Gość: Rybinka Re: Jeśli zabronię ci jeść gó.. krowie, to z prze IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 07:19 Jeśli zabronię ci jeść gó.. krowie, to z przekory zjesz to krowie gó.., aby tylko postawić na swoim? Jeśli tak, to ci mocno współczuję wrodzonej głupoty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bawmorda Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.ostrowiec.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 07:24 Osobiście nie znoszę takiego jedzenia- nie jest smaczne, ani wartościowe, a po wizycie w McDonaldzie śmierdzi się jak stara frytka. Ale jeżeli komuś to pasuje, to jego prywatna sprawa i wolny wybór. Wymądrzanie się nic tu nie da, a może nawet przynieść przeciwne skutki. Tak jak z papierosami. Odpowiedz Link Zgłoś
duzia Re: McDonald's nie będzie się bronił 16.11.04, 07:51 Jestem ciekawa czy jak ktoś będzie trzy razy dziennie jadł porcję zwykłych polskich ziemniaków z jakimkolwiek kawałkiem polskiego zwykłego miesa i prowadził taki tyb życia jak gostek w filmie (czyli przecietny amerykanin), nie doprowadzi sie do podobnego stanu fizycznego i zdrowotnego. Mnóstwo osób uważa i kurczaki z hipermarketów to syf, nie mówia o potrawach z rożna z tychże sklepów, a jednak całe nóstwo ludzi kupuje to żarło i je. Moze zamiast głupiej nagonki trochę normalnego spojrzenia na to. Jak komus smakuje i chce raz na jakiś czas to zjeśąć niech je, a kto nie moze na to nawet spojrzec niech se zrobi melonego z bułka i niech będzie też z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:16 3x dziennie porcję zwykłych polskich ziemniaków z jakimkolwiek kawałkiem polskiego zwykłego miesa... To nie jest zdrowe - a na dowód mamy problemy Polaków z nadwagą istniejące jeszcze przed pojawieniem się McDonalda. A film jest pozytywny - zwraca uwagę na problem. Zobacz sama te dzieciaki, którym serwują sztuczne, jałowe żarcie na stołówce + colę. I co, też powiesz "jak komuś smakuje niech je" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:00 bo jesteś gó..żercą!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errorsys Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: 217.153.71.* 16.11.04, 08:07 Dobrze, że u nas ceny tych "specjałów" są na tyle wysokie w porównaniu do zarobków, że nie wszyscy chodzą do restauracji typu McDonald's. Jeśli w ogóle, to sporadycznie np. rodzice z uwagi na zabawki dodawane do zestawów. Poza tym jest jeden plus tego typu miejsc - rodzice nie mają obciachu z dzieciakami tak jak to jest w innych restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwinga_waw Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:38 Rzyhac mi sie chce na sama mysl o szczurach i tekturach z McKatastrofy. Dobra sprzedaż świadczy jedynie o głupocie nabywcow i procencie głupoty w narodzie. DPbrze że istnieja takie filmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buldi Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: 195.116.199.* 16.11.04, 09:10 ja za czesto sie w mc donaldzie nie stoluje, bo za fast foodami generalnie nie przepadam... na tle tych wszystkich hot dogow, zapiekanek itp. z dworcowych bud mcdonald wypada calkiem przyzwoicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanX Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.11.04, 09:05 Losie czemu nazywacie te knajpy restauracjami?? To jest zdecydowana przesada w nazewnictwie!! McSracz to jest poprostu zwukły bar szybkiej obsługi!! On nie ma nic wspólnego z restauracją !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjamen Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.bicom.pl / *.bicom.pl 16.11.04, 09:28 wlasnie jaka to restauracja. sam musisz podejsc po posilek jak w barze mlecznym. a najbardziej dziwi mnie jak ludzie wyrzucaja sami papiery do kosza w tej budzie. ja tam bym nigdy po sobie nie posprzatal. jak to jest restauracja to niech sami posprzataja Odpowiedz Link Zgłoś
jdas Re: McDonald's nie będzie się bronił 16.11.04, 09:45 Jednego tylko nie mówią. Tusza zależy nie tylko od tego co się je, ale również (przede wszystkim) od tego jak się żyje. Jak ktoś jest przyspawany do samochodu i nawet 200 metrów do kiosku dojeżdża to może jeść najzdrowsze potrawy pod słońcem, a i tak będzie gruby, gdyż bardzo ważna jest ilość jedzenia, a nie tylko jego jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Widzialam film IP: 203.120.49.* 16.11.04, 10:09 zobaczcie film, nie zjecie juz nigdy zadnego fast fooda :) jasne, ze gostek troche przesadza jak sie budzi w nocy i mowi, ze zle sie czuje itd.... ale samo to jak wyglada przed i po i jak rzyga, bo sie przejada super sizem :) film jest super. zobaczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutka Re: Widzialam film IP: 195.217.253.* 16.11.04, 10:31 Ale to troche glupie, bo przeciez nikt nie je hamburgerów od rana do wieczora, i przedewszystkim nikt nie kaze nikomu tego jesc. Czy taka kampania anty McDonaldsowa ma spowodowac ze na kazdym hamburgerze bedzie jak na paczce papierosów "uwaga hamburgery szkodza zdrowiu, minister zdrowia". Jesli tak to trzeba by w ten sam sposób przelustrowac te budki z chinszczyzna, zapiekankami, tam dopiero jest syf!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoob Re: Widzialam film IP: *.bphpbk.pl 16.11.04, 13:59 przejeść sie mozna tekze i leniwymi a i zapewne salatka wegetarianska. Jak ktos nie chce to niech nie je w McD. jakakolwiek dieta przy braku aktywnosci fizycznej moze doprowadzic do otylosci. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Ludzie! Czy wy wszyscy 16.11.04, 10:30 naprawde jestescie tak głupi? Spróbujcie kilka razy dziennie przez miesiąc jesc schabowego z porcja kartofli - na pewno poczujecie się świetnie. sam pomysł takiego filmu jest kretyński. Sorry, ale w dzisiejszych czasach ktos kto nie wie ze nadmiar tłuszczy i weglowodanów jest szkodliwy dla zdrowia - albo jest pustelnikiem albo idiota. A robienie z McDonalds odpowiedzialnym za ludzka głupote - jest żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutka Re: Ludzie! Czy wy wszyscy IP: 195.217.253.* 16.11.04, 10:38 No wlasnie, McDonalds jaki by nie byl nie moze odpowiadac za czyjas glupote. Jak ktos uwaza ze to niezdrowe to nie musi tam jadac. Wiele rzeczy jest niezdrowych a ludzie je jedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.dsl.net.pk / *.dsl.net.pk 16.11.04, 10:41 RESTAURACJE?? przeciez to bary szybkiej obslugi? zauwacie jak ludzie zMcDonalds musza mowic o lokalach swojej firmy. "...nie zaszkodzi naszym restauracjom..." Kiedys do McDonalda wszedl gosc niezbyt trzezwy i niezbyt ladnie pachnacy, od razu zjawil sie ktos z obslugi: "Prose opuscic RESTAURACJE", myslalem ze spadne ze stolka. Ale to sie potwierdza, ciekawe, jak w prywatnych rozmowach pracownicy McDonalds mowia o swojej firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Ludzie zastanówcie się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:18 Wszyscy wiedzą żę McDonald's nie serwuje zdrowych posiłków i to zdaje sie kwestia oczywista mimo to przyznaje się że zdarza mi sie tam jadać tyle tylko że nie mam zamiaru z tego powodu wypisywać tu tekstów w stylu ,,szczurze udka zamiast tych z kurczaka" bo to oznacza że w Polsce nie pracują żadne ortganizacje (np. sanepid itp.)zajmujące sie porządkiem etc. A to oznacza także że wszedzie gdzie idziemy jesteśmy narazenia na podobne sytuacje...?? Po drugie zawsze mamy wolność wyboru, jeżeli nie mamy ochoty jeść w McDonald's to zawsze możemy iść do innej "restauracji". Chciałabym się dowiedzieć ile osób tak bardzo przeciwnych McDonalds'owi kupuje mięso w super(hiper) marketach?? Bo osobiście sama spotkałam parę takich osób które bardzo głoścno krzyczały że bary szybkiej obsługi nas truja a potem maszerowały po mięsko do hipermarketu nie zastanawiając się nawet ile chemi jest w tym (świerzym:P) mięsię...Wniosek jest taki że jeżeli decydujemy się iśc do tzw. "restauracji" to przyjume do wiedomości wszystkie konsekwencje z tym związane, jeżeli idę to "chińczyka" to przyjmuje do wiadomości fakt że zamiast kurczaka mogę dostać kota...ale zawsze mamy wybór!! Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Ludzie zastanówcie się... 16.11.04, 11:53 Rozsądny wywód, ale i tak nie pomoże... Widzisz, dla speców od szczurzych udek McDonald to "Mały Szatan", representujący "Wielkiego Szatana" - korporacje. I to nic, że poziom higieny w Mc jest generalnie wyższy, niż większości polskiej gastronomii, albo że wciąganie przez cały miesiąc pyz ze skwarkami czy wątróbki z cebulką dałoby równie przerażający efekt, jak ten z fimu... Mac jest ZŁY, i już. Film jest fajny i skrojony pod współczesnego "konsumenta idiotę". Ludzie naprawdę mogą wierzyć, że jedząc cały czas w Macu nic im nie grozi, i dla takich ludzi trzeba wiadra zimnej wody na głowę... A zwykły człowiek po prostu wzruszy ramionami. To coś jakby tłumaczyć, że papierosy szkodzą, narkotyki szybko uzależniają, a jeżdżenie 200 km/h może się skończyć wypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Ludzie zastanówcie się... IP: *.ds.univ.gda.pl 16.11.04, 12:07 Rozsadny wywod ale "wciąganie przez cały miesiąc pyz ze skwarkami czy wątróbki z cebulką dałoby równie przerażający efekt, jak ten z fimu." Niestety nie. Wciagam. I nie tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Ludzie zastanówcie się... 16.11.04, 12:39 Przez cały miesiąc? Na śniadanie, obiad i kolację? Wciągając specjalnie tyle, żeby sprowokować wymioty? Na pewno widziałeś film, o którym jest ta dyskusja? :) Moje gratulacje, masz unikalną przemianę materii. W ten sam sposób można by znaleźć kogoś, kto podobnie trawi Maki. ;) I jeśli to miała być riposta na to co napisałem, to postaraj się bardziej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bullet czy ktos wogole ogladal ten film? IP: *.centertel.pl 16.11.04, 15:57 czy ktos wogole ogladal ten film? Bo ja tak i nie wydaje mi sie aby Mc shit byl czyms dobrym. Podobnie jak z fajkami. Niestety takie firmy maja duzo kasy i probuja roznych sposobow aby uzaleznic ludzi od swoich towarow. Jak bedziesz mial dziecko to bedziesz wiedzial o czym mowie. Na sam widok swojego idola Mc Shita skacza i chca to gowno jesc. Dobila mnie reklama paniusiek z Destiny Child. Pod pretetkstem dobra kogos ktos ma sie truc kupujac i jedzac ten shit. _________Koniec swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Ludzie zastanówcie się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:23 > Widzisz, dla speców od szczurzych udek McDonald to "Mały Szatan", > representujący "Wielkiego Szatana" - korporacje. I to nic, że poziom higieny w > Mc jest generalnie wyższy, niż większości polskiej gastronomii, albo że > wciąganie przez cały miesiąc pyz ze skwarkami czy wątróbki z cebulką dałoby > równie przerażający efekt, jak ten z fimu... Mac jest ZŁY, i już. Ja jeszcze chcialam zabrac glos na temat wychwalanych tutaj przez niektorych barow mlecznych. Ostatnio w barze, w ktorym jadalam od kilku lat mniej wiecej raz w tygodniu, w kotlecie de volaille znalazlam bialego pelzajacego robaka. I mysle, ze w wielu lokalach (niewazne czy to tzw. fast foody, bary mleczne, wegetarianmskie czy chinskie) mozna miec zastrzezenia co do jakosci/swiezosci serwowanego jedzenia i braku higieny. Dlatego demonizowanie akurat mc donaldsa jest nieuzasadnione. W McDonaldsie jadam bardzo rzadko, ale zdarza mi sie wstapic na loda, ciastko, kanapke z kurczakiem czy frytki i nigdy nie mialam zadnych sensacji ani problemow zoladkowych z tego powodu. Wystarczy zachowac umiar i dla kazdego myslacego czlowieka jest to oczywiste. Scena z rzyganiem... Wg mnie to obrzydliwa manipulacja. Gdyby jadlo sie cokolwiek innego (np. przez miesiac schabowe z ziemniakami) to tez zapewne mialoby sie dosyc. Poza tym, po co jesc na sile i potem rzygac, a na koncu miec pretensje do resytauracji. Nastepny film proponuje nakrecic o czerwonym winie - tez ostatnio po nim rzygalam. I wreszcie nalezaloby oszacowac dzienne zapotrzebowanie energetyczne glownego bohatera, nastepnie policzyc, ile kalorii przyjmowal codziennie i nie ma sie co dziwic, ze przytyl tyle ile przytyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:00 "Słuchajta ludziska" przecież nikt Wam nie każe zażerać się tym badziewiem ja tam nie zachodze, moje dziecko tez "wyprostowałem" - na cole i "mc" pluje bo niedobre (jaK miało niestrawność po tym "super jedzeniu") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yAnZy Re: McShit`s nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:17 wiadomo od zawsze ze to jest najgorszy syf. VEGE POWER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minister zdrowia Mc`donalds powoduje raka i choroby serca IP: *.core.net.pl 16.11.04, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś
motherfucker2 Jeśli przez miesiąc będzie sie pakowało ile wlezie 16.11.04, 13:09 w restauracji wegeteriańskiej, to też sie przytyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jeśli przez miesiąc będzie sie pakowało ile w IP: *.pl 16.11.04, 13:25 przez miesiac facet jadl na sniadanie, obiad, kolacje w fast foodach. i utyl. dziwne? przeciez ekipa w tym casie zrobila 40000 kilometrow, wychodzi okolo 1300 dziennie. pare godzin sie jedzie. plus czas na zamowienia, jedzienie, znalezienie noclegu. toz oni sie w ogole nie ruszali, caly czas w samochodach lub restauracjach. to jak mieli nie utyc? zaloze sie, ze gdyby facet codziennie wieczorkiem pobiegal z godzine, to utylby polowe tego, a moze nawet w ogole. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoob Re: Jeśli przez miesiąc będzie sie pakowało ile w IP: *.bphpbk.pl 16.11.04, 13:45 jakby przez miesiac jadl golonke z piwem to pewnie tez by utyl i się rozchorowal. Tez mi odkrycie. Miesiac monotonna tlusta dieta i co...? Utyl? Chory? A Łyżka na to niemozliwe. Moze zrobi nastepny film tropiac czy woda jest mokra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Jeśli przez miesiąc będzie sie pakowało ile w IP: *.akademiki.uni.torun.pl 16.11.04, 17:07 Ale się uśmiałam!!! Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jeśli przez miesiąc będzie sie pakowało ile w IP: *.katowice.pik-net.pl 16.11.04, 15:50 jak jesteś taki do przodu to powiedz mi czy przypadkiem w Stanach i Polsce taki tryb życia nie jest preferowany?Sporo ludzi rano wstaje, jedzie do pracy samochodem (ruch jak diabli), potem nim wracai resztę dnia spędza przed telewizorem, ja tak robię z tą różnicą, że siędę przed kompem bo taka moja praca i hobby i jakoś nie tyje bo patrzę na to co jem, i co mądralo??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaga w jakiej ku.. _restauracji_ ????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:31 wszytsko moge wybaczyc ale nazywac te bary brestauracjami???? ku.., ludzie, swiat sie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek gips z mlekiem IP: *.chello.pl 16.11.04, 13:42 kiedys jak poszedłem do maca to zamówiłem sobie sheyka i to był gips z mlekiem... mleko o smaku waniliowym oczywiscie tyle ze wogóle nie dało sie wypić przez rurke..... raczej spermy nie było bo dobre w smaku było...ale gips to bł na sto procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: gips z mlekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:54 Obrzydliwa lepka chemia... bueee. NIGDY wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.11.04, 13:49 zebrowski.pawel napisał: > Skutek tych artykułów w Wyborczej jest taki, że mam ochotę na hamburgera z > serem. To wpieprzaj, prosiaku, aż ci wyjdzie uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamo Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.ifmpan.poznan.pl 16.11.04, 15:13 Cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 15:26 Podając przykład spożywania przez miesiąc polskiego schabowego i okraszonych ziemniaków, wszyscy zdajecie się nie zauważać zasadniczej różnicy. Jesteście wolni i niezależni, jeżeli chodzi o zjedzenie schabowego - nikt nie reklamuje schabowego wiążąc skutki jego spożycia ze szczęściem i wszechoogarniającą idyllą. Co więcej jedząc kotleta, w rzeczywistości jesz kawałek schabu w panierce (czyli to co myślisz, że jesz). W McDonaldsie wydaje Ci się, że dostajesz mielonego w bułce z warzywami - co rzeczywiście kryje się w Big Macu, niejeden gość na tym forum już napisał. Nikt też nie wzbogaca schabowszczaka chemicznie, po to byś przyszedł do restauracji po raz kolejny. Proszę więc nie pisać, że należy dać ludziom wolny wybór, bo sytuacja z którą mamy do czynienia (jak zresztą wiele innych, jeżeli chodzi o współczesnych konsumentów) z wolnym wyborem ma tylko teoretycznie coś wspólnego. Ta potencjalna swoboda wyboru zapewnia jednak ludziom dobre samopoczucie - wydaje im się, że to od nich wszystko zależy. Natomiast mówiąc o urozmaicaniu posiłków, oczywiste jest, że jeśli będę jadł na przykład promieniotwórczy uran raz na miesiąc, przeplatając to zdrowymi posiłkami, to zachoruję dopiero po 10 latach. Tak długi okres nie powoduje jednak, że syf, który nam McDonald proponuje przestaje być w ogóle groźny dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: *.citibank.com 16.11.04, 15:25 Gdyby jesc przez miesiac tylko czekolade to tez mozna znacznie utyc a nawet zachorowac na chorobe wiencowa. Gdyby przez miesiac jesc tylko cytryne to mozna zachorowac na nadkwasote. Czemu nikt nie robi filmu ta te tematy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechow Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 15:27 Jeśli pracujesz w CitiBanku, to dyskwalifikuje to Twój głos w tej dyskusji w ogóle, jako stojącej po jednej ze stron barykady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? 16.11.04, 17:45 Ale jakiej barykady (i nie, nie jestem tym zawodnikiem z City)? Czyli chodzi tylko o to, że McDonald to amerykańska korporacja, dlatego obowiązkowo trzeba go nienawidzieć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yokim Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:08 Nie dlatego, ze jest amerykanska ale dlatego trzeba ja tepic, ze szkodzi ludziom, uzaleznia ich chemicznie od trucizny. A co gorsza dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? 16.11.04, 21:32 W dzieciństwie byłem uzależniony od oranżady (obrzydliwstwo, czysty cukier) i czekolady (a raczej tego, co było jego substytutem). Aha, i od bloku (kto pamięta blok)? :) Rozumiem, że reklama kierowana do dzieci jest problemem, ale wśród moich znajomych którzy mają dzieci jest mniej więcej 50/50 - połowa z nich bez problemu oduczyła dzieciaki wciągania fast-fooda jako manny z nieba. Pewnie, nie jest łatwo - mamusia musi czasem przestać latać po butikach i ugotować coś dzieku, a ojciec musi być dla niego wzorem, a nie gościem. Ale da się to zrobić, trzeba tylko trochę chęci. Tymczasem u nas każdy ogląda się na państwo/prawo/diabli wiedzią co, żeby za niego wychowywało dziecko. :I Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? 16.11.04, 21:36 W dzieciństwie byłem uzależniony od oranżady (obrzydliwstwo, czysty cukier) i czekolady (a raczej tego, co było jego substytutem). Aha, i od bloku (kto pamięta blok)? :) Rozumiem, że reklama kierowana do dzieci jest problemem, ale wśród moich znajomych którzy mają dzieci jest mniej więcej 50/50 - połowa z nich bez problemu oduczyła dzieciaki wciągania fast-fooda jako manny z nieba. Pewnie, nie jest łatwo - mamusia musi czasem przestać latać po butikach i ugotować coś dziecku, a ojciec musi być dla niego wzorem, a nie rzadkim gościem w domu. Ale da się to zrobić, trzeba tylko trochę chęci. Tymczasem u nas każdy ogląda się na państwo/prawo/diabli wiedzią co, żeby za niego wychowywało dziecko. Idąc na łatwiznę uznają, że bardziej im się opłaca zaspokoić potrzeby dziecka chodząc regularnie do plastikowego McD, zamiast naprawdę się nim zająć, a potem narzekają na cały świat po obejrzeniu filmu dokumentalnego. I to jest dopiero chore... :I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechow Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.11.04, 03:41 Bo stoi (pracując dla nich) po stronie tych, którzy osiągają swój dochód, nie biorąc przed społeczeństwem i przyrodą odpowiedzialności za własne działania. Zysk jest celem, a nie człowiek, mimo że w reklamie jest dokładnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? 17.11.04, 07:54 Gość portalu: Czechow napisał(a): > Bo stoi (pracując dla nich) po stronie tych, którzy osiągają swój dochód, nie > biorąc przed społeczeństwem i przyrodą odpowiedzialności za własne działania. > Zysk jest celem, a nie człowiek, mimo że w reklamie jest dokładnie na odwrót. Myślę, że mylisz pojęcia. To ONZ ma agencję starającą się wyżywić świat (człowieka), a nie McDonald. McDonald jest firmą. Firmy mają to do siebie, że startają się zarabiać. Wtedy ich pracownicy mają pieniążki, za które utrzymują siebie i swoje rodziny. A państwo ma pieniążki, za które utrzymuje np. szkoły, policję i pomoc społeczną. I za które egzekwuje (jeśli umie) prawo, np. ekologiczne. Albo sanitarne. Albo promuje człowieka. Masz jakieś lepsze rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechow Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.04, 01:49 Kolega się Miltona Friedmana naczytał, widzę. Punkt dla nich, ale jest jeszcze dużo ludzi do uratowania, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuja Re: Czemu nikt nie tepi czekolady!?? IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 17.11.04, 10:53 Właśnie zjadłem sobie cztery hamburgerki za 8 zeta przepyszne.Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny to jest syf IP: *.katowice.pik-net.pl 16.11.04, 15:44 kiedys pracowałem w McDonald'sie i miałem taki przypadek:przyszedł facet zareklamować hamburgera, w którym zamiast kotleta znalazł zwiniety przełyk kurczaka, był na tyle debilem i skończonym idiotą, że poprosił jedynie o wymianę tegoz hamburgera, miłośnikom tego syfu zyczę smacznego a dla tych, którzy uwielbiają szejka i lody:to jest dokładnie to samo, ta sama substancja, z tą różnicą, że do lodów to ją się bardziej schładza poza tym dla miłośnikow frytek:smak zapewnia chemia:)kiedyś zamiast oleju dawano łój wołowy, kiedy sie okazało, że jest zabójczy (m.in.cholesterol), to wycofano go , ale była potrzeba "pozostawienia" smaku, więc zastąpiono go chemią a co do kotletów, to nikt tak do końca nie wie co sie w nich znajduje, ale zapewnia, że jest tam troche mięsa:tu również życzę smacznego:) sałata, ogórki, pomidory-modyfikowane genetycznie, tu kwestie tego czy jest to zdrowe nadal są poruszane na całym świecie tak więc życzę wszystkim smacznego:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Re: to jest syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:57 W stanie skrajnej desperacji z glodu zjadlam fishmaca (bo nie odwaze sie nigdy na scierwo hamburgerowe)... 12 godzin wstretnego odbijania sie obrzydliwym smrodem i uczucie glaza w kiszkach. Ale zyje na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.pl 16.11.04, 15:53 gosc rownie dobrze mogl sie czepic "chipsow" jako "zdrowych" przekasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re:... IP: *.pl 16.11.04, 15:54 gosc rownie dobrze mogl sie czepic "chipsow" jako "zdrowych" przekasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirty--harry Też bym coś zjadł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr luzakis PAN DYR.KLAPA KLAPIE IP: 193.195.192.* 16.11.04, 16:09 Kolega ktory ze mna mieszka pracuje w londynie w McD, po projekcji rzeczonego filmu w McD twierdzi sie ze firma znieni logo, gdyz kojarzy sie niezbyt. wiec chyba raczej trudno mowic o braku obaw, panie dyr(dymalo) klapo. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopis Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.wermatel.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:23 i co? Odpowiedz Link Zgłoś