Dodaj do ulubionych

Autopodatkometr - licznik zużycia drogi

• Gość: Marek Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:01
      Czyzby za malo placimy podatkow. Ten Rzad powinien sie juz dzis podac do
      dymisji ktora powinien przyjac niby nasz Prezydent.Pozdrowienia.
    • Gość: piotr Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:29
      oni chyba już całkiem powariowali, co za kretyński pomysł - wysłać tych
      baranów, któzy to wymyślili w kosmos, bez prawa powrotu
    • Gość: Wojecich Z. Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:33
      Uwazam ze jest to dobry pomysl. Kazdy bedzie placil proporcjonalnie, sprawiedliwe. Innowacyjne, ale mysle, ze sie sprawdzi. To dobry pomysl!
      • Gość: Lech Imbec Też sądzę , że to dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:26
        Mam znajomych co instalują kasy fiskalne.Obecnie w branży jest posucha ,
        ostatnia akcja z taksówkami była ponad rok temu i muszą zwalniać ludzi.
        Wiele polskich firm , co robią kasy fiskalne przestawiają się na inną produkcję
        np. klimatyzatory , a całe zespoły inżynierów , programistów , serwisantów -
        ludzi wykształconych i zdolnych mogą iść na bezrobocie.Takie liczniki
        zapobiegłyby zwolnieniom w firmach.A jak pomysł w Polsce się sprawdzi , to może
        zostanie wprowadzony w Unii i będzie szansa na korzystny eksport polskiej myśli
        technicznej i szansa na zmniejszenie bezrobocia w kraju ?
        Sądzę , że warto go zastosować , może najpierw na taksówkach - bo najłatwiej
        połączyć z taksometrem i kasą fiskalną ?
        • Gość: Lech Imbec Miałem rację - z uzasadnienia ustawy wynika .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:50
          że rzeczywiście przyniesie ona korzyści dla kraju :

Wejscie w życie przepisów ustawy zwiekszy zapotrzebowanie na nowe etaty, m.in. w
          Ministerstwie Infrastruktury oraz w organach kontrolnych (Policja, Inspekcja
          Transportu Drogowego, Panstwowa Inspekcja Pracy). Przysporzy to nowych miejsc
          pracy, zarówno w administracji centralnej, jak i samorzadowej.
          Przewiduje si wzrost zapotrzebowania na nowe stanowiska pracy w
          przedsiebiorstwach (m.in. w zakresie zarzadzania, programowania, konsultingu,
          promocji) w zwiazku z koniecznoscia wdrozenia w sektorze transportu drogowego
          rozwiazan techniczno-organizacyjnych zapewniajacych wlasciwe i bezpieczne
          gromadzenie i przechowywanie danych z tachografów cyfrowych oraz kart, a takze
          analiz , interpretacje i wykorzystywanie wyników do poprawy organizacji pracy
          kierowców i przedsiebiorstwa oraz zarzadzania taborem samochodowym.
          Przewiduje sie takze koniecznosc zwiekszenia zatrudnienia kierowców w sektorze
          transportu drogowego (zaostrzenie kontroli na drogach i w przedsie biorstwach
          wykonujacych transport drogowy, jak i niezarobkowe przewozy drogowe z pewnosci
          wplynie na zmniejszenie ponadnormatywnej pracy kierowców; bedzie to rezultatem
          skuteczniejszego egzekwowania przestrzegania przez kierowców maksymalnych norm
          czasu prowadzenia pojazdu i gwarantowanych okresów odpoczynku).
          Zwiekszenie zatrudnienia przewidywane jest takze w warsztatach zajmuja cych sie
          obsluga tachografów cyfrowych.(...)

Wszystko to można znaleźć w uzasadnieniu projektu ustawy na stronie
          www.mi.gov.pl/moduly/projekty/projekty.php?id_projektu=59&opcja=pokaz
          Może jednak to nie jest takie bezsensowne ?
        • Gość: taki jeden Re: Też sądzę , że to dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:19
          To o czym piszesz to jest moze dobre dla ciezarowek. Ale w osobowych nie
          przejdzie... Norwich Union testuje w Anglii takie rozwiazanie. Placisz za tyle
          ile jezdzisz - oparte wlasnie o GPS. Kierowca dostaje czarna skrzynke. Nikt nie
          majstruje przy elektronice samochodu (no bo i po co ?). Co do prywatnosci to
          trzeba zbudowac po prostu dobry system i tyle. Ale to wymaga czasu a nie hop
          siup hurra optymizmu
        • truten.zenobi jasn proponuję wszystkich bezrobotnych zatrudnić.. 17.03.05, 07:50
          w urezędach i problem bezrobocia mamy rozwiązany, do kadr przesłać jpg z wzorem
          banknotów i niech drukują (może być nawet na igłówce) to nie będzie problemów z
          wypłatą,

W jakie jeszcze bzdury polacy są w stanie uwierzyć?

Zamiast autostrad czy chociażby wmiarę płaskich dróg, będziemy mieli kolejny
          projekt/kolejną ustawę podatkową , która kosztowała nas juz pewnie kilkaset
          tysięcy zł, a jeszcze są [..], którzy jej przyklasną.
    • Gość: 666 Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: 217.173.203.* 16.03.05, 19:43
      przepraszam do prima aprilis to chyba jeszcze trochę czasu niech panowie z
      ministerstwa infrastruktury nie robią takich podłych żartów :/
    • Gość: gość Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:08
      to jakaś kpina ze zdrowego rozsądku, im chyba już władza odbiła od sufitu i
      zmierzają w ekstra tempie do podłogi... Polacy, dosyć już rządów takich ludzi w
      naszym kraju !
    • mudshark Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi 16.03.05, 20:29
      no nie - ludzie!
      co to za wariat wymyślił?
      jeszcze może zaproponować obuwiopodatkometr (na reperowanie dziur w chodnikach),
      może forumowicze dorzucą kilka propozycji...
    • Gość: licznik a kto udowodni ze licznik nie krecil sie za..... IP: *.access.telenet.be 16.03.05, 20:31
      granica. a jezeli bedzie go mozna wylaczyc to kto do ch..a ebdzie sprawdzal czy
      kierowca jak jedzie polsce to czy ma wlaczony????!! wszyscy poupadali na leb w
      tych ministerstwach. znowu brat ministraz zarobi na monatzu licznikiow a na
      koncu okaze sie ze to jest nic nie warte.
      • truten.zenobi a co ze skradzionym samochodem? 17.03.05, 07:53
        czu trzeba bedzie płacic podatki za to co przejechał złodziej?
        • truten.zenobi Re: a co z objazdami? 17.03.05, 07:55
          Dlaczego mam płacic za jazdę objazdem? czy będa specjalne zmiszki? czy opłata
          napewno będzie pobierana tak samo jakby objazdu nie było?
          • truten.zenobi Re: a co z błędnymi oznaczeniami?? 17.03.05, 07:57
            Wielokrotnie sam błądziłem i pomagałem zznaleźć właściwą drogę innym kierowcom,
            bo często oznaczenia są niekompletne lub błedne, czy za "nadrobione" km
            będziemy dostawać zwrot z podatku?
          • truten.zenobi Czy od podatku będzie można naliczyc koszty napraw 17.03.05, 07:58
            zawiedszenia i/lub podwozia?
    • Gość: i hate Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:44
      nie nawidze tego kraju
      bez komentarza
    • Gość: bolek Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.man.rsk.pl 16.03.05, 21:29
      gdzie idą pieniądze w paliwie na drogi,który to kolejny podatek nam się wymyśla-
      wyślijcie szybko tych cwaniaków na Marsa,tam trzeba szybko myśleć,inaczej
      zamarzną
    • Gość: ewamalgorzata Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:04
      Coś mi umknęło i dziś 1 kwietnia..?
    • Gość: Tomasz Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.03.05, 22:45
      A ja bym proponował jeszcze dodatkowy licznik kroków.
      Moze chodniki sie porawią.

Ja jeszcze tak bardzo sie nie nudziłem,
      aby głupoty tego formatu wymyslać.
      Pomysłodawców do psychiatry wysłać!!!
    • Gość: Łoś Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:50
      DEBILE, kurcze w naszym rządzie są SAME DEBILE!!! Do mojeggo auta żadna Świnia
      nic nie założy!!!Pędzej bym go wysadził w powietrze!!
    • Gość: hiltek !!!!0A NAPRAWIANIE DRÓG TO KŁAMSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:04
      to maksymalna głupota/najpierw czy licznik automatycznie uruachamia się np. w garażu lub na drogach prywatnych/ NIE WIERZCIE W TO !!!!! MAREK POL NIC DLA NASZYCH DRÓG NIE ZROBIŁ/ zobaczcie sobie sobie stronę www.mi.gov.pl i poszukajcie waszego regionu. Otóż bardzo mało terenów w Polsce będzie miało nowe drogi. Zazwyczaj tylko te drogi będą naprawiane gdzie posłowie jeżdżą na wakacje (do włoch i austrii na narty itd) LUDZIE TO SĄ NASZE PIENIĄDZE (NAWET W GŁUPIM BATONIKU ZA VAT) PATRZMY POLITYKOM NA RĘCE (ONI WYKORZYSTUJĄ NASZĄ DEMOKRACJĘ) - SZKODA GADAĆ
    • Gość: Kit@ Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.chello.pl 17.03.05, 08:00
      Jakby to był 1.IV. To bym się śmiał z dobrego kawału. A tak aż oczy ze
      zdziwienia otwieram nad głupotą polityków.... auuuuć... a myślałem, że można być
      apolitycznym. :/
    • Gość: Antoni Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:25
      Czy w tym kraju sa normalni ludzie? Bo coraz czesciej mam wrazenie ze w tym
      rzadzie zanjduja sie sami kretyni.
    • Gość: Andy Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.tadmar.com.pl 17.03.05, 08:30
      Panu profesorowi ale odbiło. Naukowiec z nosem w książkach- to cały mój
      komentarz. Poza tym niech idzie do operatora i kupi telefon za 1 zł. Owszem,
      ale musi podpisać lojalke na dwa lata, a operator mniej więcej przez 1,5 roku
      zwraca sobie faktyczny koszt nabycia aparatu, by przez pozostałe 0,5 roku
      zarabiać.
    • Gość: peter Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.05, 09:22
      Ja wymiękam....To się kwalifikuje do leczenia psychiatrycznego w warunkach
      klinicznych. Za co Ci ludzie biorą kasę to ja naprawdę nie wiem. Ręce opadają -
      nie po raz pierwszy zresztą...
    • Gość: Sliwka Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: 62.87.185.* 17.03.05, 09:46
      Wstyd mi za naszych rzadzacych! Zachowuja sie tak jakgdyby nie bylo pilniejszych spraw. Jeżeli taki pomysł przejdzie pod obrady Sejmu to znaczy, że rządzą nami IDIOCI!
    • wbka Wymyslaja takie bzdury zyjac z naszych podatkow !! 17.03.05, 10:14
    • Gość: j00zef Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.ratol.fi / *.ratol.fi 17.03.05, 18:31
      mamy chyba plage glupoty w MI , czemam tylko na plage szaranczy , zab ,
      ciemnosci i czego tam nie bylo w Egipcie
    • Gość: skołowany człowiek Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.03.05, 22:19
      tutaj: www.mi.gov.pl/sprostowania/90.html jest sprostowanie,
      ale czy sprzedający paliwo zechcą obnizyć jego cenę?
      kto ich do tego zmusi? i jakie bedą tego koszty itd
    • Gość: Grassian1 Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 18.03.05, 01:17
      Czytalem kiedys,ze jeden zaladowany 'do pelna' ciagnik z naczepa (tir:) niszczy
      nawierzchnie asfaltowa w tym samym stopniu co 200.000 (dwiescie tysiecy)
      samochodow osobowych przejezdzajacych ta sama droga. To oplata tez bedzie
      proporcjonalna? ;)

Pozdro
    • Gość: PiT Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:44
      Nosz [samocenzura] ! Na drogi placimy juz w cenie benzyny, wiec za uzytkowanie
      drog (bo jak by nie bylo ile kupisz benzyny tyle sobie pojezdzisz) bedziemy
      placic podwojnie ?! A koniowi w powozie tez moze zalozymy ?? ..heh .....az
      strach sie bac czego oni jeszcze nie wymysla...
    • Gość: abc Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.devs.futuro.pl 31.03.05, 23:24
      Ich chyba do konca poje.... Co oni znowu wymyslaja, niech sie kazdy z nich 2
      razy w leb pier...... A jak ktos wyjezdza za granice to tez musi placic podatek
      ale po polskich drogach nie jedzie. Ale glupota.
    • Gość: leonprzepieron Re: Autopodatkometr - licznik zużycia drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:04
      Osłabnę zaraz. To już... raz, dwa... trzy, czwarty podatek placony po to, zeby
      przewiezc sie po poligonie (nasze "autobany"). Firmy transportowe płacą:
      - podatek od śroków transportowych (część w teorii idzie na drogi)
      - akcyzę w paliwie ( część w teorii idzie na drogi)
      - winieta (w teorii w całości idzie na drogi)
      - jesli ktos sie pomyli i skreci w Koninie na autostrade placi 4 raz, za
      wszystkie 3 bramki 130 zł:).
      I mamy placic cos jeszcze?
      Byl bym w stanie to zrozumiec gdyby ta lista zostala zastapiona przez 1
      podatek, ale ona tylko sie wydluzy o kolejna pozycje.
      Pozatym ktos kto doprowadzil do spadku kursu euro o 0,90zl w ciagu roku
      powienien dostac antynobla z ekonomii, bo polozyl tym samym nie tylko firmy
      transportowe, ale rowniez kazdego kto cokolwiek exportuje. Gratuluje Panie
      Szacowny Magistrze Ekonomii.
      Kolega ma racje, pewnie jakis byly minister czy posel kupil z 10 milionow
      plastikowych pudelek do mierzenia "zuzycia drogi" po 0,99zł/szt. i teraz
      opchnie je nam po 299zł/szt w promocji. Jego nie rusza kurs euro...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka