patinito 25.07.05, 17:15 tzn. mam sie cieszyć czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mee... Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.avenel01.nj.comcast.net 25.07.05, 17:19 ...costco to dobra jakosc...bedziecie zadowoleni...tylko mee dziwi gdzie podzialy sie polskie hi-su-permarkiety ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bedi Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów 25.07.05, 17:24 Costco jest dobre w USA bo tam w sklepach nic nie ma zjadliwego do jedzenia. Jedynie w Costco mozna kupic po normalnej cenie np sery zolte (takie prawdziwe z Europy a nie te podrabiane miejscowe). W Polsce jakos nie sadze ze sie przebija, typowy Geant czy Carefour wyprzedzaja ich 100 razy w asortymencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.avenel01.nj.comcast.net 25.07.05, 18:20 ...jak sie ktos wychowal na polisch kielbasa podlej jakosci , kaszanka , amerykanskim schabowym produkowanym w polsce , kurczakach rodem z us, na frytkach z ketchup'em...to faktycznie trudno sie przestawic...))) Odpowiedz Link Zgłoś
bedi Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów 25.07.05, 19:12 Tak na podlej jakosci wedliny, chleb, kawe, cherbate dostepne w typowym walmart lub kroger rzeczywiscie sie nie nigdy nie przestawilem, tylko costco pozwolilo mi tam jakos przezyc. Ty Facet byles w takim Geant-cie. Asortyment towaru powalam mnie na nogi przez pierwsze tygodnie, potem sie przyzwyczailem do np. jogrtow dostepnych w 20 smakach. Facet nie pisz bzdur bo wychodzi z ciebie typowy zawistny polonus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszczę pawia PRZYPŁYW "NOWOCZESNYCH TECHNOLOGII" IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.05, 13:11 tylko tego tutaj brakowało - Polska cierpi wyjątkowy deficyt hipermarketów! oczywiście ten też będzie wykazywał wieczne "straty" i potrzebował biedaczek zwolnienia z podatków :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.unizh.ch 26.07.05, 17:12 Czego sie czepiac, przeciez w Polsce jest calkiem sporo osiedlowych supermarketow (takich do 10ciu kas) w zrzeszonych w zadnej specjalnych sieciach. Sa tez polskie sieci. Wybor typowych towarow czasami nie jest wcale gorszy niz w hipermarketach, a towary bywaja lepszej jakosci. Gość portalu: mee... napisał(a): > ...costco to dobra jakosc...bedziecie zadowoleni...tylko mee dziwi gdzie > podzialy sie polskie hi-su-permarkiety ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrere Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: 62.210.97.* 25.07.05, 17:22 bo, oczywiscie, Polska jest w Europie Wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang! Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: 129.81.192.* 26.07.05, 16:46 Skonczmy wreszcie z tym zimno-wojennym podzialem na Europe Wschodnia i Zachodnia! Geograficznie zas Polska jest polozona w Europie Centralnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang! Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: 129.81.192.* 26.07.05, 16:47 Oczywiscie - bardziej po polsku - to powinno byc "w Europie Srodkowej"! Odpowiedz Link Zgłoś
alza22 $17/h - BZDURA 25.07.05, 17:25 To bzdura jestem na stanowisku kierownika zmiany (shift manager) w Costco na przedmiesciach Chicago. Pracuje juz 5 lat od 17 roku zycia mam $15/h. Na start daja $8.25. Kierownik sklepu ma $19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: $17/h - BZDURA IP: *.welnowiec.net 25.07.05, 17:35 moze sie za malo starasz albo wszyscy wokolo robia Cie w kuja:))))))))))))))))) Jesli tak to Cie bulwesuje zmien prace gdzie bedziesz mial wiecej:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alza22 Re: $17/h - BZDURA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.05, 20:58 Gość portalu: kutach napisał(a): > moze sie za malo starasz albo wszyscy wokolo robia Cie w kuja:))))))))))))))))) > Jesli tak to Cie bulwesuje zmien prace gdzie bedziesz mial wiecej:P Nikt mnie nie robi w "kuja" . Wykonuje dobrze to co mam robic i wcale sie tym nie bulwesuje. Czytaj uwazniej. Pracy nie zmienie bo mam dobre ubezpieczenia i inne benefity od pracodawcy czego nie oplaca wykupywac mi sie samej. Pracuje na pol etatu. Reszte dnia prowadze wlasny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo srednia placa w calym Costco a nie w sklepie 25.07.05, 18:27 czyli wlicza sie tych co zarabiaja po 20k / rok i tych co zarabiaja 200k/rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: 212.160.172.* 25.07.05, 17:27 Wystarczy, żebyś wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Polska - ewenement europejski!!!Ha, ha, ha!!! 25.07.05, 17:34 Oczywiscie prawda!!!I to nie tylko pod tym wzgledem (liczba sieci hipermarketow)!!! Cieszyc sie!!!Kolejna silna podwalina naszej gospodarki nam przyjezdza!!!Troche bialych murzynow znajdzie prace i to za17 USD/godz!!! I pewnie kaktusy beda na rekach im rosly... No, no...To ja juz pewnie teraz wroce z tej h-ameryki...Jak tak dobrze w Polska juz tera bedzie!!! I tyla szopow, to i u nas w h-ameryce ni ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Już widzę te... IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:43 Już widzę te 17 $ na polskim gruncie... Po cztery zybla jechać będą wszyscy (oczywiście oprócz tych "wyższych") i jeszcze po rączkach za to będą całować. No co zrobić, marudzić można tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynio Re: agencja PR IP: 66.207.104.* 25.07.05, 18:06 Costco to syf, kila i mogila. Wszystko jest w duzych opakowaniach i caly ten zlom jest przeznaczony dla malych biznesikow, typu pizzeria czy kielbasiarnia. Ludzie, komu potrzeba 3 kg filetow rybnych, albo litr szamponu czy 4 litry mydla w plynie? Ubrania z Chin porozrzucane na chaldach z desek ... syf i tyle! Zapomnieli tez wspomniec o skladce "czlonkowskiej" ... to rzeczywiscie artykul sponsorowany, zgadzam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoggi Poprawka IP: *.cable.earthlink.net 25.07.05, 18:07 Roznica miedzy Costco a innymi supermarketami jest taka, ze przynajmniej w USA sa to sklepy gdzie trzeba wykupic karte czlonkowska w celu robienia tam zakupow lub nawet wejscia.( $ 45.00 za rok ). Wiecej informacji na www.costco.com Odpowiedz Link Zgłoś
bedi Re: Poprawka 25.07.05, 19:15 Mysle ze w Polsce to karta bedzie za darmo, tak samo jak w Makro. Tylko amerykanie sa tak glupi ze pozwalaja sie kasowac 45$ rocznie za robiebie zakupow w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinka Re: Poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:12 Ale w MAkro masz wejście tylko jak masz działalność :( Inaczej trzeba kombinować :( I to mi się nie podoba :( czemu nie mogę sobie kupić 4 szamponów naraz czy 100 sztuk proszku do pieczenmia, jak tyle zużywam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anabelle27 Hurra, wreszcie jakaś dobra wiadomość IP: *.technika.net.pl 25.07.05, 18:14 Już się nie mogę doczekać otwarcia!!! Myślicie, że będą jakieś fajne promocje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Hurra, wreszcie jakaś dobra wiadomość IP: *.axelspringer.com.pl 25.07.05, 18:21 ja tam nie narzekam, bylem w Costco przy Clifton i wszystko bylo jak trzeba a jesli ktos mysli ze mu w Polsce zaplaca tyle samo co w usa to chyba jest jakis hmmm :) dziwny PS. co do promocji (jak oczywiscie postawia) to moze beda jakies karty czlonkowskie tansze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Hurra, wreszcie jakaś dobra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 18:24 no a kto tam będzie kupował, Naród Polski nie ma pieniędzy, bo zarabiają grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo no ktos kupuje w Auchan, Tesco, Carrefour, nie ? 25.07.05, 18:29 moze Zydzi ;-) ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanc Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 18:24 Niektórzy nigdy nie nauczą się czytać ze zrozumieniem. Jest jasno napisane, że 17$ to jest średnia płaca (a skoro jest w $ to chyba proste, że w Stanach), a nie minimalna. No i co z tego, że jest ponad 20 sieci? Przecież to jasne, że część się wycofa i ruszy inwestować w innych krajach, a inni wykupią od nich sklepy. Nie ma już Hita, Billi, poznikają i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Będzie kolejna sieć... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 25.07.05, 18:34 ...search.yahoo.com/search?p=costco&sm=Yahoo%21+Search&fr=FP-tab-web- t&toggle=1&cop=&ei=UTF-8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: czekam na hipermarket gdzie nie beda gowna wc IP: *.avenel01.nj.comcast.net 25.07.05, 18:50 ...www.smuckers.com/sk/default.asp?...to tez kupisz w costco ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeta Jeżeli powiedziało się "A", trzeba powiedzieć "B" IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.05, 18:51 czy może lepiej abyśmy pozwolili łupić się przez te trzy(cztery?) wielkie sieci które zagnieździły się w Polsce? Niech się o nas (klientów) biją. Tewraz, skoro już tu są może nam to wyjśćd tylko na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: 195.205.141.* 25.07.05, 20:46 Po co jacyś urzędnicy zgadzają się na hipermarkety? Przecież po pierwsze nie płacą one do budżetu podatków jeżeli nie wykazują zysków. A znaczna większość wykazuje straty i nie płaci podatków. Łatwo jest oszukać fiskus. A z drugiej strony to jeżeli hipermarkety przynoszą same straty, to po co powstają nowe? One likwidują tylko drobne zakłady, które w przeciwieństwie do nich płacą podatki. A jeszcze jedzenie oferowane przez hipermarkety jest niezdrowe. Lepiej kupować i pomagać naszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.abhsia.telus.net 26.07.05, 00:29 nie wiem po co tyle szumu.jestem czlonkiem costko od kilkunastu lat,no trzeba odnawiac czlonkostwo co roku ale to i tak sie oplaca ,zywnosc maja dobra,mieso,duzo przetworow itp.maja dobre opony,gdzie kupuje Micheliny czy niezle w cenie rowery.a ponadto duzo elektroniki.komputery aparaty itp.a co wazne tanie i dobre wywolywanie zdjec.ja costco lubie i jest duzo gorszych sieci.poczekacie,zobaczycie.ostatnio kupilem chlopakom meble ,biurka do komputerow i fotele i super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuter [...] IP: *.chello.pl 26.07.05, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubies Re: agencja PR IP: 209.130.141.* 26.07.05, 13:34 Zapominajac na chwile o Twoim rynsztokowym tonie... Nie musisz wiedziec co to jest agencja PR, na kutrze ci to niepotrzebne. Jest mi obojetne czy agencja zaplacila agorze czy zaplacila dziennikarzynie, i tak ktos za to zaplacil, czyli 'zasponsorowal'. Na szczescie szkoly mi sie skonczyc udalo a potem otrzec sie o sprawy wieksze niz te, ktore uczyli w szkolach. Przedwczoraj ogladalem brief z agencji marketingowej na produkt za miliard dolcow. Artykul jest zaplanowany, zarowno w formie jak i w czasie i jest czescia wiekszego planu. Nie pracuje w marketingu, ale cos tam liznac sie udalo. Moze do tego nie doroslec, ale takie sa realia. Jak dzis sledzie biora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Costco to nie hipermarket!!! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 26.07.05, 05:14 Tylko hurtownia detaliczna. Poza tym z artykulu nie wynika wcale ze do Polski wejda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang! Re: Costco to nie hipermarket!!! IP: 129.81.192.* 26.07.05, 16:55 "Krzysiek" ma racje - COSTCO to nie jest typowy "super" czy "hiper" market, a raczej cos w rodzaju "hurtowni polaczonej ze sprzedaza detaliczna"... Odpowiedz Link Zgłoś
pppiotrow Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów 26.07.05, 08:56 Rewelacja ! Ciekawe jakie ulgi podatkowe dostaną ... A kolejne gromady szmalu zamiast zostać w kraju, będą frunąć w świat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.chello.pl 26.07.05, 10:19 >>> Zdaniem Falińskiego giganci wchodzą tu, aby kupować już istniejące firmy i konsolidować rynek. I raczej znajdą chętnych do takich transakcji. A firmy, którym nie udało się podbić polskiego rynku, pójdą dalej, np. na Ukrainę. <<<< To ja myślałem, że latając z pomarańczową wstążeczką w klapie walczyłem o wolność i prawa człowieka dla narodu ukraińskiego. A tu tymczasem okazuje się, że chodziło tylko o "przestrzeń życiową" dla hipermarketów. Jedzcie Ukraińcy prawdziwą wędlinę, póki ją jeszcze macie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.05, 11:17 I z czego tu się cieszyć ?! Kolejny obóz pracy dla Polaczków powstanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bujo Hipermarket z LUDZKĄ TWARZĄ!!! HEHEH skąd ja to IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 26.07.05, 14:07 znam?? ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland ZAPRASZAMY DO WARSZAWKI - DZIAŁEK I URZĘDNIKÓW TU IP: *.eranet.pl 26.07.05, 17:31 ... FULL ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Będzie kolejna sieć hipermarketów IP: *.chello.pl 26.07.05, 16:00 super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland W POLSZCZE NIE ZAPŁACĄ LUDZIOM STAWKI $17/h IP: *.eranet.pl 26.07.05, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś