Dodaj do ulubionych

Kurs, czyli sposób na ZUS

IP: 81.190.158.* 26.08.04, 01:12
Nareszcie ktoś mądry!! Dość wykorzystywania nas przez Państwo!!! Gratuluję
pomysłu i oby tak dalej :)
Obserwuj wątek
    • Gość: misio Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 01:18
      Bardzo dobry pomysł jestem za. Gratuluje temu co to wymyslil. I znowu
      udowodniono naszym politykom ze sa glupkami.
      • Gość: BOLIGLOWA FIRMY FAKTUROW A ODPOWIEDZIALNOSC IP: *.sympatico.ca 26.08.04, 07:29
        Drobna korekta i te wszystkie firmy, ktore chca sie pozbyc skladki ZUS beda
        musialy w tempie ekspresowym zaplacic zaleglosci z wielkimi procentami. Poleja
        sie krokodyje lzy. Niedlugo znajda tego urzednika, ktory jest na prowizji u
        Fundaci i bedzie duzo lamentu. Czasy wydrwigrosza stroiciela pianin, "wielkiego
        lba izraelskiego do ekonomiki" ze srednim wyksztalceniem, Bagsika sie
        skonczyly. Definitywnie. Nieplacone podatki nie ulegaja przedawnieniu.
        • Gość: Chri$ Re: FIRMY FAKTUROW A ODPOWIEDZIALNOSC IP: *.alcatel.pl 26.08.04, 09:36
          LEX RETRO NON AGIT - (prawo nie dziala wstecz) jak wprowadza poprawke, bedzie
          obowiazywac od momentu jej uchwalenia, wiec ci sprytni, ktorzy skorzystaja z
          tej genialnej opcji odzyskania od zlodziejskiego panstwa troche swojej wlasnej
          kasy - BEDA DO PRZODU :) gratulacje!
          • Gość: Ter To nie panstwo a ty na tym tracisz! IP: *.abhsia.telus.net 29.08.04, 17:40
            Panstwo sie zadluzy i przeniesie dlug na nastepne pokolenia albo sciagac bedzie
            kase z obywateli a ma do tego mase narzedzi: podatki, WAT, podniesienie skladek
            na ZUS, obnizenie wzrostu emerytur itp.. Tak wiec kazde indywidualne oszustwo
            lub jak tu sie powiada ominiecie prawa w skutkach dotknie wszystkich
            pozostalych w panstwie. Kasa panstwowa dziala na zasadzie naczyn polaczonych
            kiedy jeden z nas cos z niej czerpie to pozostali musza za niego dolac.
        • Gość: Fundacja Re: FIRMY FAKTUROW A ODPOWIEDZIALNOSC IP: *.crowley.pl 27.08.04, 23:24
          łatwo osądzać nie znając prawdy. zapraszam na stronę program.iaw.pl kontakt
          zarzad_fundacja@o2.pl odpowiem na pytania i przyjme przeprosiny.
      • Gość: reddox Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:21
        Rzeczywiście buraki, ale jak Twój pracodawca nie zapłaci twojego ZUSu to nie
        wiem czy będziesz dalej to pochwalał ?
        • Gość: Właściciel SMB ZUS a dobrowolne ubezpieczenia IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.08.04, 11:16
          jak pracodawca nie zapłaci ci ZUSu a w zamian za polowe oszczednosci wpłaci ci
          na III filar - wierz mi, ze wyjdziesz na tym kilkukrotnie lepiej w
          przyszlosci... A ZUS zdrowotny - sa od tego niedrogie ubezpieczenia, tak czy
          siak - wszyscy beda na tym do przodu.
    • Gość: nitq Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 06:06
      no gratulacje dla gazety, tylko jeszcze napiszcie kto zalozyl fundacje, kto jest
      w jej wladzach i co fundacja porabia z pieniazkami ktore dostaje od kolejnych
      uczciwych, a co do obnizania kosztow to wszyscy eksperci maja racje, placenie
      mafi tez moze obnizyc koszty, w koncu rosjanie placa nie podatki tylko haracze,
      i mafia ma skuteczniejsze metody na tych ktorzy ja oszukuja niz panstwo,
      gratuluje kazdemu ekonomiscie ktory wyraza swoje zadowolenie, o i gratuluje
      wydzialom kontrolnym ZUS, policji, Urzedom Skarbowym, i wszystkim innym ktorzy
      "biora".
      • Gość: INSTYTUT UWAGA.MALA WIARYGODNOSC GW IP: *.sympatico.ca 26.08.04, 08:22
        Ta notatka jest dziwnie podana. Z ocena jej wartosci nalezy byc ostrozny.
        Ogolnie pewne zasady sa chwalebne, ale moga byc skierowane w inna strone.
        Trzeba tez pamietac, ze merytoryczny poziom pism codziennych jest bardzo lichy.
        Trzepac jezykiem to oni potrafia, ale cos uzytecznego zrobic to powatpiewam.
        Czasami im sie udaje od siedmiu bolesci.
    • Gość: economo_Nobel a jak nie placic skladki zdrowotnej............... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 06:15
      tym zlodziejom z NFZ?
      • Gość: agniska wlasna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:30
        a ja bym chetnie zalozyla wlasna firme, mam pomysl i wogole, ale nie stac mnie
        na to zeby przymusowo placic na Zaklad Utylizacji Staruszkow. Sama wole
        decydowac w co i jak inwestowac, ale dopiero wtedy jak bede miala kase na to.

na szczescie firme moge zalozyc i prowadzic za granica, w kraju wolnym od
        uszczesliwiaczy narodu programami spolecznego okradania
        • Gość: Właściciel SMB Wlasna firma w kraju wolnym od panstwowego zlodzie IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.08.04, 11:20
          A co to za kraj i jak zmaierzasz potem fakturowac kontrahentow w Polsce ? Bo ja
          slyszalem, ze era rajow podatkowych jest juz dawno za nami, urzednicy podobno
          trzepia strasznie teraz takie firmy, co to odliczaja koszty w rajach i nie
          placa podatkow u nas...
    • Gość: bandy ALE W KOLO JEST WESOLO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 06:28
      jedni kiwaja ZUS-podstawa do chwaly,drudzy okradaja swojego szefa-tez robia
      dobrze,inny ma lewe papiery na rent-a jakze ,temu tez chwala /okrada
      panstwo/jeszcze inny wyciaga lape ,itd,,itp, a nasi dziennikarze rozpisuja sie
      jakich to mamy przedsiebiorczych,,banda zlodziei polskich ,nam naprawde
      potrzebny jest ktos z batem nad glowa,aby zaczac myslec nieci\o inaczej,WSTYD
      POLACY ,KATOLICY ,WSTYD iGRZECH.
      • Gość: economo_Nobel przyklad idzie z gory............ IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 06:50
        jak nasz towarzysze okradaja,
        to musimy kombinowac,
        zeby mniej do zagarniecia mieli,
        zdrowa ekonomia socjalizmu i kapitalizmu jednoczesnie:)
      • Gość: Ola Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! IP: *.utaonline.at 26.08.04, 08:44
        Popieram -WSTYD!
      • Gość: TReneR Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! IP: *.austriamicrosystems.com 26.08.04, 10:09
        Jak mnie Panstwo na kazdym kroku okrada, to ja dbam o to zeby mialo jak naj
        mniej do ukradzenia.
        Wysokie podatki zawsze beda sklanialy ludzi do kombinowania. Przy niskich to
        juz sie nie oplaci; zysk/ryzyko bedzie za niskie!

Czego nam wszystkim zycze!

TReneR
        • pepito Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! 26.08.04, 12:19
          Prawda, że "Wysokie podatki zawsze beda sklanialy ludzi do kombinowania".
          I prawda, że co innego kombinować z lukami w prawie, a co innego robic sobie
          lewą rentę.
          Oczywiscie inaczej zaśpiewam, jak będę potrzebwał coś ukraść. Na razie jednak
          nie potrzebuję i postaram się zapamiętać tę swoją chwilową praworządność.
          Przyda sie to wspomnienie, jeśli uda mi sie dalej przez pewien czas żyć
          uczciwie.
          pepito
        • pepito Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! 26.08.04, 12:20
          Nie ma czegoś takiego jak Państwo mnie okrada. Jeśli robisz "Państwo" w
          bambuko, to ja, który (tak wyszło) płacę gorliwie wszelkie podatki i składki,
          muszę je płacić wyższe, bo Ty parę groszy zaoszczędziłeś.
          Zwracam Ci jednak uwagę, że również moim kosztem.

Z paserskim pozdrowieniem,
          pepito
        • pepito Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! 26.08.04, 12:26
          Zgadzamy się na głodową śmierć emerytów czy rozkładamy likwidację ZUS-u w
          czasie? Bo zdaje się tego rodzaju jest to wybór.
          pepito
        • Gość: Ter Re: ALE W KOLO JEST WESOLO !!! IP: *.abhsia.telus.net 29.08.04, 17:54
          Podatek jest placony zgodnie z jakas tam regula zawsze jednakowa dla wszystkich
          Niesprawiedliwosc zaczyna sie dopiero wtedy kiedy reguly nie sa jednakowe dla
          wszystkich albo wtedy gdy ktos te reguly lamie ze szkoda dla innych platnikow.
          Kazdy przekret bije w kase innych podatnikow a tylko pozornie w kase panstwa.
          Panstwo to co ma wydac w danym roku to wyda, najwyzej sie zadluzy a sciagnie
          sobie z podatnikow w nastepnym roku.
    • Gość: brylant1 HARACZ na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 07:10
      I to są skutki debilizmu i głupoty polityków stanowiących "przepisy" i "prawo".!!!
      Proponuję jeszcze zwiększyć obciążenia podatkowe (zus ,pit cit). Gwarantowanre
      "większe" wpływy do... kieszenie cwanych firm doradztwa podatkowego.
      K...wa jak słyszę o kolejnych próbach złojenia ciezko zapier..jacych ludzi (ZUS
      do 180%) to nóz sie w kieszeni otwiera.
      Rządzący nami kretyni może teraz (choćby po konkluzji Pana Gwiazdowskiego)
      przejrzą na oczy!!!!!
    • Gość: mahu Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: 212.244.114.* 26.08.04, 07:22
      Działalność Ośrodka Kształcenia Przedsiębiorczości im. Księdza Piotra
      Wawrzyniaka w Poznaniu poleca... Powiatowy Urząd Pracy w Jaworze!!

vide www.pup-jawor.pl/index_p.php?opt=2a&topt=Programy+rynku+pracy
      • Gość: brylant1 Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 07:43
        Z tego widać że tak ma lub miało być. PUP skierowuje do tego typu instytucji...
        ciekawe. Może tym powinna się zając Prokuratura????
    • Gość: thor Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.himolla / 80.48.251.* 26.08.04, 07:28
      dla pracownika przypomina to troche taką prace za "cukierka" , bo co niby kase
      za prace dostaje, ale zusu nikt za niego nie opłaca, także zyskuje na pewno
      pracodawca, ale traci tez nie tylko panstwo , ale głównie pracownik.KTOŚ SIĘ
      SIĘ ZNOWU ODKUJE.
    • Gość: zoomek Mam 2600zł emerytury- były zoomowiec IP: *.pl / *.pl 26.08.04, 07:46
      Nie podpowiadajcie takich sposobów bo nie bede miał uczciwie wypracowanej
      emerytury!!!!
    • Gość: zenek Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.devs.futuro.pl 26.08.04, 08:02
      optymalizacja podatkowa?? moze to i jest zgodne z prawem, ale skończy się tak
      jak z JTT lub optimusem. Urzędnicy mają w dupie prawo.
    • Gość: XYZ Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: 213.155.191.* 26.08.04, 08:20
      Nie cieszcie sie. dzialanie w celu ominięcia prawa jest z mocy prawa nie ważna.
      To jedna strona, druga jest taka, że tych "kursantów" czeka emerytura z opieki
      społecznej.
    • Gość: MLachowicz ZUS to system argentyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:28
      ZUS to system argentyński.
      Zatzrymać tą machinę.
      Ja wysiadam.
      • Gość: Bacz Popieram - ZUS i "emerytury" trzeba zlikwidować IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:50
        Emerytury są wypłacane z pieniędzy emeryta, które zaoszczędził sobie w
        okresie kiedy pracował. Jeśli pieniądze pochodzą nie z
        oszczędności emeryta tylko od innych ludzi, to takie wsparcie pieniężne
        nazywa się _zasiłkiem_. Jest to bardzo ważne rozróżnienie,
        bo emerytura należy się emerytowi z racji świętego prawa własności. Nikt
        nie ma prawa mu jej obniżać - to była by ordynarna
        kradzież. Natomiast rozsądny rząd
        nie tylko ma prawo podwyższać i obniżać zasiłki ale nawet powinien to robić
        aby nie dochodziło do takich patologii jak jest
        obecnie, że mnóstwo osób korzystających z zasiłków ZUS zwanych błędnie
        "emeryturami" żyje na poziomie wyższym od poziomu ludzi
        pracujących którzy te zasiłki fundują - czyli biedniejsi wspomagają
        bogatszych.
      • Gość: bareja Re: ZUS to system argentyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:33
        BRAWO MIŚ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: law a myślał ktoś o społkach IP: *.pl / 213.199.204.* 26.08.04, 08:35
      Tworzymy spółkę z o.o., osoby zatrudnione dostają udziały, a potem zysk z
      udziałów nie podlegający ZUS, a pracuja np. na 1/8 etatu - problem tylko w tym,
      że takie zatrudnienie nie daje prawa do emerytury, ale już zatrudnienie na
      minimum tak.
      • Gość: Właściciel SMB Re: a myślał ktoś o społkach IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.08.04, 11:33
        No tak, ale masz wtedy uprawnienia do.... 1/8 emerytury :-)))

Ja jestem jednak zdania, za za zaoszczedzone prawie 40% kaski (z wyplacanych
        100 zlotych dywidendy placi sie zdaje sie 20% (?) podatku ryczaltowego, wiec
        zostaje 80 zlotych a nie 53 zlote po ozusowaniu i opodatkowaniu podatkiem
        dochodowym), korzystniej jest sobie wykupic III filarowe ubezpieczenie
        emerytalne na komercyjnych warunkach, niz miec ZUS...
    • Gość: Ola Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.utaonline.at 26.08.04, 08:41
      Super! Najlepiej wymyslmy jeszcze pare sposobow! Nie placmy na
      ZUS,policje,utrzymanie drog! Polska to taki kraj,w ktorym pieniadze spadaja z
      nieba.Tylko durna reszta obywateli UE niech placi.
      To widac jak jestesmy niedoksztalceni politycznie,gospodarczo i spolecznie.
      • Gość: ANETA Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:09
        Najprościej i najtaniej to zagonić urzedników do pracy- niech kontrolują co i
        gdzie się da. Tylko nie jak to się ma u mnie w biurze za kilkudniowym
        uprzedzeniem.Jak każdy pracodawca by placił uczciwie, to można byłoby obnizyć
        opłaty, ale do tego to trzeba dorosnąć. Bo u nas w kraju lepeij dołożyć biednym
        niech płacą i płaczą a bogaty sobie zawsze poradzi. Panie na bazarku płaczą
        mały ruch , a jedna z W-skich firm zakłada spółki i kombinuje bo ma kasę, co
        ciekawe nawet nazw im sie nie chce zmieniać.? WSTYD
        • Gość: cinu założę się, że nie pracujesz? bo ja pracuję i utrz IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.04, 10:46
          ymuję jeszcze dwie osoby. to znaczy że już wystarczająco daję na
          tych "biedulków" co to niby ich kosztem wszystko jest robione.

to że wogóle żyją to jest już moim kosztem.

więc nie gadaj głupot. nam zasuwającym dzień w dzień jak idioci już wystarczy.
          i skoro mam nierobom wypłacać coraz więcej, to ja dziękuję.
          • Gość: ANETA Re: założę się, że nie pracujesz? bo ja pracuję i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:24
            Właśnie,że pracvuję też mam wszystkiego dość. Kasy, którą ktoś kradnie.
            Właścicieli firm, którzy myślą co zrobić aby zarobić i dobrze wyjść a inni
            niech sie martwią.Wszystko zależy od punktu widzenia. Mam mame, która całe
            życie pracuje ciężko ,fizycznie a przeszlo od 5-ciu lat w firmie, która
            prowadzi kuchnie w ministerswie. Przychodzą tam wszyscy, ktorych widzisz
            wieczorem w wiadomościach, i co z tego. Skoro facet ma 5 barów a oficjalnie
            zatrudnia 2 oosby + rencistkę.
            • Gość: cinu Re: założę się, że nie pracujesz? bo ja pracuję i IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.04, 14:46
              Ja musiałem założyć działalność gospodarczą, defakto pracując jako normalny
              pracownik. Więc płacę ten ZUS samodzielnie. Taki pracownik też może sobie ten
              ZUS samodzielnie opłacić. Wtedy pracodawca nie musi wpłacać niewiadomo ile,
              tylko sobie pracownik płaci te niecałe 500. Jaki to niby wstyd?

Wstyd to jest to, że chcą podnieść ZUS dla przedsiębiorców nic za to nie
              dodając. Sorry ale jak będę miał płacić jakieś grube bańki na chorobowe, to
              spodziewam się że wejdę bez kolejki, będzie fajny pokój tylko dla mnie i
              jeszcze siostra będzie dla mnie "przemilutka" ;-)))
    • Gość: druid Super sposob :-) IP: *.dialup.optusnet.com.au 26.08.04, 09:19
      w pelni popieram!
      tez nigdy nie placilem ZUSu i dzieki temu udalo mi sie odlozyc troche kasy na
      koncie - gdybym placil nigdy bym tych pieniedzy nie odzyskal wyjezdzajac z
      kraju.

ZUS u nas jest zlodziejska instytucja i moim skromnym zdanie to juz wlasciwie
      bankrut - wiec ratujcie swoje pieniadze i nie dajcie sie okradac.

Jako ciekawostke, dodam ze odpowiednik ZUSu w australii to 9% dochodu - a o
      roznicy w wysokosci emerytury to nawet nie wspomne :)
      • Gość: Antyantypodziarz Re: Super sposob :-) IP: 204.52.187.* 26.08.04, 15:10
        Druid nie pierd.., ze w Australii jest lepiej. Człowieku, takie bajki wstawiaja
        tylko ludzie, którzy sprzedali wszystko w kraju i tam tchórzliwie czmychnęli. A
        teraz rozgłaszają jak im tam dobrze, bo powrotu do kraju NIE MAJA (brak
        czegokolwiek w Polsce).
        Jesli nie płaciłeś to Nas okradałeś wychowujac sie tutaj na nasz koszt. I co
        taki z Ciebie cwaniak.
        Zyj w tym swoim panstwie bez nadzoru, w którym i tak policja wie gdzie jestes i
        co w danej minucie robisz.
        A juz Adelaida to kompletna DZIURA! - to tak na marginesie.
        • Gość: druid wyluzuj czlowieku :-) IP: *.dialup.optusnet.com.au 26.08.04, 16:12
          masz racje, jest tu beznadziejnie - siedz tam gdzie jestes i frustruj sie do
          woli :-)

akurat w polsce jakbym niedaj boze oszalal i chial wrocic, to mam do czego, a i
          nawet robota na mnie tam czeka - wiec twoje urojenia co do mojej sytuacji maja
          sie nijak do rzeczywistosci.

Nikogo nie okradalem, tylko nie dalem sie okradac - nie planuje i nigdy nie
          planowalem miec emerytury z polskeigo systemu, to czemu mialbym placic tam
          pieniadze? Wole pomagac moim rodzicom, ktorzy sa emerytami i niestety sa zdani
          na laske i nielaske tego zlodziejskiego sytemu.

a tak na marginesie, to nigdy nie bylem w adelaidzie :-)))

pozdrawiam ze slonecznego zakatka swiata :)
    • Gość: Maciek Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.iep.ae.wroc.pl 26.08.04, 09:53
      Trzeba unikać przestępców. Bo ZUS to "organizacja przestępcza, ale na pewno nie
      zorganizowana". Innym ciekawym okeśleniem na tę istytucję jest też "Zakład
      Utylizacji Szmalu". Pozdrawiam
    • Gość: realista Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.sns-felb.debis.de 26.08.04, 10:08
      nie ma sie z czego cieszyc. jak jest luka, to ja szybko zalataja i
      zainteresowani zaplaca, a jak nie ma luki to tez beda musieli zaplacic.
      w najlepszym razie zaoszczedzi sie pare skladek. dobre i to, ale lepszy bylaby
      sensowna i trwala polityka panstwa prowadzaca do zmniejszenia kosztow pracy.
    • Gość: gość portalu Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.08.04, 10:22
      Dopiero teraz wyciągnięto to na światło dzienne? Ja już w czerwcu widziałem
      maila od takiej fundacji, która w zamian za właśnie "udostępnienie przez
      kursanta punktu edukacyjnego" miała go zatrudnić dla firmy konkretnej i mu za
      to płacić. Firma zaś miałą płacić fundacji kwotę "którą uzna za stosowne". A
      skąd fundacja bierze na to wszystko pieniądze? PRALNIA szyta grubymi nićmi!!!
      • Gość: ja Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.crowley.pl 27.08.04, 23:34
        głupiś jak pralnia
        • Gość: gość portalu Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.08.04, 11:36
          Głupi jest ten kto się da wciągnąć w te ciemne sztuczki.
          Zaś tak nawiasem mówiąc: jak w naszym kraju ma być lepiej, skoro każdy tylko
          patrzy, by jak najwięcej udrzeć od Państwa? Tu oszukać, tam nie zapłacić... I
          jednocześnie stawia się wysokie żądania: bezpłatne to, bezpłatne tamto. A skąd
          budżet ma na to wziąść pieniądze, skoro większość tylko kombinuje?
    • Gość: R.M.S. Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 10:36
      Dlaczego nikt nie napisze, że na tej kombinacji traci pracownik, który jest
      wykorzystywany? Wykonuje pracę, na którą się zgodził a nie ma opłacanych
      składek ZUS (czyli pracuje na czarno).
    • Gość: oko Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:43
      Ciekawe, czy pracownicy takich firm wiedzą, że nie będą mieć emerytury ani
      innych świadczeń, gdy zdarzy im się zachorować...
    • Gość: polka Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.ecwybrzeze.pl / *.crowley.pl 26.08.04, 11:07
      to fantastyczne że są w tym kraju osoby które potrafią w tak zaradny sposób
      poczynać sobie z tymi złodziejskimi instytucjami jakimi jest US i ZUS. naprawdę
      szcerze podziwiam:)
      • Gość: Ter Jednych zlodziei pochwalasz a innych ganisz Ho, Ho IP: *.abhsia.telus.net 29.08.04, 18:17
        Polka napisała:"to fantastyczne że są w tym kraju osoby które potrafią w tak
        zaradny sposób poczynać sobie z tymi złodziejskimi instytucjami jakimi jest US
        i ZUS."

• Gość: Tomasz Najlepszy sposób na ZUS to KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:22
      prowadzę Firmę szkoleniowo -reklamową, oczywiście z niewielkim zyskiem :)
      posiadam kilka "ha" lasu i płacę KRUS 200pln na kwartał.
      pozdrawiam
    • Gość: ANETA Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:28
      KRUS to dopiero złodziejstwo. Wsyd ,że obecnie może takie coś działać.
    • Gość: Ansa Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:41
      To nie jest takie proste, przecież na końcu tego łańcucha pracownik musi
      zapłacić podatek za wynajęcie swojego mieszkania Fundacji. Jakieś obciążenie
      podatkowe jest.
    • Gość: Monika Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 26.08.04, 12:49
      Stawki podatków na ZuS są bandyckie, z tym się zgodzę. Ale jesli wszyscy zaczną
      obchodzić przepisy to mój dziadek pozostanie bez emerytury!!!!
      • Gość: Monika Re: Kurs, czyli sposób na ZUS IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 26.08.04, 13:34
        W tym kraju godzimy się na różne przekręty. Szczytem cwaniactwa jest
        załatwienie sobie renty pracując niejako przy okazji. Większość "lewych" rent
        to tzw. renty na trwałe. Oznacza to, że nie jest możliwa weryfikacja
        większości "lewych" rencistów. W moim otoczeniu ludzie mający renty są w
        zdecydowanej większości zdolni do pracy. Płaca z tychże prac idzie na
        utrzymanie, a renta jest DODATKIEM za który mozna sobie zrobić np. wczasy czy
        wykształcić dziecko. Oczywiście przepraszam wszystkich naprawdę chorych,
        których w systemie jest nie więcej jak 30 procent. Oni powinni mieć dużo
        wyższe renty, natomiast pozostałe 70 procent udających - proszę o ponowną
        drobiazgową weryfikację ich rent.
        I jeszcze jedno - łączenie renty z pracą - to już naprawdę absurd.
        Orzeczenie osoby niepełnosprawnej brzmi "osoba niezdolna do pracy i
        samodzielnej egzystencji" - tymczasem taki osobnik jest np przedstawicielem
        handlowym:) Odrębną kwestią jest praca wielu rzekomo niezdolnych rencistów na
        budowach w Belgii.

W jednej z wyższych szkół studiuje kobieta w wieku około 36 lat, która
        pobiera zasiłek z opieki społecznej. Z tego co się orientuję jest to zasiłek
        okresowy, ale ma zamiar starać się o stały. Na uczelnię czasami dojeżdża swoim
        nowym autem. Jest to dośc droga szkoła. W tym roku akademickim wydatki na
        szkołę w sumie wyniosą 5000 zł. Czy takiej osobie rzeczywiście należy się pomoc
        z opieki społecznej? Piszę gdyż uważam, że te pieniądze powinny być skierowane
        do rodzin, które często nie mają na jedzenie czy czynsz. Piszę też dlatego, że
        jako podatnik mam tego DOŚĆ. MAM DOŚĆ UTRZYMYWANIA DARMOZJADÓW. To się odbywa
        kosztem wszystkich podatników. Nam się zabiera ulgi, podnosi podatki żeby dać
        społecznym pasożytom, którzy upodobali sobie żyć kosztem innych. Oczywiście
        moje ostatnie słowa nie dotyczą osób, które są w naprawdę trudnej sytuacji i ta
        sytuacja nie jest przez nich zawiniona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka