Dodaj do ulubionych

3 programy informacyjne, jeden kit

IP: *.DeutschePost.de / 192.109.50.* 04.11.04, 08:23
Najlatwiej jest krytykowac. Do tego przedstawiciel TVP w ogole nie ma prawa
sie wypowiadac, bo akurat tam stale kolko wzajemnej adoracji ma sie dobrze.
Mieszkam w Niemczech i widze, ze stacje komercyjne w Polsce ida tym samym
torem co w Niemczech. Tego chca widzowie i taka jest oferta. Prosze nie
obrazac widzow, ze wybieraja Pana zdaniem nudne i gorsze programy.
Obserwuj wątek
    • Gość: yen1 Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 04.11.04, 14:38
      Zgadzam się, najłatwiej skrytykować, w dodatku nie bardzo mając pojęcie o czym
      się pisze. Pierwszy raz słyszę, że Pieńkowska prowadziła Forum. Aż głupio
      czytać taki bełkot.....
      • Gość: kinnie to discover Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.cisco.com 04.11.04, 19:31
        Pienkowska miala prowadzic forum ale nie przyjela propozycji ...
        • Gość: Gość [OT] Wiadomość pochodzi z Wirtualnychmedii.pl IP: 82.160.18.* 04.11.04, 22:48
          jestem zdziwiony i gratuluję www.wirtualnemedia.pl że gazeta.pl cytuje ten serwis
      • Gość: Pioter Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: 217.153.164.* 06.11.04, 13:11
        Prawda jest taka, że to TVP próbuje naśladowac telewizję TVN, która dzieki
        swoim Faktom wykształciła nowy standard programów informacyjnych. Szanowny
        Panie prosze sobie obejrzeć Kuriera w TVP3...pozostawiam to bez
        komentarza...tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl - DNO!!!
    • Gość: Gość Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 14:53
      Straciłem zainteresowanie tym tekstem w momencie, kiedy przeczytałem
      że "Powstał nowy gatunek telewizyjny - news-show." Jeżeli Autor nie widział
      dotychczas w telewizji tego gatunku, to znaczy że niewiele w niej widział. W
      ten sposób traci wiarygodność i możliwość podawania się za eksperta w tej
      dziedzinie. Radzę przywiązywać większą wagę do pisanego słowa. Lepiej nie
      przynosić sobie wstydu.
    • Gość: wsx Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.eranet.pl 04.11.04, 15:04
      A jesli krytykuje, to moglby zadbac o poprawnosc jezyka, ktorym to robi. Tekst
      jest niechlujny i pelen bledow. Duzy minus takze dla GW, gdzie coraz wiecej
      takich tekstow (www nie ma tu chyba wcale korekty).
    • Gość: pit Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:01
      Narobił pan wiele błedów merytorycznych w swoim artykule(np.ten, że Dorota
      Gawryluk prowadzi teraz Wiadomości w TVP1). I pan jest dziennikarzem w telewizji
      publicznej, skoro nie wie pan, kto prowadzi w tej telewizji programy
      informacyjene. Lepiej niech się pan do tego nie przyznaje, bo to wstyd! Zgadzam
      się z poprzednimi wypowiedziami na forum. Proszę wziąć się lepiej do nauki!!!
    • toja3003 Po co w ogole media tzw. publiczne? 04.11.04, 16:08
      Ilez w nich marnotrawstwa podatniczych pieniedzy
      nie mowiac juz o nonsensownosci abonamentu
      radiowo-telewizyjnego.

Przeciez media papierowe (prasa, ksiazki)
      znakomicie sobie radza bez wtracania sie
      panstwa. Czy rzad ma zaczac drukowac
      publiczne gazety, publiczne ksiazki
      i sciagac za to abonament prasowo-ksiazkowy?

A coz takiego jest w RTV publicznym czego
      nie ma na kanalach prywatnych? Na ekranie ten sam
      Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio
      leca te same "hity z satelity".

Szczytem kuriozalnosci jest utrzymywanie
      telewizji "Polonia".

Proponuje: zlikwidowac abonament RTV
      i zredukowac liczbe panstwowych kanalow radiowych
      do 1-go, telewizyjnych do 1-go i oplacac to
      z budzetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia
      (odgrzewane kotlety z innych kanalow) nadawac
      profesjonalny program w obcych jezykach promujacy
      Polske.
    • Gość: darq Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:54
      A mi tam też się nie podoba ta urawniłowka. Czasami aż mdli od patrzenia w ten
      wirtualny niebieski świat:

oprzecinek.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?78347
    • Gość: rgnsg Ja mam na to prosty sposob IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 04.11.04, 20:48
      Nie ogladam telewizji. Polecam - ma sie zero problemow z mialkoscia programu.

Po co ogladac cos, na co sie caly czas narzeka? Ze reklamy, ze glupie, ze nic
      nie ma, ale sie oglada... I jeszcze generuje to zyski tym, ktorzy to
      nie-wiadomo-co produkuja. Przeciez to smieszne.

Tekst jest fajny, ale najprosciej nie ogladac tego calego chlamu i spokoj.
      Oszczedzacie na telewizorze, abonamencie, miejscu w domu, czasie, ciszy, spokoju
      i paru innych rzeczach.

Pozdrowienia dla pana z TVP2 :)
    • Gość: qaz Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:47
      redaktorzyna
      zanim zacznie się krytykować, warto douczyć się polskiego
      "Dobre pomysły obronią się tanim kosztem"

coś jest zrobione TANIO, albo NISKIM KOSZTEM
      a nie tanim kosztem panie redaktorzyno

/qaz
      • Gość: darq Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 01:08
        > zanim zacznie się krytykować, warto douczyć się polskiego

Otóż to... Słownik j. polskiego wydany przez PWN wymienia zwrot frazeologiczny
        "tanim kosztem" zarówno przy haśle "koszt", jak i "tani". Czy możesz napisać, z
        jakiego źródła Ty się douczałeś polskiego, zanim zacząłeś krytykować?
    • Gość: tvn "nakręcona noc"-to jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:56
      dopiero dramat! Oglądałem całe 10 minut zanim mnie zemdliło. I ktoś kto tworzy
      taki wiejski "szoł" uzurpuje sobie prawo do oceniania innych? Niech najpierw
      obejrzy swoje wypociny!
    • Gość: ryhu wolnosc slowa kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 00:01
      jakim prawem komukolwiek jest odbierane prawo do krytyki? nawet jesli popelniane
      sa bledy, takie jak zostaly przytoczone - z nazwiskami, to co z tego? czy to
      zmienia sens artukulu? a czy osoba pracujaca w jakiejs instytucji nie moze byc z
      niej niezadowolona? na forum padl przyklad tez innej cechy :( - nie lubimy gdy
      ktos 'miesza'. jak wypowiadany jest poglad odbiegajacy od normy, tzn ze to jest
      zle, ze autor niepotrzebnie miesza, najlepiej siedziec cicho. niewazne, czy
      sluszny, czy tez nie, wazne ze ktos szuka guza i wg niektorych jest z zalozenia
      glupi i krnabrny. widac, wiekszosc rodakow nie lubi walczyc o swoje racje,
      wolimy przyzwolenie :(
      • Gość: Yola2005 Re: wolnosc slowa kwitnie IP: 80.51.253.* 14.11.04, 10:51
        Dokładnie, zgadzam się. Dla mnie nazwiska nie są zbyt wazne, wystarczy,że
        wszystko miesza się w jednym telewizyjnym tygielku. Wolę jednak czytać
        wypowiedź, po której moga jej autora zwolnić z TV, niż wysłuchiwac mizdrzących
        sie, zawsze poprawnych i minoderyjnych Fajkowskiej i Schymalli.
    • Gość: === Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: 217.153.99.* 06.11.04, 22:09
      Co do uniformizacji, zgoda, to rzeczywiście ma miejsce. Ale i tak TVN zajmuje
      zasłużenie pierwsze miejsce. Kiedy kilka dni temu z konieczności obejrzałem
      Wiadomości w TVP (odzwyczaiłem się), powiało tragiczną nudą. Duch Dziennika
      Telewizyjnego żyje. Silą się na zmianę, ale jej nie potrafią przeprowadzić!
      Prowadzący sztywny, obrazki statyczne, komentarz nudny, jak jest telemost z
      korespondentem, to gość siedzi i czyta przez minutę z "wacka" (czyli monitora za
      kamerą)... Bryndza!
    • Gość: Yola2005 Re: 3 programy informacyjne, jeden kit IP: 80.51.253.* 14.11.04, 02:42
      Mój komentarz bardziej niż wypowiedzi Arka dotyczy dzsiejszego programu
      (14.11.04) "Nakręcona noc", który dopiero co się zakończył.
      Niestety nie moglam w trakcie jego trwania wyslać wiadomości e-mail, gdyz
      zaczęlam oglądać ten program na tyle poźno, ze pojawiał sie tylko numer sms,
      natomiast nikt nie przypomniał adresu e-mail.
      Bardzo dobry program, może niekoniecznie zapraszajcie pana Talko, z jego
      adoracją polskich zrywow romantycznych, no, moze jako kuriozum...
      Natomiast pojęcie: "Chwila dla debila" odnośnie oferty polskiej telewizji jest
      hiper trafne, niestety.
      Jesli chodzi o Arka z Niemiec, to trochę niepokoiłoby mnie na jego miejscu, ze
      polskie stacje komercyjne idą tym samym torem, co w Niemczech...
      Popularny gust nie jest jedynym gustem, likwidacja Pegazu to ogromna porażka.
      Emisja bardzo ciekawej "Nakręconej nocy" w środku sobotniej nocy eliminuje
      najwazniejsza publiczność: młodych, albo i nieco starszych, ale aktywnych
      ludzi, którzy wolą w tym czasie się nieco odprężyć albo i wyspać.
      Brawa za scenografię. Matka Boska pod rękę z papieżem, gwiazda kolędników,
      jeszcze dorzuciłabym czystą i Tyskie.
      Bardzo potrzebna dyskusja, proszę o powtórkę, tym razem z udziałem kobiet. Jak
      trafnie zauważył Robert Biedroń zostałyśmy wyeliminowane ze studia, ciekawe
      dlaczego?
      Przyklad pana Czapińskiego na przedsiębiorczość samotnych matek był nieco
      nietaktowny. Panie Januszu, przykro mi sie zrobiło, że pozwolił Pan sobie na
      tak niedelikatne uproszczenie, że samotna matka "bierze się" z fikcyjnego
      rozwodu, a jej przedsiębiorczość dotyczy wyłudzania zasiłku. Myslę, że czuje
      Pan teraz, jak bardzo nietrafnie umieścił pan ten przykład. Pośród aferzystów
      paliwowych i importerow używanych samochodów...
      Jestem jak najbardziej prawdziwą samotną matką z do końca przemyślanego
      autentycznego rozwodu, prowadzę firmę, w której doświadczam przygody ryzyka i
      uprawiam codzienny ekstremalny alpinizm utrzymania się w naszym raczkującym
      państewku, jakże nieprzyjaznym dla takich jak ja.
      Daję żyć kilkudziesięciu osobom, i, gdy słyszę żenujące głosy na temat
      załapywania się na 2 tys roczego zasiłku robi mi się wstyd, za siebie, za pana
      psychologa, za pana prezydenta i cały parlament. I kościół katolicki:).

Pan Czapiński poruszył też problem pod tytułem: Głód duchowości. Został
      zagłuszony przez prowadzącego, a szkoda. Jak pogodzić współczesność i
      całkowicie niezreformowanego przez 2 tysiące lat Pana Boga? Jaki specjalista od
      public relations podjął by się zadania uwspółcześnienia wizerunku naszych
      naczelnych bóstw?
      Proszę o program na ten temat.

Kto ma wychować dzieci i młodzież? Nalezy przygotowac ich przede wszystkim do
      dążenia do niezalezności w mysleniu i działaniu i zaszczepić w nich świadomość,
      że trzeba pracować nad sobą, osobiście i ustawicznie. Inaczej (pomimo, że
      bardzo lubię polski hip hop) dzieciaki bedą nam wykrzykiwać, ze chcą to czy
      tamto, i, że im się należy, że nie mają, a chcieliby. Nauczyć ich, że chcieć to
      móc. To okropnie denerwujace, te stałe żądania i wykrzykiwania
      Co dać naszym dzieciom? Umiejetność samodzielnego i myslenia i krytycznego
      osądu. Jest to ścieżka do bardziej męczącej drogi zycia, bo myślenie wyczerpuje
      organizm.

Czy nasladowac autorytety? No, może w początkowym okresie kształtowania
      osobowości warto się na kims oprzeć, problem w tym, że bardzo trudno rozpoznać
      w młodym wieku, czy ten ktos naprawdę na to zasługuje. Autorytety moim zdaniem
      są groźne, gdyż moga prowadzic do bezkrytycznego akceptowania, cokolwiek taki
      autorytet ma do powiedzenia. Niezbedna jest weryfikacja autorytetów. Moze mu
      się zdarzyć jakas aberracja, trzeba być czujnym!

Świetny był pomysł z ekipą telewizyjną pod ambasada USA. Pojęcie nowego,
      pachnącego gumą Wrigleys Wielkiego Braciszka jest bardzo trafne.

Proponuję też następujący temat dla kolejnego programu: Czego się boi Polak i
      jak nauczyć go, ze naprawdę nie musi reagowac stanem lekowym na rózne
      stresujące sytuacje jak na przyklad władczość i nieuprzejmość urzędników
      (którym płacimy z budżetu za pracę), włączanie się w struktury Unii
      Europejskiej, powrót polskich Żydów i komety Halley'a.

Pozdrawiam, ucieszę się, jeśli Pan Janusz Czapiński mi odpowie

Yola 2005

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka