koczisss 04.08.05, 18:31 Ja mam Neo i nie dzwonię z tepsy, i w związku z tym nie potzrebuję telefonu, nie chcę opłacać abonamentu za telefon, bo on tak naprawdę podnosi mi koszt neostrady!!! Powinno się coś z tym zrobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolek UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:35 Mam 20 godzin darmowych w PLUS GSM.; Moja Żona ma 10 darmowych godzin w PLUS GSM. Posiadamy telefon w TPSA tylko i wylacznie dla internetu. W Błekitnej linii poinformowano mnie , że posiadanie telefonu jest konieczne gdy się chce mieć Neostrade. Czekam tylko jak UPC załozy mi CELLO a wtedy Neostrada i telefon w TEPSIE bedzie zlikwidowany.Baj baj tepso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiron Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.e-net.pl 04.08.05, 18:50 Mając neostradę (czy generalnie internet), można korzystać tanich rozmów Voice Over IP (a nawet za grosze mieć własny numer). Po co komu wtedy zwykły i w dodatku drogi telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m13czu Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:55 To jest zlodziejstwo co robi tpsa, wynajmujemy chatke w wawie, kazdy z nas mieszkajacych ma komorki, skype,gg i nikt nie potrzebuje telefonu ale nie nie, tpsa musi nam wciskac swoj standardowy plan, nic niemozna jej zrobic, nawet socjalnego nie mozna miec. Dlatego od 26 sierpnia baj baj telepsy uciekam do UPC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojaha Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:49 Telefon stacjonarny w tepsie mam tylko po to, by korzystac z Internetu. Przekonana jestem, że w podobnej sytuacji jest cała masa użytkowników netu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary człek A co ma biedny Polak robić? IP: *.c204.msk.pl 05.08.05, 06:43 Skoro ta cholerna Tepsa nie chce dostarczać internetu bez opłacenia abonamentu? Ponieważ Neostrada kosztowała mnie 73,20 + 48,80 = 122 zł miesięcznie, zrezygnowałem z Tepsy i przeszedłem na radiowy dostęp za 61 zł. Za zaoszczędzone pieniądze mogę sobie kupić Sami Swoi, gdzie mam za tę kwotę 254 minuty!!! rozmów z naliczaniem sekundowym, bez żadnego abonamentu. Polecam wszystkim. Tylko uważajcie, bo Tepsa na ostatniej fakturze policzy wam abonament za następny miesiąc, momo że już nie będziecie mieć telefonu. Odkręcanie sprawy trwa potem pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dnd Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.kasper.pl 05.08.05, 09:55 Zgadzam się!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:02 mam neo. i tez bym wolal nieplacic abonamentu za telefon ale musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janlol A ja chcialbym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:55 A ja chcialbym miec tepsiany pakiet socjalny, neostrade i preselekcje Tele 2, ale nie moge. To jest monopol! Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 04.08.05, 19:22 ja nie korzystam z telefonu. mam tylko ze względu na net. natomiast nikt nie wspomniał, że aby mieć neostradę trzeba mieć minimum abonament standardowy. na najniższym abonamencie (czyli wtedy kiedy rzadko, albo wogóle się nie dzwoni) tpsa nie założy neta. Niech kona tpsa w wielkich męczarniach! wszystkiego najgorszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:18 jak skona tepsa to straci pracę kilkadziesiąt tysięcy ludzi w tym i ja a jak widzę ciebie to wali ,pewnie tatuś daje kilkaset złotych kieszonkowego córeczce a wypisuje takie pierdoły wszystkiego najgorszego tobie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad-ta Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:05 Gość portalu: markus napisał(a): > jak skona tepsa to straci pracę kilkadziesiąt tysięcy ludzi w tym i ja > a jak widzę ciebie to wali ,pewnie tatuś daje kilkaset złotych kieszonkowego > córeczce a wypisuje takie pierdoły > wszystkiego najgorszego tobie !! I niech straci - wtedy zobaczycie, jak to dobrze brać po kilkadziesiąt tysiecy za zgodę na sprzedanie sie żabojadom, za co wszyscy inni muszą słono płacić. A usługi macie coraz gorsze. I nadal życzę wam wszystkim najgorszego. Boże, szybciej daj jakąś konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janlol Brak konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:59 To, ze nie ma tepsa konkurencji zawdzieczamy wszystkim kolejnym rzadom, prawdopodobnie rowniez kwachowi, kolczykowi i na pewno Netii, ktora ma w duszy rozwoj telefonii stacjonarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmierć Tpsa Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:20 Wali mnie to ze stracisz prace pacanie,poszukaj sobie jakiegos uczciwego zajęcia bo ja nie zamierzam cie utrzymywac postkomunisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grgr Prace i tak stracisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:43 Przy tak koszmarnej ofercie i uwalnianiu rynku, coraz wiecej osob bedzie wybieralo rozwiazania lepsze i tansze oferowane przez konkurencje. Przy mniejszej liczbie abonamentow, TPSA bedzie sie zwijac. Lepiej poszukaj pracy u komorkowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Niech telepies nie klamie! 04.08.05, 23:37 Ze nie uciekaja od niej uzytkownicy telefonow i neostrady BO TO KOMPLETNA BZDURA Wystarczy przeleciec sie po forach i popytac znajomych zeby przekonac sie ze Telepies traci klientow w lawinowym tempie. Mialem neostrade i po obowiazkowym czasie trwania umowy powiedzialem jej Pa Pa 72zl z VAT za 128 kb/s to lekka przesada (mialo byc 59;D) Teraz mam internet w kablowce ICPNet 59zl z VAT za 128 kb/s przez dwa pierwsze miesiace transfer 256 kb/s i miesiac netu GRATIS Poza tym zadnego gownianego modemu SAGEM i oprogramowania dostepowego o wielkim apetycie na zasoby systemowe kompa JAK MYSLICIE CZEMU WESZLA TA NOWA PROMOCJA, BO KUPA LUDZI ZERWALA UMOWY, A SAKIEWKE TRZEBA JAKOS NAPELNIC. Strategja Telepsa przypomina Alicje w krainie czarow Kochana Alicjo czas sie obudzic puki nie jest za pozno!! Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Niech telepies nie klamie! 04.08.05, 23:50 O KUPA Zrobilem byka na koncu Sorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Niech telepies nie klamie! IP: *.acn.waw.pl 05.08.05, 10:41 było 59 zł do wprowadzenia vatu, tepsa po prostu wrzuciła koszty w klienta. a co do modemu (obojętnie jakiego modelu i producenta) to NIE NALEŻY uzywać oprogramowania tzw. "user friendly". wystarczy zwykły dialup. ale po co ja to pisze. gro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Niech telepies nie klamie! IP: 213.17.137.* 05.08.05, 13:57 vat nie jest kosztem - i nic nie dodając tpsa - to nie tpsa odpowieda za kretynska polityke vat w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Niech telepies nie klamie! 05.08.05, 23:46 Tylko ze ICPNet po wprowadzeniu VAT-u na internet Pozostawil ceny na starym poziomie rezygnujac z !!!czesci zyskow!!! TO JEST PODEJSCIE DO KLIENTA Nie to co TelePies ktory przerzucil VAT na klientow. KTO NA TO WPADL, MUSIAL BYC NIEZLYM KRETYNEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPScierka Re: Niech telepies nie klamie! Wlasnie IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 10:43 A wlasnie, wlasnie.. Dlaczego ta cala zafaj..na "Neostratata" NIE JEST zgodna z francuskim i niemieckim ADSL? Sciagniete stamtad sterowniki nie dzialaly wcale - pomimo ze Sagem byl zaktywowany a login i haslo poprawne? Testowalem to, dzialalo jako-tako TYLKO z tej plyty CD pelnej smiecia co ja dodaja. Czy TepeSciera nie potrafi juz zrobic NIC zgodnego z jakakolwiek norma? Obecnie korzystam testowo za darmo z radiowki na wbudowana karte (na plycie) jeden pliczek sterownika plus okno logowania. Czemu, poza szalona cena, tepsy nie potrafia zrobic tak samo? Aby francajskie szajsy sagemy i Thompsony dozywiac pieniedzmi polskiego biedaka oraz niszczyc mu komputer laczem USB - potwornie zasobozernym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPScierka Re: Niech telepies nie klamie! Wlasnie zapomnialem IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 10:52 Dodaje: obecnie mam antenke Wi-Fi wypozycza ja dostawca z wyjsciem typu RJ (plaskie plastykowe - jak telefon). Po wetknieciu w gniazdo z tylu plyty Net jest wykrywany natychnmiast (Windows XP i Asus A7V8) nawet bez restartu. Cala "instalacja" to kliknecie lacza na tray`u i zalogowanie sie dostarczonymi na malej karteczce danymi. Miesiac testu free. Niedostrata to przy tym kicha totalna. Odradzam smiecie od monopolisty. Providera znalazlem w sasiednim bloku. Nie czerpie lacza z tepenetu - sprawdzalem to. Docelowo cena to 62zl miesiecznie z VAT za lacze symetryczne 256/256 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Niech telepies nie klamie! Wlasnie IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 05.08.05, 12:25 To sobie numer VCI zmien na 0/35, w niemczech jest 8/35. Najpierw sie naucz ADSLa obslugiwac, a potem margaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPscierka Re: Niech telepies nie klamie! Wlasnie IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 12:38 Gość portalu: Zenek napisał(a): > To sobie numer VCI zmien na 0/35, w niemczech jest 8/35. Najpierw sie naucz > ADSLa obslugiwac, a potem margaj. Skad ta agresja? Tepsiuch? Przeciez wy to gorsi niz byli ormowcy :(. Napisalem ze testowalem bo mam tepsiane sdi - ktore bedziecie musieli ode mnie odkupic. Ale zadnego nowego szajsu w tepsznmacie juz nie kupie. Na glowe nie upadlem. Kiedy juz mi zaplaca za moja laskawa rezygnacje z sdi to im zrobie "czabana" i pognam z tymi drucikami darmozjadow tak daleko jak sie tylko da. Dobry pijaczyna-tepsiuch to pijaczyna jak najdalej ode mnie. Nie musze juz na szczescie monopolu znosic (Chello, dwie sieci Wi-Fi) i z tygodnia na tydzien mam coraz wiecej lepszych niz tepeszmaciane ofert. Dlatego tez, milosniku zlodziei, "margam". Na pohybel tele-bandytom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były posiadacz Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 80.50.24.* 04.08.05, 22:48 Płaciłem jak za zboże Tepsie prawie 200 zł miesięcznie chcąc mieć internet.Weszły komórki i mam telefon na kartę za 50 zł na 3 miesiące.Muszę mieć internet więc skaczę z kablówki na radiówke w zależności od warunków łącza.Chętnie zapłaciłbym za neostradę ze względu na szybkość tranferu danych gdyby nie ten idiotyczny abonament-podatek od niczego bo możliwości komunikowania się jest teraz tyle że telefon stacjonarny spada na ostatnie miejsce ze względu na możliwość kontroli jego użytkowania i wysokie koszty jego utrzymania.Instalując neostradę bez numeru Tepsa inkasowałaby to co płacę innym firmom bo jest to najlepsza oferta.Jeżeli nie zrozumieją że telefonów stacjonarnych niedługo będą używać tylko babcie bo nauczyły się go obsługiwać w tamtym wieku i nie będą podnosić pieniędzy które na drodze to niestety ludzie będą tracić pracę.Następną do upadku wielką firmą jest POCZTA POLSKA - tam załatwienie czegokolwiek prowadzi do rozstroju nerwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McOv zamiast biadolic, piszcie do UOKIK IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.08.05, 12:43 www.uokik.gov.pl/index.php?id=p_feedback&lang=0&samSession=aa2032628e551001ee2396989241dfa6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koni Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.08.05, 03:57 jesli padnie to napewno nie bedziesz siedzial bez pracy,konkurencja rosnie, ale tam trzeba pracowac!!!! tak rozumiem obawy cieplych kluchow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 15:03 właśnie o to chodzi że niestety tatuś mi nie daje bo nie ma. dla mnie te 42 zł z abonamentu za zwykły telefon, z którego nie korzystam - to dużo. komórki też nie posiadam bo mnie nie stać. dla ułatwienia dodam że nie mam neostrady (najtańszej) sama ale na spółkę z 3 osobami. bo takie czasy. a to że tpsa będzie zwalniać pracowników to miej pretensje do swoich szefów. tepsa to wredna firma z którą trzeba się użerać i użerać bez przerwy. dlatego jej nie lubię. a to że ona tak funkcjonuje to wina kierownictwa które żeruje by tylko wyru.. jak najwięcej kasy od wszystkiego co się rusza. nie w samej tepsie ludzie pracują i też je tracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi-fital Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:59 W Krakowie jest air-bites bezprzewodowy bez abonamentu TPSA,łącze DSL 1Mb/s za 74zł/mies, z nr. tel. do odbierania rozmów,bez kosztów aktywacji i instalacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.chello.pl 04.08.05, 19:23 ...wyjaśnia Górska. I podkreśla, że wszystkie firmy, takie jak UPC lub Aster, świadczące szerokopasmowy dostęp do internetu, oferują go w połączeniu z inną usługą. ------------- Klamiesz kobieto. W UPC mozna zamowic lacze internetowe bez wykupywania pakietu TV. Tyle ze bez pakietu TV dostep do Internetu jest nieco drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 04.08.05, 23:43 i Aster dostęp do internetu można kupić bez konieczności opłacania abonamentu za telewizję kablową !!!!(choć kosztuje on wtedy nieco więcej niż w przypadku oferty łączonej)!!! JAK JUZ CZYTAJ TO CZYTAJ DOKLADNIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
swojadroga Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 04.08.05, 23:52 w wypadku UPC jest to 10zł więcej za internet aniżeli abonament za internet przy łączonej ofercie z TVK. Przykład dla Warszawy: Chello Light (1MB - bez TVK) - 114zł (bez promocji) Chello Light (1MB - z TVK) - 104zł + 53zł (Chello + TVK) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sojer Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.chello.pl 05.08.05, 11:30 To ceny dla nowych abonentow. Mialem jeszcze do niedawna Chello light (1Mb/s) za 94/miesiac, ale zadzwonili do mnie i zaproponowali podwojenie lacza za 5 zlotych wiecej. Czyli mam teraz lacze 2 MB/s za 99 miesiecznie i to bez kablowki. genialnie chodzi i jak podziele sobie cene na wspolmieszkancow to jest rewelka, polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.aster.pl 04.08.05, 19:26 Mam linię ISDN. Z niewiadomych przyczyn (do głowy przychodzą mi: zła wola, pazerność, nieudolność techonologiczna), by zainstalować Internet DSL musiałem zapłacić za instalację dodatkowej linii analogowej. Płacę więc za abonament za ISDN i analogową linię telefoniczną, z krótej nie korzystam. Nie wykonuje żadnych połączeń, za to "pajęczarze", od czasu do czasu, doładowują sobie prepaida (oczywiście kończy się to reklamacją). I tak już pare lat, TPSA mnie doi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.ruda.kropka.net / *.wroclaw.mm.pl 04.08.05, 20:38 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Mam linię ISDN. Z niewiadomych przyczyn (do głowy przychodzą mi: zła wola, > pazerność, nieudolność techonologiczna), by zainstalować Internet DSL musiałem > zapłacić za instalację dodatkowej linii analogowej. Niestety, technologia DSL wykorzystuje częstotliwości zajęte przez ISDN, a nie używane na tradycyjnej POTS. Czyli przeszkody technologiczne, ale nie nieudolność. > Płacę więc za abonament za ISDN i analogową linię telefoniczną, z krótej nie > korzystam. Naprawdę potrzebujesz ISDN? Może wrócisz do analoga? Abonament POTS jest niższy niż ISDN... Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:48 Bzdura: www.sagem.com/index.php?id=41 są modemy ADSL over ISDN i działają, tyle, że nie w TPSA, właśnie przez pazerność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd W Niemczech w D.T. ISDN jest wymagany aby miec DSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:45 . Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: W Niemczech w D.T. ISDN -Nnieprwda!!!! 05.08.05, 12:16 ja mam T-DSL (DT) bez ISDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.kropka.net / *.wroclaw.mm.pl 04.08.05, 22:17 Gość portalu: rob napisał(a): > są modemy ADSL over ISDN i działają, tyle, że nie w TPSA, Widać nie ma w Polsce tylu użytkowników ISDN, żeby opłacało się instalować odpowiednie urządzenia na centralach (a są ich tysiące). Zresztą tepsa sama sobie winna niskiej liczby ISDNów - robiła najpierw promocje, a potem cuda z podwójnym abonamentem. Inna sytuacja jest w krajach, gdzie ISDN pojawił się wcześniej i istnieje spora rzesza jego użytkowników. Tak myślę. Dla mnie i POTS i ISDN są przeżytkiem. Nie mają prawie żadnych zalet w porównaniu z GSM. Tylko szybki DSL uzasadnia potrzebę ciągnięcia drutu do domu użytkownika. Ten drut trzeba konserwować i po to chyba jest abonament. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:36 > Widać nie ma w Polsce tylu użytkowników ISDN, żeby opłacało się instalować > odpowiednie urządzenia na centralach (a są ich tysiące). nie trzeba instalować żadnych dodatkowych urządzeń, po prostu zamiast karty DSL o/POTS montuje się kartę DSL o/ISDN i już 48 posiadaczy łącza ISDN może cieszyć się np neostradą. Różnica w cenie kart (obydwie na 48 użytkowników) to ok. 200 Euro (czyli po ok. 4 Euro na łącze). Dokładniejsze dane: http://www.alcatel.com/products/productCollateralList.jhtml;jsessionid=V02DLTAZWXUS4CTFR0GU1CQKMWHI23GC?productRepID=/com/en/appxml/opgproduct/alcatel7301advancedservicesaccessmanagerasametsiversiontcm228114971635.jhtml&linkTitle=Alcatel%207301&opgProductDescriptor=Advanced%20Services%20Access%20Manager%20(ASAM)%20--%20ETSI%20Version&publishDate=2003-05-14&productNumber=a7301asam_etsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:40 a sądzę, że w obrębie centrali znajdzie się tych 48 użytkowników ISDN, więc chodzi raczej o to by wyciągnąć dodatkową kasę od ludzi, no i zawsze można zanotować w statystykach wzrost sprzedaży linii POTS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: ISDN, DSL, fracuska dojarka... IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.08.05, 08:40 w Dialogu jest DSL over ISDN, wszystko leci przez Annex-B, nie ma POTS :D giń i gnij Telekomuno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golmar Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.gozdnica.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 19:32 No dobrze. Ale dlaczego ja płacę taki sam abonamentjak wszyscy , skoro nie mogę korzystać ze wszystkich usług TPSA. Od lat nie można się doczekać w mojej miejscowości dostępu do internetu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A o darmowym SKYPE'ie wy słyszeli??? 04.08.05, 20:08 A o darmowym SKYPE'ie wy słyszeli??? Jakość rozmów super, ale przede wszystkim za darmo. Już nawet TLENOFON jest lepszy niż dooopiata TEPSA Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A o darmowym SKYPE'ie wy słyszeli??? 04.08.05, 20:21 NIe wszyscy mają możliwość na dostęp do nietu innego niż w tepsie:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: A o darmowym SKYPE'ie wy słyszeli??? IP: *.ruda.kropka.net / *.wroclaw.mm.pl 04.08.05, 20:32 koczisss napisał: > NIe wszyscy mają możliwość na dostęp do nietu innego niż w tepsie:((( Zatem nie miej pretensji do tepsy, bo jej Internet tam jest, tylko do wszystkich innych uważających te miejsca za zadupie niewarte inwestowania. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: A o darmowym SKYPE'ie wy słyszeli??? IP: *.chello.pl 04.08.05, 20:37 Darmowy to Skype jest pomiedzy osobami ktore z niego korzystaja. SkypeOut jest platny (do telefonow stacjonarnych i komorek) - tyle ze bez abonamentu i taniej niz w tepsie. Jak na razie z uslug VOIP nie korzystam. Zbyt wiele osob skarzy sie na ich nie najlepsza jakosc. Poczakam az technicznie "okrzepna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Careoni Re: UDUPIĆ TĘ TEPSĘ RAZ A DOBRZE BO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:33 ...przypuszczam, że z tych 900 tys. ludzi conajmniej 70% zrezygnowałoby z tepsy i zakupiło tylko neostradę gdyby taka możliwość była! Sam czekam na to z utęsknieniem. Tak samo jak na operatora, który umożliwi mi korzystanie z interku na podobnych zasadach jak neostrada a wszystko to po to by wreszcie im przestać dawać zarobić!!! Tym złodziejom i patałachom.... Tyle co ja się na tę ich za.... błękitną nadzwoniłem, co się do nich nachodziłem! I to wszystko w XXI wieku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsensutowszystko Re: UDUPIĆ TĘ TEPSĘ RAZ A DOBRZE BO... IP: *.bytom.compnet.com.pl 05.08.05, 10:07 bo internet mamy po to ,żeby się własnie nachodzic i powściekać. Korzystam z sieci założonej na osiedlu, działa to cudo tak,że zmieniam na tepse ..moje rachunki za telefon to rachunki za rozmowy do administratorów z pytaniem:"dlaczego znowu nie mam neta?" ... pozwolę sobie zarekomendowac tę "cudowną " firme , zwie się to Śląskie Sieci Internetowe..zdecydowanie za dobra nazwa , paru osób na osiedlu nie potrafią obsłuzyć sensownie , a Śląsk cały im się marzy ...Zatem zmieniam jednego patałacha na drugiego :((( Trzeceij mozliwości brak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grgr Napiszcie do UOKIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:51 Email rzeczniczki UOKIK to eanders@uokik.gov.pl Moze napiszcie do niej, ze gdybyscie mogli to bysci zrezygnowali z abonamentu. odatkowe zeznania klienta zawsze pomagaja... grgr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka takie same praktyki stosuje Promax Ostrów Wlkp IP: *.promax.media.pl 05.08.05, 00:15 W Ostrowie Wlkp. firma PROMAX s.j równiez stosuje takie same praktyki co TP sa , poniewaz dostarczanie internetu uzaleznia od zakupu pakietu podstawowego telewizji kablowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Internet z Multimedia to obowiazkowy pakiet B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:10 A firma Multimedia robi jeszcze lepiej, bo zeby miec internet trzeba miec tez wykupiony pakiet B za jakies 30 zeta. Tlumacza to "mozliwosciami technicznymi". Jak mniemam chodzi o tlumiki ktore instaluja zeby "przyciac" pasmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była klientka Wymuszanie droższego abonamentu telefonicznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:26 TPSA wymusza rezygnację z planu socjalnego, gdy klient chce przedłużyć umowę na neostradę lub zmienić opcję neostrady. Nie można mieć neostrady i planu socjalnego - mówią pracownicy TPSA i powołują się na jakieś wewnętrzne zarządzenie firmy, niedostępne dla klientów, a nie na regulamin neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieUK Re: Wymuszanie droższego abonamentu telefoniczneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 01:03 Cha, cha - mnie też nabrali na to jak chciałem podpisać znowu umowę na czas określony, ale podrążyłem temat trochę dla zasady i po 2 rozmowach z błękitną linią ustąpili. Zwrócili nawet różnicę w abonamencie. Ktoś w telebudzie był znowu niedoinformowany do końca. INNA SPRAWA - mam ISDN i jak ktoś wcześniej już tu pisał, nie chcę płacić za POTS (linia założona tylko "pod" Neo) w ogóle, zwł. że ostatnio podnieśli abonament na ISDN o 25%!!!!!!!!!!!! Ale w porównaniu z HIS, Neo chodzi naprawdę dobrze. Gdyby tak jeszcze stały IP........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieUK Re: Wymuszanie droższego abonamentu telefoniczneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 01:07 A powołują się na ogólnie dostępny dokument, ale ciężko wpaść na jaki: - cennik usług planu socjalnego, to tam jest napisane, że nie można w nim korzystać m.in. z Neo. Z tym że jest klauzula na dole, że nie dotyczy to przypadków gdy ktoś miał taką usługę wcześniej i mu przysługiwała, a było tak jak był poprzednik socjalnego, oszczędny. Do boju z tp - bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPScierka ...Ale w porównaniu z HIS, Neo... IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 12:09 Tylko zauwaz, kolego sympatyczny roznice w Umowie. Neostrada nie zobowiazuja sie do niczego - moga Cie odlaczac i podlaczac kiedy tylko chca. W przypadku HIS (SDI) juz bez placenia klientowi odszkodowania za kazda awarie sie nie obejdzie. pozatym napisali ta umowe tak zalosnie glupio ze nie sa w stanie jej rozwiazac bez zgody abonenta. Faktem jest ze Polacy to w wiekszosci raptusy i glupole - podarowali tepsie miliony odszkodowan dobrowolnie rezygnujac z CZEGOS na rzecz "promocji za zlotowke" (byle g..na). Na szczescie nie wszyscy. Czekam z usmiechem na czek od Telekomunikacji Polskiej. Rozmowe o odstepnym zaczynamy od 10 tys zl, moze byc 18-20 tys (10 tys placa za Centertel). trzeba znac swoje prawo. To sie zawsze oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 01:29 > argumentem są statystyki: na blisko 900 tys. użytkowników Neostrady tylko 26 >tys. osób (3,5 proc.) nie wykonało żadnego połączenia telefonicznego w sieci TP >SA. - Jeżeli już ktoś ma tę Neostradę, to zazwyczaj także dzwoni - mówi Górska. Akurat to może być argumentem również przeciwko TP SA, gdyż może to oznaczać, że co najmniej 26 tys. osób w Polsce zostało zmuszonych do opłacania abonamentu za połączenia telefoniczne z których nigdy nie skorzystało! Poza tym statystyka przedstawiona w artykule wynika wprost z polityki TP SA, która nie umożliwia zakupu Neostrady bez opłacania abonamentu telefonicznego. Jak już kupuję Neostradę, to siłą rzeczy decyduję się na korzystanie z usług w TP, bo nie stać mnie na płacenie dodatkowego abonamentu tel. konkurencji, tylko po to by mieć kilka groszy taniej na minucie. Gdybym istniała możliwość wykupienia w TP samej neostrady, bez płacenia abonamentu telefonicznego, statystyki którymi podpiera się TP wyglądałyby zdecydowanie inaczej. --- najlepsze kredyty i konta bezwychodzenia z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.acn.waw.pl 05.08.05, 10:50 ale jest mozliwosc płacić taniej za połączenia. mając abonament w tepsie wystarczy podpisać umowę np. z tele2, nom itp żeby płacić za połączenia taniej. wtedy tylko zostaje sprawa abonamentu w tepsie Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 12:05 Do tanich połączeń mam Skype albo Babble ;) Rozchodzi się właśnie o abonament... grrr... --- najlepsze kredyty i konta bez wychodzenia z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.energoprojekt.com.pl 05.08.05, 07:45 Ja zrezygnowałem z telefonii stacjonarnej (TPSA) na rzecz GSM. Ponieważ nie mogę zamówić łącza internetowego bez usługi telefonii stacjonarnej (TPSA, NETIA) mam ograniczony dostęp do internetu (tylko poprzez GSM) w domu. Popieram działania UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:23 Dzwonię do danej osoby i nie ma jej w domu to TP SA liczy to za połączenie.Wziełam biling i takich połączeń mam dość sporo.Sygnał może trwać 3 lub 5 sekund, to mam za to zapłacić 0,20gr.Np. w Petrotelu tego nie ma.Złożyłam reklamacje. Odpowiedziano ,że prawidłowo jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 62.29.253.* 05.08.05, 09:32 a to juz chyba smierdzi bo za niedokonane połaczenia opłat sie nie nalicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janlol Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:29 Znajomi soni pewnie maja automatyczne sekretarki (w telefonie albo z tepsy), ale o tym sonia juz nie napisala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 212.244.126.* 05.08.05, 08:23 A przy***** tym zgniłym żabojadom....Nałożyć na nich co najmniej 100 mld złotych kar żeby spłacali przez 3 pokolenia.... Wygnać nad Sekwanę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Działamy zgodnie z prawem - mówi Górska. IP: *.comarch.pl 05.08.05, 08:34 A jaka dowcipna, ho ho. TPSA działa zgodnie z prawem, to pewno dlatego ma tylko 30 wszczętych przeciwko niej postępowań antymonopolowych. Na pewno wszyscy sie myla, tylko biedna TPSA chce tak dbac o swojego klienta ze go nie doceniamy. Prosba to TPSA, dbajac o swojego klienta: tylko nie zaglaszczcie go na smierc :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPSzmata Górska to łamie prawo samą swą szpetną mordą :( IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 13:25 Prawo estetyki. Niezatapialna tepsiana dz..wka :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam VOIP Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.petrus.com.pl 05.08.05, 08:37 W czerwcu pożegnałem się z naszym kochanym monopolistą –, od paru miesięcy korzystam z operatora VOIP, na początku był to Easycall – beznadziejna jakość połączeń, beznadziejna obsługa klienta, – przez co byłem b. zniechęcony do tego typu usług…. Obecnie korzystam z usług firmy Halonet jakość połączeń o niebo lepsza (jakość tak jak w GSM ) – można normalnie porozmawiać, słyszę bez problemu mojego rozmówcę i on mnie słyszy,. A to, co najbardziej zaskakuje to różnica w kosztach.. W ciągu tygodnia wykonałem 27 rozmów za pomocą Halonet VOIP . Mój całkowity koszt to 4,23 zł ( naliczanie co 1 sekundę !!! ) te same rozmowy w TPSA ( naliczanie co 3 min. ) kosztują 10,97 zł !!! Przeliczają to na 1 miesiąc ( x 4) otrzymujemy odpowiednio 16,92 zł VOIP i 43,87 zł TPSA. Z tą małą jeszcze różnicą, że naszemu drogiemu monopoliście trzeba jeszcze zapłacić ABONAMENT w wysokości 42,70 zł. Miesięczna różnica w kosztach VOIP a TPSA to prawie 70,00 zł…. Ostatni dokupiłem jeszcze jedną usługę, mianowicie numer tel. w mojej strefie numeracyjnej za 30 zł ( na rok ), znajomych i rodzinę musiałem tylko powiadomić o zmianie numeru tel. i papapapa TPSA – Internet mam z kablówki… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbik Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:05 Jestem w stanie zrozumieć takie podejście, gdy nie ma się łącza czyli gniazdka. Jednak jak wyjaśnić powód oddmowy podłączenia neostrady gdy posiadam "tylko" plan socjalny? Mnie po około dwudziestu interwencjach na 9393 w końcu podłączyli, ale koledze mniej zadziornemu nie udało się. Tłumaczenie jest takie: taki mamy regulamin. Jednak po prośbach o wskazanie punktu w regulaminie, który o tym mówi, kilkakrotnie "zrywało" się połączenie. Ja wiem, że takiego punktu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunek Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 09:05 Narescie ktos sie za to wzial - szkoda tylko ze na tym sie to skonczy :( bo tak bylo i wczesniej - glosno przed rosprawa, pozniej glosno o karach a pozniej? cisza i bez zmian :( Teraz chcac wziasc Neo trzeba wykupic abonament za telefon (ktory jest ZBEDNY) + miesieczny abonament za NEO, wiec nawet jak UOKiK wykaze ze to jest zle, to co zrobi TPSA? wprowadzi sama usluge NEO za kwote obecne NEO + obecny aonament - tyle tylko ze kleint niedostanie numeru telefonu :) wiec straci na tym. Walka z wiatrakami i dopuki nie bedzie konkurencji to tak bedzie caly czas :( Wspomne tylko jeszcze ze od roku probuje sie przylaczyc do sieci TPSA (bo nic innego nie ma) i oni mnie tez nie chca twierdzac ze nie maja warunkow technicznych - tralalalalala - XIX wiek mamy w Polsce %) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 09:12 Poprawka: "tanie weekendy i wieczory" - nie ma takiej usługi w TP, nawet już nie ma usługi takiej jak: "tanie wieczory i weekendy" Kolejny raz Gazeta pokazuje, że piszę artykuł nie sprawdzając merytorycznie informacji w nim zawartych Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 09:14 Też marzę o tym, żeby nie mieć tego telefonu, a sam internet, ale niestety UPC do mnie nie dociera, w Warszawie cholera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 62.29.253.* 05.08.05, 09:14 Ja mam neostradę i NIE CHCĘ płacić za abonament - jasne, korzystam z telefonu (sporadycznie) ale byłbym głupcem tego nie robiąc a płacąc za abonament. Gdybym miał wybór - od razu zrezygnowałbym z abonamentu. Przeciez to zaden problem - UOKiK korzystając z baz danych Tepsy mógłby na swoich stronach zamieścić ankiete - chcesz czy musisz i byłoby wsio wiadome. A tak to tylko wychodzi z tego macanie kur po ciemku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony. Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:16 Rezygnujcie jak najprędzej z usług TPSA! Tylko uważajcie! Mnie w dniu,w którym wreszcie wyłączono sygnał , juz po chwili uruchomiono pocztę głosową! Po interwencji wyłączono. Ponieważ jeszcze rozliczenia końcowego nie posiadam,spodziewam się dalszych zLodziejstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 09:58 Uważaj jak sie bedziesz z nimi rozliczal. Mnie jeszcze przez pół roku od rozwodu przysyłali rachunki. Sama korespondencja na ten temat z nimi mnie wkurzala i kosztowała. Potem mi przyslali wykaz, ze jakiejs faktury nie zaplacilam. Ja - ze zaplacilam. Oni - maja w wykazie ze nie. Ja- to mi przyslijcie kopie tej faktury niezaplaconej bo ja jej nie mam. Oni - nie przyslą i już, mają w zestawieniu i to powinno mi wystarczyć. Ja - nie starcza. Oni - możliwości reklamacji zgodnie z przepisami się wyczerpały. Mogę dochodzić roszczeń w sądzie. Ja - nie mam roszczeń. Oni - nie będą ze mną korespondować. Nóż się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś