Gość: kubalonek IP: *.radom.pilicka.pl 16.12.05, 15:31 Tylko fotele?? To najbardziej zawodny model który KIA produkuje.Tutaj psuje się wszystko!!. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pocalujta_wujta Oczywiscie naprawy na koszt uzytkownika, co? IP: *.gs.com 16.12.05, 15:46 Tak jak w Oplu. Trzeba by wprowadzic regulacje prawne jak w USA. Tzw. "recall" uznany przez produzcenta i pelny serwis jest za darmo. W dodatku w niektorych przypdakach serwis powinien dostarczyc samochod zastepczy. Tak sie robi w cywilizowanyum kraju i cywilozowanych przepisach. Tak mialem kilka razy w kilku samochodach w USA. Oczywiscie mogli sprobowac tego niedopelnic, ale wtedy firmy milayby problemy z karami narzuconymi przez biura federalne, procesy sadowe (ktore sa tu szybkie i zwykle w takich wypadkach wygrywa konsument) a rynek jest tak duzy ze mozna wybrac inny samochod nastepnym razem. "Nastepne razy" w klasie sredniej to mniej wiecej co dwa- trzy lata - tak czesto zmienia sie samochody i zadnego producenta nie stac na utrate klienta. KIA walczy jak moze. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Oczywiscie naprawy na koszt uzytkownika, co? 16.12.05, 15:49 > Trzeba by wprowadzic regulacje prawne jak w USA. Tzw. "recall" uznany przez > produzcenta i pelny serwis jest za darmo. W dodatku w niektorych przypdakach > serwis powinien dostarczyc samochod zastepczy. Przepis rzeczywiście by się przydał, choć nie trzeba przepisu żeby zachować się przyzwoicie. Tak miałem w Yarisie, w którym Toyota wzywała na _bezpłatną_ wymianę tylnych przewodów hamulcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne 16.12.05, 15:47 Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, czym się kierują kiedy kupują to koreańskie badziewie. Wszystko jest lepsze od produktów tego koncernu, nawet ruska Łada. I do tego to legendarne juz podejście do obsługi klienta, zwłaszcza posprzedażnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj666 Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.wroc.zigzag.pl 16.12.05, 15:59 5 lat jazdy kia pride, może nie luksusowo ale tanio i bezawaryjnie. nie jest z nimi tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne 16.12.05, 23:21 Jezdziłem swego czasu KIA'a Pride. Bezapelacyjnie najgorszy samochód z jakim miałem stycznośc. No moze z wyjatkiem Żuka, ale zarówno komfort jazdy jak i sposób prowadzenia z Żukiem porównywalne (sprezynowe fotele + wielka kierownica) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jotka Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:00 może poprostu zostań przy swoim Żuku...ja mam Carnivala od 1999 roku, 350000 km przebiegu i do tej pory wymieniłem dwa łożyska przednich kół.Poza tym jest bezawaryjny. Życzę innym aby mieli tak dobre samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.pools.arcor-ip.net 21.12.05, 23:51 Gość portalu: Jotka napisał(a): ... ja mam Carnivala od 1999 roku, 350000 km> > przebiegu i do tej pory wymieniłem dwa łożyska przednich kół.Poza tym jest > bezawaryjny. Życzę innym aby mieli tak dobre samochody. ************************ Kto ci w takie rzeczy uwierzy: rocznik 1999, 350 tys. przebiegu i bezawaryjnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poler te........... pewnie konkurencja ??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.12.05, 16:42 Samochody KIa sa bardzo solidne, wiem bo użytkuje już drugie takie auto (Sephia, Clarus)) i jestem zadowolony. Niestety nie są to samochody tanie, tak jak by mogły być. Konkurencja robi w gacie, zwłaszcza teraz gdy na rynku regres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW Re: te........... pewnie konkurencja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:33 Poler proszę, nie rozśmieszaj. Oczywiście jeżeli jeżdziłeś wcześniej poldkiem to KIA jest o niebo lepsze, a nawet może wydawać Ci się że jest bezawaryjne. Trochę wiem też o KIA jako firmie i wiem co się tam dzieje. Niedośc że Kia konstrukcyjnie jest jeszcze w głębokich latach ubiegłego wieku to do Polski sprowadzają najgorsze buble które gdzie indziej nie poszły. Robią to celowo!!! Mogę się założyć że sprzedając te graty wiedzieli że są już gratami na złom. Myśleli że nikt nie dowie się jak to zwykle bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lanos i Tico są lepsze... 16.12.05, 16:04 Lanos i Tico są lepsze... Gość portalu: kubalonek napisał(a): > Tylko fotele?? To najbardziej zawodny model który KIA produkuje.Tutaj > psuje się wszystko!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Lanos i Tico są lepsze... nie sadze!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.05, 00:43 anna-dark napisała: > Lanos i Tico są lepsze... > > Gość portalu: kubalonek napisał(a):> > > Tylko fotele?? To najbardziej zawodny model który KIA produkuje.Tutaj > > psuje się wszystko!!. ********************** Tico - jezdzilam tym w Polsce, wzielam go z wypozyczalni bo nic innego zaraz nie mieli. Wiec nic innego mi nie pozostalo jak tym maluchem po tych "wspanialych" polskich drogach jezdzic. Czasami myslalam ze mnie z drogi wyrzuci jak sie jechalo na drodze szybkiego ruchu w tych koleinach rownowage sie tracilo. Przeciez to auto nie jest na polskie drogi, a o wyprzedzaniu to juz nie mowie, sprobowalam raz i nie probowalam wiecej. Przeciez ono nie ma zrywu i przyspieszenia zeby w krotkim czasie manewru wyprzedzania dokonac. O przepale juz lepiej nie wspominam z baku pobieral paliwo jak wode z kranu. Polski maluch nie mial takiego pragnienia jak te zachwalane przez was Tico z tego tez wzgledu mial polski maluch popyt na zachodzie jako alternatywa do rowera. Nie chwalcie tak tych koreanskich aut, poniewaz i tak w to czlowiek ktory mial/ma doczynienie z innymi autami wam nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:17 Znam trochę tą firmę. Pakują największy chłam do Polski którego gdzie indziej nie moga wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) w sumie to raczej dobrze o nich świadczy IP: *. / *.B2.srv.t-online.de 16.12.05, 20:45 bo zakablowali się sami - taki np. Ford albo Peugeot robi taką akcję dopiero złapany za... sami wiecie za co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: w sumie to raczej dobrze o nich świadczy IP: *.acn.waw.pl 16.12.05, 20:56 Mam KIA RIO juz 3 lata i ZERO awarii!!! Leja paliwo i jade. Oleju wogole nie zre. Za to znajmi maja Renault Megane i w pierwszym roku byl 3 razy w warsztacie w naprawie. W firmie mamy Ople i to jest dopiero badziewie. Naprawy Corsy chyba juz przewyzszyly koszt zakupu tego autka. Vectry notorycznie szwankuja, wlacza sie tryb awaryjny i jedziesz 40km/h. Zenada!!! Zatem nie mowcie, ze KIA jest do d... bo nie jest. Zycze wszystkim tak awaryjnych aut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooy Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 21:18 Takie historie o niczym nie świadcza .Kolega ma poldka i powiedział, że na nic innego dłuższy czas nie zamieni.Katuje go budując dom , a tan niczym japończyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: UOKiK: Samochody KIA niebezpieczne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.05, 11:23 Opowiadasz bzdury.Miałem Carnivala 2002 r i byłem bardzo zadowolony z tego samochodu.Bardzo wygodny,super wyposazony,pojemny,spalanie 8,5 litra ,tani w zakupie.Jeżeli chcecie porównywać do bardziej prestiżowych samochodów to porównajcie też cenę nowych aut w zakupie z takim wyposażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś