oddaj. Musisz tylko odwrócić się do niego przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Magdalena Ja słyszałam, że za akcje płacił po 30 srebrników. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 22:23 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:05 Dokładnie. Nokia Lumia 800 sprzedaje się najlepiej w historii ze wszystkich telefonów Nokia. Sam jestem użytkownikiem Nokia Lumia 800 od dwóch tygodni i telefon jest wprost zachwycający. Wspaniały system (WP7 Mango), piękne wzornictwo, idealny rozmiar. W porównaniu z plastikowymi rozklekotanymi Samsungami z Androidem Nokia to prawdziwa klasa. Jestem niezmiernie zadowolony, że odczekałem chwilkę i nie skusiłem się na HTC albo Samsunga. Nokia powróciła do gry. Powiem wam jeszcze, że kupiłem na amazon.de, ale mieli tyle pre-orderów, że dla mnie nie starczyło z pierwszej dostawy, musiałem czekać kolejny tydzień aż kolejnego tira telefonów dowiozą z Finlandii. Nokia dała mi tym modelem tyle zadowolenia, że słowo daję, że sama myśl o kupnie jakiegoś innego telefonu wydaje mi się teraz groteskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnoludek Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.197.91.99.edial.pl 08.12.11, 20:11 Ile płacą za pisanie takich komentarzy? Właśnie szukam pracy i jeśli oferta okaże się w porządku, to może sam skurzę się na tego typu działalność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:16 > Ile płacą za pisanie takich komentarzy? Właśnie szukam pracy i jeśli oferta oka > że się w porządku, to może sam skurzę się na tego typu działalność. Pozdrawiam A wyobraź sobie, że ja jakiś inny jestem i szczerze kocham moją Nokię bez dodatkowego wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja. Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.escom.net.pl 08.12.11, 22:37 A wyobraź sobie Mario, że my nie jesteśmy debilami :))) Co za naprawdę rozśmieszający "markieting". Majkroszajs ma trolla z nickiem z wojen gwiezdnych, a nokli dali Mario, a co! Spróbujcie zrozumieć - to nie chodzi o nick, tu chodzi o głupotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggmo Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.enion.pl 09.12.11, 07:16 i właśnie dlatego nokia padnie w przeciągu 3-4lat: dlatego, że zatrudnia kompletnych idiotów oraz ludzi którzy myślą, że to MY jesteśmy idiotami :D Odpowiedz Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Re: Nokia odbiła sięod dna. 09.12.11, 09:00 A ja kocham Microsoft. W mojej firmie mam kilka komputerów z Windows 7. To jest bezapelacyjnie świetny system. Nigdy, ale to nigdy nie ma z nimi żadnych problemów. No i oczywiście mam Nokia Lumia 800 na moim ulubionym systemie WP7. Na telefon z Androidem nawet nie chciałbym, aby mój kot naszczał, bo jeszcze by się ubrudził przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paralizator Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.awakom.net 08.12.11, 20:16 a ja się chętnie skogucę... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smiech Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.compute-1.amazonaws.com 08.12.11, 20:57 A kto zatrudni zalosnego krytykanta ktory w sieci wypisuje bzdury na tematy o ktorych nie ma pojecia? Masz inne ukryte talenty? Wyladuj frustracje w silownii. A przy okazji, chcialbym zeby ktoras z Polskich firm 'siegnela dna' przy sprzedazy ponad 120 miliardow zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Nokia odbiła sięod dna. 08.03.12, 09:27 OGość portalu: krasnoludek napisał(a): > Ile płacą za pisanie takich komentarzy? Właśnie szukam pracy i jeśli oferta oka > że się w porządku, to może sam skurzę się na tego typu działalność. Pozdrawiam Sama jestem ciekawa, bo mam ten telefon od tygodnia i nie podzielam zachwytów. Nie ma większości funkcji, aplikacji, które zwyczajowo są w telefonach. Nie prześlesz zdjęć bluetoothem, nie zrobisz tego za pomocą karty pamięci, bo jej nie ma. Nie ustawisz sobie profilu i odpowiednich ustawień, bo nie ma opcji. Sciszasz muzykę to automatycznie sciszasz dzwonek połączeń. Używasz słuchawek do słuchania muzyki to przy połączeniu i normalnym poziomie głośności to nie da się rozmawiać, jest tak głośno. Jak sciszyc to potem nie słychać muzyki. Takie coś jak własne dzwonki, motywy nie ma mowy. Takiej opcji nie przewidziano. Wsparcie w postaci kopii kontaktów, plików bez konieczności używania sieci. Wszystko jest połączone z siecią, wie jak nie ma zasięgu to nawet pomocy w obsłudze nie da się uzyskać. W komisach te telefony leżą, bo nie ma zainteresowania. A Nokia odrzuca na swojej stronie z recenzjami np. takie opinie jak moja i w odpowiedzi na pytanie dlaczego podsuwają regulamin, z którego wynika, ze nie publikują opinii wulgarnych, spamów, z odnośnikami do innych stron. Ok, tylko gdzie w mojej opinii są te wulgaryzmy, albo spam?????!!! Ogólnie nie polecam tego telefonu. Nawet nie bardzo można go podrasowac aplikacjami, bo darmowe to jakieś mało istotne wprawki, ia te lepsze płatne i tylko karta kredytowa zagraniczna, bo polskiej nie uwzględniają czyli dla większości z nas te aplikacje są niedostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablub Nie wydaje mnie sie.... IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.11, 21:32 @Mario,jedzie od ciebie wazelina na kilometr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nokia is dead Nokia zdradziła! IP: *.home.aster.pl 08.12.11, 23:07 Nigdy, przenigdy nie kupię nokii z windows, to zaprzeczenie nokii. Nie cierpię microsoftu! Coś strasznego. Pomijam już brak pełnej wielozadaniowości co uniemożliwia nagranie na gps trasy biegu, ale to gorsze niż zdrada - to błąd! Ewidentnie sponsorowane wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Nokia zdradziła! IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 23:31 Jak nie wiesz to nie pisz. W Windows Phone 7.5 jest już pełna wielozadaniowość. Nie było jej w 7.0. A ja niecierpię google i apple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Nokia zdradziła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 08:42 > Ewidentnie sponsorowane wpisy. Masz mózg tak przyblokowany, że nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na żadne zagadnienie. Gdy kupujesz Android, Microsoft i tak świetnie na Tobie zarabia, bo Google zwyczajnie małpuje cudze rozwiązania. Wchłania firmy lub kupuje licencje na stosowanie patentów. Od Microsoftu ma całą masę licencji i płaci za to grube pieniądze. Google jest znacznie większym zagrożeniem niż jakakolwiek inna firma. Wpieprzają się we wszystkie aspekty życia. To podejście Microsoft "nie, bo nie" jest przejawem ograniczonego myślenia. Polacy kochają Androida, bo sobie ubzdurali, że jest za darmo. Jak coś jest za dramo Polak weźmie najgorszy syf, a potem udowadnia, że ma lepsze. Żaden z Was nie miał nawet telefonu WP7 w ręce, więc jak możecie cokolwiek na ten temat wiedzieć. Ja, dla odmiany przed zakupem rozważałem SG S2. Moim skromnym zdaniem Android to burdel na kółkach pełen pstrokatych ikonek wyglądających jak by na ekran ktoś wyrzygał po całonocnej imprezie. WP7 to piękny uporządkowany system ze świetnym wsparciem, aktualizacjami (przez miesiąc użytkowania Nokia Lumia 800 były już dwie) bez nonsensu i wszystko w nim działa. W PORÓWNANIU Z WINDOWS PHONE 7, ANDROID TO ŚMIEĆ, PODRÓBKA, PODRZĘDNA KATEGORIA, BADZIEWIE, NIEDORÓBKA, OBCIACH I SZMELC. I mówię to na podstawie własnych doświadczeń z jednym i drugim systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista i moze jeszcze loda robi? IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 23:21 Nokia lumią właśnie strzeliła sobie samobója system z dupy, ile masz aplikacji na WP7? jakie masz wspracie, SDK i jak wygląda sprawa z licencjami? cena za to "cudo" jest conajmniej 2 razy za wysoka w porównaniu do osiągów. Byle samsung galaxy s/s2 bije na głowę. Zamiast zrobić coś na androidzie stawiają na współprację z MS. Android to świetny system pod każdym względzie. Na dobrych prockach (nie mówię o jakichś padlinach z ARMem 200MHz) chodzi jak marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: i moze jeszcze loda robi? IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 23:34 Jeśli chodzi o SDK to nie ma nic lepszego niż Visual Studio i Expression Blend. A android jest badziewny bo sięna niego pisze w badziewnej javie a nie w .Necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtr Re: i moze jeszcze loda robi? IP: *.home.aster.pl 09.12.11, 05:24 Używałem VS, Eclipse, NetBeans i IntelliJ. Produkt MS jakoś mnie nie zachwycił. VS podniecają się jedynie osoby, które pracują wyłącznie z technologiami MS. Poza tym doedukuj się. Po pierwsze: Android Javy używa pośrednio (konwersja bajtkodu JVM na Dalvika). Po drugie: jeśli Dalvik jest za wolny, to zawsze można zejść do kodu natywnego i pisać w C++. Odpowiedz Link Zgłoś
perseveratio Re: i moze jeszcze loda robi? 08.12.11, 23:35 Największym błędem Nokii jest wdrażanie WP7. HTC, Samsung budują telefony w oparciu o Androida i na tym nie stracili, i nie stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: i moze jeszcze loda robi? IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 23:41 HTC płaci odszkodowania za używanie androida, który ma w sobie kradzione patenty, a złodziejaszki z google nie biorą za to odpowiedzialności. Poza tym HTC produkuje modele z WP7 dla profesionalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Ha, ha co za bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 08:51 Samsung płaci Microsoftowi za telefony z Androidem. Dlaczego Polak musi być idiotą? 9to5mac.com/2011/09/28/microsoft-forces-samsung-to-pay-royalties-for-android-phones-and-tablets/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 23:39 Dokłądnie. Ja mam HTC HD7 i niby jest OK, ale wyświetlacz jest blady a obudowa z tak tandetnego plastiku, że po 2 miesiącach zaczęła sięlekko rozłazić co powoduje skrzypienie. W telefonie za 1600PLN w promocji. W pracy mam testowego Dell Venue Pro i ma lepsze nasycenie kolorów i się nic w nim nie rozłazi, tyle, że ma klawiaturęwysówaną pionowo, która jest niefunkcionalna bo za mała a powoduje wzrost wagi i grubości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.11, 20:50 Dokładnie, telefon sprzedaje się najwyraźniej świetnie - gdzie te problemy? Albo jakaś stara ta analiza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nokia odbiła sięod dna. IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 21:39 Był moment że Nokia odstawała od konkurencji - choćby z dwa lata temu sprzedawali telefony w tandetnych plastikowych obudowach, z kiepskimi wyświetlaczami, słabym oprogramowaniem i myśleli że nadrobią to marketingiem. Ale widać że wyciągnęli wnioski i wracają do gry. Niech się jeszcze zdecydują na jeden, konkretny system operacyjny, i HTC z Samsungiem nie będą mogli spocząć na laurach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus1286 Re: Nokia odbiła sięod dna. 09.12.11, 10:56 To prawda. Nokia miała problemy i szczerze to przez chwilę myślałem, że już się nie podniesie. A tu wyszła Lumia. Nie mam, więc nie wiem jak to jest z użytkowaniem, ale po krótkiej zabawie w sklepie jestem pod wrażeniem ;-) i dobrze, niech rośnie konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
second.majster Re: Nokia odbiła sięod dna. 09.12.11, 15:59 Chore, ocena jakości produktów na podstawie długości kolejek w dniu premiery. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo PlusGSM 08.12.11, 19:33 Po wykupieniu przez Z. Solorza zmiany też czekają PlusGSM, być może nazwa pozostanie ..... jednak właściciel będzie inny. Z tego co wiadomo będzie dążył do rozwijania internetu mobilnego i połączenia platformy telewizyjnej Polsatu z usługami GSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Jak to wykupił? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.11, 06:55 I jedno, i drugie jest w rękach UB-ków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.home.aster.pl 08.12.11, 19:38 " (Nokia) Wykorzystuje przestarzały system operacyjny Symbian, który zamienia na mający niewielkie udziały w rynku Microsoft Windows Mobile OS" Jeśli już przytacza się artykuły, to możnaby się trochę zainteresować tematem a nie pisać bzdury... Autorowi chodziło raczej o Windows Phone a nie Windows Mobile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 19:44 Jesli nie chcesz zniknac z rynku, znikaj z "gieldy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon1969 Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.net.brewet.pl 08.12.11, 20:11 a to dopiero początek rzezi niewiniatek .....www.youtube.com/watch?v=zCRvzk7qlbs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: 79.162.131.* 08.12.11, 21:29 a to dopiero spam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Ja typuję jeszcze jedną "markę": gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:13 Z tak dziadowskimi, nieprofesjonalnymi źle przetłumaczonymi "artykułami" ta beznadziejna gazecina długo nie pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Myślisz, że GW jest dla pisania artykułów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.11, 07:00 Artykuły dla GW są tym samym, czym pasażerowie dla PKP. Złem koniecznym. GW to biznes. Żyje z kasy otrzymywanej od Państwa. Wpływy ze sprzedaży reklam i samej gazety to premia dla wybranych organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Myślisz, że GW jest dla pisania artykułów? IP: *.piwet.pulawy.pl 09.12.11, 08:37 To nie jest GW tylko portal gazeta.pl. Jest między nimi zasadnicza różnica: gazeta.pl jest za darmo, a za gazetę wyborczą na papierze się płaci. Różnica w jakości też jest wyraźna. Jak coś jest za darmo to nie ma co oczekiwać wysokiej jakości albo niewielu reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Też od razu opuszczacie stronę na widok slajdów? IP: *.rev.pro-internet.pl 08.12.11, 20:23 Kochana gazeto skończcie z tym wreszcie - zysk jest iluzoryczny zniechęcacie tylko ludzi i urągacie ich inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Re: Też od razu opuszczacie stronę na widok slajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:43 Mam adblocka, więc reklam i tak nie widzę, w tym "artykule" dotarłem do 3 slajdu i dalej już zabrakło mi pary na klikanie. Zazwyczaj jednak nie natychmiast zamykam artykuł slajdowy, bez czytania nawet pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Re: Też od razu opuszczacie stronę na widok slajd 08.12.11, 21:32 Doinstaluj Auto Pager i wszystkie slajdy będziesz miał na jednej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? 08.12.11, 20:37 Panowie z Gazety, od dawna nie wchodzę, jak widzę dwanaście, piętnaście stron do otwarcia. I chyba nie jestem jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: 109.95.27.* 08.12.11, 20:56 Wyrzuć dial-up modem i załóż SDI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej59 Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: 94.251.253.* 08.12.11, 21:20 mnie również to się nie podoba - jeśli macie statystyki sprawdźcie ile osób wchodzi na pierwsze zdjęcie ale nie idzie dalej - takie formatowanie stron to kompletna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r 08.12.11, 21:33 Zainstaluj Auto Pager. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: *.aster.pl 08.12.11, 21:34 Instalujesz autopager'a i nic nie klikasz, przewijasz sobie powoli i czytasz, ech ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa oszalales? lepiej ponarzekac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.11, 21:59 to takie polskie Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r 19.12.11, 08:04 A co to jest?Do czego ta instalacja?B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastia Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 08.12.11, 22:14 Nie jestes jedyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohh ale masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 00:53 Oczywiście na każde rozwiązanie techniczne w projektowaniu stron internetowych przypada klan marud, które wypisują te swoje 'apele do administratorów' na forach, zamiast wysłać emaila do administratora czy coś w tym stylu. Kogo to obchodzi? To nie jest artykuł o nabijaniu statystyk odwiedzin i klikalności, tylko tekst o M-A-R-K-A-C-H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk99 autopager IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.11, 08:03 uzyj autopagera, najnowszy release działa na operze znakomicie - obejrzałem bez klikania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: 212.160.172.* 09.12.11, 12:45 Mam dokładnie to samo. "Pierdolę, nie klikam". A do mądrali" mówiących o instalowaniu sobie "autopejdżerów"- na kompach "pracowych" czesto nie mozna sobie instalowc dowolnego oprogramowania. (generanie to a takich kompach powinno sie pracowac, ale to inna sprawa... ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bender MySpace? IP: *.wirion.pl 08.12.11, 20:52 Jestem ciekawy skąd autor brał materiały do artykułu. MySpace został sprzedany już pod koniec czerwca... www.myspace.com/pressroom/2011/06/specific-media-acquires-myspace-from-news-corporation/ Brawo dla autora! Odpowiedz Link Zgłoś
ktosmadrzejszy Witucki - nie klam o 40% wiekszej satysfakcji! 08.12.11, 21:08 chodzi o to by z TP wydoic oplaty za logo Orange i przeslac je za granice do zabojadow.... Pisze z neostrady i mam to gdzies jak ja nazwiecie - moze byc Orange moze byc srorange - interesuje mnie tylko niezawodnosc tego lacza, jego cena oraz parametry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Re: Witucki - nie klam o 40% wiekszej satysfakcji IP: *.206.113.80.static.telsat.wroc.pl 08.12.11, 22:43 Tepsa już od dawna płaci francuzom za uzycie empersanda - identycznego jak w logo France Telecom, wiec musisz poszukac innego motywu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Witucki - nie klam o 40% wiekszej satysfakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 04:36 Oczywiście, że Witucki kłamie. Za & rzeczywiście płaci od dawna i to procent nie od zysków, ale od obrotów czyli niezależnie czy TPSA traci czy zarabia żabojady dostają swoją dolę. Teraz TPSA będzie musiała płacić za "Orange" osobno, niezależnie od & a przy okazji rebrandingu będzie kolejna okazja do wywalenia kilku tysięcy pracowników. Chodzi o to że FT ma nadal gigantyczne długi. Jako spółka giełdowa FT publikuje takie dane więc kto nie wierzy może sprawdzić. Ktoś te długi musi spłacać. Poza tym zatrudnienie w FT jest niezmiennym od wielu lat poziomie ok. 120 tys. pracowników. W TPSA od jej przejęcia zatrudnienie zostało zredukowane z 80 tys do ok. 23 tys obecnie. Ja nie mówię, przerost zatrudnienia był, ale bez przesady... Już nie mówię nawet o audytach, które ZAWSZE robią firmy francuskie lub powiązane z francuskim kapitałem, o zmuszaniu TPSA do zakupów francuskiego sprzętu itp. Zgadnijcie kto wybuduje nową siedzibę TPSA... Jak widać motyw jest jeden - wydojenie maksymalnej kasy przez francuską dojarkę ;) Rozmawiałem z kilkoma Słowakami, pracownikami ichniego telekomu rebrandowanego na Orange. Są tak strasznie "zadowoleni" z całej akcji, że poza inwektywami pod adresem FT ciężko coś z nich było wyciągnąć. To co Francuzi robią to zwykły kolonializm w czystej formie. Z tym, że ja uważam, że sami jesteśmy sobie winni, bo dajemy się ru... bez mydła. I nie mówię tu nawet o TPSIE tylko ogólnie jako kraj. TPSA to tylko przykład jak się to dzieje. Witucki woli włazić żabojadom w d... niż się postawić. Choć nie wiem czy za taką kasę jak on zarabia nie robiłbym tak samo. To chyba już wolę nie mieć jego kasy, ale przynajmniej móc rano spojrzeć w lustro bez obrzydzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregov Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.zone3.bethere.co.uk 08.12.11, 21:08 dalibyście sobie spokój z tymi artykułami gdzie jest "pincet" stron do odsłonięcia. tracicie na tym czytelników, bo wielu ludzi tak naprawdę ma to gdzieś. jestem jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: *.home.aster.pl 08.12.11, 23:55 też nie przerzucam slajdów. niech gazeta się ogarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamiastki Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? 08.12.11, 21:10 Kiedyś to były marki: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominatrix78 rYDZYK i Maybach IP: 31.169.97.* 08.12.11, 21:10 W kraju gdzie 90% społeczeństwa żyje na granicy ubóstwa , rydzyk popierd..la maybachem za 340tys euro + vat. Będzie się smażył w piekle za tą pychę i pazerność :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.c. Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 21:33 tyle odsłon to nic.wczoraj dali czadu ze zdjęciami i było 100... Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Saab przetrwa dzięki Chińczykom? 08.12.11, 22:03 Ktoś chyba nawet własnej gazety nie czyta. Saab za kilka dni będzie oficjalnie trupem. GM nie zgodził się na przejęcie Saaba przez Chińczyków, a ostatni pomysł z pożyczką 600 milionów euro gwarantowaną majątkiem Saaba (bezwartościowym), to kompletna bajka. 16 grudnia sąd ma zdecydować o ewentualnym zdjęciu ochrony przed wierzycielami, a do tego czasu chińskie pieniądze nie mają szans wpłynąć do Saaba. Antonow już nie pomoże, bo sam tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeetam Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.11, 22:12 To jest fajna alternatywa w stosunku do marek: www.everlane.com/i/qt9h5k Robią dizajnerskie ciuchy za 1/8 butikowej ceny:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.jargilo Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? 08.12.11, 23:17 dotarłem do 3 strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Szkoda Nokii bo to europejska firma :( IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 23:28 Naprawdę chciałbym kupić porządnego smartfona Nokii z Androidem, ale nie dość że wypuszczają tylko i wyłacznie sprzęt z Windowsem to jeszcze po kosmicznych cenach. A do tego wszystkie olali polski rynek! Któy był jednym z najbardziej wiernych Nokii. Nie wiem kto tam u nich pracuje na PR ale jako wierny klient Nokii zerwałem z tradycją. Kupiłem samsunga i nie żałuję. Lumia miała ich niby uratować, ale okazuje się być kleską: komorkomania.pl/2011/11/23/slaba-sprzedaz-lumii-800-nowe-smartfony-nokia-z-windows-phone-w-i-polowie-2012-roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 01:11 Wielu narzeka na ilosc stron do przeczytania i maja racje. Internet nie jest dla inteligentnych i wymagajacych. W internecie nalezy pisac co najwyzej do 1 strony, poniewaz wieksza ilosc informacji jest nieprzyswajalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartiepl Re: Pożegnanie z marką. Kto zniknie w przyszłym r IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 07:37 > Sony? Sony jak dla mnie może umrzeć. Nikt jak ta firma nie wpływał na wprowadza > nie absurdalnych zabezpieczeń kosztem praw samych użytkowników. I niech jak najszybciej sprzedadzą wytwórnię filmową. Wreszcie przestaną kręcić 2-godzinne reklamy, za oglądanie których każą płacić (gdyby ktoś nie załapał: chodzi o Bonda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient A Cersanit strzela sobie w kolano... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 07:40 Caersanit sobie w kolano strzela. Zmiana nazwy znanej marki na nie kojarząca się z niczym pseudo-mityczne-pompatyczne coś tam? Co za mądrala to wymyślił? I ja rozumiem, gdyby jakaś większa firma kupiła go i zmieniała na własna nazwę, to by było logiczne. A tu? W sporcie jest tak ze nie zmienia się nazwy zespołu, który ma wyniki.Tak samo nie powinno zmieniać się nazwy jednej z najbardziej znanych producentów ceramiki w Polsce. Co niby chce się tym osiągnąć, na jakich nowych klientów liczą? Jakieś mambo - jumbo aby połechtać bogatszego klienta? Jakby panowie marketingowcy nie wiedzieli ze akurat bogaci klienci jak chcą luksusu to kupują ceramikę i design włoski i żadna zmiana nazwy polskiej firmy tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
second.majster Re: A Cersanit strzela sobie w kolano... 09.12.11, 16:53 Nie wiesz jak to działa? Jakiś nowy palant w gajerku na stanowisku szefa marketingu albo prezesa i uzasadnienie dla swojego istnienia, rebrand. Orlen w kolko się przebrandawia, co zmiany większe zarządu, wszystkie dotychczasowe takie cudowne i zajebiste koncepcje są uznawane ze do niczego bo ja, nowy ja, ja wymyśle coś lepszego. Gonienie w piętkę. Znaczy nazywa się to rozwój. Podejrzewam ze za pare lat Cersanit wróci z pompą do starej nazwy tłumacząc to korzyściami marketingowymi, utrwalonym wizerunkiem itp. I znowu zmiana bo nastepca poprzedniego marketingowego speca będzie za wszelka cenę chciał udowodnić ze było do dupy a on wie jak ma być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti-32 eh... szkoda Soniaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 11:58 zawsze im byłam wierna, super aparaty foto. do tego muzycznie dobrej jakości a dzwonić z nich? nic się nie wieszało, nie zanikał dźwięk... dla mnie jeden z najlepszych producentów, nawet teraz mam xperię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca_tematu Ponoć "wyborcza" to stycznia Gazeta Polska IP: *.legnica.vectranet.pl 11.12.11, 14:04 "Gazeta Wyborcza" ma sie teraz nazywać "Gazeta Polska". Jest to związane z sytuacją finansowa grupy "Agora" która musi ratować się przed upadkiem . Była wcześniej propozycja przejęcia tej gazety przez organ pasowy Komunistycznej Partii Chin" jednak propozycja została odrzucona . Odpowiedz Link Zgłoś