Gość: M "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.zone8.bethere.co.uk 11.01.12, 10:43 Jak to jest ze publiczna telewizja ktora dostaje haracz od podatnikow czerpie dodatkowa kase z komercyjnych reklam. W Niemczech i Anglii panstwowa telewizja nie moze nadawac reklam komercyjnych tylko spoleczne typu palenie szkodzi itp. a utrzymuje sie z abonamentow. Dodatkowo TVP ciagnac dwie sroki za ogon swoja oferta nie powala - co lepsze imprezy sportowe czy kulturalne sa juz dawno wykupione przez telewizje komercyjne... A w TVP placa fortune za swoje gwiazdki i slabe programy. Zakazcie reklam komercyjnych i dodajcie obowiazek rejestracji abonamentu z kazdym nowym telewizorem juz przy sprzedazy i problem zalatwiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aspa "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: 89.204.199.* 11.01.12, 10:52 Gdy mieszkałem w Polsce nie płaciłem abonamentu z tego powodu, że telewizja publiczna nie miała praktycznie NIC do zaoferowania, poza upolitycznioną publicystyka i zalewem skretyniałych telenowel. Ideą płacenia abonamentu jest to, że w zamian dostaje się ofertę, której nie mają telewizje komercyjne, bo się na tym nie da zarobić. Tymczasem z TVP znikneły programy popularnonaukowe, zniknęła kultura inna niż ta w stylu "Gwiazdy Tańczą Na Glinie" czy inne "Szczanie z Gwiazdami", ciekawe seriale zastąpiły przygody księży rozpisane na tysiące odcinków i mdlące sagi o niczym. Banda cwaniaczków na Woronicza wykalkulowała sobie, że da mi papke dokładnie taką samą jak wszyscy inni, żeby zarobić na reklamach podpasek i Providenta, ale dodatkowo jeszcze zbierze sobie roczny haracz. Żeby starczyło na tabuny dyrektorów, politruków, nadredaktorów i przewodniczących Związku Zawodowego Montażystów Leworęcznych, którzy muszą mieć przecież swoją odrębną reprezentację, by ich montażyści praworęczni nie zdominowali w swoim związku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Abonament za kompa, a następny transport publiczny IP: *.bas.roche.com 11.01.12, 10:53 Rewolucyjny pomysł. Wprowadzić darmowe, nieograniczone TVP w Internecie. A skoro każdy ma do niego dostęp z komputera, to za każdy komputer będzie trzeba płacić abonament!!! A co jak ktoś nie ma telewizora ani komputera? Proste, kolejna rewolucja!!! W transporcie publicznym coraz częściej pojawiają się monitory. Puszczajmy tam TVP!!! Jeździsz transportem publicznym, czyli masz dostęp do TVP, czyli musisz płacić abonament wliczony w cenę biletu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Abonament za kompa, a następny transport publ IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:06 Zdziwisz się ale panowie z TVP już wpadli na taki pomysł. Ogólna zasada brzmi : Masz komputer/laptop/tablet/smartfona, zapewne masz internet. A skoro masz internet to znaczy że możesz oglądać telewizję. A skoro możesz oglądać telewizję, to masz zapłacić abonament! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Abonament za kompa, a następny transport publ IP: *.bas.roche.com 11.01.12, 12:45 Wiem, że taki pomysł już się pojawił, ale nie wiem jak wcześniej chcieli uzasadnić, że mogę oglądać TVP na laptopie albo smartfonie. A po "rewolucji" z artykułu będzie to oczywiste. Tak więc czekam teraz na transport publiczny ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 11:36 A cóż takiego TVP może zaproponować w swojej internetowej ofercie: Modę na sukces-tasiemiec w wieku mojego 15 letniego syna, cykl z "życia bawołów" i pasmo pasjonujących powtórek filmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti dobry pomysł, ale mam jeszcze lepszy IP: *.pl.netia.com.pl 11.01.12, 11:38 Niech zakodują tvp i kto zapłaci obejży. Wóczas sięokaże, że prawie nikt tego badziewia nie chce oglądać i jedynym rozsądnym rozwiązaniem pozostanie likwidacja tvp i abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.01.12, 11:43 Internet najczęściej z kablówki, jeżeli szybki to i obszerny pakiet TV. Czy M lub Klan albo inne barwy będą atrakcyjniejsze od ofert innych stacji tylko dlatego że w internecie? Zwłaszcza, że w TV internetowej mamy dobrze ponad setkę (raczej kilkaset) stacji z całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Płącić mogę za kanały - np. TVP Historia 11.01.12, 11:44 a nie za M jak Mdłości, apanaże Hubcia Urbańskiego, Dody i inne śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 11:45 Jestem gotowy płacić za określone kanały, lub stacje. TV publicznej nie oglądam, ale słucham radia przez sieć. nie widzę problemu za zaabonowanie odsłuchu (ja wybrałbym kanały 4 i 3) i płatność sms na 30 dni, na kwartał lub na rok. płatność przelew lub sms premium. mam w domu telewizor ale włączam czasem na komercyjny kanał informacyjny a nie mam ochoty lożyć na podłej jakości telewizję publiczną, na dotacje na durne komedie romantyczne i uwłaczające godności telenowele. w technologii cyfrowej powinna być możliwa płatność prepaid za dostęp do określonych treści. Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 11:54 Trafiłeś w samo sedno. Tu nie chodzi o to gdzie się ogląda tylko co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:03 Wyrzucicie z ramówki wszelkie Klany, Plebanie i inne Blondynki, przestaniecie promować bzdury typu Gwiazdy tańczą na lodzie a w ich miejsce wstawicie porządne filmy obecnie emitowane około 2 nocy, wtedy zapłacę abonament. Wcześniej nie mam najmniejszego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
littoral Zapłacisz abonament,obejrzysz wszystko (na pewno?) 11.01.12, 12:04 Właśnie o to "wszystko" chodzi. Co innego przez "wszystko" rozumieją media kierowane przez układy polityczne, co innego rozumieją stacje komercyjne. Choć i TVP jest komercyjna, sądząc po ilości nadawanych reklam. TVP, jakkolwiek jej nie bronić, jest stacją kierowaną przez układy polityczne. Abonament, skoro wypada o nim pisać, bo znów rozkręca się nagonka na giaurów go niepłacących, powinien iść na potrzeby mediów w swej antenowej codzienności niepolitycznych, niekomercyjnych, jak najbardziej neutralnych w przekazie. Na takie w miarę możliwości polskie BBC. TVP w żadnym wypadku nie jest takim medium. A abonamenty idą również na ogromne gaże pseudogwiazdorskich prezenterów, na niebotyczne odprawy zmienianych w zawirowaniach politycznych prezesów, dyrektorów, szefów czegokolwiek tam, na limuzyny, także na drogie obiekty o wymyślnej architekturze. Itd. Itd. O tym wszystkim naród pisze, o tym wszystkim mówił w swoim czasie premier Donald Tusk, ale tylko w swoim czasie, bo teraz tamtego nie neguje, a na teraźniejszość ponoć wpływu nie ma. Ludzie listy piszą, zaś adresaci je niezmiennie i skwapliwie wyrzucają do kosza. A prezes TVP wyskakuje z propozycją "wszystkiego", bez żadnej gwarancji, że to "wszystko", to będzie "porządne wszystko", bez reklam... I z prezenterami wyłonionymi w konkursach ocenianych przez nakłanianą / przymuszaną do płacenia abonamentu publiczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djemen Uczcie sie dzieci od BBC i innych Zachodnich stron IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.01.12, 12:15 Portal TVP zawsze byl beznadziejny. Niepowazny. Proste bledy tak jakby nikt nawt nie mial czasu by go kontrolowac. Blagam pokazcie projekty zanim zaakceptujecie cos co ma zero intuicyjnosci w testach uzytkownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:15 A już myślałem że ta super oferta to wycofanie się z pomysłu abonamentu. A tu widzę że niestety, uparcie na coś liczą. Kto by chciał oglądać ich kanały w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Rozumiem, ze dostęp do internetu i laptop 11.01.12, 12:17 17 cali dostaniemy za darmo od TVP, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:18 TO JEST HARACZ ZA POSIADANIE ODBIORNIKA TV. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... 11.01.12, 12:33 Wiem jaki jest poziom mediów w Polsce w tym TVP, ale Polacy zawsze szukają usprawiedliwienia dla niewywiązywania się z obowiązków. Niech sobie zobaczą jak się płaci podatki w Niemczech, w UK, w Skandynawii - nie dość, że są wyższe to ogólnie społeczeństwo płaci je raczej zawsze. Nawet gdyby poziom był wyższy to i tak Polak nie chciałby płacić. Oczywiście przykład idzie z góry, skoro premier daje przyzwolenie to plebs nie płaci, tylko głupi zapomniał, że to przekłada się na ogólną postawę obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
z_oja Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 16:48 Nie wiem czy ludzie w Niemczech i UK są na tyle głupi, żeby płacić za usługi z których nie korzystają (tudzież nie mają możliwości korzystać bez zakupu dodatkowego drogiego sprzętu) ale cieszę się, że ci w Polsce nie są. Nie mam problemów z przeznaczaniem podatków na edukację czy służbę zdrowia, bo sama z niej korzystałam, ale nie zamierzam płacić kolejnego haraczu tylko dlatego, że chcesz sobie obejrzeć Dodę śpiewającą na lodzie czy inny szajs. A podatki w Skandynawii - owszem, są wyższe - ale po ich opłaceniu obywatel i tak ma na czysto pare razy więcej kasy niż przeciętny Polak i generalnie zarobki są kolosalne. U nas obowiązuje zasada - sprzedasz pietruszkę za 700 zł, zapłać od tego podatek dochodowy + 800 zł ZUSu, a jak się nie podoba to konfiskata towaru i bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.net.stream.pl 11.01.12, 20:44 Tylko frajerze z niemiec przeżyj za 300 e miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 12:35 Taaa, szczególnie zyska na tym grupa wiekowa która jest w czołówce płacących - czyli 70+... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.netonsky.eu.116.230.91.in-addr.arpa 11.01.12, 12:51 To jest rewolucja?? śmiechu warte!! chociazby w takim TVN-ie możne wszsytko w necie za darmo oglądać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekontent "kontent"?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 13:00 "TVP będzie mogła udostępniać kontent za darmo" Co będzie udostępniać? Kontent? To może jeszcze liw striming będą brotkastować? Mnie nóż się w kieszeni otwiera, gdy takie potworki widzę, ale autor pewnie jest kontent z tego "kontentu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziBITu "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.malopolska.uw.gov.pl 11.01.12, 13:07 A co z tymi, którzy z mocy prawa są zwolnieni od płacenia abonamentu??? Czy też bedą mieli dostęp do sieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Bytom "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 13:18 Misja publiczna - "M jak miłość", "Barwy szczęścia", "Na dobre i na złe" itp. Dopóty takie dziadostwo nie mające nic wspólnego z realizacją misji publicznej będą nadawać w godzinach najwyższej oglądalności to prędzej pozbędę się telewizora niż zapłacę abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo1 Czy p. prezes i zarząd TVP opłacili abonament? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 13:28 bo ja tak - wczoraj dokonałem przelewu 199,80 zł li tylko dlatego, że w przeciwieństwie do 60% rodaków nie jestem oszustem wobec własnego państwa i nie wycieram sobie gęby patriotyzmem i innymi "Boże coś Wolskę" Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 nie nazywaj mnie oszustką! 11.01.12, 13:57 płacę za tv telewizję prywatnemu dostawcy. Jeśli jest tam też TVP, to chyba nie jest dla mnie dostępna za darmo. A jeśli powiesz mi, ze to opłata za posiadanie odbiornika telewizyjnego, to wybacz, ja go nie ukradłam, tylko kupiłam. I nie zamierzam płacić zań przez całe życie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: nie nazywaj mnie oszustką! IP: 217.98.14.* 11.01.12, 15:06 A jak jeździsz samochodem i słuchasz radia, to masz też opłacony abonament za radio prywatnemu dostawcy? W Polsce jest obowiązek płacenia abonamentu RTV - od posiadanego odbiornika (chyba nawet jest nowelizacja odnośnie możliwości oglądania TV w na komputerze). Więc jeżeli masz odbiornik TV, to Twoim obowiązkiem jest płacić abonament RTV, a jak go nie płacisz - nie przestrzegasz prawa i w świetle prawa możesz być oszustką. A Twoja prywatna umowa z innym dostawcą jest Twoją sprawą i nie ma tu nic do rzeczy. Kiedyś do dymisji podał się jakiś minister rządu (chyba w Norwegii), właśnie za to, że nie płacił obowiązkowego abonamentu RTV i wyszło to na jaw. U nas w Polsce ten kto płaci abonament jest postrzegany jako "jeleń", a niepłacący, to "bohater albo sprawiedliwy obywatel". Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 nie mam samochodu ;-( 11.01.12, 16:13 a za radio w domu - płacę. Argument z obowiazkiem jest taki sobie. Poczekaj, aż powstanie Krajowa Rada Rada Scieżek i Chodników i dołożą Ci obowiazek płacenia miesiecznego abonamentu za każda parę zelówek:-) Czasem trzeba zastanowic sie, czy to wszystko co robimy ma sens. i jeśli trzeba - zmienić. Zachowując rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: nie mam samochodu ;-( IP: 217.98.14.* 11.01.12, 16:58 Zastanawiałem się nad sensem płacenia abonamentu - nie widzę sensu, ale czasami chcę żyć w zgodzie z prawem. Obecnie zastanawiam się nad zrezygnowaniem z oglądania TV i pozostawienia sobie jedynie możliwości odsłuchiwania radia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ryzy_dyndol_dozorcy Co obejrzę w internecie? Kewina samego w domu? 11.01.12, 13:41 TVP nie potrafiła transmitować najważniejszego meczu bokserskiego w historii polskiego boksu i mówi coś o misji? Ta misja to ogłupianie emerytów telenowelami Odpowiedz Link Zgłoś
ryzy_dyndol_dozorcy Emerycie płać za misję! 11.01.12, 13:43 Misja TVP to ogłupianie emerytów telenowelami. Mogą w nagrodę obejrzeć je sobie w internecie jeszcze raz, więc niech płacą za te dobrodziejstwa. Ja jednak nie oglądam klanu i panom z tvp pokażę palec środkowy Odpowiedz Link Zgłoś
staryrys48 "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... 11.01.12, 13:45 Panie Braun, jak byś pan miał trochę honoru to nie próbował by pan wymuszać płacenia abonamentu na tę waszą kiczowatą telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś