Dodaj do ulubionych

Program do wystawienia faktur

IP: 87.105.112.* 24.01.13, 11:42
Witam użytkowników, za pewne pytanie, już się kiedyś powtórzyło, aczkolwiek jestem nowy na forum i można by rzecz, że świeżak w sprawach związanych z księgowością. Mianowicie szukam programu, dzięki, któremu mógłbym wystawiać faktury, byłby aktualizowany oaz łatwy w obsłudze. Wiem, że na rynku jest sporo tego typu programów, aczkolwiek który jest godny rozważenia. Nie koniecznie chodzi mi o bezpłatną i badziewną wersję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Program do wystawienia faktur IP: 95.141.28.* 24.01.13, 14:41
      Nie znam żadnego, ale wiem, że sporo osób korzysta z najprostszej linii oporu czyli Excel, Word.
      • cygnusdeneb Re: Program do wystawienia faktur 25.01.13, 12:59
        excel ci nei wyliczy takich rzeczy jak np. zwrot vat :/... podpinam się pod prośbę :)
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Program do wystawienia faktur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 08:17
          Akurat to może wyliczyć, ale trzeba by go najpierw odpowiednio oprogramować, a to już moze byc ździebko karkołomne :)
    • Gość: Tobiasz rsn IP: 79.141.173.* 28.01.13, 11:47
      Dzięki, chyba o coś takiego mi chodziło, zgodnie z Twoją radą przetestuje i podejmę decyzję.
      • Gość: marlon Re: rsn IP: *.subscribers.sferia.net 11.02.13, 20:09
        Spoko programik, a raczej stronka, używam i jak na moje potrzeby parosobowej firmy wystarcza aż nadto
        • marc_polo Re: rsn 12.02.13, 09:56
          Gość portalu: marlon napisał(a):

> Spoko programik, a raczej stronka, używam i jak na moje potrzeby parosobowej fi
          > rmy wystarcza aż nadto

To jest największa zaleta, że jest dostępność wszędzie. Wystarczy tylko internet.
    • hetmantomeh Re: Program do wystawienia faktur 14.02.13, 23:03
      Na dobre programy są takie oprogramowania. Widziałem ze 4. Jeden jest darmowy. Używam ace litle ale on nie ma wystawiania.
    • Gość: marlon Re: Program do wystawienia faktur IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.13, 13:58
      Zgadza się właśnie możliwość korzystania przez neta zadecydowała że zdecydowałem się na szybką fakturę. A opcje menu w zupełności mi wystarczają
    • Gość: Paweł Re: Program do wystawienia faktur IP: *.aerostrada.com.pl 20.02.13, 09:44
      Bardzo dobry i darmowy (ale na jedno stanowisko) jest program Belisama4CRM. Na więcej stanowisk to koszt koło 200zł. Polecam
      • Gość: marlon Re: Program do wystawienia faktur IP: *.subscribers.sferia.net 20.02.13, 11:32
        U mnie w grę wchodzi jedno stanowisko ;) bo firma jednoosobowa, szybka faktura służy mi do rozliczania podatków i wystawiania faktur , ma też dużo innych funkcji ale póki co jeszcze nie korzystałem , może ktoś mnie oświeci ;)
        • supermodnyciuszek Re: Program do wystawienia faktur 21.02.13, 17:36
          szybka faktura to min. takie zalety jak:
          -proste i szybkie wystawianie, drukowanie lub wysłanie e-mailem faktur i rachunków, rejestrowanie dokumentów zakupu oraz magazynowych. Wystawione dokumenty są automatycznie zapisywane w kartotekach oraz uwzględniane w ewidencjach sprzedaży i zakupu. W dalszej kolejności automatycznie dokumenty przekazywane są do Księgi Przychodów i Rozchodów, umożliwiając sporządzenie deklaracji podatkowych.
          - brak instalacji, więc przedsiębiorca nie ponosi kosztów związanych z zakupem aktualizacji oprogramowania instalowanego na komputerze a co za tym idzie z aplikacji systemu można korzystać w każdym miejscu na świecie, z natychmiastowym dostępem do swoich danych, bez ryzyka ich utraty np. w przypadku awarii systemu lub kradzieży sprzętu.

- W ramach pakietu dostaje się następujące moduły: Moduł podstawowy (Sprzedaż, Zakup, Raporty), Moduł Magazyn oraz Moduł Księgowość (KPiR).
        • Gość: gośćik Re: Program do wystawienia faktur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.13, 08:54
          do wystawiania faktur tylko bizin
          Ja korzystam z systemu BizIn www.bizin.pl/. Możesz dodać własne logo na fakturze, a ponadto faktury mogę od razu wysyłać mailem do kontrahenta. Jako nowość i chyba jedyny program dodaje do faktury QR kod, (linki do odczytu faktury przez kontrahenta).
    • Gość: stan Re: Program do wystawienia faktur IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.13, 09:57
      Jednak wielu cymbałów jest tutaj! "Przedsiębiorca",a nie umie znaleźć sobie byle jakiego programiku.Chyba,że chcesz żonie wystawiać f-ry za gotowanie...Taki mały pajacyk
    • Gość: anna.k57 Re: Program do wystawienia faktur IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 14:52
      Ja też nie brałam pod uwagę darmowych programów. Moj wybór ze względu na funkcjonalność, bieżące aktualizacje, prostotę i intuicyjność padł na program Faktura VAT Pakietu Przedsiębiorcy, który przed zakupem przetestowałam za darmo stąd:

www.pakietprzedsiebiorcy.pl/faktura-vat
    • bemarta Re: Program do wystawienia faktur 10.07.13, 22:51
      Ja mam od dwoch lat fit fakturę (chociaż chyba teraz zmieniła nazwę) i bardzo sobie chwalę - prosty, aktualizowany, darmowy.
    • tajemniczy_antek Polecam program Proste Faktury 19.09.13, 20:05
      Jak w temacie. Zgodnie z tym czego oczekujesz wystawia faktury (i nie tylko), jest na bieżąco aktualizowany, a zgodnie z nazwą prosty w obsłudze. Nie jest darmowy, ale też nie jest drogi - powiedzmy w granicach 60 zł za rok co raczej nie jest wygórowaną ceną. Za polecanie nowych użytkowników dają jeszcze rabaty. No więc polecam wszystkim znajomym :) Zbiera dobre recenzje na portalach w rodzaju dobreprogramy.pl, itp i ma sporo autentycznych fanów (np. mnie :) Oficjalna strona Prostych Faktur jest tu: www.duokomp.pl/programs/fv/
      • Gość: gość Re: Polecam program Proste Faktury IP: *.pl 10.02.14, 09:43
        Jest jeszcze darmowy program do faktur ifirma.pl z CRM i programem magazynowym.
        • kotwzielonychbutach Re: Polecam program Proste Faktury 12.07.14, 23:17
          Proste Faktury też mają magazyn, ale w wersji nie "kobyła", tylko względnie prostej.
          • Gość: pawel Re: Polecam program Proste Faktury IP: *.dynamic.mm.pl 24.07.14, 19:21
            Integracje z magazynem od jakiegoś czasu maja takie programy. Nawet te w formie aplikacji online mają to dodawane, przynajmniej tak będzie w afaktury. Są też dostępne czałe pakiety księgowe, ale to już trochę wyższe koszty.
    • biuro24.pl Re: Program do wystawienia faktur 28.07.14, 17:30
      Zapraszamy do skorzystania z usług Biuro24.pl. Platforma Biuro24 to system fakturowania dla małych i średnich firm. To mobilność, wygoda i bezpieczeństwo przez 24h na dobę bez limitów faktur, klientów, stanowisk i produktów. Nasz system jest dostępny z dowolnego urządzenia wyposażonego w przeglądarkę, z każdego miejsca na świecie. Automatyczne przyjmowanie płatność, samoczynne uzupełnienie danych Twojej firmy po wprowadzeniu NIP, dodawanie własnego logo do faktur, ustawianie wybranego szablon e-mail z fakturą, otrzymywanie powiadomienia e-mail i SMS-to tylko niektóre funkcje które zaoszczędzą Państwa czas.
      Poniżej mają Państwo do dyspozycji kod rabatowy na dodatkowe 3 miesiące darmowego testowania (razem 4 miesiące)
      Kod: JF3AS
    • bluejeans456 Re: Program do wystawienia faktur 05.09.14, 14:18
      Sporo małych i średnich firm korzysta z programu Symfonia-jest dosyć prosty w obsłudze i niezbyt drogi.
      Znam jeszcze Optimę Comarchu, ale nie polecam, chyba że masz potężną działalność. Program drogi, coroczne aktualizacje również płatne. Do tego skomplikowana obsługa. Ale policzy chyba wszystko :)
    • tbur Re: Program do wystawienia faktur 05.09.14, 14:48
      Polecam jakiś zbiorcze porówniania programów - jest trochę darmowych goo.gl/SRU5Wm
    • slawek-byczk Re: Program do wystawienia faktur 10.11.16, 11:22
      witam. Polecam z całego serca program Faktura Small Business Handel. Korzystam z niego od 2009 roku. Program bardzo fajny i prosty. Widać, że cały czas go ulepszają. Nie ma problemu aby się do nich dodzwonić w razie problemów. Polecam i pozdrawiam.
    • mikir20 Re: Program do wystawienia faktur 14.05.19, 11:17
      Godny rozważenia program do wystawiania faktur to chociażby Faktura Small Business Handel od MEGA-TECH. To program magazynowy, prosty w obsłudze z przydatnymi modułami i funkcjonalnościami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka