zdybex 13.08.13, 18:22 Każdy Fiat to grat, wloski rower to tragedia. Ciekawe kto i ile wziął w łape. Nie ma innej opcji. Nikt normalny i uczciwy by wloskiego badziewia nie kupil. Zgnije zanim zrobia tory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fe_to_dz Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 18:34 Nie niestety Panie, bunga bunga kosztuje, a naród musi płacić. Ale zdrowie nasze, choć gardła wasze i to najważniejsze żebyśmy zdrowi byli. A te faszystowskie mamisynki niech się zadławią. Odpowiedz Link Zgłoś
fe_to_dz Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 18:39 A widział Pan w środku? Pani z tvn mówi jakie luksusy i nachwalić się nie może. A tam fotele jak w kolejce podmiejskiej. Ludzie teraz jeżdżą po Polsce, technika pokończyli i widzą jak jest. kogo oni chcą nabrać? Sukces rządu wlazł minister z tyłu i wyszedł z przodu, siadać nie można jak w muzeum. Sukces będzie jak to ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 18:53 I ja na to zwróciłem uwagę... Bardzo biednie i wąziutko to wygląda; tak zgrzebnie. Względem np. Shinkansena, TGV czy Maglev... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 20:22 Powrócił Orient Express,zawsze możesz skorzystać.Tylko unikaj carpaccio,parmezanu i oczywiście chianti. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Polska wersja to nawet nie Pendolino ! 13.08.13, 19:05 Nie wychyla sie na zakretach. Moze na potrzeby tego pociagu trzeba tylko proste trasy budowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
fe_to_dz Re: Polska wersja to nawet nie Pendolino ! 13.08.13, 19:10 Czemu proste? Minister ma główeczkę nie od parady, zrobi po takim łuku, że z krakowa do gdańska będzie się jechać przez Poznań i nie będzie musiał zwalniać. Odpowiedz Link Zgłoś
samantha.1 Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 19:06 To ma być tajna broń rządu na kampanię wyborczą! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 A moze to mialo byc bondolino ? 13.08.13, 19:19 A w ryzej Polsce, jak zwykle cos nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 20:01 zdybex Żabciu - tą "włoską lipą" jeżdżą Chińczycy, Anglicy, Czesi, Finowie, Rosjanie, Portugalczycy, Szwajcarzy, Hiszpanie, Słoweńcy... I jakoś nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Tej wersji nie bedzie w Polsce 13.08.13, 20:52 www.alstom.com/Global/Transport/Resources/Documents/Brochure%20-%20Rolling%20Stock%20-%20Pendolino%20-%20English%20.pdf Zarowno torowisko jak tez i zasilajaca siec trakcyjna musza spelniac stosowne warunki. Dotyczy to rowniez podstacji zasilajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p A ja wolę chianti od mamrota 13.08.13, 20:19 A ty jak sobie chcesz,twój wybór.Ferrari też chyba troche lepsze niż twój zaporożec. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: A ja wolę chianti od mamrota 13.08.13, 20:44 Włochom najbardziej udała się mafia i Cammora i jeszcze garnitury dla Tuska i Nowaka. No może Lamretta. Reszta to lipa. Badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: A ja wolę chianti od mamrota 13.08.13, 20:50 Twoja wiedza o przemysle motoryzacyjnym we Włoszech jest delikatnie mówiąc niepełna :-)Pokutuje u ciebie pamięc fiata 125p i malucha.Fiat robi w tej chwli......a z resztą nie ma co,zapewne wiesz swoje Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: A ja wolę chianti od mamrota 13.08.13, 21:00 Oczywiscie Lambretta /zwykła literówka/ Kupowanie pociagów w kraju Fiata -lipy to na kilometr korupcja,.Szybkie pociagi pierwsze na swiecie to Japonia a teraz najbardziej ekspansywne i najliczniejsze to Chiny.. Włochy to zdychajacy przemysł a my w ramach Unii E. musimy go dofinansowywać. Aby 5 milionow z Afryki mozna utrzymać we Włoszech nie w obozach koncentracyjnych ale na zasiłku Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: A ja wolę chianti od mamrota 13.08.13, 21:10 a co o tym Niemcy????????? Fehler in allen Teilen fiat- błąd we wszystkich częściach Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Dla kontrastu Rosja: 13.08.13, 21:03 www.goldeneagleluxurytrains.com/home_gallery.php www.goldeneagleluxurytrains.com/train_list.php?trnm=Golden%20Eagle www.goldeneagleluxurytrains.com/admin/upload/news/54151272965599.JPG www.goldeneagleluxurytrains.com/admin/upload/news/28481272965553.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Dla kontrastu Rosja: 13.08.13, 21:09 Pociągi na nieistniejace tory to wioski Potiomkinowskie. Czy jak z Krakowa do Warszawy pojedzie o 15 minut szybciej to co? Nic. Łatwo ogłupić ludzi. Zmarnowany miliard i trochę. a Arabski w Hiszpanii robi za dozorce willi i posiadłosci królów Polski za PO. Dokad udadzą się gdy szlag wszystko trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno W Chinach juz jezdza: 13.08.13, 21:32 edition.cnn.com/2013/04/11/travel/china-high-speed-rail/ Nie daje przykladow z Francji i Japonii, bo o tym wszyscy wiedza, ze tam te pociagi funkcjonuja od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: W USA maja plany... 13.08.13, 21:33 Nawet w USA nie maja szybkich kolei. Pewnie to obawa, że indianie zniszcza stacje zaopatrzenia w drewno opałowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno ...piles cos...? 13.08.13, 21:52 Kpina w tym kontekscie z rdzennej ludnosci Ameryki Polnocnej to kompletne dno. Ci ludzie zasluguja na szacunek, a nie na kpiny jakiegos ..... Zalosne / beznadziejne. Zastanow sie, co wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Pendolino to wloska lipa 13.08.13, 22:43 Ech, gdyby to prezespan kupił....to byłby cud-mniód, ale że Tusk....to badziew. Jesteście pisdaki beznadziejne i tępe jak chUlercia, na milę wali od was prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Pendolino to wloska lipa IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 23:22 Więcej na www.bankowoforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś