gklej 14.07.05, 19:30 a dlaczego nie od dochodu, na początek firmy,żeby rozkręcić biznes, maja stratę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzmaurer Bandytyzm... 14.07.05, 20:23 Zapłaci połowę mniej ale ktoś będzie musiał dopłacić resztę - w imię czego ja się pytam?? Dlaczego ten kto prowadzi działalność od 3 lat ma pośrednio finansować rosnącą konkurencję?? I w ten sposób z tego kraju robi się powoli totalny burdel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Bandytyzm... IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 14.07.05, 20:36 no to gratuluje "działalności" , jak ci 300 zł to już taka konkurencja !pomyśl lepiej ile osób teraz na czarno pracuje i robi ci konkurencje! Kto będzie musiał dopłacać?Pomyśl zanim napiszesz, przecież teraz ten ktoś nie płaci nic - często bierze zasiłki , pomoc od panstwa , również z ZUS, potem zapłaci , nikt tu nie musi dopłacać , wręcz przeciwnie - ZUS zyskuje i budżet , to tylko 2 lata zniżki.Sądząc po stylu twojej wypowiedzi i słownictwie prowadzisz "wielką firmą budowlaną" , pewnie malowanie , terakota ...więc powinieneś wiedzieć ile w tym fachu jest "majstrów" na czarno! to jest chyba konkurencja? a jakoś KRUS ci nie przeszkadza?tam się płaci 90 zł / m-c, to nie jest konkurencja?! Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Bandytyzm... 14.07.05, 21:18 Gość portalu: 11 napisał(a): > no to gratuluje "działalności" , jak ci 300 zł to już taka konkurencja !pomyśl > lepiej ile osób teraz na czarno pracuje i robi ci konkurencje! Kto będzie > musiał dopłacać? Pomyśl zanim napiszesz, przecież teraz ten ktoś nie płaci > nic - często bierze zasiłki , pomoc od panstwa , również z ZUS, Sam sobie pomyśl komuchu... jak ktoś się przyssał do cycka państwa, robi na czarno to myślisz że mu się będzie chciało przechodzić całe te rejestracyjne ceregiele i jeszcze bulić potem trzy stówy??? Głupi nie jest... Komuchy takie jak ty nie rozumieją że skuteczną drogą do zmniejszenia nieróbstwa jest odcięcie wszystkich zapomóg i zniesienie akcyzy na pracę - wszystkim na takich samych warunkach, a nie tworzenie kolejnych preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Bandytyzm... IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 14.07.05, 22:31 oj panie " biznesmen", ja "pana" nie obrażałem, chociaż"pan" pisze celowo przez małe "p", ale czy taki prostak jak ty zwróci na to uwagę?Jak widzę pan wie coś o przysysaniu się do cycka panstwa ,w sumie działalność dopiero 3 latka? a co wcześniej się robiło ?może kończyło zaocznie podstawówkę?bo sądząc po kłopotach jakie sprawiły ci te "całe rejestracyjne ceregiele" to z wykształceniem cieniutko..jak ty PIT wypełniasz?mama pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wszelkie rozdawanie forsy i brak rownych szans to IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:39 Wszelkie rozdawanie forsy i brak rownych szans to nonsens oczywisty dla kazdego myslacego czlowieka. Pomoc dla rozpoczynajacych dzialalnosc powinna byc w formie bezplatnych szkolen i tanich kredytow (ale w stylu PHARE - konieczna weryfikacja planu biznesowego!!!). Wszelka inna pomoc to nonsensowne rozdawanie forsy, zachecanie do przekretow i utrudnianie innym zycia. Jezeli te matoly z Wiejskiej uwazaja ze skladki ubezpieczenia spolecznego sa za wysokie dla prowadzacych dzialalnosc, to niech je obniza dla wszystkich a nie tylko dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Bandytyzm... 15.07.05, 18:17 Gość portalu: 11 napisał(a): > Jak widzę pan wie coś o przysysaniu się do cycka panstwa , Oj wiem, wiem - mam fajnych sąsiadów - stary, stara, córka, zięć + 3 nastoletnich bachorów = 7 osób. Nikt z nich na stałe nie pracuje. Stary ze starą mają wyłudzone renty, córka z zięciem robi na szychty - jedno na bezrobociu + w sarej strefie a drugie zapycha na jakiś etacik - i potem zamiana... No i jeszcze "rodzinne" i jakiś grosz od MOPS'a... > z wykształceniem cieniutko.. Jakąś farmację kończyłem czy cuś :) > jak ty PIT wypełniasz? Zdecydowałem się nie płacić w tym chorym kraju żadnych podatków (no może poza wliczonym w piwo Vat'em :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bandytyzm... 17.07.05, 23:19 franzmaurer napisał: > Zapłaci połowę mniej ale ktoś będzie musiał dopłacić resztę - w imię czego ja > się pytam?? a dlaczego ktokolwiek ma dopłacać? jeśli placę niższą stawkę to mam za ileś tam lat niższą emeryturę. moja osobista tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Niższe składki dla rozpoczynających działalno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:25 A to dlatego że jesteśmy w Polsce i jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim zrozumią że to lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Niższe składki dla rozpoczynających działalno IP: *.ap.krakow.pl 14.07.05, 23:50 dokładnie młotki opodatkowują coś co jeszcze dochodu nie przynosi!! Dokładnie ta sama historia co z kredytami... jeszcze biznes nie ruszy a tu już trzeba spłacać !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:47 Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? Mi on bardzo pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:43 czy mozna zamknac dzialalnosc i otworzyc jescze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? 15.07.05, 18:10 Gość portalu: tom napisał(a): > czy mozna zamknac dzialalnosc i otworzyc jescze raz? A czemu niby nie?? Jeśli ta kuriozalna ustawa nie zawiera jakiegoś paragrafu na ten temat to niby czemu nie można? Zwinąć jeden interes, zmienić nazwę, dołożyć 1 rodzaj wymyślonej działaloności i się rejestrowac od nowa - furteczka jak tralalala... Odpowiedz Link Zgłoś
o1o1o1 Re: Kiedy wchodzi w zycie ten przepis ? 17.07.05, 12:17 Proponuję zapoznać się z ustawą a nie pisać - nie poparte wiedzą - głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś