Gość: Pamiętacie "Ziła" IP: *.k1.pl 11.04.05, 21:28 Pamiętacie "Ziła" ??? Teraz FSO będzie go produkował, tylko osobowego. Mówię wam, będzie lepszy sam-pchaj-na-kołach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inż. Talar tylko FSO Warszawa IP: *.jjs.pl 11.04.05, 21:38 i FSO Syrena, odpowiednio w klasie wyższej i compact. To będzie przebój światowego rynku moto. Modne kształty retro, bogate wyposażenie pojazdu (w opcji Lux ogrzewana tylna szyba), do wyboru kolory szary i kość słoniowa, przydział można otrzymać w kumitecie SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
archi-tect zachodnie kraje ratuja swoje firmy 12.04.05, 14:16 www.bbc.co.uk/polish/business/story/2005/04/050411_rover.shtml polecam zastanowic sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: zachodnie kraje ratuja swoje firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:56 Czerwone rządy zachodnich krajów ratują swoje firmy, bo wybory tuż-tuż, a potem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa NIECH SIE PAN KUBLIK LEPIEJ ZAPYTA IP: *.aster.pl 11.04.05, 22:20 jak beda chronione interesy skarbu panstwa (czyli nasze) po zawarciu tej tranzakcji. I nie chodzi mi wcale o to ze ZAZ moze zabrac wyposazenie fabryki (bo to jest dla mnie oczywiste). Ale co sie stanie z kilkuset hektarami ziemi w centrum Warszawy, ktore warte sa miliardy zlotych???? Jeszcze raz, pod presja zwiazkow zawodowych dochodzi do dziwacznej tranzakcji. A trzeba bylo doprowadzic fabryke do upadku, splacic dlugi ze zbednego majatku, i po wyczyszczeniu wszystkich spraw znalezc powaznych kontrachentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: NIECH SIE PAN KUBLIK LEPIEJ ZAPYTA IP: *.icpnet.pl 11.04.05, 23:51 Dobrze ktoś napisał, że jak ZAZ się połączy z FSO to będzie mariaż kulawego z garbatym.... a ja marzę, żeby sobie kiedyś pojeździć DOBRYM polskim samochodem... i pewnie się nie doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: NIECH SIE PAN KUBLIK LEPIEJ ZAPYTA IP: 217.153.90.* 12.04.05, 00:19 > a ja marzę, żeby sobie kiedyś pojeździć DOBRYM polskim MOże by tak precyzyjniej: Polski tzn. zmontowany z części wyprodukowanych w polsce Polski tzn. udziałowcy fabryki są polakami (wszyscy, część, większość) polski tzn. zaprojektowany przez inżynierów którzy są z pochodzenia polakami a ukończyli szkoły np. w MIT lub są chińczykami a skończyli polskie uczelnie techniczne polski tzn. główna fabryka mieści się na terenie polski....a podwykonawcy mogą być gdziekolwiek.... itd. itp. W czasach nowej ekonomii mówienie o czymś że jest polskie kojarzy się z mentalnością wokulskiego z lalki, borowieckiego ziemi obiecanej, słowem czasów, które dawno odeszły.... Oj czasami to boli mnnie głowa od tego "patryjotyzmu"... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer z podłogi szczera prawda - autobus SOLARIS to potwierdza!!! IP: *.jjs.pl 12.04.05, 00:22 Niby polski, ale design niemiecki, wszystkie istotne podzespoły z importu, polska produkcja, pomysł i cena. Efekt - podbój Europy, sprzedaż do Niemiec, Francji, Szwajcarii (!!!), Włoch... Dobry pomysł na biznes i dobra realizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja SOLARIS- polska cena, dlatego podbil Europe. IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 12.04.05, 12:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziu Re: NIECH SIE PAN KUBLIK LEPIEJ ZAPYTA IP: *.gadow.wroc.net 12.04.05, 10:08 > > a ja marzę, żeby sobie kiedyś pojeździć DOBRYM polskim Juz jezdzisz: Autobusy Solaris - www.solarisbus.pl/ Autobusy Solbus - www.solbus.com.pl/ Jeszcze masz szanse: Autko miejskie Clic - www.clic.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
slugger Re: NIECH SIE PAN KUBLIK LEPIEJ ZAPYTA 12.04.05, 12:34 Autosan - wydaje sie z krwi i kosci polska firma. www.autosan.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Nie potrafilismy nawet dobrze i na czas IP: 81.185.89.* 12.04.05, 10:16 ulepszac kupionych licencji. FSO i to co po niej zostalo bylo w czasach PRL komunistycznym folwarkiem dla partyjnych "bucow" przeksztalcajac sie w dom niespokojnej starosci dla wysluzonych partyjnych PZPR-owskich "kombatantow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Ministerstwo Skarbu przedstawiło AwtoZAZ ofer IP: *.nas39.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 12.04.05, 04:50 mieszkam w USA ale sercem jestem w Polsce chcialbym abysmy mieli mocna oferte produkcji samochodow...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Ministerstwo Skarbu przedstawiło AwtoZAZ ofer IP: 82.139.9.* 12.04.05, 07:15 .....albo będziemy chodzić piechotą......:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Skurczibiki urzędasy IP: 84.240.192.* 12.04.05, 08:56 Tylko ruski chcą z nimi robić interesy.Co za rzenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat interes jest dobry albo zly IP: 81.185.89.* 12.04.05, 10:28 Po pierwsze nie "ruski" a zaklady ukrainskie Po drugie zenada a nie "rzenada" Po trzecie nie wszystko zloto co sie swieci, a dobry interes nie zna ani wschodu ani zachodu. Jest tam gdzie sa korzysci dla obu stron a nie tam gdzie kuszac nas dostepem do technologi wystawiaja nas do wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekk Re: interes jest dobry albo zly IP: *.ipt.aol.com 12.04.05, 14:59 jak znam zycie to niestety z tej strony wschodu jeszcze nigdy nie zrobilismy dobrego interesu pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: interes jest dobry albo zly IP: *.h.pppool.de 12.04.05, 22:24 Żenada "rzenadzie" nie równa. Może po prostu zrobiło się za ciasno na rynku samochodowym w związku ze spadkiem popytu na samochody osobowe. Kłopoty ma nie tylko FSO lecz także wiele innych producentów samochodów na świecie. W Anglii Rover, w Niemczech VW, Opel oraz Daimler-Crysler w interesach w USA. Wydaje się, że Fabrykę należy sprzedać (bez żenady) jeżeli znalazł się kupiec a nie ma innych. Sprawdzić tylko dobrze czy nie kryje się tu kolejny przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaZ 5 (pjać) Re: Ministerstwo Skarbu przedstawiło AwtoZAZ ofer IP: *.abc.com.pl 12.04.05, 15:29 z góry jechać w górę pchać. Nie wiem czy pamiętacie, że ZAZ robił kultowy samochód "Zaporożec" takie auto na naftę z silnikiem z tyłu i wlotami powietrza po bokach tylnej części karoserii(było chłodzone powietrzem). Potem robili (robią?) nowe wersje tego auto nazwane w jednym z polskich pism motoryzacyjnych (ranking z przed paru lat) jako "kaszanka na gazecie"... Myślę, że należy FSO przekształcić w fabrykę aut kultowych i wznowić produkcję Warszaw, Syrenek, Fiatów 125 oraz Polonezów i Zaporożców. Ech łza się w oku kręci od wspomnień z PRL-u... Moi starzy, Zaporożec i wakacyjny wypad na wczasy nad morzem:))) ... a w silniku grzały się węgierskie puszki leczo... CZAAAAD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Smrod... IP: 57.66.193.* 12.04.05, 17:28 Jezeli pomiedzy stopniem zidiocenia decyzji a lapowka za zgode na jej podjecie istnieje korelacja, a zapewne istnieje, Ukraincy musieli dac niebotyczna lapowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technokrata Re: Ministerstwo Skarbu przedstawiło AwtoZAZ ofer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:53 Jak się bieda z biedą ożeni to nędza się urodzi.Wolałbym Syrenkę byle Polską.A co się stało z tym polakiem co miał budować takie maleńkie cudeńko. Odpowiedz Link Zgłoś