Dodaj do ulubionych

Niższe składki dla rozpoczynających działalność...

14.07.05, 19:30
a dlaczego nie od dochodu, na początek firmy,żeby rozkręcić biznes, maja
stratę.
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Bandytyzm... 14.07.05, 20:23
      Zapłaci połowę mniej ale ktoś będzie musiał dopłacić resztę - w imię czego ja
      się pytam??
      Dlaczego ten kto prowadzi działalność od 3 lat ma pośrednio finansować rosnącą
      konkurencję??
      I w ten sposób z tego kraju robi się powoli totalny burdel...
      • Gość: 11 Re: Bandytyzm... IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 14.07.05, 20:36
        no to gratuluje "działalności" , jak ci 300 zł to już taka konkurencja !pomyśl
        lepiej ile osób teraz na czarno pracuje i robi ci konkurencje! Kto będzie musiał
        dopłacać?Pomyśl zanim napiszesz, przecież teraz ten ktoś nie płaci nic - często
        bierze zasiłki , pomoc od panstwa , również z ZUS, potem zapłaci , nikt tu nie
        musi dopłacać , wręcz przeciwnie - ZUS zyskuje i budżet , to tylko 2 lata
        zniżki.Sądząc po stylu twojej wypowiedzi i słownictwie prowadzisz "wielką firmą
        budowlaną" , pewnie malowanie , terakota ...więc powinieneś wiedzieć ile w tym
        fachu jest "majstrów" na czarno! to jest chyba konkurencja? a jakoś KRUS ci nie
        przeszkadza?tam się płaci 90 zł / m-c, to nie jest konkurencja?!
        • franzmaurer Re: Bandytyzm... 14.07.05, 21:18
          Gość portalu: 11 napisał(a):

> no to gratuluje "działalności" , jak ci 300 zł to już taka konkurencja !pomyśl
          > lepiej ile osób teraz na czarno pracuje i robi ci konkurencje! Kto będzie
          > musiał dopłacać? Pomyśl zanim napiszesz, przecież teraz ten ktoś nie płaci
          > nic - często bierze zasiłki , pomoc od panstwa , również z ZUS,

Sam sobie pomyśl komuchu... jak ktoś się przyssał do cycka państwa, robi na
          czarno to myślisz że mu się będzie chciało przechodzić całe te rejestracyjne
          ceregiele i jeszcze bulić potem trzy stówy??? Głupi nie jest...

Komuchy takie jak ty nie rozumieją że skuteczną drogą do zmniejszenia
          nieróbstwa jest odcięcie wszystkich zapomóg i zniesienie akcyzy na pracę -
          wszystkim na takich samych warunkach, a nie tworzenie kolejnych preferencji.
          • Gość: 11 Re: Bandytyzm... IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 14.07.05, 22:31
            oj panie " biznesmen", ja "pana" nie obrażałem, chociaż"pan" pisze celowo przez
            małe "p", ale czy taki prostak jak ty zwróci na to uwagę?Jak widzę pan wie coś o
            przysysaniu się do cycka panstwa ,w sumie działalność dopiero 3 latka? a co
            wcześniej się robiło ?może kończyło zaocznie podstawówkę?bo sądząc po kłopotach
            jakie sprawiły ci te "całe rejestracyjne ceregiele" to z wykształceniem
            cieniutko..jak ty PIT wypełniasz?mama pomaga?
            • Gość: Andrzej Wszelkie rozdawanie forsy i brak rownych szans to IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:39

Wszelkie rozdawanie forsy i brak rownych szans to nonsens oczywisty dla kazdego
              myslacego czlowieka. Pomoc dla rozpoczynajacych dzialalnosc powinna byc w
              formie bezplatnych szkolen i tanich kredytow (ale w stylu PHARE - konieczna
              weryfikacja planu biznesowego!!!). Wszelka inna pomoc to nonsensowne rozdawanie
              forsy, zachecanie do przekretow i utrudnianie innym zycia. Jezeli te matoly z
              Wiejskiej uwazaja ze skladki ubezpieczenia spolecznego sa za wysokie dla
              prowadzacych dzialalnosc, to niech je obniza dla wszystkich a nie tylko dla
              wybranych.
            • franzmaurer Re: Bandytyzm... 15.07.05, 18:17
              Gość portalu: 11 napisał(a):

> Jak widzę pan wie coś o przysysaniu się do cycka panstwa ,
              Oj wiem, wiem - mam fajnych sąsiadów - stary, stara, córka, zięć + 3
              nastoletnich bachorów = 7 osób. Nikt z nich na stałe nie pracuje.
              Stary ze starą mają wyłudzone renty, córka z zięciem robi na szychty - jedno na
              bezrobociu + w sarej strefie a drugie zapycha na jakiś etacik - i potem
              zamiana... No i jeszcze "rodzinne" i jakiś grosz od MOPS'a...

> z wykształceniem cieniutko..
              Jakąś farmację kończyłem czy cuś :)

> jak ty PIT wypełniasz?
              Zdecydowałem się nie płacić w tym chorym kraju żadnych podatków (no może poza
              wliczonym w piwo Vat'em :))
      • wiewiorzasta Re: Bandytyzm... 17.07.05, 23:19
        franzmaurer napisał:

> Zapłaci połowę mniej ale ktoś będzie musiał dopłacić resztę - w imię czego ja
        > się pytam??

a dlaczego ktokolwiek ma dopłacać? jeśli placę niższą stawkę to mam za ileś tam
        lat niższą emeryturę. moja osobista tragedia.
    • Gość: Z Re: Niższe składki dla rozpoczynających działalno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:25
      A to dlatego że jesteśmy w Polsce i jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim
      zrozumią że to lepsze.
    • Gość: black Re: Niższe składki dla rozpoczynających działalno IP: *.ap.krakow.pl 14.07.05, 23:50
      dokładnie młotki opodatkowują coś co jeszcze dochodu nie przynosi!! Dokładnie
      ta sama historia co z kredytami... jeszcze biznes nie ruszy a tu już trzeba
      spłacać !! :)
    • Gość: seti Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:47
      Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? Mi on bardzo pasuje.
      • Gość: tom Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:43
        czy mozna zamknac dzialalnosc i otworzyc jescze raz?
        • franzmaurer Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? 15.07.05, 18:10
          Gość portalu: tom napisał(a):

> czy mozna zamknac dzialalnosc i otworzyc jescze raz?

A czemu niby nie?? Jeśli ta kuriozalna ustawa nie zawiera jakiegoś paragrafu na
          ten temat to niby czemu nie można? Zwinąć jeden interes, zmienić nazwę, dołożyć
          1 rodzaj wymyślonej działaloności i się rejestrowac od nowa - furteczka jak
          tralalala...
          • o1o1o1 Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? 17.07.05, 12:17
            Proponuję zapoznać się z ustawą a nie pisać - nie poparte wiedzą - głupoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka