Dodaj do ulubionych

Kurs Euro do PLN

IP: *.abo.wanadoo.fr 20.06.02, 17:41
Mam pytanie do specjalistow walutowych .Czy euro jeszcze pojdzie w gore?
Sprzedac czy jeszcze poczekac? Dziekuje za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • Gość: RYBA Re: Kurs Euro do PLN IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.06.02, 19:35
      Mam dostep do raportow bankowych i z tego co wiem to sie ma umocnic do 0,96 USD
      a potem bedzie sie wahac.

Pozdrawiam
      • Gość: Fizyk Re: Kurs Euro do PLN IP: *.tsl.uu.se 20.06.02, 19:40
        Gość portalu: RYBA napisał(a):

> Mam dostep do raportow bankowych i z tego co wiem to
        > sie ma umocnic do 0,96 USD
        >

He, he. Juz jest 0.963-0.964.
        Punkt oporu 0.965, ale nie wiem czy
        wytrzyma...

> a potem bedzie sie wahac.
        >

... tez sie waham.
        Pozdro
        F.
        • Gość: RYBA Re: Kurs Euro do PLN IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.06.02, 21:51
          Ja to wiedzialem o wiele wczesniej.
          • Gość: Rycho Re: Kurs Euro do PLN IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 20.06.02, 21:55
            To pytanie należałoby zadać wróżce.Moim zdaniem trend wzrostowy EURO trwa dosyć
            długo i chyba niedługo powinna być jakaś korekta,a potem zobaczymy bo
            przewidzieć trafnie nie sposób.W tej chwili jest 0,9655.
            • Gość: MACIEJ Re: Kurs Euro do dolara IP: *.ny325.east.verizon.net 21.06.02, 04:11
              Rozumiem ze piszecie o kursie doll do euro.
              Przewidywalnosc jest prosta.
              Stopy % w euro sa wyzsze niz w doll dlatego euro sie umacnia.
              A bedzie sie umacnial do ogloszenia wynikow doch nar za 2 kw w EU i USA,czyli
              za miesiac z kawalkiem.
              Pierwsze dane ok 25 lipca.
              Dane beda szokujace dla euro,bo eu nie zanotuje wzrostu gospodarczego mimo
              naplywu kapitalu do euro.
              Za to w USA bedzie solidny wzrost gospodarczy i ludzie zaczna przerzucac
              pieniadze na NYSE.
              Przecieki o wzrostach gospodarczych moga sie dostac do prasy wczesniej o tydzien
              wtedy i reakcja bedzie wczesniejsza.
              • bukowski27 przewidywalnosc jest prosta???? 21.06.02, 07:52
                tos mnie chlopie rozsmieszyl...
                • Gość: MACIEJ Re: przewidywalnosc jest prosta???? IP: *.ny325.east.verizon.net 21.06.02, 08:22
                  Masz caly miesiac,tylko zeby ci bokow nie rozerwalo.
                  Rozumiem ze alternatywy zadnej nie masz?
                  • bukowski27 alternatywy wobec czego? 21.06.02, 10:25
                    jezeli przewidywalność jest tak prosta i mam caly mieisac to prosze bardzo,
                    wpisz kursy ed, ez, dz.. na dzien 21 lipca 2002.. jezeli cie urazilem, to za
                    miesiac jestem gotowy przperosic.
            • Gość: stefan Re: do Rycha IP: 62.233.149.* 21.06.02, 07:48
              wyglądasz mi na to że masz wiedzę
              ale odpowiedz na takie pytane :
              czy rozpoczął byś teraz budowe domu posiadając pieniądze /dolary/ tylko na stan
              surowy
              • Gość: pawel-l Re: do Rycha IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 21.06.02, 09:31
                Proszę bardzo wystarczy podać wartość waluty za 3 miesiące z dokładnością do 4
                miejsc po przecinku, a człowiek staje się cenionym specjalistą.

Jeszcze większy szok będzie jak w Stanach nie będzie wzrostu.
                Prawdziwi analitycy przewidują wyniki gosporarcze na miesiące naprzód.
                Ci co więdzą tydzień wcześniej to amatorzy. A na samym końcu są państwowi
                ekonomiści.
                Np. giełdy wskazują sytuację gospodarczą na ok. 6 miesięcy wcześniej. Ci co
                trafnie przewidują zarabiają na tym fortunę i nie mają czasu na pisanie do
                gazet i występowanie w telewizji.

Wg teorii fal Elliotta (R. Pretchtera) decydującym czynnikiem jest psychologia,
                a nie dane takie czy inne. Te same dane w innej sytuacji powodują różne efekty.
                Najlepszy przykład jest na rynku ropy naftowej. Można się uśmiać czytając
                komentarze o wpływie np. wojny Izraelsko-palestyńskiej na cenę ropy.
                Wg Pretchtera cena dolara będzie w najbliższym czasie rosła, a euro spadnie
                poniżej swojego poprzedniego dołka. Nie same stopy% decydują.

• Gość: MACIEJ Re: do Rycha IP: *.ny325.east.verizon.net 21.06.02, 16:00
                  Gość portalu: pawel-l napisał(a):

> Jeszcze większy szok będzie jak w Stanach nie będzie wzrostu.
                  > Prawdziwi analitycy przewidują wyniki gosporarcze na miesiące naprzód.
                  > Ci co więdzą tydzień wcześniej to amatorzy. A na samym końcu są państwowi
                  > ekonomiści.
                  > Wg Pretchtera cena dolara będzie w najbliższym czasie rosła, a euro spadnie
                  > poniżej swojego poprzedniego dołka. Nie same stopy% decydują.

W pierwszym zdaniu piszesz:"ze bedzie szok w Stanach jak nie bedzie wzrostu"
                  a w ostatnim ,ze nie same stopy decyduja.
                  No wiec co decyduje,bo poplatales sie w tych sprzecznosciach?
                  Oczywiscie decyduje wzrost gospodarczy,bo st% beda w dalszym ciagu wyzsze w euro
                  niz w dolarze.
                  Zeby sie takim amatorom jak ty nie wydawalo ,ze wszyscy sa tacy sami ,ja
                  przewiduje wzrost w Stanach o min 4% w 2 kw 2002,natomiast w EU 0(ZERO).
          • Gość: Fizyk Re: Kurs Euro do PLN IP: *.tsl.uu.se 21.06.02, 17:16
            To powiedz lepiej co bedzie za o wiele pozniej :).
            Jest juz prawie 0.97.

Pozdro
            F,
            • Gość: MACIEJ Ciekawe czasy nas otoczyly.Japonia i Argent.w EU. IP: *.ny325.east.verizon.net 21.06.02, 18:58
              EU z mysla o tym by dogonic Stany ustalilo euro na 1:1 z dolarem,podobnie
              zreszta jak kiedys Argentyna.
              Zeby sie scigac z dolarem trzeba miec taka wydajnosc jak w USA i zarzadzanie
              gospodarka takie jak w USA(wg IMD).
              W zwiazku ze jedno i drugie jest gorsze w EU niz w USA euro musi slabnac w
              stosunku do dolara tak jak korona szwedzka.

Jedynym co umacnia euro sa wyzsze stopy % w euro niz w dolarze-identyczna
              sytuacja jak ze zlotowka w Polsce.
              Zlotowka sie umacnia-gdy gospodarka sie kurczy.
              Umacnianie sie euro musi spowodowac spadek exportu,a tym samym produkcji w EU.
              BMWuszka juz dostaje w dupe z powodu spadku exportu do USA.

Uwzgledniajac tempo rozwoju w EU i USA euro powinno byc teraz po 92 c.

Czym mocniejsze euro tym blizsza Argentyna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka