Dodaj do ulubionych

Fuzja na polskim rynku kawy

15.06.05, 09:33
...i Mk Cafe i Elite i Pedros smakują jak wywar z kalesonów a nie kawa!!!
Zresztą żadna Polska kawa nie ma silnego mocnego aromatu i smaku, najlepsza
to jeszcze jest Jacobs Croenung ale i tak to nie to samo co orginalna z
Niemiec lub Holandii Jacobs Croenung lub Dalmaier!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wicurpix Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:51
      Stęchlizna!
      • Gość: kleczkow Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.06.05, 10:37
        a ja nie pije kawy:)
        • Gość: Włodek z Poznania Jacobs??? Kwaśnica, nie kawa. Jak zresztą każda... IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.05, 22:45
          kawa służąca do zalewania wodą. W Polsce wytwarzana jest jedna dobra kawa. To
          zupełnie niepozorna Astra Caffe de Colombia. Jest po prostu dobra. Można wydać
          50% więcej na lepszą Lavazzę. Ale Astra jest na tyle dobra, że należy się
          wcześniej dobrze zastanowić. A już na pewno żadna niemiecka kawa nie nadaje się
          do normalnego picia. Chyba, że się lubi po amerykańsku wiadro naparu kawowego, a
          nie kawę, to wtedy nie czuć smaku.
    • Gość: ZZ jak w reklamie? IP: *.top.net.pl 15.06.05, 10:42
      To nie fuzja! To fuzel!
    • Gość: LMB Nieważne IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 13:52
      > ...i Mk Cafe i Elite i Pedros smakują jak wywar z kalesonów a nie kawa!!!

Nieistotne. Ważne że
      1) jest kupowana przez polskich klientów
      2) jest robiona w Wielkopolsce.

Dzięki tym dwum faktom fabryki takie jak ta dają mi (nam) zarobić.
      • Gość: Pinezka ...robiona w Wielkopolsce... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.06.05, 00:56
        A jakby byla robiona pod Kielcami? Może byłaby mniej zbliżona do naparu ze
        starego materaca.
        Ogólnie wiekszość firm spożywczych z Wielkopolski produkuje jakieś przedziwne
        wynalazki do picia i jedzenia. Tradycje są, bo sięgają czasów IF i sztucznych
        aromatów.
        Gdyby nie wyroby mleczarskie, możnaby całkiem odpuścić wielkopolską "spożywkę",
        bo nawet czekolada zalatuje starymi skarpetami.
    • langyelspoon MK Cafe 15.06.05, 14:35
      www.mkcafe.com - MK Cafe ;-)
    • Gość: Mad Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:18
    • Gość: Andrzej Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:34
      AETNA.PL - sklep z kawa. Ma ktos doswiadczenie w tym biznesie? Prosze o kontakt
      na priva afilag@wp.pl
    • mike-great Taka fuzja że ffffuuuujjjj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.06.05, 20:59
      Taka fuzja że ffffuuuujjjj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

winetou74 napisał:

> Zresztą żadna Polska kawa nie ma silnego mocnego aromatu i smaku, najlepsza
      > to jeszcze jest Jacobs Croenung ale i tak to nie to samo co orginalna z
      > Niemiec lub Holandii Jacobs Croenung lub Dalmaier!!!!!!!!!!
    • Gość: ep Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: 81.219.236.* 15.06.05, 21:39
      > Zresztą żadna Polska kawa nie ma silnego mocnego aromatu i smaku, najlepsza
      > to jeszcze jest Jacobs Croenung ale i tak to nie to samo co orginalna z
      > Niemiec lub Holandii Jacobs Croenung lub Dalmaier!!!!!!!!!!
      tak sie sklada, ze wlasnie pijemy tego niemieckiego kroenunga. bez uniesien. na
      polskim rynku mozna znalezc porownywalne pozycje. zdaje sie, ze to juz nie te
      czasy gdy wyjezdzajac z polski pilismy swiekna kawe. przeskok z inki na
      regularna kawe.
    • Gość: TO NIE KAWA ;-) Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.06.05, 21:49
      Słuchajcie rynek kawy to jest, ale w Brazylii na przykąłd albo Kolumbii (piszę
      po Polsku), bo to ZGADZAM SIĘ JEST WYWAR Z KALESONÓW. W Polsce tylko kupuję LA
      Vazzę i nic lepszego nie ma, chyba że w sklepach z kawą na wagę - o tak , tam
      sa różne smaki ale trzeba trochę popróbować a MK Cfe i Elite to daję gosciom
      jak chcę ich wykurzyć z domu:-)
      Pozdrawiam wszystkich co mają prawdziwy smak!
      • Gość: Włodek z Poznania zapraszam do sklepów Piotr i Paweł w Pń, WWa, i.. IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.05, 22:51
        kilku innych miastach (www.piotripawel.pl) na zakupy kawy. Dobrej kawy jest tam
        ponad 40 gatunków. Z czego różnych producentów kaw włoskich (lepszych w Europie
        nie ma!) jest w bieżącej sprzedaży 11-tu, każdy średnio po 2 gatunki.
      • Gość: wit Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.jjs.pl 15.06.05, 23:05
        Zgadzam się z opinią, że polskie kawy to szajs - nawet wąchać ich się nie da.
        Ale prawda jest taka, że z "luksusową" Lavazzą w Polsce dzieje się coś
        dziwnego - to takie same ścieki jak wszystkie inne jacobsy i tchibo. A dobre
        kawy są, tylko trzeba się trochę rozejrzeć (niekoniecznie na wagę).
        Zainteresowanych dobrą kawą i jej parzeniem innym niż psucie przez zalanie
        zachęcam do odwiedzenia portali kawowych - są przynajmniej dwa.
      • Gość: Adam Dwie fatalne marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:36
        ... moze i tanie, ale nie do picia. Dystrybutora Lavazzy natomiast chętnie
        zapytałbym, dlaczego w Polsce jest ponad dwa razy droższa niż we Włoszech,
        chociaż podobno mamy już zupełnie wspólny rynek. Jeżdżę od czasu do czasu do
        Włoch i zawsze przywożę sobie parę kilo.
        • Gość: paulista Najlepsza jaka pilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:49
          to byla kawa "Native" arabica 100%, kupiona w Sao Paulo za spore pieniadze bo
          prawie 10zl.(w przeliczeniu) za 0.5 kg
    • Gość: blq smakosze i lanserzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 01:45
      Zabawne są te wypowiedzi, jakby każdy chciał się pokazac z lepszej strony.
      Wylansowac na smakosza bardziej wyrafinowanego niż reszta. Kwestionując wszystko
      i wszystkich, wzorem co najmniej krytyków filmowych lub muzycznych.

A to kawa tylko z Niemiec, a to Lavazza, kawa włoska, dla innych tylko
      specjalistyczne kawy "na wagę" itp itd. Lanserka pierwsza klasa!

Piszę to jako człowiek niepijący kawy i nieznający się kompletnie na niej. Ale
      czysto socjologiczna obserwacja postaw daje naprawde sporą frajdę! :)

pozdro.
      • Gość: hg coś ci się porąbało IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 02:22
        ludzie piszą tylko że nie lubią pić g...wna tylko kawę. To chyba dość naturalne?
      • Gość: Gall Anonim fajna postawa psychologiczna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 05:13
        ...przypisywanie innym wlasnych przywar. Troche mi to przypomina "panow od drog" ktorzy przekonuja, ze polskie drogi sa OK, a jak ktos zwroci uwage ze dziurawe to odpowiedz jest ze "Polak to sie zawsze wymadrza i narzeka".

A wracajac do kawy - polecam kawe Alvorada (www.alvorada.com). Moja ulubiona to Wiener Kaffee - jak na kawe "masowa" jest b.dobra, moze dlatego, ze robiona w Austrii i tylko oklejana w Polsce. B. dobrze smakuje z mojego ekspresu kawowego Burga, mam tez automat przelewowy, ale kawa z niego jest jedynie na dobry minus.

Aha, ja nie kupuje wyrobow bo polskie, tylko dlatego ze dobre. Jak beda dwa rownie dobre to wybiore ten polski, nie bede sie jednak katowac w imie nabijania kabzy komus tylko dlatego ze jest wlascicielem polskiego paszportu.
      • le_marcus76 Re: smakosze i lanserzy. 16.06.05, 07:49
        Chyba się czepiasz dla samego czepiania sie ludzi. Kawa kawie nie równa, każdy
        lubi pić coś, co mu smakuje, więc naturalne jest, że szuka się czegoś
        najlepszego. Nie pijesz kawy to co tu robisz? Osobiście uwielbiam kawę,
        niestety piłem ja przez dłuższy czas na pusty żołądek... no i sobie narobiłem.
        Teraz piję rano kawę rozpuszczalną (polecam nescafe espresso) a na mielona
        pozwalam sobie tylko po obiadku (raczej smakowe kupowane na wagę).
    • Gość: goldi Re: Fuzja na polskim rynku kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 06:13
      Takim smakoszem tych kaw jesteś,a nawet jak prawidłowo piszę się ich nazwy?
      Kroenung(powinno być o umlaut) i DALMAYR.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka