lolovaxman 29.12.05, 20:18 co za zbieg okoliczności, że 2 m-ce temu wybrano nowy rząd... :> :P :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: john a co to ma do rzeczy? IP: *.chello.pl 29.12.05, 20:37 DECYDUJĄ WŁADZE SAMORZĄDOWE Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów !!! 29.12.05, 22:08 Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów 29.12.05, 22:49 Fakt, dworzec w Katowicach można tylko zburzyć. Byłem w krajach trzeciego świata, ale takiego syfu nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:48 w Wawie też jest syf i smród - w samym centrum miasta - sprzedałbym ten dworzec jakieś prywatnej firmie niech zbuduje sobie wieżowiec z dworcem na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów 30.12.05, 02:03 Nie masz racji. Syf na dworcu w K-cach, szarosc, brud, smrod, zebracy, dziwki to przekracza wszystko co mozna sobie wyobrazic. W-wa Cen. to przy tym palac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 03:55 pod warunkiem, że ma się zatkany nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co za syf - dworzec PKP Katowice ! Syf syfów IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.05, 09:01 Zapraszam do Gdyni, podejrzewam, ze wiekszego syfu w calej Polsce sie nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyn A Olsztyn??? Zapomnieliscie o Olsztynie! :((( :)) IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.05, 15:58 Olsztyn Glowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o cholery jasnej PKP Katowice ! Syf syfów ?? A Kraków??? A Poznań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:41 to co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyn Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie (Glow IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.05, 15:59 nym) Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie 30.12.05, 19:39 Przebijam Was wszystkich - Łódź Fabryczna-najokropniejszy dworzec we wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Cholero jasna, nie bylas jeszcze w Olsztynie 30.12.05, 20:27 a ja polecam BYTOM, stacja jak bunkier z filmu o 2-giej wojnie światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni.figofago Re: a co to ma do rzeczy? IP: *.chello.pl 30.12.05, 12:11 nie ma związku. chyba, że rząd ma wpływ na pkp? Odpowiedz Link Zgłoś
minimalista2 Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? 29.12.05, 22:01 mam nadzieje ze modernizacja nie ominie dworca głownego w Gdyni,aż żal patzreć na ten syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArek Warszawa Centralna. SYF jakich malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:23 Dworzec WAWA Centralna to syf jakich malo. Wiatr chula sobie w hali glownej, BRAK PORZADNEJ I CIEPLEJ POCZEKALNI i smierdzace perony to tylko niektore mankamenty tego dworca. Do tego dochodzi fatalna obsluga w kasach. Jak mam jechac na Centralna to jestem chory. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Warszawa Centralna. SYF jakich malo 30.12.05, 14:51 to nie jest dworzec - to jest taki wielki kibel centralny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtut zrobić coś z dworcem w katowicach!!! IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 29.12.05, 22:56 syf kiła i malaria!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonanza Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:50 Na dworcach są schodziska, brakuje podjazdów i poręczy oraz toalet dla osób niepełnosprawnych. Do pociągów trudno wejść nawet zdrowym ludziom, nie mówiąc o inwalidach, starcach, czy rodzicach z małymi dziećmi. Zróbcie coś z tym. I niech bedzie tam bespieczniej, bo teraz na dworcach jest pełno meneli straszących podróżnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 00:38 Nie rozumiem po co sie tak rozpisujecie- wszystkie dworce w naszym kraju s okropne i nadają się do przebudowy. Tylko jedno zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 03:57 trzeba je przerobić na hurtownie - w końcu mamy dziki kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy będą przyjazne dla niepełnosprawnych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:09 mi to żal takich wiejskich dworców, które były czasami ładne i gdy pociągi jeszcze jeździły w miarę normalnie (tzn. za tej komuny:)) były zazwyczaj pełne podróżnych. Teraz - opuszczone - kolej zamurowała okna i drzwi, ale oczywiście wandale wybili dziury i zdemolowali maksymalnie - przykro na to patrzeć, bo to budynki w dobrym stanie, mogłyby być wykorzystywane, gdyby n.p. PKP oddała je komuś za darmo (na wsiach na to, że wynajmie się za grubą kasę na hurtownię czy jakiś zakład naprawczy nie ma co liczyć) ktos by o to dbał, a tak - ramy z okien walają się po krzakach, szyby na peronach, drzwi w rowie, resztki wyposażenia przy drodze obok... Obiekty skazane na zniszczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 30.12.05, 05:54 czy te wstretne baby z okienek na zachodnim tez zostana odnowione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biernat z lublina Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:33 nie wszytskie to syf. w Lublinie mamy najładniejszy dworzec w Polsce;P no i ostatnie w Dęblinie jest całkiem fajny. inne sie nei umywaja. dworzec w Poznaniu to dopiero porażka!! Odpowiedz Link Zgłoś
iru3 Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? 30.12.05, 07:49 dworzec w szczecinie!!!To jest porażka,gdy pół roku temu wysiadłem tam z pewnym niemcem to on niemógł uwierzyc że w europie są jeszcze takie miejsca,zapytał:"tu wojna skończyła się 10 lat temu czy jednak w 1945?",jaki wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.05, 08:59 Wystarczy, ze beda czystsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Dworce i pociągi są o k r o p n e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:49 Przychodzę na dworzec. Wita mnie menel: Daj złotówke, nie na piwo. Podchodze do kasy. Wita mnie menelka: Daj zlotowke, brakuje mi na bilet. Chce mi sie kupę i nie mam gsdzie jej zrobić, chyba na srodku holu dworcowego. Wsiadam do pociągu, a tam brudne poręcze (jeśli są), olbrzymie schody i nie mogę się wdrapać do wagonu. Nareszcie jestem w pociagu i jadę. A tu wchodzi menel i nadaje: daj złotówke dla biednego studenta. O k r o p n e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Do agata Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:05 Oto sedno sprawy! Nie kolorowe szyldy, tylko toalety i bezpieczństwo swiadczą o jakości kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maju Kraków na czele!! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 30.12.05, 09:52 W krakowie powoli konczy sie "przebudowa" dworca i tworzenie tzw. nowego centrum i wezla komunikacyjnego. Moze stad wziela sie idea?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskow Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.am.gdynia.pl 30.12.05, 11:18 proszę także zająć się dworcem PKP w Gdyni Głównej - obecnie jest to wielki koszmar!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcometoDisneyPL Jaaasne - szczególnie CENTRALNYJ w stolycy... :) IP: *.era.pl 30.12.05, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowice - kloaka Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: 62.233.185.* 30.12.05, 11:45 Pracuje w Katowicach i przyjeżdzają do mnie goście z zagranicy i oczywiście zaliczają smród smrodów , czyli dworzec w Katowicach. Jak tak dalej będzie to stracę pracę, bo już nikt do mnie nie przyjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.netcologne.de 30.12.05, 12:06 proponuje zaczac od dworcow prowincjonalnych nierzadko pieknych obiektow historycznych . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prowincjusz Co za bzdury!!! Zapraszam do Lubina (85 tys.) IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.12.05, 13:03 PKP zamknęło niszczejący dworzec i pociągi choć przez miasto przejeżdżają to się w nim nie zatrzymują!! Warszawa to nie Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Co za bzdury!!! Zapraszam do Lubina (85 tys.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:55 ja mieszkam w pewnym górnośląskim mieście, które ma 100 000 mieszkańców i pociagi tu już od bodajże 1995-tego nie jeźdżą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ NIE CHCEMY DEWIACJI W MESKIEJ UBIKACJI IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.12.05, 13:55 Beda gdy policja usunie dewiantow ktorzy godzinami stoja przed pisuarem i strasza doroslych i nieletnich. Podobno w ten sposob domagaja sie rownosci i he he he malzenstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ KTO ZAPLACI ZA ZMYCIE NAPISOW ZBOCZENCOW? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.12.05, 14:01 "Filantropi" np. pan Jurek z Wegier finansuja ich "parady" i "prase". Kiedy "filantropi" naprawia szkodzy spowodowane przez swoich "puili"???? Kiedy zaczna finansowac leczenie dewiantow a nie ich "parady"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka dworce kolejowe IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.12.05, 14:41 Wystarczy zmienić NIEUDOLNYCH zwierzchników-od dyr.PKP począwszy: -dobrowolnie zrezygnowali z peronówek(miliony stracone,bo albo bilet,albo to!),przy okazji czyniąc c h l e w ze stacji; -utrzymywana przez kolej SOK n i c nie robi odnośnie porządku (śmiecą,plują,palą,niszczą mienie,sikają na dworcach obszczymury),patrolu przez 3,5h w dn.19.XII.br.od godz.17,50 w Piotrkowie Tryb.np.NIE UJRZAŁAM(komisariat obok!); walęsające się dzieci po zamknięciu"salonu gier"(skąd mają tyle pieniędzy?)"grają" jablkami w poczekalni,kopiąc je po ścianach i pasażerach! Personel okienek kasowych z pewnością to potwierdzi. NAJWYŻSZY czas Z M I E N I Ć nieudolnych bądź nie chcących zmian zarządców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ministrze-przeczyt Re: dworce kolejowe IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.12.05, 21:16 Żeby tak choć minister zechcial to poczytać..No i zrobić PORZĄDEK! Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Breslau Hbf 30.12.05, 14:42 Juz Niemcy biora sie za ten dworzec , wykupia go i wyremontuja go.Beda dwujezyczne napisy.Breslau Hbf - Wroclaw Glowny jest perelka architektoniczna Europy a moze i swiata. P.S.I nie tylko Hbf , takze Breslau Freiburger bahnhof (Swiebodzki)jest cudkiem , obecnie nieuzywany i niszczeje sie. To samo z dworcem Nododrze. 16 lat III RP , nic nie zrobiono = smiech w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Breslau Hbf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:01 jak to nic nie zrobiono? Zrobiono! Sa hurtownie na stacjach - zamiast kas (kasy są nierentowne), w wielu dworcach złomiarze rozmontowali co się da - za darmo to zrobili, w czynie społecznym, tak więc nie mów, że nic nie zrobiono, bo zrobiono bardzo dużo!!! W niektórych dworcach nawet zamurowano okna i drzwi pustakami (co prawda wandale to rozwalili, ale to już inna sprawa), a to też o czymś świadczy - jest postęp! Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Breslau Hbf 30.12.05, 15:43 Ja , masz racje :-; Nawet kradna na Gornym Slasku tory kolejowe a przy autobahn A4 znaki drogowe... Sami siebie okradamy... ------------------------------------------ 16 lat III RP = smiech w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Breslau Hbf 30.12.05, 20:32 na Śląsku to podoba mi się trasa osobowa prowadząca przez Cysterski Park Krajobrazowy - torów już nie ma, ale można spotkać jaszczurki i węże. W lesie torów już się nie uświadczy i paradoksalnie w większych miejscowościach też nie - tam kradną w biały dzień, ale że nikt nie wie co za jedni myślą, że to PKP przysłała fachowców, na małych wsiach tory jeszcze leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olina Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.orange.pl 30.12.05, 15:01 TAK TAK! FABRYCZNY W LODZI [bo jak val kilmer musial na to patrzec podczas camerimage to ja dziekuje.......] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgpg A byliście kiedyś... IP: 80.51.201.* 30.12.05, 16:54 na dworcu w Kutnie w nocy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit W nocy nie byłem, ale w dzień. IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.05, 19:05 Jednak w dzień gorzej, bo wszystko widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloczykij Re: Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? IP: *.ipt.aol.com 31.12.05, 00:16 Moj glos w dyskusji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=732&w=30618527&a=30880953 Odpowiedz Link Zgłoś