Dodaj do ulubionych

Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV. ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:15
Złodzieje jak wszyscy w tym PAŃSTWIE... Każą oglądać reklamy i jeszcze za to
płacić
Obserwuj wątek
    • anwb Kolejne klamstwo wygodnych urzednikow 28.12.05, 08:16
      Bzdura. Poczta do wielu osob drukow oswiadczen po prostu nie wyslala (a
      powinna), a w okienkach panie o nich nie slyszala i nie chciala slyszec o
      przyjeciu o jakiegokolwiek oswiadczeniu. To nie nasza sprawa - taka byla
      odpowiedz. Jakby ktos mial watpliwosci czy to prawda, to podaje adres:
      Wroclaw, ul. Krynicka.
      • Gość: ZygZag Re: Kolejne klamstwo wygodnych urzednikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:25
        Prosze następny adres: UPT Lublin 3, ul. Okrzei - kuriozalne zachowanie młodego
        Pana, który ma gdzieś ustawę. UPT przy KORYZNOWEJ - "my tu panie nic nie wiemy,
        trzeba to olać. może zadzwonic do Bydgoszczy...". Poczta główna w Lublinie -
        "to tylko wiedzą na poczcie na Łopacińskiego - i tam wiedzieli.
      • Gość: marokis Re: Kolejne klamstwo wygodnych urzednikow IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 12:17
        Swięta prawda. Poczta nie chciała przyjmować oświadczeń.Poczta nie radzi sobie
        ze zbieraniem tego abonamentu. Płacą tylko ci co chcą.niedługo tylko ja będę go
        płacił. Jle wtedy każą mi płacić?
    • rosenkrantz666 Re: Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV 28.12.05, 08:37
      > Złodzieje jak wszyscy w tym PAŃSTWIE... Każą oglądać reklamy i jeszcze za to
      > płacić

Nic dodać nic ująć. Nie dość, że płacimy dodatkowy podatek - za TV/radio - to
      jeszcze za ten podatek jest g...niany program o zerowej wartości + reklamy +
      propaganda aktualnie rządzącej partii. Żeby chociaż płacenie było uzależnione od
      oglądania?..... Pierwszy bym zrezygnował z pakietu TV tzw. publicznych.
      • Gość: kazuto Re: Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV IP: *.acn.waw.pl 28.12.05, 23:59
        a jak sie policzy 190zl * 10mln gospodarstw (tak zakladam) to wychodzi okolo
        2mld. zastanawiajace jest gdzie to sie wszystko podziewa, skoro ten program jest
        taki gowniany. npzdr
        • rosenkrantz666 Re: Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV 29.12.05, 13:05
          > a jak sie policzy 190zl * 10mln gospodarstw (tak zakladam) to wychodzi okolo
          > 2mld.

Abonament ma kiepską ściągalność. Ale niech będzie nawet marny 1 mld.

> zastanawiajace jest gdzie to sie wszystko podziewa, skoro ten program jes
          > taki gowniany.

Zawsze można spalić jakąś dekorację, która na papierze kosztowała parę milionów.
          Kto potem udowodni, że kosztowała naprawdę 100 tys. a resztą podzielili się ci,
          którym się to oczywiście należało.

A tak bardziej serio - TVP to taki moloch, że jest w stanie zmarnować dowolną
          ilość kasy na dowolnie marne g....
    • Gość: jarry A co z tymi co nie mają TV? IP: *.run.pl / *.run.pl 28.12.05, 09:29
      Nie mam telewizora ani radia (poza tunerem w komputerze) i nie płacę
      abonamentu. W artykułach nic nie jest napisane o takich osobach. Tylko o
      emerytach. Dlatego nie składałem żadnego oświadczenia. Czy ktoś wie czy jest
      taki obowiązek?
      • messah Re: A co z tymi co nie mają TV? 28.12.05, 15:50
        Mam dokładnie taką samą sytuację. Brak TV, karta telewizyjna w komputerze. No,
        do tego mam Cyfrę+ którą wyświetlam przez Video-In w komputerze. I co mi mogą
        zrobić? Eeh.
        • Gość: Sama Re: A co z tymi co nie mają TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 18:26
          Nic nie mogą zrobić. Abonament płaci się za posiadanie radia i (lub) telewizora
          a nie za oglądanie programów. Jeżeli ktoś nie kupił odbiornika to nie płaci.
    • Gość: f To uderzy prawdopodobnie w osoby chore IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:01
      stare i niedołężne, które albo o przepisie nie wiedziały, albo nie miały siły,
      by pójść na pocztę.

Natomiast największa grupa osób, która nie płaci abonamentu, nie jest w ŻADNYCH
      rejestrach poczty i TVP, bo nigdy się do nich nie zgłosiła:) Wykrycie ich jest
      trudne - pracownicy poczty musieli by chodzić z policjantami i robić rewizje - a
      to na razie nie jest możliwe...

Ja nie płacę abonamentu i płacić nie zamierzam. TVP to kpina - z jednej strony
      mają abonament, z drugiej - są największym podmiotem na rynku reklam
      telewizyjnych. To chore. Ramówka beznadziejna, ambitne filmy po pólnocy. W
      prime-time kretyńskie seriale, benefisy, gale pisoenki biesiadnej, kabarety.
      Czyli chleb dla mas. Nie oglądam TVP, więc nie widzę powodu, żeby za nią płacić.
      Obecna forma abonamentu - za posiadanie odbiornika - de facto jest opłatą na
      rzecz TVP. A te środki powinny być kierowane do tych stacji, które realizują
      MISJĘ PUBLICZNĄ.

Jaka powinna być ta misja?
      TVP powinna edukować społeczeństwo, puszczać programy może trudniejsze, ale
      ambitne. Teatr telewizji, mądre filmy, ciekawe koncerty, programy szkoleniowe...
      Tego jest w TVP jak na lekarstwo. TVP kultura ciągle nieosiągalna, za to "Moda
      na sukces" dla wszystkich!

Polecam uwadze szefom państwowego molocha TVN24, które ciągle oglądam. Tam
      programy takie jak "firma" faktycznie UCZĄ - w tym przypadku działalności
      gospodarczej. Magazyny ekonomiczne są przystępne, każdy może je zrozumieć.
      Ponadto program działkowy, prowadzony przez Maję Popielarską, program o
      zdrowiu... Na razie TVN, a więc stacja prywatna, znacznie bardziej realizuje
      misję publiczną niż publiczna TVP. Nie otrzymując za to ani grosza z abonamentu.
      To możliwe jest tylko w Polsce;)
      • Gość: natan Re: To uderzy prawdopodobnie w osoby chore IP: *.tvgawex.pl 28.12.05, 12:45
        zgadzam się. Jeśli mam płacić za samo posiadanie telewizora czy radia to
        paranoja. Niedługo będę musiał płacić za posiadanie komputera, łóżka, a może
        nawet WC. Ja chcę mieć wybór, a przede wszystkim wpływ na to co oglądam. A
        telewizji publicznej nie oglądam, bo to zwykłe g... Misja społeczna zaczyna się
        po północy, kiedy już zazwyczaj śpię. Są na rynku dostępne płatne kanały i je
        oglądam. Są lepszej jakości, począwszy od filmów, poprzez programy rozrywkowe,
        czy popularnonaukowe. TVP to banda złodzieji, kolesiów. Zobaczcie kto tam
        pracuje. Te same nazwiska przez pokolenia. Czemu mam płacić na czyiś prywatny
        folwark?
      • Gość: deerzet TVN , POLSAT, RMF etc. - to dno! IP: *.sulechow.net 31.03.07, 12:39
        "f" BZDURZY pisząc o cudo - poziomie stacji TV NOVA zwanej TVN. Na jej
        niezakodowanym paśmie jest CHAŁA nie do oglądania dla ludzi nietrawiących
        amerykańskich filmów i reklamy. To DNO!!!! A NIE STACJA.
        Tejże TVN kodowane stacje są niedostępne i nic z tamtejszei MISJI PUBLICZNEJ
        do oglądaczy NIE DOCIERA.
        Won z tego typu polsatopodobnymi telewizjami o radiu typu eremefopodobnym nie
        wspominając!!!!!
        Niech żyje TELEWIZJA KULTURA, ARTE, i program DRUGI polskiego radia. Tam jest
        zawsze coś do przyswojenia!
    • Gość: Koral 27 Re: Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:44
      Ruja i poróbstwo z tymi oświadczeniami. Do mojej teściowej musiałem pojechać
      100 km, aby zawieżć ją 16 km na najbliższą poczte i aby tam złożyła oczywiste i
      wynikające z ewidencji ludności oświadczenie. To jest dowód na to iż państwo w
      dalszym ciągu sprawuje nadzór nad obywatelami zamist być dla tych obywateli.
      Kiedy ta komuna się skończy :-(
    • Gość: ZygZag Poczta się ze......ła a nie zweryfikowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:21
      1. Można zawsze wyrejestrować telewizor.
      2. Nie można trafić na liste dłuzników, tylko ewentualnie zapłacić abonament od
      16.12., bo stare zwolnienie działało - poczta za takie działanie beknie ostro,
      co przewiduje ustawa o KRD (bezpodstawne wpisanie).
      3. TERMINU NIE BYŁO - TO WYMYSŁ NIEDOUKÓW. Jeśli ktoś złoży oświadczenie 16.01
      to zapłaci abonament od 16.12 do 16.01. UPRAWNIENIA MU NIE PRZEPADAJĄ (może być
      szpitalu, za granicą, wypadki losowe)
      4. POCZTA PRÓBUJE WERYFIKOWAĆ UPRAWNIENIA NADANE PRZEZ ZUS I USTAWĘ I ICH
      BEZPODSTAWNIE NIE UZNAJE, SZCZEGÓLNIE JEŚLI IDZIE O OSOBY REPRESJONOWANE. NIE
      DAJCIE SIĘ OTUMANIAĆ,
    • Gość: nowyrok Jawna próba wprowadzenia haraczu - trzeci świat. IP: 209.183.19.* 28.12.05, 23:41
      Niech rząd placi z budzetu za spoleczna TV (jesli ma pieniadze), prywatni
      nadawcy jakos potrafia sobie radzic z pieniedzmi.
    • Gość: Jasio Re: Poczta zebrała oświadczenia o abonamencie RTV IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.01.06, 08:08
      A co z radiami w samochodach?? Czy tez potrzebny jest abonament aby takiego
      radia sluchac??
      Przeciez stacje radiowe robia kase na reklamach. Jak nie potrafia sie z tego
      utrzymac to znaczy ze maja kiepskie programy i nalezy takie stacje zamknac.
      Chyba to jest jasne jak slonce.
      P.S.
      Wytlumaczcie mi prosze, co to sa i czemu sluza:
      1. Abonamenty radiowe i telewizyjne
      2. Meldunki
      3. Dowody osobiste
      4. Dokumenty rejestracji pojazdow
      5. .............
      6.
      Zyje spokojnie prawie trzydziesci lat w bogatym kraju i nigdy o czyms podobnym
      tutaj nie slyszalem. Moje kontakty z Polska uniemozliwiaja mi zapoznanie sie
      blizej z czarem takich dokumentow, a trzydziesci lat wystarczylo, zeby o czyms
      takim kompletnie zapomniec. Moze cos stracilem w zyciu nie posiadajac
      powyzszych. Moze ktos mnie uswiadomi ...........
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka