Gość: tyg IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 25.02.05, 20:01 BEZCZELNY AFERZYSTA BRONIAC SIE BEDZIE OSKARZAL INNYCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakus Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.77.classcom.pl 25.02.05, 20:31 Nieznam osobiscie Kaczmarka ale to jemu ufam bardziej niz jakiemuś nuworyszowi.Kaczmarek trzymaj się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nochal Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:33 Dochnal oskarża bo Kaczmarek wyśpiewał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nochal Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:41 p.s. ale...nie tylko Kaczmarek umie śpiewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.ztpnet.pl 25.02.05, 21:06 to te zeznania sa tajne czy nie.Jezeli sa tajne to glupek ktory o nich opowiada powinien zostac ukarany.Dosc tolerancji dla lamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monitor Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.aster.pl 27.02.05, 09:56 Jeden lepszy od drugiego,a smiac sie kazdy moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: 213.199.207.* 25.02.05, 21:02 Oboje sa warci siebie. Przypomnijcie sobie jak Kaczmarek odgrywal glowna role w przetargu na uzbrojenie Huzara. Jak zagadkowy byl przebieg kilu prywatyzacji w ktorych byl decydentem. Dzis oczywiscie udaje swietego, ale swoje ma na sumieniu. Roznica miedzy nimi jest taka, ze Dochnal mial politykow w garscia a Kaczmarka to politycy maja w garsci, wiec skacze jak mu zagraja. Odpowiedz Link Zgłoś
mookkie Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa 25.02.05, 21:18 Osobiście poznałam Dochnala, a miałam bliskie kontakty z Jego żoną Olą , jeszcze w 1997 roku miał jedynie kawalerkę na Żurawiej, a już jeżdził "borowczykową" beemką , a i jeszcze " kupił" Oli prawo jazdy i maleńką Mazdę Cabrio - czerwoną, jechałyśmy po ulicach Warszawki , ale robiła wrażenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silisaw Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.25.11.vie.surfer.at 25.02.05, 21:45 Dohnal, to człowiek Millera. Robi wszystko aby pogrążyć Kaczmarka, który jak widać jest im bardzo niewygodny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sledczy Re silisaw IP: *.ztpnet.pl 25.02.05, 21:58 zglos sie do komisji i zeznaj wszystko co wiesz o ludziach Millera.Obowiazek wzywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yerry2 Re: Re silisaw IP: 68.23.103.* 26.02.05, 06:22 no wlasnie-nie boj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajor Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 22:22 kiedyś zwyczajem było nie drążyć takich spraw, bo wiadomo, że skończyłyby się lawiną wzajemnych oskarżeń. Ostatnio ktoś o tym zapomiał i są efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajor Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 22:25 Ciekawe kiedy to się zaczęło, ale chyba od wyborów w 2001 roku: już wtedy dawała znać o sobie rywalizacja Prezydenta Kwacha z Millerem. Kwach chciał Jolkę zostawić w Pałacu Prezydenckim, ale doprowadzi do odmaszerowania nie tylko swojej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajor Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 22:28 Ty jesteś jakoś osobiście związany z Kaczmarkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mieczman Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa 25.02.05, 22:34 NO NIE WIEM, Z TEGO SAMEGO ZIARNA ROSNĄ CZĘSTO TE SAME PLEWY, TOŻ TO SAMOISTNY UCZEŃ BOGATINA A Z NIMI WSZYSTKO JEST MOŻLIWE TAK JAK BERMAN I BOROWSKI, KTÓŻBY POWIEDZIAŁ GDYBY SIĘ NIEDOWIEDZIAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: mieczman IP: *.ztpnet.pl 25.02.05, 22:37 czy ty aby rozumiesz swj belkot.Smiem watpic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRaz Mieczman - ile wypiles? Czemu krzyczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:55 Co za belkot. Specjalnie tak dymisz, zeby zaciemnic sprawe? No coz, sypia sie kolesie, jak snieg tej zimy! Oby do wiosny! Ciekawe, kto jeszcze przymoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeklas Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa 25.02.05, 23:10 bank UBS numerowane konta bankowe. ot i co.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianola2 Male szanse bys sie chlopie wywinal. IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 23:13 Atmosfera taka: syf ogolny, afery, teczki, misz masz. Do tego dąża chlopaki. By takie wrazenie dominowalo. Bo w tym mozna zgubic badz zbagatelizowac wlasna sprawe. Kaczmarek - petla sie powoli zaciska. Male szanse bys sie chlopie wywinal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczmarski Do pierdla z tym sku..synem Dochnalem IP: *.block.alestra.net.mx 25.02.05, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefaan Zawsze zastanawiał mnie majatek Kaczmarka. IP: *.iscnet.pl 25.02.05, 23:40 Przeciez poseł, minister, polityk nie robi(przepraszam eufemizm) oficjalnie takich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral164 Re: Zawsze zastanawiał mnie majatek Kaczmarka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:43 chyba wie komu dawał łapówke,nie? że przypomne sprzedaż FSO koreańcom z Daewoo ciekawe ile Kaczmar wtedy przytulił?? Ja tam jemu juz od dawna nie wierze,ma wypisane "Kłamca" na czole, ale jest sprytniejszy os swoich koleżków i jeszcze nikt mu nie udowodnił łapóweczek do czasu! Do pierdla z gnojem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczko Re: Zawsze zastanawiał mnie majatek Kaczmarka. IP: *.onlink.net 26.02.05, 13:18 a mnie zastanawia co nazywasz eufemizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.golebia.clarus.com.pl 26.02.05, 02:14 Poszukuję wydawcy książki : Raport o stanie Policji Policja Szredera i Szczerbaka czyli obraz degrengolady , degeneracji , demoralizacji i rozkładu . Osoby lub instytucje posiadające możliwości wydawnicze proszę o kontakt Tel . 0 602 318 302 www. pawelwitkowski. prv. pl www. policjainaczej. prv. pl Egzemplarz Raportu przeznaczony dla Premiera p . Marka Belki został złożony w sekretariacie Wojewody Małopolskiego p . Adamika . Raport trafił też do rąk przedstawicieli Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolsk iego . Z obszernymi fragmentami Raportu można się zapoznać , kontaktując się z z-cą Komendanta Miejskiego Policji w Krakowie p . Wacławem Orlickim TEL . 0 12 615 26 01 lub osobiście Kraków ul. Siemiradzkiego 24 . > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > www. pawelwitkowski. prv. pl ; www. policjainaczej. prv. pl Szanowny Panie Udzielając, zgodnie z kompetencjami, odpowiedzi na Pana pytania uprzejmie informuję, iż: - sprawa zniknięcia 10 tys. zł z sejfu Komendy Miejskiej Policji w Krakowie stanowi przedmiot śledztwa własnego Zastępcy Prokuratora Rejonowego w Myślenicach; sygn. akt Ds. 2199/04/S, wszczętego postanowieniem z dnia 14 października 2004 roku o czyn z art. 279 § 1 Kodeksu karnego. - przywłaszczenie pieniędzy dokonane na szkodę Policji przez pracownika cywilnego Komisariatu V Policji w Krakowie objęte było dochodzeniem; sygn. akt Ds.2034/ 04. Decyzją Prokuratury Rejonowej dla Krakowa Podgórza czyn ten został objęty aktem oskarżenia, który w dniu 30 września br. skierowano do sądu. - Wydział Inspekcji i Ochrony Informacji Niejawnych Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie w ostatnich latach prowadził szereg kontroli w KMP w Krakowie, które dotyczyły różnych zagadnień i aspektów służby policyjnej. Nie sposób zatem odnieść się do Pana pytania nie wiedząc, o efekty jakiej kontroli chodzi. - sprawę byłego funkcjonariusza Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie, a zarazem biegłego sądowego, prowadzi Wydział V Śledczy Prokuratury Okręgowej w Krakowie w ramach śledztwa własnego sygn. akt V Ds. 51/04/S. - przywołane zdarzenia w żadnej mierze nie uprawniają do formułowania tezy o Policji krakowskiej jako środowisku patologicznym i kryminogennym. Poglądowi temu przeczą efekty pracy tej jednostki. Z poważaniem * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Wydział Komunikacji Społecznej Sekretaria tu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji 02-591 Warszawa, ul. Batorego 5 tel. (48 22) 601-44-27 fax (48 22) 622 79 73 e-mail: wp@mswia. gov. pl www. mswia. gov. pl > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Policjant złodziejaszek Złe porządki w komisariacie Adam S. (36 l.) aspirant z Dobrego Miasta (woj. warmińsko-mazurskie) włamywał się do policyjnego magazynu. Dobre Miasto. Wykradał z niego zarekwirowane papierosy i gorzałkę. W czasie przeszukania domu policjanta znaleziono opakowania po skradzionych papierosach. Na dodatek kilka dni temu jechał po pijanemu swoim autem. Miał 0,9 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Adam S. wyleciał już z pracy, grozi mu do 10 lat więzienia. Komendant wojewódzki policji w Olsztynie odwołał również ze stanowisk komendanta komisariatu i jego zastępcę. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * artykuł pochodzi z Super Expressu Copyright Media Express Prof. Zbigniew Hołda, z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka: - Przerażające jest nie tyle zachowanie antyterrorystów, bo może ich interwencja była słuszna, co późniejsze tuszowanie tej sprawy i jednostronne działania organów kontrolnych. To, że policja działa czasami brutalnie, można niekiedy wytłumaczyć, ale organy kontrolne nie powinny tuszować sprawy. Mamy do czynienia z praktyką rodem z PRL, gdzie prokuratura przyklepywała tylko działania policji - powiedział profesor. Jego zdaniem nie do pomyślenia jest, że prokuratura nie zweryfikowała wszystkich wersji Odpowiedz Link Zgłoś
adop Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa 26.02.05, 06:40 W 1989 r byliśmy narodem gołodupców w zakresie posiadanych majętności w tym również dzisiejsi prominentni politycy. Dzisiaj dzięki przemianom ustrojowym ludzi majętnych trochę mamy a politycy też do biedaków nie należą, pomimo że działalności gospodarczej nie prowadzili. No ale jak może być inaczej, skoro za bezdurno sprzedano (podarowano) najlepszą część majątku państwowego. Tylko głupi by przy takiej okazji nie brał należnej prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pykon Nie lubie rudych ale... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 07:04 Na oko widać że Kaczmarka wrabiają ciemne siły Sld za zdrade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Chamske oszczerstwa IP: *.icpnet.pl 26.02.05, 08:09 Kaczmarek da sobie radę z chamskimi pomówieniami Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa 26.02.05, 08:38 Tak się złożyło, że w roku 1989 i 1990 współpracowałem z Dochnalem. Był on wtedy prezesem firmy colsultingowej PROXY LTD. Był to młody człowiek, o niewielkiej jescze praktycznej wiedzy prawniczej. Jego wspólniczką była taka sympatyczna blondynka Jolanta, która dopiero kończyła prawo. Wszyscy oni ucząc się na swoich błędach, zarabiali gigantyczne pieniądze na oraganizowaniu szkoleń oraz wykonywaniu kiepskich opracowań, na potrzeby przekształceń własnościowych i prywatyzacji. Pamiętam, gdy kiedyś jechaliśmy do Skawiny na rozmowy hucie aluminium, a pani Jolanta w samochodzie na kolanach studiowała jakieś ustawy. Potem z tak kiepskim przygotowaniem siadała do stołu na poważne rozmowy z dyrekcją huty! Ja, jako starsza osoba patrzyłem na to z rozbawieniem. Niemniej podziwiałem ich skuteczność. Zawsze powoływali się na swoje możliwości w Warszawie i zazwyczaj było to prawdą. Każdy ich wyjazd do Warszawy kończył się sukcesem. Sam zarobiłem u nich parę groszy za analizy ekonomiczno- finansowe. Za ostatnią (tą dla Skawiny) niestety mi nie zapłacili (coś im się w niej nie podobało). Mam do dzisiaj na pamiątkę niezapłaconą umowę na 10 milionów złotych z roku 1990, z podpisem niejakiego Dochnala. Jedno, na co należy zwrócić uwagę, to to, że niejaki Dochnal miał niesamowite poparcie w Krakowskim Towarzystwie Przemysłowym. Był osobistym, dobrym znajomym Tadeusza Syryjczyka. Dochnal był między innymi wiceprzewodniczącym Krakowskiego Towarzystwa Przemysłowego (przewodniczącym był Syryjczyk). Tak naprawdę za wylansowanie dochnala odpowiada Unia Demokratyczna a potem Unia Wolności. Pamiętam, jak Dochnal jeździł na Mysią do Warszawy i w Ministerstwie Przekształceń Własnościowych uzyskiwał niesamowite zlecenia na robienie szkoleń i banalnych opracowań, za kosmiczne pieniądze. To, oo ja kiedyś w TNOiK robiłem za skromne honoraria (na o wiele wyższym poziomie merytorycznym), on realizował za milionowe wynagrodzenia. W tym celu montował zazwyczaj zespół złożony z jego, Jolanty i paru pracowników naukowych AGH (jeden z tych pracowników nazywał się ... Kwaśniewski (wtedy dr inż). Pamiętam, to słynne opracowanie na temat analizy sektorowej w przemyśle zbrojeniowym. Opracowanie zupełnie bezużyteczne, za które pani Henryka Bochniarz zapłaciła ... 8 miliardów starych zlotych!!! Praca nadawała się do kosza, przy czym w sposób niebezpieczny dla państwa, narażała na niebezpieczeństwo przejęcia przez obce wywiady tajnych informacji o naszym przemyśle obronnym!!! Opracowanie to obśmiał w telewizji Janusz Korwim-Mikke. Okazało się, że za ten skandal do dnia dzisiejszego pani Bochniarz nie spadł włos z głowy a wręcz przeciwnie, jeździ po kraju i opowiada dalej różne dyrdymały o przedsiębiorczoąci i wolnym rynku, nie mówiąc już o antypracowniczych, neoliberalnych wypowiedziach o związkach zawodowych i pracobiorcach! Zatem chcąc poznać całą prawdę, należy przeanalizować wszystkie ułady i powiązania Dochnala zwłaszcza w spółce PROXY. Już same zmiany siedziby tej spółki w Krakowie są zastanawiające. W Krakowie były to kolejno: biuro w Rynku 29, biuro w Nafcie - Lubicz 25, biuro w willi przy ul. Kasztanowej i na koniec biuro przy ul, Moniuszki. Dlaczego pan Dochnal zmieniał tak siedziby spółki (uciekał przed wierzycielami?). W moich rozmowach z nim zawsze podkreslał swoje sympatie do Umii Demokratycznej a zwłaszcza do pana Mazowieckiego. Kto roztaczał nad panem Dochnalem w latach dziewięćdziesiątych parasol ochronny i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczko Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.onlink.net 26.02.05, 13:33 no i narobilo sie. Jak sie komus obiecuje zaplate to nalezy to zrobic bo jak nie to efekt jest taki jak powyzej. Facet z czystej msciwosci glosno gada o tym co powinno byc zlodziejska tajemnica. Ale dobrze im tak. Zlodziejski preceder powinien zostac ukrocony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.welnowiec.net 26.02.05, 15:27 W każdej plotce jest podobno troche prawdy,ale uważam że Pan Kaczmarek stał sie niewygodny mówiąc zadużo o układach kolesi Lszka M.i dlatego próbuja go teraz zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STANLEY MMMM SSS Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:05 To wszystko jest upakarzające. Za wiele jest tych afer i przekrętów. Te sprawy winne być wnikliwie zbadane, a odpowiedzialni ponieść zasłużoną karę. Polsce potrzebna jest BEREZA KARTUSKA z szubienicą !!!! I to pilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:33 DOCHNAL TO TEŻ PRZESTĘPCA I KOMBINATOR, DAWAŁ ŁAPÓWKI ABY JESZCZE WIECEJ ZAROBIĆ W NIEUCZCIWY SPOSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Wiesiu nie ma się co wstydzić ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:44 ... wszyscy biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Koszerna parada IP: *.icontech.com 26.02.05, 17:45 Warto zwrócić uwagę( nawet bez zwracania uwagi na burdel), że wym koszernym widowisku biorą odział sami syjoniści, jak: dochnal, gietrych, wassermwn, rotch, łukoil. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegar a niezle smarowali przy prywatyzacji STOEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:41 minister z prezesem spolki zatankowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: a niezle smarowali przy prywatyzacji STOEN IP: *.chello.pl 26.02.05, 23:20 no nie wiem, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:50 francuzi tak jak w 1929 roku znow nas olali.tak jak wtedy nie udezyli w hitlera tak teraz tez nas oklamuja.gdyby nie pomoc ameryki to polska by nigdy nie byla wolna.a hitler znow by zadzil swiatem.ja tam jestem za polska firma bo jakby nie bylo pan solorz ma fajna telewizje i lubie ogladac lisa i kiepskich.ciesze sie ze niemcy sie dogadali z polakami tak jak w 1916 roku pod werde moj dziadek bil francuza,ale zginal.jestem wielbicielem portalu gazeta bo tu sa zawsze najlpsze wiadomosci.tylko szkoda ze tak malo piszecie tu o wojnie w iranie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek z Ameryki Re: Dochnal oskarża, Kaczmarek wyśmiewa IP: *.ventca.adelphia.net 27.02.05, 06:33 ktos zleca frajerska robote za ogromne pieniadze za co dostaje odstepne ,a nastepnie eksprci oceniaja ze to jest to na co Polska czekala, oczywisie wszyscy biora gruba forse za wasze pieniazki, macie cierpliwosc , a benzyna w Polsce po ile ? Odpowiedz Link Zgłoś