Dodaj do ulubionych

Pepsi z Colą w jednej lodówce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:23
bez komentarza
Obserwuj wątek
    • zigzaur Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce 22.06.05, 18:27
      W mojej lodówce już od dawna.

Powiem więcej: raz nawet kupiłem kwas chlebowy, ulubiony napój antyamerykańskich
      lewaków. I też wstawiłem do lodówki.
      • Gość: En Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:07
        a ja tam nei lubię kwasu chlebowego :]
        • Gość: che BRAWO DLA KOMISARZY LUDOWYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:07
          Kolejny raz nasi komisarze ludowi ratują nas przed amerykańską imperialistyczną
          inwazją Micro$$$$oftów, Koka-kolów i MacDonald$$$ów. Ale trzeba uważać, bo
          przeciwnik jest przebiegły i w przeszłości nie zawahał się przed zrzuceniem
          stonki na nasze kwitnące ziemie.
          • Gość: swerd w USA sa w jednej lodowce i im to nie przeszkadza IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.06.05, 22:16
            to czemu w europie robia szopki?

pomylone to
            • Gość: VoIP a ja wole Coca-Cole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:20
              pepsi nie kupuję, sam nie wiem czemu?
              --
              voip.dxp.pl
              • Gość: Bartekpawel Re: a ja wole Coca-Cole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:31
                Może dlatego, że jest lepsza ?
                • Gość: radian31 Re: a ja wole Coca-Cole IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.05, 05:30
                  a ja tam wole najzwyklejsza wode gazowana,a tych wszystkich col itp. kupuje
                  tylko dla gosci:)
    • Gość: mateusz Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:27
      Niech będzie tak jak we Francji, Niemczech, Ukrainie, Belgi!! CHCEMY COLI
      WANILIOWEJ!! KIEDY POLSKA COCA COLA W KOŃCU JĄ WPROWADZI!!??
      • Gość: goldi Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:55
        Waniliowa jest rowniez na Wegrzech i w Rosji.
    • Gość: Ciemne piwo Najprawdopodobniej czy NA PEWNO IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.06.05, 18:29
    • majak Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce 22.06.05, 18:39
      Yo, ja też jestem wstrząśnięty to wiadomością. Może coś jeszcze dopiszę kiedy
      tylko wyjdę z szoku i dojdę do siebie.
    • Gość: AAAA Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:12
      A może parytet 50%? Tako rzecze Jaguga...
      • Gość: AAAA2 Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:15
        "Jaruga" chciałem napisać, rzecz jasna...
    • Gość: Marcin i co z tego czy pepsi czy cola i tak wolę jabola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:07
      popieram
    • Gość: Robert Finger www.tajemniceuwodzenia.pl IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 22:10
    • Gość: ostrów Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.promax.media.pl 22.06.05, 22:15
      Witam
      Jeśli Coca ma wpuścić do swoich lodówek konkurencje, to proszę powiedzieć jakie
      praktyki zostaną narzucone innym producentom: Pepsiarze, browary, Tymbark -
      który na potęgę wstawia ostatnio swoje lodowki - oczywiśćie zaopatrzone
      standardem merchendaisingowym.. czy oni także będą zobowiązani do wpuszczania
      innego produktu? A po drugie - nie oszukujmy sie - przecież Coca nie zawiera
      żadnych umów na wyłączność ze małymi sklepikarzami, jeśli sklep chce handlować
      coką to handluje, jeśli chce do tego lodowke no to sory, tam tylko produkty
      coli, czy tu jest jakaś metoda szantażu? Niech Zbyszko albo Hoooooop da swoje
      lodówki i stara sie w nich trzymać standard, niech najpierw zatrudni 300
      handlowców którzy będa o to dbac... sorry ale za marke sie placi i na tej marce
      sklepy maja duuza marze, w przeciewienstwie do innych, tanszych - patrz hellena
      ktora wlasnie sie skonczyla....
      pozdrawiam
      • Gość: Bartekpawel Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:33
        Gość portalu: ostrów napisał(a):
        > przecież Coca nie zawiera
        > żadnych umów na wyłączność ze małymi sklepikarzami

A jesteś pewny ?
        • Gość: ostró Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.promax.media.pl 23.06.05, 22:35
          Gość portalu: Bartekpawel napisał(a):

Gość portalu: ostrów napisał(a):
          przecież Coca nie zawiera
          żadnych umów na wyłączność ze małymi sklepikarzami
          A jesteś pewny ?

Tak, jestem tego pewien

koleżanki i koledzy, trwożycie się nad tym, iż w związku z tym ze jest lodwoka i
          towar coli to mamy prawie tak jak za socjalizmu ze byla jedna oraznada..
          sprawa wyglada inaczej: kto broni innym producentom napojow wstawiac lodowki -
          jak juz wspomnialem Tymbark juz to robi, z powodzeniem - czy istnieje ustawowy
          nakaz wstawiania tylko lodowek cc? a co z piwem, wszak do lodowki KP nie
          wstawicie Zywca i na odwrot... idealnym wyjsciem dla malych sklepikow jest zakup
          za 1,5 tysiaca swojej lodowki, a jesli nie to pozostaje koniecznosc zdecydowania
          sie na konkretna marke, tak napoju jak i piwa ..... a to juz robota dla
          handlowcow ;)
          pozdro
      • Gość: Wizard Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.mitex.com.pl / 80.48.255.* 23.06.05, 07:41
        Samo wstwianie lodówek nie jest wielkim problemem, ale Coca-Cola naprawdę
        zmuszała swoich odbiorców do usuwania produktów konkurencji. W sklepiku na
        uczelni gdy po naciskach Coca - Coli w sprawie usunięcia konkurencji
        właścicielka zrezygnowała z ich produktów na siłę jej wciskali towary
        zostawiajać przed sklepikiem (oczywiście z fakturą)
    • capitalissimus Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce 22.06.05, 22:16
      Kolejny triumf socjalizmu.
    • Gość: a nie Jak bez komentarza to się nic nie pisze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:24
    • Gość: KOKOLOKO A KIEDY BEDZIE ZIMNA WODECZKA Z LODOWKI?! IP: 212.75.100.* 22.06.05, 22:28
      • Gość: Bartekpawel Re: A KIEDY BEDZIE ZIMNA WODECZKA Z LODOWKI?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:35
        W lepszych (niekoniecznie drogich) zimna wódeczka z lodówki jest. Domagaj się od
        swojego sprzedawcy. Wiesz, co dobre :)
        • zbig72 Re: A KIEDY BEDZIE ZIMNA WODECZKA Z LODOWKI?! 23.06.05, 08:50
          dokładnie - czasem kupuję w celu spożycia np. do obiadku ze znajomymi :) a tu
          trzeba czekać aż się zmrozi bo ze sklepu ciepła jak zupa :((((
    • feliks-50 Czemu nie ?????? To syf i to. 22.06.05, 23:34
      Przereklamowane dziadostwo made in USA !
      Wolę piwo lub zwykłą wodę.
      • Gość: Bartekpawel Re: Czemu nie ?????? To syf i to. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:35
        Otóż to. Zimne piwko ode mnie dla tego Pana !
        • Gość: ryter Re: Czemu nie ?????? To syf i to. IP: *.chello.pl 23.06.05, 01:25
          Od kiedy to monopolista może zawierać ugodę z organem administracyjnym ? W
          systemie prawa antymonopolowego nie ma przecież miejsca na takie porozumienia.
          Czyżby były koncerny równe i równiejsze ?

Na marginesie zaś zastanawia mnie lawina szyderczych wypowiedzi. Konsekwencją
          istniejącego do tej pory stanu rzeczy jest to, że konsument w upalne lato może
          sobie "wybrać" napój jednego tylko producenta. Większość broniących dziś prawa
          przedsiębiorcy do nieskrępowanego działania, zapewne z równą siłą buntowałaby
          się przeciwko PRLowskiemu systemowi, gdzie (z lodówki bądź bez) też mieliśmy
          tylko jeden rodzaj oranżady.
    • biznesforum Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce 23.06.05, 07:59
      A do tego jeszcze PoloCocta :)
    • el_bigos nie moge zrozumieć jednego 23.06.05, 08:20
      "Polscy przedstawiciele koncernu mówią, że postanowienia ugody będą
      najprawdopodobniej obowiązywać także w nas." - tzn że my k... w Unii nie
      jesteśmy czy jesteśmy "inaczej"
      • zbig72 to proste :) 23.06.05, 08:47
        chodzi o to ze postanowienia ugody będą obowiązywać tylko w krajach UE w
        których Coca-Cola ma pozycję dominującą na rynku - polscy przedstawiciele
        koncernu nie mogli z marszu i z całą pewnością powiedzeć dziennikarzowi że mają
        przewagę nad resztą jak 2:1 i przynajmniej 40% rynku - to trzeba dopiero
        sprawdzić, ale jest to bardzo prawdopodoben i stąd taka wyopowiedź

a co do coli, to pijam rzadko i tylko ze szklanych butelek (z plastiku smakuje
        jak syf)
      • pawel1940 Re: nie moge zrozumieć jednego 23.06.05, 08:48
        Czytanie ze zrozumieniem. Było napisane, że są warunki dotyczące udziału
        Coca-Coli w rynku i do tego odnosiło się stwierdzenie "prawdopodobnie", a nie do
        tego czy jesteśmy w Unii czy nie.
    • Gość: miro Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:40
      Ale Pepsi, Panie Redaktorze Szanowny, to też "Pepsi Cola"!
    • Gość: Klawiatura Re: Pepsi z Colą w jednej lodówce IP: *.comitor.com.pl 23.06.05, 10:59
      A ja nie mogę się doczekać waniliowej Coli w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka