Dodaj do ulubionych

Czy dworce kolejowe będą ładniejsze?

29.12.05, 20:18
co za zbieg okoliczności, że 2 m-ce temu wybrano nowy rząd... :> :P :D
Obserwuj wątek
    • Gość: john a co to ma do rzeczy? IP: *.chello.pl 29.12.05, 20:37
      DECYDUJĄ WŁADZE SAMORZĄDOWE
      • business3 Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów !!! 29.12.05, 22:08
        Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów !!!
        • senny Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów 29.12.05, 22:49
          Fakt, dworzec w Katowicach można tylko zburzyć. Byłem w krajach trzeciego świata, ale takiego syfu nie widziałem.
          • Gość: m Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:48
            w Wawie też jest syf i smród - w samym centrum miasta - sprzedałbym ten dworzec
            jakieś prywatnej firmie niech zbuduje sobie wieżowiec z dworcem na parterze.
            • agaj.agaj Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów 30.12.05, 02:03
              Nie masz racji. Syf na dworcu w K-cach, szarosc, brud, smrod, zebracy, dziwki
              to przekracza wszystko co mozna sobie wyobrazic. W-wa Cen. to przy tym palac.
              • Gość: m Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 03:55
                pod warunkiem, że ma się zatkany nos.
                • Gość: ja Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.05, 09:01
                  Zapraszam do Gdyni, podejrzewam, ze wiekszego syfu w calej Polsce sie nie zobaczy.
                  • Gość: olsztyn A Olsztyn??? Zapomnieliscie o Olsztynie! :((( :)) IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.05, 15:58
                    Olsztyn Glowny
            • Gość: o cholery jasnej PKP Katowice ! Syf syfów ?? A Kraków??? A Poznań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:41
              to co??
              • Gość: olsztyn Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie (Glow IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.05, 15:59
                nym)
                • pluci Re: Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie 30.12.05, 19:39
                  Przebijam Was wszystkich - Łódź Fabryczna-najokropniejszy dworzec we wszechświecie.
                  • skun2 Re: Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie 30.12.05, 20:27
                    a ja polecam BYTOM, stacja jak bunkier z filmu o 2-giej wojnie światowej.
      • Gość: antoni.figofago Re: a co to ma do rzeczy? IP: *.chello.pl 30.12.05, 12:11
        nie ma związku. chyba, że rząd ma wpływ na pkp?
    • minimalista2 Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? 29.12.05, 22:01
      mam nadzieje ze modernizacja nie ominie dworca głownego w Gdyni,aż żal patzreć
      na ten syf
      • Gość: MArek Warszawa Centralna. SYF jakich malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:23
        Dworzec WAWA Centralna to syf jakich malo. Wiatr chula sobie w hali glownej,
        BRAK PORZADNEJ I CIEPLEJ POCZEKALNI i smierdzace perony to tylko niektore
        mankamenty tego dworca. Do tego dochodzi fatalna obsluga w kasach. Jak mam
        jechac na Centralna to jestem chory.
        • jaruzel2 Re: Warszawa Centralna. SYF jakich malo 30.12.05, 14:51
          to nie jest dworzec - to jest taki wielki kibel centralny:)
    • Gość: esteteta chyba - jeszcze ładniejsze n/t IP: *.aster.pl 29.12.05, 22:19
    • Gość: rtut zrobić coś z dworcem w katowicach!!! IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 29.12.05, 22:56
      syf kiła i malaria!!!
    • Gość: bonanza Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:50
      Na dworcach są schodziska, brakuje podjazdów i poręczy oraz toalet dla osób
      niepełnosprawnych. Do pociągów trudno wejść nawet zdrowym ludziom, nie mówiąc o
      inwalidach, starcach, czy rodzicach z małymi dziećmi. Zróbcie coś z tym. I
      niech bedzie tam bespieczniej, bo teraz na dworcach jest pełno meneli
      straszących podróżnych.
      • Gość: gosia Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 00:38
        Nie rozumiem po co sie tak rozpisujecie- wszystkie dworce w naszym kraju s
        okropne i nadają się do przebudowy.
        Tylko jedno zdanie:)
        • Gość: m Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 03:57
          trzeba je przerobić na hurtownie - w końcu mamy dziki kapitalizm.
          • Gość: m Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:09
            mi to żal takich wiejskich dworców, które były czasami ładne i gdy pociągi
            jeszcze jeździły w miarę normalnie (tzn. za tej komuny:)) były zazwyczaj pełne
            podróżnych.
            Teraz - opuszczone - kolej zamurowała okna i drzwi, ale oczywiście wandale
            wybili dziury i zdemolowali maksymalnie - przykro na to patrzeć, bo to budynki
            w dobrym stanie, mogłyby być wykorzystywane, gdyby n.p. PKP oddała je komuś za
            darmo (na wsiach na to, że wynajmie się za grubą kasę na hurtownię czy jakiś
            zakład naprawczy nie ma co liczyć) ktos by o to dbał, a tak - ramy z okien
            walają się po krzakach, szyby na peronach, drzwi w rowie, resztki wyposażenia
            przy drodze obok...
            Obiekty skazane na zniszczenie...
    • Gość: micha Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 30.12.05, 05:54
      czy te wstretne baby z okienek na zachodnim tez zostana odnowione
    • Gość: biernat z lublina Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:33
      nie wszytskie to syf. w Lublinie mamy najładniejszy dworzec w Polsce;P no i
      ostatnie w Dęblinie jest całkiem fajny. inne sie nei umywaja. dworzec w Poznaniu
      to dopiero porażka!!
    • iru3 Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? 30.12.05, 07:49
      dworzec w szczecinie!!!To jest porażka,gdy pół roku temu wysiadłem tam z pewnym
      niemcem to on niemógł uwierzyc że w europie są jeszcze takie miejsca,zapytał:"tu
      wojna skończyła się 10 lat temu czy jednak w 1945?",jaki wstyd...
    • Gość: ja Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.05, 08:59
      Wystarczy, ze beda czystsze.
    • Gość: agata Dworce i pociągi są o k r o p n e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:49
      Przychodzę na dworzec. Wita mnie menel: Daj złotówke, nie na piwo. Podchodze do
      kasy. Wita mnie menelka: Daj zlotowke, brakuje mi na bilet. Chce mi sie kupę i
      nie mam gsdzie jej zrobić, chyba na srodku holu dworcowego. Wsiadam do pociągu,
      a tam brudne poręcze (jeśli są), olbrzymie schody i nie mogę się wdrapać do
      wagonu. Nareszcie jestem w pociagu i jadę. A tu wchodzi menel i nadaje: daj
      złotówke dla biednego studenta. O k r o p n e.
      • Gość: podróżniczka Do agata Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:05
        Oto sedno sprawy! Nie kolorowe szyldy, tylko toalety i bezpieczństwo swiadczą o
        jakości kolei.
    • Gość: Maju Kraków na czele!! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 30.12.05, 09:52
      W krakowie powoli konczy sie "przebudowa" dworca i tworzenie tzw. nowego centrum i wezla komunikacyjnego.
      Moze stad wziela sie idea??
    • Gość: sskow Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.am.gdynia.pl 30.12.05, 11:18
      proszę także zająć się dworcem PKP w Gdyni Głównej - obecnie jest to wielki
      koszmar!!
    • Gość: WelcometoDisneyPL Jaaasne - szczególnie CENTRALNYJ w stolycy... :) IP: *.era.pl 30.12.05, 11:35
    • Gość: Katowice - kloaka Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: 62.233.185.* 30.12.05, 11:45
      Pracuje w Katowicach i przyjeżdzają do mnie goście z zagranicy i oczywiście
      zaliczają smród smrodów , czyli dworzec w Katowicach. Jak tak dalej będzie to
      stracę pracę, bo już nikt do mnie nie przyjedzie
    • Gość: andy Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.netcologne.de 30.12.05, 12:06
      proponuje zaczac od dworcow prowincjonalnych nierzadko pieknych obiektow
      historycznych . pozdrawiam
    • Gość: Prowincjusz Co za bzdury!!! Zapraszam do Lubina (85 tys.) IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.12.05, 13:03
      PKP zamknęło niszczejący dworzec i pociągi choć przez miasto przejeżdżają to
      się w nim nie zatrzymują!!
      Warszawa to nie Polska!
      • Gość: he Re: Co za bzdury!!! Zapraszam do Lubina (85 tys.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:55
        ja mieszkam w pewnym górnośląskim mieście, które ma 100 000 mieszkańców i
        pociagi tu już od bodajże 1995-tego nie jeźdżą:)
    • toja3003 A co z bezpieczeństwem na kolei? Sprywatyzować to! 30.12.05, 13:07
    • Gość: WIESZCZ NIE CHCEMY DEWIACJI W MESKIEJ UBIKACJI IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.12.05, 13:55
      Beda gdy policja usunie dewiantow ktorzy godzinami stoja przed pisuarem i
      strasza doroslych i nieletnich. Podobno w ten sposob domagaja sie rownosci i
      he he he malzenstw.
    • Gość: WIESZCZ KTO ZAPLACI ZA ZMYCIE NAPISOW ZBOCZENCOW? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.12.05, 14:01
      "Filantropi" np. pan Jurek z Wegier finansuja ich "parady" i "prase".
      Kiedy "filantropi" naprawia szkodzy spowodowane przez swoich "puili"???? Kiedy
      zaczna finansowac leczenie dewiantow a nie ich "parady"?
    • Gość: pasażerka dworce kolejowe IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.12.05, 14:41
      Wystarczy zmienić NIEUDOLNYCH zwierzchników-od dyr.PKP począwszy:
      -dobrowolnie zrezygnowali z peronówek(miliony stracone,bo albo bilet,albo
      to!),przy okazji czyniąc c h l e w ze stacji;
      -utrzymywana przez kolej SOK n i c nie robi odnośnie porządku
      (śmiecą,plują,palą,niszczą mienie,sikają na dworcach obszczymury),patrolu przez
      3,5h w dn.19.XII.br.od godz.17,50 w Piotrkowie Tryb.np.NIE UJRZAŁAM(komisariat
      obok!); walęsające się dzieci po zamknięciu"salonu gier"(skąd mają tyle
      pieniędzy?)"grają" jablkami w poczekalni,kopiąc je po ścianach i pasażerach!
      Personel okienek kasowych z pewnością to potwierdzi.
      NAJWYŻSZY czas Z M I E N I Ć nieudolnych bądź nie chcących zmian zarządców!!!
      • Gość: Ministrze-przeczyt Re: dworce kolejowe IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.12.05, 21:16
        Żeby tak choć minister zechcial to poczytać..No i zrobić PORZĄDEK!
    • xx23 Breslau Hbf 30.12.05, 14:42
      Juz Niemcy biora sie za ten dworzec , wykupia go i wyremontuja go.Beda
      dwujezyczne napisy.Breslau Hbf - Wroclaw Glowny jest perelka architektoniczna
      Europy a moze i swiata.
      P.S.I nie tylko Hbf , takze Breslau Freiburger bahnhof (Swiebodzki)jest
      cudkiem , obecnie nieuzywany i niszczeje sie. To samo z dworcem Nododrze.

16 lat III RP , nic nie zrobiono = smiech w Europie.
      • Gość: m Re: Breslau Hbf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:01
        jak to nic nie zrobiono?
        Zrobiono!
        Sa hurtownie na stacjach - zamiast kas (kasy są nierentowne), w wielu dworcach
        złomiarze rozmontowali co się da - za darmo to zrobili, w czynie społecznym,
        tak więc nie mów, że nic nie zrobiono, bo zrobiono bardzo dużo!!!
        W niektórych dworcach nawet zamurowano okna i drzwi pustakami (co prawda
        wandale to rozwalili, ale to już inna sprawa), a to też o czymś świadczy - jest
        postęp!
        • xx23 Re: Breslau Hbf 30.12.05, 15:43
          Ja , masz racje :-;
          Nawet kradna na Gornym Slasku tory kolejowe a przy autobahn A4 znaki drogowe...
          Sami siebie okradamy...

------------------------------------------

16 lat III RP = smiech w Europie.
          • skun2 Re: Breslau Hbf 30.12.05, 20:32
            na Śląsku to podoba mi się trasa osobowa prowadząca przez Cysterski Park
            Krajobrazowy - torów już nie ma, ale można spotkać jaszczurki i węże.
            W lesie torów już się nie uświadczy i paradoksalnie w większych miejscowościach
            też nie - tam kradną w biały dzień, ale że nikt nie wie co za jedni myślą, że
            to PKP przysłała fachowców, na małych wsiach tory jeszcze leżą.
    • Gość: olina Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.orange.pl 30.12.05, 15:01
      TAK TAK! FABRYCZNY W LODZI [bo jak val kilmer musial na to patrzec podczas
      camerimage to ja dziekuje.......]
      • Gość: pgpg A byliście kiedyś... IP: 80.51.201.* 30.12.05, 16:54
        na dworcu w Kutnie w nocy.....
        • Gość: wit W nocy nie byłem, ale w dzień. IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.05, 19:05
          Jednak w dzień gorzej, bo wszystko widać.
    • Gość: Wloczykij Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.ipt.aol.com 31.12.05, 00:16
      Moj glos w dyskusji:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=732&w=30618527&a=30880953
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka