Dodaj do ulubionych

Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 17:10
no to miło
Obserwuj wątek
    • Gość: gad cholerny Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.crowley.pl 29.07.04, 17:26
      W WizzAir return z opłatami lotniskowymi w promocji kosztuje ponad 400zł...
      • karol216 Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) 29.07.04, 17:28

to rzeczywiscie bardzo drogo ;) pamietasz ile zaplacil bys za taki bilet jeszcze
        rok temu?

Gość portalu: gad cholerny napisał(a):

> W WizzAir return z opłatami lotniskowymi w promocji kosztuje ponad 400zł...
        • Gość: gad cholerny Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.crowley.pl 29.07.04, 17:58
          W zeszłym roku z BA płaciłem 149$, teraz jak zjechałem na wakacje do Pl to za
          return w niskokosztowym WizzAir zapłaciłem 106L w promocji. Ale niech qrna nie
          piszą o cenie 1 grosz/złoty/ojro - bo to tak jakbym słyszał o lekach za 1
          złoty.....
          • Gość: AOL NA "WEST-CIE" SA TAKIE SAME PODPUCHY..ZA 1$ A WYCH IP: 198.161.203.* 30.07.04, 00:50
            ODZI....200..
          • karol216 Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) 30.07.04, 10:47
            tylko ze te 149$ bylo bez podatku ;)

duzym linom lotniczym sie wybacza a low costom nie ;)
          • Gość: pippi Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 14:39
            Gość portalu: gad cholerny napisał(a):

> W zeszłym roku z BA płaciłem 149$, teraz jak zjechałem na wakacje do Pl to za
            > return w niskokosztowym WizzAir zapłaciłem 106L w promocji. Ale niech qrna nie
            > piszą o cenie 1 grosz/złoty/ojro - bo to tak jakbym słyszał o lekach za 1
            > złoty.....

Właśnie wróciłem z "Lądka" - bilet RyanAir (z Berlina) w obie strony zabookowany na ok. miesiąc przed podróżą - 130 EUR (ze wszystkimi kosztami). Gdybym zabookował na 2,5 miesiąca przed lotem (sprawdzałem, klnąc swoje szefostwo, że nie chce mi podpisać urlopu z tak dużym wyprzedzeniem) zapłaciłbym łącznie niecałe 40 EUR (bilet w każdą stronę 0,01 EUR + opłaty).
            BTW AirPolonia w tym samym czasie (mowa o bookowaniu lotu z 2,5-miesięcznym wyprzedzeniem!) żądała 800 PLN za przelot w obie strony (z Poznania).
      • Gość: Stasia a ile kosztuje ta oplata lotniskowa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.04, 14:11
        ja i tak wole pociag - najmniej wypadkow, drogo ale milo.Oczywiscie, nie w
        Polsce
    • karol216 napewno klienci airpolonii docenia jej odmienna 29.07.04, 17:29
      strategie i beda kupowac drozsze bilety niz u konkurencji
    • Gość: gimnazjalista Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 17:35
      No to pomyślcie sobie teraz, jak by to było gdyby nie było TPSY tylko kilka
      konkurujących ze sobą firm...
      • Gość: Super DidżeJ Heniu A co z monopolem PKP IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.07.04, 20:00
        A co by bylo gdyby nie bylo monopolu PKP? Pewnie z Wawy do Gdanska
        jezdzilibysmy za 10 zl...
        • Gość: RWerp Re: A co z monopolem PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:14
          Przesadzasz, ale bilety InterCity pewnie byłyby tańsze. Problem z PKP polega na
          katastrofalnej sytuacji z przewozami regionalnymi i podmiejskimi. Linie
          lotnicze nie są obciążone 'społeczną' funkcją PKP, więc mogą sobie pozwolić na
          takie ruchy... PKP i bez wojny cenowej generuje straty.
        • Gość: semper Re: A co z monopolem PKP IP: 80.55.199.* 30.07.04, 13:47
          co wy chcecie od TP SA, przecież to prywatna firma podobnie jak Orlen pana
          Kulczyka. Prawdę mówiąc nie mogę zrozumieć tej naszej prywatyzacji, bo TP SA
          sprywatyzowano sprzedając jej akcję państwowej francuskiej firmie France
          Telecom ale Polską rządzą kapitaliści leninowsko-komunistycznego chowu to jak
          może być inaczej
      • Gość: DOKTOR MUREK CIESZ SIE, ZE MASZ NEOSTRADE IP: 195.205.132.* 30.07.04, 09:47
    • Gość: elgastar Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 213.78.81.* 29.07.04, 17:38
      a moze by tak skonczyc z bredniami w rodzaju "przelot za 1 grosz + oplata lotniskowa" ta droga jak pojdziemy, to niedlugo okaze sie, ze miejsce siedzace bedzie bez doplaty, a trzeba bedzie tylko oplate lotniskowa oplacic, ech te niedomowienia ciagle
      wedlug mnie to robienie ludzi w wala piszac ze tylko oplate lotniskowa trzeba zaplacic, jesli ta oplata w dwie strony jest rzedu 100 euro, gdyby bylo to powiedzmy 30 euro to rozumiem.
      poza tym chcialbym sie dowiedziec, dlaczego nie mozna poleciec np na Heahtrow za 1 grosz + oplaty lotniskowe? czemu trzeba sie tulac po wsiach zeby taniej poleciec?? ktos zna odpowiedz? tylko dziekuje za odpowiedzi w rodzaju" bo Heathrow jest drozsze" czy tym podobne

pozdro
      • Gość: Pio Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 195.6.24.* 29.07.04, 17:43
        wydaje mi sie, ze moga to byc "bliskie zwiazki" British Airways z tym
        lotniskiem i dominacja sojuszu OneWorld, ale moge sie mylic...
      • karol216 Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) 29.07.04, 17:50
        bez sensu sie burzysz. wszystkie linie do tej pory podawaly ceny biletow bez
        oplat lotniskowych. kiedys to bylo np.200usd + oplaty lotniskiowe. i
        rzeczywiscie jak juz placiles 200$ to dodatkowe 150zl nie robilo roznicy a teraz
        placisz za bilet np 200zl i jak masz doplacic do tego te 150zl to prawie podwaja
        koszt biletu.
        • Gość: elgastar Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 213.78.81.* 29.07.04, 18:00
          po 1: nie burze sie ani niczego co zastalem
          po 2: nadal uwazam, ze napisanie + OPLATY LOTNISKOWE co oznacza kwote kilka razy wyzsza niz cena samego biletu za cos blachego
          to jak jabym napisal, ze dzis sprzedajemy kawe za 1 grosz ale musisz zaplacic za kubek 20zl

na innych stronach mozna znalezc oferte lotu do i z barcelony za powiedzmy 40euro + oplaty kolejne 40, a wlasnie sprawdzilem na stronie SKYEUROPE i WIZZAIR i przy cenie biletu ok 100 zl OPLATY wyniosly ponad 200zl !!

po 3: to Heahtrow bylo tylko przykladem, a chodzilo mi tylko o informacje, czy ktos wiem dlaczego nie mozna takich lotow za 1 grosz zorganizowac na takie lotnisko jak LHR. Lot nie jest dluzszy, a oplaty podobne, wiec w czym tkwi problem zeby tam tanio latac?

Ja korzystac z tanich linii raczej nie bede, bo oprocz 50 funtow za bilet lotniczy musze jeszcze doplacic okolo 30 zeby dojechac na lotnisko i pozniej z niego dostac sie do domu. a powiedzmy za 95 funtow to ja mam bilet z Heathrow, na ktore metrem jade kilkanascie minut a nie kilka godzin

pozdro
          • Gość: Indy Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.fastres.net 29.07.04, 18:57
            > na innych stronach mozna znalezc oferte lotu do i z barcelony za powiedzmy
            40eu
            > ro + oplaty kolejne 40, a wlasnie sprawdzilem na stronie SKYEUROPE i WIZZAIR
            i
            > przy cenie biletu ok 100 zl OPLATY wyniosly ponad 200zl !!

a ja wlasnie w WizzAiru zarezerwowalem bilet z Mediolanu do Katowic i oplaty
            lotniskowe kosztowaly mnie 17 euro...
            a pozatym 40 euro za bilet i 40 euro oplat to 80 euro czyli 360 zl. czyli 60
            drozej niz ci wyszlo przy SE i WA niz AP wiec w czym problem?

> Ja korzystac z tanich linii raczej nie bede, bo oprocz 50 funtow za bilet
            lotni
            > czy musze jeszcze doplacic okolo 30 zeby dojechac na lotnisko i pozniej z
            niego
            > dostac sie do domu. a powiedzmy za 95 funtow to ja mam bilet z Heathrow, na kt
            > ore metrem jade kilkanascie minut a nie kilka godzin

akurat czepiles sie tego Londynu.. w Mediolanie z WizzAirem ladujesz na Orio Al
            Serio, okolo 40 km. od centrum Mediolanu, skad kursuje co 40 minut autobusik do
            centrum Milano za 6 euro. A w Air Poloni to w ogole lecisz na Malpense,
            najwieksze mediolanskie lotnisko.
          • Gość: werden Heathrow IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 20:39
            Na to lotnisko przyjacielu jedzie sie metrem 1,5 h z centrum, no chyba, ze
            szybką koleją (czyt. bez przystanków)
            pozdro
          • Gość: voyteck Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.04, 17:00
            > po 3: to Heahtrow bylo tylko przykladem, a chodzilo mi tylko o informacje,
            czy
            > ktos wiem dlaczego nie mozna takich lotow za 1 grosz zorganizowac na takie
            lotn
            > isko jak LHR. Lot nie jest dluzszy, a oplaty podobne, wiec w czym tkwi
            problem
            > zeby tam tanio latac?

W pojemnosci lotniska. LHR bez tanich linii jest juz max zatloczone. Widziales
            reklame EasyJet? "Avoid first class delays at LHR, fly EasyJet from STN" czy
            jakos tak, na taksowkach w Londynie. Gdyby LHR moglo obsluzyc wszystkie loty to
            nie byloby chyba trzeba innych (4) lotnisk wokol Londynu.
      • Gość: gad cholerny Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.crowley.pl 29.07.04, 18:05
        "poza tym chcialbym sie dowiedziec, dlaczego nie mozna poleciec np na Heahtrow
        za 1 grosz + oplaty lotniskowe? czemu trzeba sie
        tulac po wsiach zeby taniej poleciec?? ktos zna odpowiedz? tylko dziekuje za
        odpowiedzi w rodzaju" bo Heathrow jest drozsze" czy
        tym podobne"

Heathrow to ull, tam nie ma miejsca na linie niskokosztowe. Ja na przykład z
        Luton mam bliżej do swojego kwadratu i jadę raptem 1,5h - czyli jak na Londyn
        to bardzo krutko.
      • Gość: jar jar Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:38
        Podobno kaucja za mozliwosc ladowania na Heathrow - tylko fakt, ze przewoźnik
        chce z niego korzystac - wynosi milion funtow. Dla duzych linii lotniczych -
        pozycja do przełknięcia - dla 'budget' airlines - nie.
    • Gość: Wiking Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 18:03
      Do Sztokholmu (dokładniej Nykoeping kto chce to niech zajrzy na
      www.wizzair.com) kursuje samolot, którego lot z Katowic w obie strony kosztuje
      około 500 zł czyli 1000 koron szwedzkich, czyli taka sobie kolacyjka dla
      czterech osób w jakiejś restaraucji w Szwecji. Tymczasem na promie bilet
      car+5pers kosztuje 1030 SEK. Do tego kabina (najtańsza) dla czterech osób 720
      SEK. I do tego prom nie zawija do Oxelesund (jak dawniej) tylko do jakiejś
      pipidówy bliżej Sztokholmu. Jednak mieszkańcy Nykoeping są z tego zadowoleni.
      Skończyły się kradzieże, rozboje, narkotyki i pijaństwo. Miejscowa ludność
      wreszcie odetchnęła. Dla ciekawskich. W czterdziestotysięcznym Nykoeping jest
      tylko jeden jedyny sklep, gdzie można kupić alkohol. W naszej ponoć Polsce
      można go kupić na każdym zakręcie. Mieszkańcy Nykoeping po "modernizacji"
      naszych "linii bałtyckich" znów czują się bezpiecznie. Nie muszą obawiać się o
      swoje mienie. Szwecja, gdy chodzi o alkohol jest bardziej liberalna od
      Nowegii. W Szwecji na stacji paliw można kupić piwo z zawartością alkoholu do
      3,8 procent. W Norwegii tego nie uświadczysz. A u nas? Mocne, mocne i znowu
      mocne. I jeszcze to reklamują.
      • Gość: mirmil Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 147.252.86.* 29.07.04, 18:24
        ale o co dokladnie ci chodzi? dlaczego odetchneli?
      • Gość: Angel Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.swipnet.se 29.07.04, 20:01
        OKi, zgadzam sie ze ceny pewnie sa ok, ale jezeli chodzi o dojazd do centrum
        sztokholmu to z Nynashamn - to ta pipidowa pod sztokholmem, mozna dojechac
        normalna kolejka podmiejska. tak wiec polaczenie jest ok.
        to tak na marginesie, bo juz dawno nie plywalam promem - 18h to dla mnie
        strata czasu, wole zaplacic i byc w domu w 4-5h. ale milo by bylo jak by cos
        latalo bezposrednio do 3 city, tak z bromma na przyklad... marzy mi sie.
        chociaz generalnie to nie bardzo ufam tanim liniom, bo juz sie swoje odczekalam
        na lotnisku. o malo nie spoznilam sie na polaczenie do europy.
        pozdrawiam
    • Gość: norbert Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.client.comcast.net 29.07.04, 18:12
      dobre rozwiazanie. fajnie jak by tak konkurencja przeszla na telefony komurkowe
      i rozmowy by byly za darmo..
      • Gość: . We Włoszech tak podobno mają, tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:53
        We Włoszech tak podobno mają, tylko reklamy trzeba odłuchać co minutę, czy coś
        podobnego
      • Gość: Low-cost flier Malkontenci IP: *.kielce.net.pl 30.07.04, 07:51
        Nie cierpię malkontenctwa. Konkurencja sprawia że można weekend spędzić za
        groszę na drugim końcu europy a i tak znajdują się niezadowoleni. Nikt z
        przecież nie każe latać tanimi liniami. Jak dla kogoś ważny jest plastykowy
        posiłek i "darmowa" gazetka to niech lata lotem. Ja za tą samą cenę wolę
        polecieć 2 razy. A że już przetestowałem 3 tanie linie to będę latał kolejnymi.
        • Gość: Korektor Pic na wode IP: 143.121.23.* 30.07.04, 09:18
          Wejdz na strone www.wizzair.com/index.shtml i policz. Wyjazd do Paryza w dwie
          strony dla 2 osob to koszt ok. 1000 zl. Duzo czy malo? Dla mnie duzo.
    • Gość: ANNA TRAVEL Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:30
      JAK LONDYN ZA GROSZ
      TO GAZETĘ POWINNI PODAĆ DO DOMU
      ANNA TRAVEL
    • Gość: Gosc Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 213.137.5.* 30.07.04, 00:00
      Mm, ale ta Pani z BA stwierdzila. Tak, owszem, ale przynajmniej obnizyli ceny
      przez to. Niestety BA co robi, ceny nadal takie same (przynajmniej na mojej
      trasie nieststey) w dodatku wprowadzili specajalne oplaty za wystawienie biletu
      (co napewni mozna bybylo zaskarzyc do rzecznika praw konsumenta - w koncu za to
      place jako za przelot). Podaja obskurne, paskudne posilki na pokladach - nie
      dogrzane, zimne w srodku. Pozatym stare samoloty i dawno wysluzone. Latam
      reguralnie, co dwa miesiace tymi liniami i naprawde widze to wszystko. A bardzo
      dobrze sie sklada, ze obnizyli ceny do Londynu bo przynajmniej bede sobie
      dolatywal z Luton (EasyJet - wchodzi do nas drodzy Panstwo - loty do Krakowa i
      Warszawy!! hurra) Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: PIOTR M Proszę was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:27
      opłata lotniskowa - to ile? napiszcie
      • Gość: Eryk Re: Proszę was IP: 62.80.65.* 30.07.04, 09:03
        Opłata lotniskowa z warszawy do Londynu (stansted) wynosi 98,30 PLN.
        Pozdrawiam,
        Eryk
        www.skyeurope.com
        • Gość: wigwam Wzburzony IP: 199.196.51.* 30.07.04, 10:19
          Jak tak sobie czytam drodzy Panstwo to mi sie wydaje ze dzieci sie biora do
          latania. Wszystko zalezy od punktu widzenia i nie ma co narzekac. Pomyslcie
          jezeli oplata lotniskowa wynosi ok 95PLN to ja rozumiem ze na polskie warunki
          to jest sporo, ale dla kogos kto pracuje w UK na zmywaku to £14 juz nie jest
          taka potezna kwota jezeli bilet kupuje za £0,01. Niestety oplaty lotniskowe sa
          dla wszystkich takie same ale i nie nalezy sie spodziewac ze beda dla wszystkich
          inne. O co cale to poruszenie. Zastanowcie sie..... wejdzcie na www.lot.com i
          porownajcie ceny z ftanimi przewoznikami... i co wyszlo taniej? Mimo oplat
          lotniskowych, ktore nie byly od razu ujawnione. Na tym polega promocja,
          przyciaganie uwagi.... Wszyscy macie telefony komorkowe... pewnie 80% z Was
          kupilo je w jakiejs promocji i co potem sie okazalo, ze to nie do konca jest tak
          jak sie spodziewaliscie, to tu kaza za cos zaplacic, albo to nie jest dostepne i
          trzeba dokupic, albo nie mozna zrezygnowac.... wszyscy kombinuja i Wy tez wiec
          nie oczekujcie od linii lotniczych zeby tego nie robili. Pozdrawiam
          • Gość: ozark Re: Wzburzony IP: 213.227.80.* 30.07.04, 11:52
            > wszyscy kombinuja i Wy tez wiec nie oczekujcie od linii lotniczych
            > zeby tego nie robili

Tak jak niejaki śląski Get-Jet-tanie-latanie-już-jesienią?
            Ciekawe, ilu nabrało się na SMSy zaczynające się od 7?
            Pewnie wstydzą sie sami do tego przyznać...
    • forum0wicz Ale żeby bylo jasne. 30.07.04, 11:02
      Co to znaczy lot np. 100 zl + oplaty lotniskowe?
      To jest jawne klamstwo i nabijanie ludzi w butelkę. Nie chodzi czy oplaty są
      wysokie w stosunku do biletu czy nie, ja chcę znac koszt jaki poniosę od razu.

Idąc tym tokiem niedlugo będziemy kupowac wódkę za "2 zl + dodatkowe oplaty w
      postaci podatków i marż" czy na podobnej zasadzie plytę kompaktową za jedyne 5
      zl. Nie dajmy sie robić w balona. Jeszcze jestem sklonny zaaakcetowac podawanie
      cen netto, bo prowadząc dzialalność można VAT odliczyć, ale dzielenie
      kompleksowej uslugi na jej skladowe, z których w żaden sposób nie można
      zrezygnować to oszustwo.
      Nie mam nic przeciwko tanim liniom, ciesze się, że weszly na rynek i wreszcie
      pieprzony lot zacząl trząść dupą, ale niech one nie oszukują klientów soposobem
      podawania cen, bo z 99 zl nagle robi się 400 albo 500 - i to jest gięcie.
      • Gość: Gość Re: Ale żeby bylo jasne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 11:15
        Czy wy ludzie latacie samolotami, czy tylko tak sobie pleciecie trzy po trzy?
        Ja zarezerwowałem lot w 2 strony Warszawa-Londyn ( Stanstead) przez stronę
        SkyEyrope. Cena 318 zł całość.
        Za zaoszczędzone 500 zł będę miał akurat 3 tanie noclegi. Nie wiem jak można
        tak marudzić.
        Jak ktoś ma spore konto lub płaci mu firma, niech lata BA lub Lotem.
        Ja bez tej oferty nie poleciałbym jesienią do Londynu na długi weekend, tylko
        siedział w barze i narzekał razem z wami.
    • Gość: aaa dumping? IP: 217.153.29.* 30.07.04, 14:08
      Czy to przypadkiem nie jest zwyczajny DUMPING? A jak wiadomo to jest
      zabronione... I interes konsumentów jest z tym zakazem akurat zbieżny, bo jeśli
      firma mająca większy potencjał wykosi mniejsze, to nie będzie bez sensu
      utrzymywać ceny 1gr...
    • johnny_blaze Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) 30.07.04, 14:09
      No i w koncu dojedzie reszta swoloczy zszargac jeszcze bardziej wizerunek
      Polaków gdzies w Londyn czy Paris.. Dostepnosc i konkurencja rynku to
      oczywiscie swietna sprawa..
    • Gość: jo Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: 213.25.40.* 30.07.04, 14:41
      szkoda ze nie napisali ze te opłaty lotniskowe (zupełnie niezalezne od
      przewoźnika) to przewaznie kwota ok 200 zł. Samo lądowanie np w Atenach to
      koszt obecnie ponad 181, do tego dochodzi bagaz itd
      • Gość: Raevi tanie=bezpieczne ? IP: 131.156.255.* 30.07.04, 16:14
        A czy nikt sie nie boi, ze taka walka na obnizanie cen skonczy sie tragicznie ?
        Czy bilety po 10 PLN pokryja kontrole techniczne (w dotychczasowym standardzie),
        wlasciwe utrzymanie samolotow, i wszelkie zabezpieczenia antyterrorystyczne ?
    • Gość: Artenon Re: Do Londynu za grosz? (plus opłata lotniskowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 18:18
      Bosko....07:00 warszawa 09:30 londek 1015 centurm
      londka ...pubkik.....pubkik...pubik....fish and chips...publik lotnisko
      lotnisko i na 18:00 w domku do żonki....nieżłe nieżłe ....cięzki dzien kochanie
      był....
    • Gość: sylwia www.elot.pl IP: *.szczecin.mm.pl 27.08.04, 19:11
      www.elot.pl !!! Goraco polecam Super stronka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka