Gość: bg Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: 217.153.93.* 23.11.05, 09:42 Ciekawe jak mocno "chrzczone" jest to paliwo i po ilu kilometrach silnik jest do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 23.11.05, 09:45 3,59 najtansza benzyna?nieprawda .W Opolu na stacji Jet przy ul.Wroclawskiej przy wyjezdzie na autostrade paliwo Pb 95 jest po 3.55zl. za litr a w stacji odok po 3.54 zl.A jednak mozna cene ustalic na takim poziomie.Ciekawe co na to np.Orlen,monopolista w Polsce .Cena na jegostacjach w Opolu to 3.74 Nie kupujcie w ORLENIE bo to wyzyskiwacze,a fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesters Polak głupi nie jest IP: *.bsb.com.pl 23.11.05, 10:18 Żeby te markety się nie przerobiły. Polak zatankować pojedzie do marketu, ale zakupy od razu? Tankowanie trwa 5 minut, zakupy 2 godziny, kto ma czas na markety. Samochódów jest chyba z milion więcej więc wpływy do budżetu też są większe, bo jakoś nakłądów na drogi nie zauważyłem niż to co dotychczas. Nie mówię o warszawce bo tam jednak się coś robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.atol.com.pl 23.11.05, 10:24 W Opolu na BP 3,59, na Jet 3,55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:29 Najtaniej w Toruniu! w weekend na JET 3,50 za PB95 bylo, a za ON 3,55zl! wczoraj 3,56zl za PB95 i 3,57 za ON. Wojna cenowa między JET a Carreofurem trwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Patrzec tylko IP: 212.160.156.* 23.11.05, 11:43 ...jak patriotyczno-narodowa holota rzuci haslo- "Precz z marketami! maja za tania benzyne!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiechu Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.csk.pl 23.11.05, 12:14 i oto chodzi !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 12:53 pomarzyc kazdy moze a we snie to nawet i za 1zloty;) Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 PiS zainterweniuje, zeby bylo drozej 23.11.05, 13:25 Zaraz uslyszymy, ze hipermarkety sa zle, ze bezrobocie posrod pracownikow stacji benzynowych etc. Potem rzad ustali minimalna marze na paliwo, potem jeszcze cos i nagle sie okaze, ze 'dobra cena' benzyny to wysoka cena. I tak jest zawsze z socjalistami - zeby 'dbac' o ludzi, zrobia wszystko, zeby byla drozyzna. Ja juz nie wspomne o USA, gdzie nie ma zadnej 'rzeczpospolitej solidarnej', a benzyna kosztuje okolo 2.5 zl za litr. Tylko ze tam czerwonych trzymaja w rezerwatach, a nie w rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiro Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.05, 13:46 Sieci takie jak Tesco nie są potrzebne w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek wg "ekspertki" : "HIPERMARKETY NIEPOTRZEBNE" 23.11.05, 13:50 i następni "eksperci" z PiS chcą administracyjnie obniżać marżę w obrocie paliwami. A TO JUŻ BYŁO !!! Każdy wystarczająco dorosły i mający dobrą pamięć może sobie przypomnieć durną, czerwoną hołotę z PRLu, która bez przerwy regulowałą ceny, ograniczałą marżę, działała w imieniu robotnika, chłopa i inteligenta pracującego. A CO Z TEGO WYNIKAŁO ? Ano, "dobrobyt, panie" 1 kg schabu za 1 dniówkę wystany w kilkugodzinnej kolejce na mrozie i zrealizowany na kartki ca 2.50kg na mieisąc mięsa, wędlin i woł.z kość. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: wg "ekspertki" : "HIPERMARKETY NIEPOTRZEBNE" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:25 Normalnie dawno sie tak nie ubawilem jak czytajac ten watek. Ludzie przeciez wy nie macie bladego pojecia o czym piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodawoda Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.aster.pl 23.11.05, 15:39 haraczu to nikt tak latwo nie popusci ale zawsze ejst INNE wyjscie! moi mili dolac WODY!i mechanik zarobi, na anprawach, ktoz by sie nie cieszyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konios Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.akademiki.uni.torun.pl 23.11.05, 15:41 A w plocku po 4,3zl !! Jak to mozliwe???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Benzyna za 2 zł? - to możliwe IP: *.fkp.uni-hannover.de 23.11.05, 15:48 Racja z jednej strony trzeba (i mozna) obnizyc haracz panstwa. Z drugiej mozna wprowadzic tanie ekopaliwa (biopaliwa), ktore nie tylko poprawia gospodarke ale i zmniejsza ceny paliwa. Dla biednych ludzi ktorzy nie wiedza co to biopaliwo, i mysla ze cos im zrujnuje silnik i inne bzdury: www.ekopaliwo.com/ Polecam dzial FAKTY. A dane na temat haraczu panstwa, nalozonego na olej napedowy i benzyne polecam: www.ekopaliwo.com/?file=oszczednosci Wiem ze niektorym z was diesel nie psuje silnika, ale olej napedowy to juz zle... wspolczuje i zycze troche oleju na Boze Narodzenie... ale do glowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty czlowiek Benzyna za 2zl... IP: *.fkp.uni-hannover.de 23.11.05, 15:55 Wiem ze juz po wyborach... wiem ze zalujecie swojego kiepskiego wyboru... Sugeruje poczytac Janusza Korwina Mikke... oferta skierowana jedynie dla umiejacych czytac... Cena benzyny 2zl za litr nie jest wzieta z kapelusza, rzad i panstwo ma dosc pieniedzy, tylko zle sie nimi gospodaruje. Pozdrawiam i troche wspolczuje tym ktorzy jeszcze w Polsce sa... radzilbym sie zmywac jak najszybciej :) Ale ogolnie swietna zabawa czytajac wasze posty, dziekuje i prosze o wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irini Dobrze ci się śmiać IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 23.11.05, 16:14 jak siedzisz za granicą. Przyjedź tutaj i posmiejemy się razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty czlowiek Re: Dobrze ci się śmiać IP: *.fkp.uni-hannover.de 23.11.05, 16:52 Wybacz... naturalnie bardziej wspolczuje... ale jest taki moment w ktorym przesadne nasycenie tragedia przeradza sie w komedie :) A pozatym nie po to wyjezdzalem zeby teraz wracac. Chce godnie zyc. W Polsce to narazie niemozliwe (i raczej przez ta kadencje dalej nie bedzie). Nie ma po co wracac. Szybciej wyciagne rodzine niz sam wroce. Pozdrawiam --- www.yunnan.tk/download/index/kaczor.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.grz@gazeta.pl Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.dll.se 23.11.05, 16:50 Mieszkam w Szwecji i czesto jezdze autem do Polski. Coraz czesciej oplaca mi sie tankowac full w Szwecji przed podroza promem, bo cena jest minimalnie wyzsza, za to pewniejsza jakosc. W ciagu ostatniego roku zdarzylo sie, ze w samoobslugowej sieci JET cena w Szwecji byla nizsza(!). Aktualna cena w tej sieci i w mojej miejscowosci, to po przeliczeniu po aktualnym kursie, 4.08 zl/l bezolowiowa 95. Odpowiedz Link Zgłoś
dochtor4 Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 16:58 A w USA $2.19 za galon i spada. He, he ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert troche dziwna ta opinia 23.11.05, 17:19 'Jej zdaniem korzyść klienta wynikająca z niskich cen jest krótkotrwała. We Francji tanie stacje hipermarketów wykończyły inne. Później, nie mając konkurencji (z 40 tys. stacji zostało 16 tys.), podniosły ceny według własnego uznania. Co już nie było korzystne dla klienta. ' Eee, to znaczy ze zorganizowaly sie w kartel? Ze niby Auchan nie konkurowal z Carrefour, a ten z kolei z Champion lub Leader Price? Przypominam, ze zmowa przedsiebiorcow dot. cen jest karalna na gruncie prawa konkurencji. Cos mi sie wydaje, ze taka analize mozna wrzucic do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: troche dziwna ta opinia 23.11.05, 17:28 princealbert napisała: >'Jej zdaniem korzyść klienta wynikająca z niskich cen jest krótkotrwała. We >Francji tanie stacje hipermarketów wykończyły inne. Później, nie mając >konkurencji (z 40 tys. stacji zostało 16 tys.), podniosły ceny według własnego >uznania. Co już nie było korzystne dla klienta. ' > Eee, to znaczy ze zorganizowaly sie w kartel? Ze niby Auchan nie konkurowal z > Carrefour, a ten z kolei z Champion lub Leader Price? (..) > Cos mi sie wydaje, ze taka analize mozna wrzucic do kosza. Dobrze Ci się wydaje ! To tylko odmiana bredni leppera z połowy lat 90-tych o tym, jak to zachodnie sieci handlowe miały po paru latach podnosić straszliwie ceny i sprzedawać wyłącznie zachodnie produkty u siebie. I co z tego wynika po 10-ciu latach, że matoły nie miały nawet odrobiny racji w swoich bredniach ogłaszanych na całą Polskę ? Matoły siedzą na wysokich stołkach wyniesione przez większość tępych wyborców, a mądrzy zagryzają zęby z wściekłości, że muszą ten cyrk nadal utrzymywać swoją pracą. Na którego polityka najbardzie pluły przed wyborami wszystkie czerwone szmaty z "prawa" i lewa ? Na Korwina-Mikke ! Inteligentni wiedzą dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek2591 Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 18:38 niedawno zatankowałem paliwo w Szczecinie przy TESCO.było taniej, ale daleko nie dojechałem.to paliwo nie nadawało się do użytku. więcej tam nie pojadę. ANDRZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:51 Jak PiS chce szukać szmalu to skąd weźmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olej opałowy Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:04 Od trzech miesięcy mieszam altimejta diesla z olejem opałowym (proporcje pół na pół). Spokojnie da się jeździć ale jak teraz zapiździało na dworze to z rana mam dość spore kłopoty z odpaleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 20:34 Benzyna w polsce może i powinna być poniżej 2 zł/l ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt nigdy w Polsce paliwo, podatki, wogóle państwo nie IP: *.media / *.media-net.pl 23.11.05, 20:41 będzie tanie, wystarczy spojrzeć jaki procent w wyborach dostaje UPR. My lubimy byc prowadzeni przez kogoś ( państwo pobiera olbrzymie haracze ) niż sami te pieniądze wydawać. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porewit Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 23.11.05, 20:52 A ja bym wolał żeby litr kosztował 5 zł. Przynajmniej byłoby mniej korków i mniej ludzi sprowadzałoby ruiny samochodów z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmotoryzowany Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: 83.16.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:02 uwierze jak zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś