alkud 26.08.05, 15:39 Wieczny Boże a nasz Panie, daj tej Polsce zmiłowanie :) Coś czuję, że znowu akcyza wzrośnie! Trzeba będzie splacić Eureko NAPRAWDĘ OSTRA STRONA!HARDKOR TYLKO DLA DOROSLYCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Eureko to szemrana firma, słynie z tego w świecie IP: *.chello.pl 26.08.05, 15:45 Zabłysnąć mogła tylko na polskim, sprzyjającym korupcji gruncie. Ludzie, nie inwestujcie w PZU i zdradzieckie Eureko. A wyrok arbitrażu z całą pewnością był ustawiony. Dla kogo tak naprawdę dba o interes Polski w świecie? A Eureko ma "sposoby" żeby zapewnić sobie wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamon Re: Spokojnie, tylko polski Sąd może unieważnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:49 Unieważnienie umowy leży w kompetencjach polskiego Sądu. Wkrótce Sąd otrzyma wyniki dochodzenia Sejmowej Komisji ds prywatyzacji PZU. Rozpatrywanie sprawy przez obcy sąd arbitrażowy sprowokował premier Belka ze swoim dworem. Niestety mamy grę do jednej bramki. Zagraniczni cwaniaczkowie wspomagani przez krajowych skorumpowanych zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
bystram Re:Przejąć Eureko 27.08.05, 17:21 A jak sąd nie pomoże to może by PZU przejeło te gó..ane Eureko? Jaką oni mogą mieć wartość na giełdzie (jakiej?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re:Przejąć Eureko rotfl IP: *.icpnet.pl 28.08.05, 02:43 no wiesz, wartosc mają dosyc sporą, aktywa na styczeń 2005 to ponad 58 milardów euro, ale moze jak ciężko popracujesz pare lat, to cie bedzie stac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Spokojnie, tylko polski Sąd może unieważnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 07:11 tylko, że arbitraż nie dotyczy bezpośrednio samego wykonania umowy inwestycyjnej między Eureko a Polską, ale umowy o wzajemnej ochronie inwestycji między Polską a Holandią. Polska zapłaci odszkodowanie, a problem z umową dotyczącą prywatyzacji PZU i tak zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Na tym poziomie sporow wyroki sa obiektywne 26.08.05, 22:35 Nie da sie tam niczego ustawic, co najwyzej lepiej przygotowac do sprawy i skuteczniej prezentowac swoje stanowisko glownie w oparciu o wiarygodne expertyzy i dobor dokumentow a takze doskonala znajomosc jezyka sadu. To nie nasze dawniejsze Kolegium Karno-Orzekajace rozpatrujace wykroczenia typu deptanie trawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja bezstronne sądy ? arbitraże? a elektrim i vivendi? IP: *.dami.pl 27.08.05, 00:04 arbitraż coś tam ustalił a polski sąd i tak interpretuje i wykonuje jak chce (oczywiscie jak chce Ten co wiecej płaci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Mahoniuk Ale to jest sprawa przeciwko RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:24 Tak więc Holendrzy mogą poprosić np. sąd holenderski o wydanie klauzuli wykonalności do tego wyroku i zajmować różne przedmioty należące do RP które wjadą do Holandii. Była kiedyś taka sprawa - jakaś firma szwajcarskiego żyda kontra Rosja - facet dostał klauzulę wykonalności od francuskiego sądu i mało brakowało a zająłby Rosjanom supernowoczesny myśliwiec podczas jakichś pokazów. Pilot się zorientował i uciekł (z pokazów, he he). Facetowi udało mu się natomiast zająć okręt w jakimś francuskim porcie... ;) W sprawie Vivendi vs. Universal prawie cały majątek jest w Polsce i nie ma go znowu tak wiele, więc zajmować trzeba w polsce, czyli klauzula wykonalności powinna zostać wydana przez polski sąd. W sprawie Eureko vs. RP majątek RP można znaleźć także w Holandii i w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPIS GŁOSUJĘ NA GIERTYCHA I KILKA ODSZKODOWAŃ IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.08.05, 11:10 I NASTEPNYCH KILKA ODSZKODOWAŃ ZA GŁUPOTE......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTOSik BELKA DO TS, A GIERTYCH NA PRM IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.08.05, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawMaćkowiak Qrwa, znowu zapłacimy wszyscy za warsiawkie IP: *.icpnet.pl 26.08.05, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leleszek Re: Qrwa, znowu zapłacimy wszyscy za warsiawkie IP: *.idea.pl 27.08.05, 11:08 Gościu, odp...ol się od mojego miasta, ja tak samo będę płacił za decyzję tych debili jak inni w tym kraju. A ci, którzy doprowadzili do takiej sytuacji sa "wybrańcami" kraju, a nie stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcvn Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.nrc.pl / 62.233.200.* 26.08.05, 15:58 A była szansa na ugodę jeszcze przed wyrokiem. Wtedy posłowie zadecydowali na nie, a teraz pewnie beda zabiegac sami o dialog. Szkoda tylko, ze jestesmy w znacznie gorszym polozeniu. Moim zdaniem jesli przyjdzie nam placic odszkodownanie firmie Eureko, to w pierwszej kolejnosci powinno sie obciac pensje wszystkim (P)oslom, ktorzy dopuscili do takiej sytuacji, LPRem na czele. Brawo Panowie i Panie z cyrku na Wiejskiej. Postokroc brawo. Ciekawe o ile w sumie zwrosnie akcyza na paliwo: 25 gr / litrze z okazji odrzucenia weta prezydenckiego do ustawy o zwrocie podatku VAT, i nie wiadomo ile jeszcze z tytulu odszkodowania dla Eureko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:02 "ty sołtys! moze ty byś tak sam swoje myszy łapał?!" może tak to odszkodowanie zapłaci pan alot i reszta? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureko Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:07 proponuję 60 %stawki podatku od zarobków poselskich. tylko kto to qrwa uchwali. Jezu, żebym dostał choć jednego tepaka z sejmu w swoje łapy . po prostu wsadziłbym go w wyrzymaczkę i jeszcze dupę pasem pochlastał. zastanawiam sie co w tym narodzi ejest takiego że nie potrafi pójść pod ten cyrkowy namiot na wiejskiej i nie wybatozyć publicznie giertycha, jaskierni, macierewicza, lepera, lisaka, wrzodaka, aumilera, sobotki - tej całej hołoty która ma w dupie państwo i jego pomyślność. mam ochote złoży dowód w najbliższym urzędzie i wyjechać gdzieś za ocean i najlepiej zapomnieć że kiedykolwiek było siępolskiem Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie 26.08.05, 23:34 A po cholerę im coś płacić? Zignorować, i arbitraż tak samo. Zrozumieją, że więcej wałków nie przejdzie. Gość portalu: xcvn napisał(a): > A była szansa na ugodę jeszcze przed wyrokiem. Wtedy posłowie zadecydowali na > nie, a teraz pewnie beda zabiegac sami o dialog. Szkoda tylko, ze jestesmy w > znacznie gorszym polozeniu. Moim zdaniem jesli przyjdzie nam placic > odszkodownanie firmie Eureko, to w pierwszej kolejnosci powinno sie obciac > pensje wszystkim (P)oslom, ktorzy dopuscili do takiej sytuacji, LPRem na czele. > > Brawo Panowie i Panie z cyrku na Wiejskiej. Postokroc brawo. > > Ciekawe o ile w sumie zwrosnie akcyza na paliwo: 25 gr / litrze z okazji > odrzucenia weta prezydenckiego do ustawy o zwrocie podatku VAT, i nie wiadomo > ile jeszcze z tytulu odszkodowania dla Eureko. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giertychofob Kolejny poplecznik Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:25 macha szabelką ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: gjenjusz yntelektu IP: *.icpnet.pl 27.08.05, 13:26 super pomysł. okradnij kogoś, sąd cię skaże, a ty zignoruj wyrok. co ci bedzie jakiś sąd wygadywał! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: gjenjusz yntelektu 27.08.05, 21:30 Firma w Polsce? To niech sprawy rozstrzyga przed polskim sądem, po polsku, a nie jakiś tam szemrany arbitraż, przekupionych sprzedawczyków, poniał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: gjenjusz yntelektu IP: *.icpnet.pl 28.08.05, 02:29 mój ty mistrzu polemik i orle intelektu, a jakbyś ty kupił jakąś firmę w holandii, a jej sprzedawca na ciebie sie wypiał, zwróciłbyś się do sadu holenderskiego, czy do niezależnego trybunału międzynarodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: gjenjusz yntelektu 28.08.05, 18:43 A ty jesteś mistrzem analizy finansowo-prawnej??? Eureko podawało się jako "firma ubezpieczeniowa" przed zakupem udziałów PZU, a taką nie była, i nie jest - co było kłamstwem = umowa nieważna. Kropka, mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielu Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:04 No Panowie Giertych,Wasserman,Kaczynski,Dobrosz GDZIE JESTESCIE??czemu teraz nikt nie krzyczy o pewnym zwyciestwie w Londynie??Odrzuciliscie ugode min. Sochy i ciekawe kto teraz za to zaplaci?jasne...Pan zaplaci, Pani zaplaci...wszyscy zaplacimy.Ale fajnie bylo pokrzyczec w telewizji,prawda?I znowu bez konsekwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:13 jedyna szansa dla tego kraju to rządy leppera - niech zupełnie zaorze to pastwisko a po nim kto żyw będzie błagał powrotu niemca czy kaisera josefa. polakom powinno zabrac sie zabawkę jaką jest demokracja i wprowadzić system prezydencki. sejm to plemie jakichś karypli w szalonym tańcu . trzeba ich odizolować od świata bo jeszcze temu światu krzywde zrobią. Zastanawiam sie czy nie zacząć zbierać podpisów o referendum czy polacy chcą jeszcze czegoś takiego jak sejm i politycy. czy czasem nie potrzeba tu jednej głowy która będzie brała odpowiedzialność za decyzje - USA, Rosja, Francja itd. najsilniejsze państwa mają system prezydencki , anglia praktycznie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Lepper też głosował przeciwko ugodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:57 Gość portalu: ru napisał(a): > jedyna szansa dla tego kraju to rządy leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gewara Re: Czy min.Socha z premierem Belką wyrwą ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:57 ...z kieszeni podatnika forsę na zbędną ugodę? Bezczelni goście chcą się nachapać przed wyborczą smiercią. Nie pozwolili im wyprowadzić majątku do Eureko, to próbują chapnąć swoje w inny sposób - pod przykrywką ugody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak bulwy lepera, giertycha i kaczora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:36 Niech Leper zaorze i zasadzi bulwy - jak wiadomo w ziemniakach również są witaminy - tylko mało. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Krystalicznie czyta Sowińska 26.08.05, 16:14 Tej pani nie mamy nic do zarzucenia. Niepoprawny Wyborca -Absurdalna Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochota na bogaczy Re: Krystalicznie czyta Sowińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:03 tak, dobrą dykcję ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tintojra Re: Ta wyedukowana szantrapa też maczała paluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:03 Zgrany kolektyw w złodziejsko-mafijnym układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.05, 16:54 wszystko wzrośnie... paliwo, wódka, podatki, pensje (p)osłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migdał Re: Nie tylko pensje posłów wzrosną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:52 Wzrosną pensje wszystkich uprzywilejowanych pasożytów, wśród których Balcerowicz jest największy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Nie tylko pensje posłów wzrosną. 26.08.05, 23:36 Balcerowicz musi odejść !!! Gość portalu: Migdał napisał(a): > Wzrosną pensje wszystkich uprzywilejowanych pasożytów, wśród których > Balcerowicz jest największy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von z arbitrażem ! czyżbyśmy stracili resztki niepodległości? IP: *.dami.pl 26.08.05, 17:07 Lipa nie arbitraż, trzeba wziąźć przykład z putina i załatwić dziadów jak łukoil - puścić z torbami rudych oszustów. A belka do kibelka - utrzymanek eureko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von z debilstwem Re: czyżbyśmy stracili resztki niepodległości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:40 "Stop wariatom drogowym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retoryka Re: Oj tak, taki polski PUTIN przydałby się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:00 Wyciągnąłby z gardeł pobrane łapówki i utrącił te planowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja inwestycje należy chronić a nie przekrętasów z eur IP: *.dami.pl 26.08.05, 19:26 Przycisnąć beleczkę o czystych rączkach - biorącego pieniądze z eureko - to sprawa przybieze inny obrót. Taka śmieciowa firemka inwestorem ????????? Nie obrażać inwestorów - inwestor INWESTUJE a nie łupi. Już się w pzu/eureko nie ubezpieczę - stawki mają księżycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: inwestycje należy chronić a nie przekrętasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:43 Do Ja : Człowieku , Ciebie nikt nie ubezpieczy ,bo na bezmyślność polis nie ma. Co do stawek w PZU to przestań bredzić , gdyż jest to jeden z tańszych ubezpieczycieli na rynku (wystarczy porównać odpowiednie cenniki). STOP WARIATOM DROGOWYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja to wróć na naukę matematyki do szkoły podstawowej IP: *.dami.pl 26.08.05, 20:38 Za 6 letni samochód (OC + AC) zażyczyli sobie 2 x więcej niż konkurencja (i nie tylko link4), ich oferta asistance była kosmiczna coś 5x. Stawki może są bardziej zbliżone do konkurencji przy samochodach nowych (max 5 lat) - dalej MAKABRA. Myślę, że równie GORĄCO popierasz innego "wspaniałego inwestora" France Telecom - otwórz chłopie oczy i zacznij odróżniać kolonizację i łupiestwo od inwestycji (dali taki sam know how jak FT - znaczek do ściągania zysków) p.s. sprawdź sobie stawki OC w TU Alianz, PTU, TU Compensa .. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: inwestycje należy chronić a nie przekrętasów 26.08.05, 23:37 Co tam gadasz - Warta S.A. lepsza, poza tym z Kluczykiem... Gość portalu: jojo napisał(a): > Do Ja : > Człowieku , Ciebie nikt nie ubezpieczy ,bo na bezmyślność polis nie ma. Co do > stawek w PZU to przestań bredzić , gdyż jest to jeden z tańszych > ubezpieczycieli na rynku (wystarczy porównać odpowiednie cenniki). > STOP WARIATOM DROGOWYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? IP: *.ssmb.com 26.08.05, 21:16 Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? 26.08.05, 22:54 PZU: dochodami z PZU, ktore nie zostana wywiezione przez Eureko zostanie kara zaplacona. A cala reszta dochodow przez nastepne sto lat bedzie zostawac w Polsce, o ile oczywiscie, PO nie sprywatyzuje PZU do konca. PZU ma w Polsce monopol na pewna grupe uslug. Innymi slowy, prywatyzacja pelna oznaczalaby swiadome okradanie wszystkich Polakow, nie mogacych sie zwrocic do innego ubezpieczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzu Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:29 fritz.fritz napisał: > PZU: dochodami z PZU, ktore nie zostana wywiezione przez Eureko zostanie kara > zaplacona. A cala reszta dochodow przez nastepne sto lat bedzie zostawac w > Polsce, o ile oczywiscie, PO nie sprywatyzuje PZU do konca. podziwiam Twoją naiwność i ignorancję jeżeli myślisz, że zapłacenie odszkodowania kończy sprawę. Oczywiście nie! Eureko pomimo odszkodowania nadal ma prawo zakupu kolejnej transzy akcji, bo takie są umowy a wyrok arbitrażu dodatkowo je wzmacnia. Polityczni gracze i oszołomy zmarnowały jedyną szansę zawarcia ugody wedle której Eureko rezygowało z przejęcia kontroli nad PZU oraz deklarowało wycofanie sprawy z arbitrażu. Pamiętacie jeszcze te buńczuczne okrzyki LPR, PO, PiS, Samoobrony, że "Eureko już przegrało"? Widać, że niejeden przed szkodą był głupi ale i po wyroku jeszcze głupszy! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? 27.08.05, 18:26 > podziwiam Twoją naiwność i ignorancję jeżeli myślisz, że zapłacenie > odszkodowania kończy sprawę. To jest ciekawy problem. zerwanie samej umowy jako takiej. Komuchy jakos dziwnie nie zrobili tego. Nie jest wykluczone, ze w wyniku dochodzenia komisji prokurature dojdzie do wniosku, ze przy prywatyzacji popelniono przestepstwo. A wtedy cala umowe bedzie mozna zdelegalizowac wrecz automatycznie. Inna mozliwosc: Polska zrywa po prostu umowe. Eureko liczy straty z niedotrzymania umowy. I za to wlasnie dostanie odszkodowanie. Oczywiście nie! Eureko pomimo odszkodowania nadal > ma prawo zakupu kolejnej transzy akcji, bo takie są umowy a wyrok arbitrażu > dodatkowo je wzmacnia. Polityczni gracze i oszołomy zmarnowały jedyną szansę > zawarcia ugody wedle której Eureko rezygowało z przejęcia kontroli nad PZU oraz > Wlasnie z tym sie wiaze kwestia wycofania sie z umowy. Naprawde nie wiem, jak to sie bedzie rozwijac. Jedno jest z cala pewnoscia pozytywne: Belka i Kwach nie beda mieli wplywu na dalszy rozwoj wypadkow. Bardzo ciekawy wyrok zapadl wczoraj w sadzie warszawskim: uniewaznil rejestracje akcji przez Elektrim, a wiec wbrew wyrokowi wiedenskiego sadu arbitrazowego. Jestem ciekawy, jak ta decyzja wyglada w swietle prawa miedzynarodowego i jakie bedzia miala skutki wlasnie na sprawe PZU / Eureko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:35 A ja się pytam jak długo oszołomstwo będzie wygadywało brednie zamiast zająć się tym co potrzeba? Prawda jest taka ,że polityczne gierki przesłoniły co niektórym ludziom interes narodowy. Teraz zgraja szczekaczy bredzi o dalszych krokach prawnych , delegalizacji umowy etc. Niestety Polska przegrała spór i żadne zaklęcia nie pomogą. Bicie piany zamiast rzeczowej dyskusji również. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? 28.08.05, 19:52 Niestety Polska przegrała spór i > żadne zaklęcia nie pomogą. Bicie piany zamiast rzeczowej dyskusji również. No wlasnie i zaplaci kare. I problem jest zglowy. Poscij, znakomicie wzmacnia zdolnosc myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: A JA SIĘ PYTAM: KTO ZA TO K...A ZAPŁACI??? 27.08.05, 21:31 J bym taki NIEWAŻNY kontrakt podarł na oczach kamer TV z Holandii, USA, GB, i Polski. I byłoby good! Gość portalu: pzu napisał(a): > fritz.fritz napisał: > > > PZU: dochodami z PZU, ktore nie zostana wywiezione przez Eureko zostanie > kara > > zaplacona. A cala reszta dochodow przez nastepne sto lat bedzie zostawac > w > > Polsce, o ile oczywiscie, PO nie sprywatyzuje PZU do konca. > > podziwiam Twoją naiwność i ignorancję jeżeli myślisz, że zapłacenie > odszkodowania kończy sprawę. Oczywiście nie! Eureko pomimo odszkodowania nadal > ma prawo zakupu kolejnej transzy akcji, bo takie są umowy a wyrok arbitrażu > dodatkowo je wzmacnia. Polityczni gracze i oszołomy zmarnowały jedyną szansę > zawarcia ugody wedle której Eureko rezygowało z przejęcia kontroli nad PZU oraz > > deklarowało wycofanie sprawy z arbitrażu. Pamiętacie jeszcze te buńczuczne > okrzyki LPR, PO, PiS, Samoobrony, że "Eureko już przegrało"? Widać, że niejeden > > przed szkodą był głupi ale i po wyroku jeszcze głupszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł a co byś zrobił z ważnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:00 bo teorii o jego nieważności nie obroniłbyś pewnie w żadnym sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:02 Jak to możliwe, że paru cwanych Holendrów z paroma cwanymi kolesiami /koleżankami/ z polskiego rządu doprowadziło do kupienia PZU przez tychże Holendrów za pieniądze PZU. Nie dość, że kupili nasze PZU za nasze pieniądze, nie dość, że corocznie osiągają ogromne zyski, ktore natychmiast transferują poza nasz kraj, nie dość, że nie zaiwestowali w PZU co powinni zrobić zgodnie z umową prywatyzacyjną, nie dość, że PZU nie ma z nich żadnych korzyści, a już polski klient PZU to szczególnie, to teraz jeszcze chcą od nas 4 miliardy złotych. Brak mi słów, żeby to jakoś nazwać. Jedynym wyjściem jest bojkot PZU do czasu, aż Eureko nie wycofa się z tej firmy. Ja już to zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie 27.08.05, 00:25 Gooowno to da. Choć masz rację ! 100% Gość portalu: semeon napisał(a): > Jak to możliwe, że paru cwanych Holendrów z paroma cwanymi > kolesiami /koleżankami/ z polskiego rządu doprowadziło do kupienia PZU przez > tychże Holendrów za pieniądze PZU. Nie dość, że kupili nasze PZU za nasze > pieniądze, nie dość, że corocznie osiągają ogromne zyski, ktore natychmiast > transferują poza nasz kraj, nie dość, że nie zaiwestowali w PZU co powinni > zrobić zgodnie z umową prywatyzacyjną, nie dość, że PZU nie ma z nich żadnych > korzyści, a już polski klient PZU to szczególnie, to teraz jeszcze chcą od nas > 4 miliardy złotych. Brak mi słów, żeby to jakoś nazwać. Jedynym wyjściem jest > > bojkot PZU do czasu, aż Eureko nie wycofa się z tej firmy. Ja już to zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karate-kid Co za idiotyzmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:08 Polska zaprosiła Eureko do udziału w prywatyzacji. Eureko wygrało bo złożyło najwyższą ofertę. Wszyscy kompetentni urzędnicy państwowi tłumaczyli przed komisją że Eureko miało kasę i kupiło PZU za swoje pieniądze. Żadnego transferu zysków nie było. Polska w arbitrażu przegrała przez arogancję polityków, bo postanowili nie realizować umowy, którą zgodnie z prawem musieli realizować. Czy ktoś tu myśli na tym forum? Czy ktoś przejmuje się faktami? Czy raczej działa tu mechanizm tłumu: jeden coś powie, to ja powiem coś jeszcze gorszego, to ja wymyślę jeszcze bardziej idiotyczny zarzut - jeżeli zrzucimy na kogoś worek goowna to coś na pewno się przylepi. Ludzie! Gdzie wasza przyzwoitość? Ja osobiście wstydzę się z tego że w moim kraju rząd okazał się zgrają arogantów i kanciarzy. A Socha, który próbował to naprawić, teraz jest obrzucany błotem. Polaczkowo, kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: nie masz szans;-) IP: *.icpnet.pl 27.08.05, 13:32 tu działa rewolucyjna komórka komsomolców, którym marzy się świad bez wad urządzony jak kraj rad;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Co za idiotyzmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:49 Przepraszam ,ale oczekujesz zbyt wiele. W naszym kochanym kraju zawsze górowały emocje nad logicznym myśleniem. W tym przypadku również tak jest. A to ,że fakty są inne to tym gorzej dla faktów. Bębenek będzie dalej podbijany , bo przecież nikt nie przyzna się , że to jego wina. Ponadto zawsze znajdą się oszołomy , którzy tworzyć będą najbardziej fantastyczne teorie aby tylko nie spojrzeć prawdzie w oczy. Wcale się nie zdziwię jeśli gdzieś przeczytam ,że całą winę za ten bałagan z PZU ponosi np. Michnik ,gdyż debilstwo rodzimych oszołomów nie takie rzeczy potrafi wyprodukować. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Co za idiotyzmy! 27.08.05, 21:33 A nie ponosi??? Gość portalu: baca napisał(a): > Przepraszam ,ale oczekujesz zbyt wiele. W naszym kochanym kraju zawsze górowały > > emocje nad logicznym myśleniem. W tym przypadku również tak jest. A to ,że > fakty są inne to tym gorzej dla faktów. Bębenek będzie dalej podbijany , bo > przecież nikt nie przyzna się , że to jego wina. Ponadto zawsze znajdą się > oszołomy , którzy tworzyć będą najbardziej fantastyczne teorie aby tylko nie > spojrzeć prawdzie w oczy. Wcale się nie zdziwię jeśli gdzieś przeczytam ,że > całą winę za ten bałagan z PZU ponosi np. Michnik ,gdyż debilstwo rodzimych > oszołomów nie takie rzeczy potrafi wyprodukować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Kazimierz Re: Co za idiotyzmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:30 i jeszcze Prymas Glemp ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 08:58 Można i tak choć to kolejny przykład bezmyślności na tym forum. Wobec powyższego chcę przypomnieć , że PZU jak każda firma działająca w Polsce płaci podatek CIT (za ten rok może to wynieść ok. 600 mln zł). Uszczuplenie przychodów PZU to po prostu mniejsze wpływy do budżetu. Oczywiście ktoś mógłby słusznie zauważyć , że przeniesienie się do innego ubezpieczyciela spowoduje podniesienie jego przychodów , więc państwo i tak odbierze sobie należny haracz. Jest to jednak prawda pozorna .Należy bowiem pamiętać , że Skarb Państwa jest większościowym udziałowcem PZU (powyżej 50%) z prawem do dywidendy. Wartość dywidendy ,którą Państwo otrzyma za 2005r z PZU szacuje się na ok. 500 mln zł ,ponadto w przypadku sprzedaży swoich udziałów osiągnie cenę wyższą jeżeli firma będzie miała wyższe zyski. Tak więc bojkotuj sobie PZU . W zamian za to zafundowane zostaną nam inne podatki które to zrekompensują. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dlaczego wciskacie ludziom ciemnotę ? 27.08.05, 00:53 "Holenderska spółka Eureko pozwała Polskę do Trybunału Arbitrażowego" Arbitraż odbywa się tylko wtedy, kiedy obie strony się na to zgadzają. Zamiarem "polskiego urzędnika" proponującego takie rozwiązanie było zwykłe matactwo, chęć ukrycia przekrętów przy prywatyzacji. Jeżeli Eureko miało pretensje do strony polskiej to cała sprawa, zgodnie z umową prywatyzacyjną powinna się toczyć przed polskim sądem. Jaki wniosek z całej sprawy : we wrześniu i w październiku trzeba wybrać ludzi, którzy wytłumaczą przedstawicielom Eureko, że się mylą ( to ludzka rzecz ) i doprowadzą do rezygnacji Eureko z "inwestycji" w PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonetheless Rzecz w tym że oni mają rację (w sensie prawnym) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:10 A że PZU lepiej było sprywatyzować przez giełdę to inna rzecz. (tylko że giełda nie dałaby takiej ceny jak Eureko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijny Re: Oni mają rację w swietle prawa! IP: *.mad1.adsl.uni2.es 27.08.05, 14:42 Smutne, ale prawdziwe. Chcielismy sie "bawic" w wolny rynek, no to skargi tylko do Pana Boga. Jezeli jakies polskie matoly "sprzedaly" lub "obiecaly" akcje PZU, agencji holenderskiej i pozniej zlamaly umowy - PZU i kasa polska musza placic odszkodowanie. A to odszkodowanie moze byc b.slone. Ot lekcja, "przekretowa" przez kretynow. Moze ta lekcja, nauczy nas byc ostrozniejszymi. Jedno pocieszajace, ze ani Rosja, ani znienawidzona Francja - nie sa oszczekiwane przy tej okazji. Choc tyle zysku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: komsomolec sie odezwał;) IP: *.icpnet.pl 27.08.05, 13:29 objawiła się rewolucyjna czujność sług narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Odszkodowanie to dla wielu ludzi śmierć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:56 Chciałbym znać z imienia i nazwiska osoby, które swymi głupimy działaniami doprowadziły do takiej systuacji. Przecież za te głupie decyzje zapłacimy my wszyscy. Gdzieś pieniędzy zabraknie. Może będzie mniej kilometrów autostrad a może mniej leków, czy mniej leczonych ludzi. Może jakis inny skutek. W konsekwencji wiele osób ma szansę pożegnac się ze swym jedynym życiem, choć nie będzie to wykazane jako bezpośrednie połączenie obu faktów. Podobno życie jest najcenniejsze, gdyż jest jedyne i nie powtarzalne. To tylko teoria. Prawda jest taka, że nikt z decydentów nie liczy się z życiem jednostki. W ten sposób jesteśmy bardzo blisko polityki krajów po naszejwschodniej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Odszkodowanie to dla wielu ludzi śmierć 27.08.05, 21:34 No właśnie część tych pieniędzy jest w kieszeniach tych ludzi, o których pytasz ! Gość portalu: Jerzy napisał(a): > Chciałbym znać z imienia i nazwiska osoby, które swymi głupimy działaniami > doprowadziły do takiej systuacji. Przecież za te głupie decyzje zapłacimy my > wszyscy. Gdzieś pieniędzy zabraknie. Może będzie mniej kilometrów autostrad a > może mniej leków, czy mniej leczonych ludzi. Może jakis inny skutek. W > konsekwencji wiele osób ma szansę pożegnac się ze swym jedynym życiem, choć nie > > będzie to wykazane jako bezpośrednie połączenie obu faktów. Podobno życie jest > najcenniejsze, gdyż jest jedyne i nie powtarzalne. To tylko teoria. Prawda jest > > taka, że nikt z decydentów nie liczy się z życiem jednostki. W ten sposób > jesteśmy bardzo blisko polityki krajów po naszejwschodniej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Rozliczmy tych szubrawców i wydajmy nakaz opuszcze 27.08.05, 11:00 Rozliczmy za wszystkie afery, rozliczmy ich i niech od Nas zostaną wydaleni -- "Obowiązkiem mniejszości w danym kraju jest dostosowanie się do panujących tam reguł." - mufti Tomasz Miśkiewicz Dostosowanie, a nie tworzenie nowych reguł. Juliusz Słowacki pisał o Polakach: "TEN NARÓD SIĘ PODNIESIE, ZWYCIĘŻY, MIECZE NA WROGACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktór Re: rozlicz się lepiej z lekarzem IP: *.icpnet.pl 27.08.05, 13:30 bo najwyraźniej dostajesz placebo, zamiast porzadnych lekarstw Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Żadnej ugody z eureco..widać, ze bardzo im na niej 27.08.05, 11:07 Żadnej ugody z eureco..widać, że bardzo im na niej zależy .... a to co będziemy musieli im zapłacić wyegzekwować od tych szubrawców, ktorzy sprzedawali i sprzedają Polskę po kawałku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walder Przyczyna naszej biedy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:35 Naród, który w ciągu 16 lat wyzbył się środków produkcji, oddał banki, handel, a wkrótce zacznie wyzbywać się ziemi, ziemi o którą nasi ojcowie przelewali krew na wszystkich frontach świata, czy naród ten zasługuje na bogactwo i szacunek? Czy naród, w którym króluje wrodzona chęć ukradzenia czegokolwiek, wykiwania kolegi czy partnera w interesach, począwszy od przedszkolaka aż po elity władzy, czy naród ten ma szansę przetrwania w dżungli rywalizacji ekonomicznej doprowadzającej do ujarzmiania całych państw? Idą wybory. Czy znowu wybierzemy tych, którzy rozgrabili kraj, a którzy przefarbowani, znowu z lisią przebiegłością, obiecują narodowi dobrobyt przedstawiając swoje recepty? Czy naród polski pozwoli dalej się okradać? Pozwoli..., bo Polak umie tylko walczyć. Polak nie umie pracować i zwyczajnie bogacić się. Więc pozwoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Przyczyna naszej biedy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:38 Wyluzuj ,koleś . Napij się herbaty i przestań bredzić. To co opisujesz to kapitalizm, system który przyjęliśmy w 1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutne Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.broker.com.pl 27.08.05, 22:48 Jak mała holenderska firma bez pieniędzy mogła kupić tak wielką firmę jak PZU, to tak jakby Optimus przejmował Della, z całym szacunkiem, ale ta sprawa śmierdzi na odległość kilometra. Cała sprawa jedzie kryminałem i to nie tylko po polskiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Traktakt akcesyjny zabezpiecza interesy złodziejów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:11 krajowych i zagranicznych w Rzeczypospolitej.W globalistycznym świecie firma o majątu 1 gr kupuje firmę o majatku kilku milionów.Mafia nie jedno ma imię.Nie jakiś tam Wołomin czy Pruszków.To są cieniasy.Eureko to dopiero jest mafia.A pani Kamela ,która to spowodowała,czyściutka jak łza w ...demokraci.pl.Swój do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Na tyle co "zainwestowali" mają odpuścić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:01 Czy w Polsce już nie ma wykształconych ludzi przynajmniej z maturą którzy mogli by przygotować umowę.Bo te nieuki z tytułami naukowymi jak dotychczas każdą prywatyzacje spiepszyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Na tyle co "zainwestowali" mają odpuścić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:21 Do obecnej sytuacji w PZU przyczynili się głównie politycy wszystkich opcji no i oczywiście niekompetentni posłowie.Nikt nie wie jak ta firma przez laty jest zarzadzna.60% kosztów to koszty wynagrodzeń.Każda reorganizacja przynosiła wzrost kadry kierowniczej.Przykład mały Insp.zatrudnia 9 osób w tym dyrektor i gł.księgowa.Proszę pomnożyć to przez liczbę placówek a wyjdzie cyfra,która normalnego człowiekowi się w głowi nie mieści.A zakres pracy tych osób to:gł.księgowa raz w mcu robi sprawozdania a dyr.pilnuje dyscypliny.Pan prezes sam też nie zarządza.Zatrudnia się 16 kancelarii prawnych,całą masę doradców oraz firmy doradzające.Polacy nie potrafią zarządzać żadną firmą państwową,nie potrafią jej również sprywatyzować.Dlaczeg? dlatego że wszędzie interes grup politycznych ten prywantny i z lewa i z prawa jes najważniejszy.Majątki panów Wieczerzaka i Jamrożego nie wzięły się znikąd.To właśnie z Państwa składek.Lepszym złem była prywaryzacja.Ale złodziejskie zapędy i to spaprały.Min.Socha wynegocjował najlepszy układ/ogr.Eureko całkowite zawładnięcie firmą/,ale zupełnie nieznający się na ekonomi posłowie zablokowali ugodę.Wypowiedzi wrzodaka były na poziomie łukaszenki.Z obrzydzeniem słuchałam i patrzyłam na tego prostego posła.Nie miał żadnego prawa wypowiadać sie w tej sprawie,a zachowywał się butnie i wszystkich straszył.Obecnie nic nam nie pozostało,jak tylko układać się z Eureko.Tylko teraz umowa bedzie mniej korzystna.I za ten stan rzeczy odpowiadają zdecydowanie posłowie którzy zaniezhali swoimi decyzjami ugodę.Odrębna sprawa to pociągnięcie do odpowiedzialności karnej i przed trybunałem stanu wszystkich winnych tej złodziejskiej jak się mowi prywatyzacji.Prawo winno być jednakowe dla wszyskich.Zwykły obywatel odpowiada za wszystkie przekroczenia prawa,dlaczego za złe decyzje które skutkują miliardami strat dla Polski nikt nie odpowiada.Czas z tym skończyć.Ale z przykrością piszę,że nie bardzo wierzę że kiedykolwiek do tego dojdzie.Polityka to wielka fr-....ca!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzu Re: Na tyle co "zainwestowali" mają odpuścić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:07 Gość portalu: ewa napisał(a): Ale złodziejskie zapędy i to > spaprały.Min.Socha wynegocjował najlepszy układ/ogr.Eureko całkowite > zawładnięcie firmą/,ale zupełnie nieznający się na ekonomi posłowie > zablokowali ugodę.Wypowiedzi wrzodaka były na poziomie łukaszenki.Z > obrzydzeniem słuchałam i patrzyłam na tego prostego posła.Nie miał żadnego > prawa wypowiadać sie w tej sprawie,a zachowywał się butnie i wszystkich > straszył.Obecnie nic nam nie pozostało,jak tylko układać się z Eureko.Tylko > teraz umowa bedzie mniej korzystna.I za ten stan rzeczy odpowiadają > zdecydowanie posłowie którzy zaniezhali swoimi decyzjami ugodę ja za to słuchałem dzisiaj z obrzydzeniem wypowiedzi Rokity w audycji Moniki Olejnik, jak to udowadniał, że przegrana w arbitrażu niczego nie zmienia, że trzeba rozmawiać z Eureko i sprywatyzować PZU do końca. Przecierałem uszy ze zdumienia: głupi czy tylko udaje? Jeden z autorów odrzucenia ugody Sochy, nagle oprzytomniał i chce rozmawiać z Eureko! Jakby nie było przegranego arbitrażu a zarząd Eureko to jakieś harcerzyki, którzy na apel Rokity zrezygnują z okazji zarobienia kasy! Najwyraźniej "partia z zasadami" postanowiła szybciutko odwrócić kota ogonem, zanim wyborcy zorientują się kto nawarzył tego kosztownego dla Polski piwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Eureko wystąpi o odszkodowanie IP: *.chello.pl 28.08.05, 12:51 Zakładamy nowe PZU, przenosimy się, Eureko dostaje 100% starego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Nic z tego Belka a potem Kaczor nie dopuszczą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:31 Magdalenka podpisana magdalenka wypełniana...,,pacta sunt servanta''(B.Geremek) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Nic z tego Belka a potem Kaczor nie dopuszcz 28.08.05, 19:56 Trafiles w sedno: Belka i PO to Magdalenka. Kaczor nie- tu sie mylisz. To jest dokladnie ta rozniac w wiarygodnosci miedzy PiS i PO. Odpowiedz Link Zgłoś