pazio 15.02.06, 13:14 A Solidarność i OPZZ wczoraj demonstrowały w sprawie obrony francuskich zdobyczy socjalnych przed polskimi hydraulikami. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renard_astucieux Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej 15.02.06, 13:24 Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 13:25 .. bez emocji !!! Niech kazdy sie zastanowi czy chce aby od przyszlego roku budowano mu dom wg. przepisow rumunskich ??!! A za kilka lat moze tureckich ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasciciel Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 15.02.06, 14:20 to moja sprawa jaka wezme sobie ekipe i "wg jakiego prawa" bedzie budowany moj dom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 15:09 pod warunkiem ze to Ty bedziesz o tym decydowal Kupujac np.mieszkanie w firmie developerskiej nie wiesz kto budowal Inwestor chce jak najtaniej wybudowac. To Ty bedziesz mial pozniej problemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej 15.02.06, 18:02 Nieprecyzyjnie. Budujac dom nalezy spelnic wszelkie wymagania prawne kraju w ktorym budujesz, a tu pomiedzy poszczegolnymi panstwami moga byc roznice. Natomiast ekipa budowniczych moze pochodzic z dowolnego kraju i prowadzic wewnetrze rozliczenia wedlug dowolnego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Owszem, z komentarzem: Co za buce ! IP: *.europarl.eu.int 15.02.06, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Owszem, z komentarzem: Co za buce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:33 IP: *.europarl.eu.int hmmm, czyzby nasz europosel? ;) ale fakt, to sa buce... naiwnosc lewactwa na zachodzie jeszcze da sie jakos zrozumiec, skoro nigdy nie poczuli czerwonej zarazy na wlasnej skorze, ale zeby polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Koniowi to zeznaj ! IP: *.cybernet.ch 15.02.06, 17:11 Czep sie tramwaju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodam_jeszcze A Rumuni i Bulgarzy to beda mogli u was pracowac IP: *.cybernet.ch 15.02.06, 19:47 A Rumuni i Bulgarzy to beda mogli u was pracowac na rumunsko-bulgarskie umowy ?! Z reszta...ONI sie juz szykuja do skoku na Unie Europejska w 2007 roku ! Tania bardzo dobrze wyksztalcona sila robocza w kazdej ilosci ! Konkurencja nie spi. A co ? Jak wszyscy - to wszyscy ! To i babcia tez ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: A Rumuni i Bulgarzy to beda mogli u was praco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:00 Dokladnie dodam ze przecietny bulgar biegle wlada trzema jezykami rosyjskim angielskim i swoim wlasnym, cos czuje ze polska lyberalna ynteygencja bedzie cienko piszczec jak zaczna tu wchodzic. A rumuni to tez nie cyganie jak sadzi wiekszosc mocherowych beretow :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Widmo rumunskiego hydraulika krazy po Polsce ?! IP: *.cybernet.ch 15.02.06, 20:40 Widmo rumunskiego hydraulika krazy po Polsce ?!... Rumunia i Bulgaria ma duze szanse. Zwlaszcza, ze Polska ma ostatnio katastrofalna prase ! Konkurencja nie spi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff Solidarność się niesamowicie wypuściła... IP: *.crowley.pl 15.02.06, 13:39 Normalnie mi się przykro zrobiło jak to zobaczyłem... Nawet nie miałem ochoty się śmiać z głupoty tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 15.02.06, 14:20 Pewno głąby się ucieszyły że pojadą na wycieczkę. A za/przeciwko czemu demonstrują to już było dla nich nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubat Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: 82.139.11.* 15.02.06, 15:02 Smutne to, ale to właśnie Niemcy, Francuzi, Belgowie - a nie Polacy - bronią interesów naszych usługodawców. Zasada kraju pochodzenia oznacza bowiem obniżenie cen usług i to nie do poziomu polskich cen, ale do np. litewskich czy łotewskich, które są 2-3 razy niższe, niż polskie. Oznaczało by to radykalne obniżenie płac dla olbrzymiej części ludności, bowiem w usługach pracuje najwięcej ludzi, a po wejściu do EU Rumunii czy Bułgarii te dochody można jeszcze obniżyć do poziomu tych ostatnich. Może więc rzeczywiście usługi będą tańsze? Stare powiedzenie mówi, że nic tak drogo nie kosztuje jak "taniocha". Za to trzeba będzie zapłacić w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 16:35 Chyba coś Ci się pomieszało. Zasada kraju pochodzenia wprowadza dodatkową konkurencję poprzez obniżenie cen do tych najniższych w UE. Ale nikt nie nakazuje Ci ich wybierać. Nie chcesz ekipy Turka (jeszcze nie są w UE) wybierasz swoich; za to nasi (nie gorsi od miejscowych) dużo tańsi mieliby szansę.Jak widać obowiązuje tu mentalność Kalego. Kapitał, towar -całkowita liberalizacja (bo od nas). Usługi nie (bo od nich). Zaczynam mieć gdzieś całą tę unię. Jak jeszcze raz france albo dojcze podniosą sprawę eurokonstytucji powinniśmy totalnie ją olać (odrzucić), bo nie jest ona w naszym interesie. Nie pozbywajmy się ostatniej broni jaką mamy (prawa veta) - inaczej niemcy wszystko kupią, czego będą potrzebowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:45 Nie podoba ci sie w UE to ja opusc, prawda jest taka ze rzad niemiec i francji lepiej dba o interes polskich pracobiorcow niz rzad w polsce, ktory pozwala im pracowac za grosze lub nawet bez pensji a najlepiej na czarno. Brawo Niemcy brawo Francja jesli bedzie referendum zaglosuje za, jesli polska ta konstytucje odrzuci to nie widze miejsca polski w UE, powinna ja opuscic zwracajac wszelkie doplaty jakie otrzymala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:06 Wybacz, ale mieszkałem w Polsce zanim unia weszła, więc to raczej nie ja jestem intruzem. I dlaczego pier... sz takie głupoty o ochronie naszych pracobiorców? Czyżby od decyzji tych rządów portugalscy pracodawcy Biedronki więcej płacili naszym kasjerkom (w Polsce)? Za to nasi pracodawcy będą musieli płacić takie same pensje nam jak niemcom. Oczywiście będą wtedy drodzy i miejscowy wybierając miedzy swoim i obcym przy tej samej cenie kogo wybierze? Jarzysz teraz? Naszym (i nie tylko) pracodawcom świadczącym usłygi na zachodzie nie będzie się opłacało wysyłać pracownika, któremu muszą zapłacić tyle samo co miejscowemu. A nasz pracobiorca "uszczęsliwiony" będzie miał prawo, ale nie będzie miał zleceń. Cieszyć się będą miejscowi. Co do pracy na czarno, to co ma piernik do wiatraka. Wystarczy, by sądy zajęły się solidnie nieuczciwymi, pogonić inspektorów łapowników i problem w większości sasm się roziwąże... Polska wstępując do unii nie podpisywała, że na wszsytko się zgodzi. A w unii jak narazie obowiązuje zasada jednomyślności. Więc zamknij się i nie próbuj pozbawiać nas prawa do samodzielnego myślenia. Jesli Polska ją odrzuci, to będzie to nasza suwerenna decyzja, z którą w imię zasad unii wszyscy MUSZĄ się pogodzić. Nas należy przekonać do tej konstytucji, a nie obrażać. Jesli nie szanujesz swojego kraju, to raczej ty zmień adres na Bruksela, UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:19 > Wybacz, ale mieszkałem w Polsce zanim unia weszła, więc to raczej nie ja jestem > > intruzem i tak i nie Za to nasi pracodawcy będą musieli płacić takie > same pensje nam jak niemcom. jestes nawiwny po to ta dyrektywa zeby nie musieli placic A nasz pracobiorca "uszczęsliwiony" będzie miał prawo, ale nie > będzie miał zleceń. och ci przedsiebiorcy dzieci specjalnej troski rzadzacych elit, to co jest dobrae dla przedsiebiorcy radko kiedy jest dobre dla calego spoleczenstwa. > Co do pracy na czarno, to co ma piernik do wiatraka. Wystarczy, by sądy zajęły > się solidnie nieuczciwymi, pogonić inspektorów łapowników i problem w > większości sasm się roziwąże... znowu wychodzi twoje lyberalne naiwniactwo jesli to takie proste to czemu tego do tej pory nie zrobiono > Polska wstępując do unii nie podpisywała, że na wszsytko się zgodzi. A w unii > jak narazie obowiązuje zasada jednomyślności Liberum Veto jak pokazuje historia doprowadza predzej czy pozniej do upadku > będzie to nasza suwerenna decyzja, z którą w imię zasad unii wszyscy MUSZĄ się > pogodzić. Nas należy przekonać do tej konstytucji, a nie obrażać. Jesli nie > szanujesz swojego kraju, to raczej ty zmień adres na Bruksela, UE... przyjecie polski do UE nie bylo suwernna decyzja narodow europejskich gdyby byla do tego rozszerzenia nie doszloby, za rozszerzenie podziekuj lyberalom > szanujesz swojego kraju, to raczej ty zmień adres na Bruksela, UE... no prosze niedojsc ze uprawiasz demagogie lyberalna to jeszcze nacjonalisyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:45 Wybacz, ale na tym poście kończe polemikę z Tobę. Ja w przeciwieństwie do Ciebie, mam praktykę w prowadzeniu usług (serwis informatyczny) i wiem coś nie coś na temat braku (i nie) zleceń. Chyba śnisz, że takie same zapłacą. Zatrudnią Turków itp. na czarno. Z twoich sarkastycznych wypowiedzi przebija nostalgia za poprzednim systemem, który tak martwił się czlowiekiem pracy (że nawet stworzył mu specjalne obozy na Syberii) i zawsze wiedział co dla niego jest lepsze... Moje naiwniactwo? Raczej wasz socjalistyczne wychowanie elit sędziowskich... Własnie teraz próbuje to ruszyć PIS i co? Zaczyna się larum... Nie mów mi o historii, ale o rzeczywistości... A postawa Niemiec i Francji wobec tej dyrektywy to co? Nie liberum veto? Wybacz, ale sprawdź w słowniku wyrażenie "demagogia" i jeszcze raz przeczytaj swoje posty... Bardzo się zdziwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:09 > Wybacz, ale na tym poście kończe polemikę z Tobę. Ja w przeciwieństwie do > Ciebie, mam praktykę w prowadzeniu usług (serwis informatyczny) i wiem coś nie > coś na temat braku (i nie) zleceń. To co jest dobre dla ciebie nie koniecznie jest dobre dla twoich pracownikow > Z twoich sarkastycznych wypowiedzi przebija nostalgia za poprzednim systemem, > który tak martwił się czlowiekiem pracy (że nawet stworzył mu specjalne obozy > na Syberii) i zawsze wiedział co dla niego jest lepsze... no tak liberal obrazalski > Moje naiwniactwo? Raczej wasz socjalistyczne wychowanie elit sędziowskich... > Własnie teraz próbuje to ruszyć PIS i co? Zaczyna się larum... Nie myl czystek politycznych z checia obrony rynku pracy przed nieuczciwymi pracodawcami, pozatym nie trzeba wymienac sedziow wystarczy stosowac prawo i je uszczelniac a tak znowu popisujesz sie demoagogia PIS to zrobi che che che che > Nie mów mi o historii, ale o rzeczywistości... A postawa Niemiec i Francji > wobec tej dyrektywy to co? Nie liberum veto? nie postawe Niemiec i Francji popiera rzesza panstw ktore loza na polske, jak sie nie podoba zawsze mozna bylo isc do NAFTY tylko co by kaczynski z lepperem i giertychem powiedzial polskim rolnikom bedziemy "walczyc o doplaty i twardo negocjowac z USA" che che che nawet kontraktow na F16 nie umieja wynegocjowac to co zostalo juz podpisane, gdyby Unia cos takiego wywunela zaraz robiono by larmo > Wybacz, ale sprawdź w słowniku wyrażenie "demagogia" i jeszcze raz przeczytaj > swoje posty... Bardzo się zdziwisz... widac mamy rozna wrazliwosc tego co staramy sie artykulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Do Franka IP: *.cc.univie.ac.at 15.02.06, 17:13 "Nie chcesz ekipy Turka (jeszcze nie są w UE) wybierasz swoich; za to nasi (nie gorsi od miejscowych) dużo tańsi mieliby szansę." Szanse na co? Na wyparcie z rynku wlasnych pracownikow? Bedziesz zatrudniac za rok Rumunow lub Bulgarow, kiedy beda w UE? Bo ci wtedy tez by mogli swiadczyc swoje uslugi. A dzisiaj moga je juz swiadczyc Litwini, tyle, ze to malenki kraj i niknie na rynku. I wtedy Polak takze nie zarobi na swoim terenie. Masz rzeczywiscie mentalnosc Kalego, tyle ze jest ona bardzo krotkowzroczna. Jakim prawem obrazasz "francow" i "dojczow" ktorzy jak na razie loza ciezkie pieniadze miedzy innymi po to, aby stracic resztke miejsc pracy, ktore powstaja u Ciebie. To wedlug Ciebie jest w porzadku, ze kolejno likwidowane sa zaklady wytworcze, teraz maja tez zniknac uslugi? A kto na Ciebie bedzie potem lozyc? A przede wszystkim: czym maja byc zaplacone wykonane przez Ciebie uslugi, jezeli uslugobiorca nie bedzie mial dochodow? Kto sie Toba bedzie opiekowal w razie potrzeby, jezeli wszyscy wyjada? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej 15.02.06, 16:22 nie dziwi mnie ta deccyzja .to jest przyklad jak sie traktoje sasiadow.dlatego rzad w polsce powinien zaczac pilnowac wlasnych .zachod nigdy nie byl za nami i przy pierwszej okazji zawsze polske sprzedali.i tu nie ma wyjatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Brawo zwiazkowcy, NIE Chodzi o to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:41 aby we Francji czy Niemczech byl taki sma balagan jak to chca niektorzy ale zeby w Polsce i Czechach zarobki bylyby takie ja we Francji czy Niemczech, brawo zwiazkowcy, ze zamiast dymac sie rzadu postapili w sposob autonomiczny i nie stali sie przybudowka pis i po tak jak chcieli to niektorzy, a ci ktorzy daza do przywrocenia zapisu o okraju pochodzenia sa cynicznymi uzrurpatorami politycznymi ktorych to idee nigdzie sie nie sprawdzily, choc uwazam ze ten kompromis jest i tak zbyt gleboki. Mam jednak nadzieje ze polscy najczesciej nieuczciwy pracodawcy i tak nie beda mogliswiadczyc zadnych uslug nie selniwszy podstawowych norm socjalnych czy dotyczacych ochrony srodowiska. Na pochybel liberalom Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Brawo zwiazkowcy, NIE Chodzi o to 15.02.06, 16:55 Widzisz Oti, chodzi o zrozumienie tekstu pisanego. Otóż liberałowie są generalnie ZA kompromisem (wykreślającym zapis o kraju pochodzenia), a bolszewicy (PiS) przeciwko. Zresztą ci drudzy zawsze są przeciwko, dlatego tak trudno im się rządzi, hehehe. Czyli, według Twojej wypowiedzi PO nie jest frakcją liberalną a jest nią PiS. Hmm... to dlaczego tak z tym "lyberizmem walczom" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: Brawo zwiazkowcy, NIE Chodzi o to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:00 osobiscie twierdze ze PO i PIS to partie na rowni szkodliwe dla polski z tym tylko ze inaczej rozkladaja akcenty tej szkodliwosci PO jest szkodlowa spolecznie i socjalnie a PIS jest paria antydemokratyczna, wiec nie zadawaj pseudouwiklanych pytan, osobiscie twierdze ze ten kompromis jest i tak zbyt gleboko posuniety, mam nadzieje ze nastepna dyrektywa bedzie dotyczyc placy minimalnej w UE ktora dla nowych zebrakow unijnych nie powinna byc nizsza jak 75% sredniej UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Brawo zwiazkowcy, NIE Chodzi o to IP: 81.15.180.* 15.02.06, 17:05 Trochę Ci się pomieszało, bo poprawka jest ANTYliberalna. A więc Ci Twoi bolszewicy głosują liberalnie- liberałowie- antyliberalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: Brawo zwiazkowcy, NIE Chodzi o to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:12 Konunkturalizm pseudolwicy w polsce vide Olejniczak i Miller jest dobrze znany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Zasada kraju pochodzenia to super idiotyzm IP: *.elion.ee 15.02.06, 16:48 Czy firma z Polski majaca kontrakt np. w Wielkie Brytanii bedzie uzywac polskich norm i polskiego prawa? Ktos, kto podpisalby taki kontrakt w Wielkiej Brytani to chyba odrazu stracilby prace! Nie mialby praktycznie zadnej gwarancji. Raczej to dzialaloby na szkode wspolnego rynku. To wszytko paranoja bo ktos musialby znac prawo i normy we wszystkich 25 panstwach i wladac ich 20- toma jezykami! W Stanach, gdzie pracuje od lat, jak masz firme z Teksasu a kontrakt w Kaliforni to obowiazuje cie prawo stanu Kaliforni. To jest zupelne normalne. O co tu tyle krzyku tylu "neo-pseudo-liberalow" z przedszkola co nie maja zielonego pojecia o prawie i rynku a gardluja jak szlachetki na sejmiku powiatowym. Pozdrowienia, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti dokladnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:57 dokladnie a pozatym wez pod uwage ze w polsce nikt nie chce pracowac, dzieki otwartym granicom polacy moga sie przemieszczac i w takiej Irlandii Holandii czy GBmoga zarabiac duzo wiecej, gdyby ta dyrektywa przeszla nagle czesc fiirm w GB czy BDR lub FR poupadalby w konkurencji z firmami z polski litwy ktorzy nie plkacili by swoim pracownikom lub placiliby grosze, i tak twierdze ze ten kompromis jest za daleko posuniety, teraz dla rownowagi nalezaloby podniesc pensje mminimalne do 85% poziomu UE. Osobiscie gdyby mnie to spotkalo zagranica to pourywalbym lby lub jaja tym ktorzy za tym glosowali a najlepiej oszukanczym pracodawcom bo na sady pracy nie byloby co liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: dokladnie IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:12 Podziwiam cię, jeszcze ze trzy posty i twoje rządania wzrosną do 110% średniej europejskiej. Może trochę nerwosolu na uspokojenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: dokladnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:20 na razie to lyberalowie potupuja nuzkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.elion.ee 15.02.06, 17:00 To durna zasada osiagnelaby zupelnie odwrotny cel od zamierzonego. To wlasnie dlatego, ze ktos budujac dom w Hiszpani moze zatrudnic firme z Polski dlatego, ze bedzie sie stosowala do norm prawa w Hiszpanii lacznie z gwarancja wykoniania, kontraktu itd. Jesli dowiedzia sie, ze taka polska firma moze uzywac norm i prawa z Polski to chyba tylko idota zatrudni ja. Miejscowe firmy to wykorzystaja jako straszak. To samo mozna zastosowac do jakiejkolwiek innej branzy. Skutek zupelnie odwrotny od zamierzonego! Troche wiecej rozumu zyczy wszystkim dyzurnym opluwaczom Unii, ktora wlasnie wam dala szmal na nowe autostrady. Czesc, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:03 normy bezpieczenstwa to jedno wez firme np z rumuni ktora ma zaprojektowac przykrycie i zrobi to wg Rumunskich norm, ale tu chodzi o rozpowszechnianie dumpingu placowego ktory jest szkodliwy dla gospodarek i calych spoleczenstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 17:50 Odpowiadasz na : Gość portalu: Oti napisał(a): > normy bezpieczenstwa to jedno wez firme np z rumuni ktora ma zaprojektowac > przykrycie i zrobi to wg Rumunskich norm, ale tu chodzi o rozpowszechnianie > dumpingu placowego ktory jest szkodliwy dla gospodarek i calych spoleczenstw *************** przyklad macie z Katowic gdzie zastosowana zostala oszczedna hiszpanska architekture. Hiszpania ktora malo zna zime buduje swoje hale calkiem inaczej niz te kraje ktore maja corocznie ciezka, sniezna zime. Mimo to taka hale wybudowano w Katowicach, efekty tego sa doznaly wiele rodzin ktorych czlonkowie znalazly sie w tym sadnym dniu w tej hali. Co tu wiecej mowic? Wiadomo dlaczego architekt chcial popelnic samobojstwo. Zreszta z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:59 To nie wina architekta a raczej norm przetargowych im taniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 18:04 Odpowiadasz na : Gość portalu: Oti napisał(a): > To nie wina architekta a raczej norm przetargowych > im taniej tym lepiej. ************* Zanim odpowiesz pomysl i poinformuj sie dobrze. Hiszpanska architektura lekka budowa nie przystosowana do warunkow atmosferycznych w Polsce? Pomysl jakie mial ten styl myslenia efekty? Hala miala nie 30lat tylko niecale 5 lat i nie mozna tu mowic o zmeczeniu nosnikow, tylko o tym ze te nosniki nie byly przystosowane do polskich warunkow atmosferycznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:11 nieprawda to bylo zlozenie wielu czynnikow ale na pewno nie byla to wina architekta jako takiego. A raczej wina - uzytkownika - zlych procesow przetargowych tansze wygrywa - zlego uzytkowania pomieszczen w trakcie awarii - obciazenia sniegiem - obciazenia dzwiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 18:16 Odpowiadasz na : Gość portalu: Oti napisał(a): > nieprawda to bylo zlozenie wielu czynnikow ale na pewno nie byla to wina > architekta jako takiego. > A raczej wina > - uzytkownika > - zlych procesow przetargowych tansze wygrywa > - zlego uzytkowania pomieszczen w trakcie awarii > - obciazenia sniegiem > - obciazenia dzwiekiem ************ widac ze jestes wysmienitym znawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:33 natomiast po tobie ze tym znawca nie jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 19:03 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3163820.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:44 w przeciwienstwie do wiekszosci wyciagam wnioski sam na podstawie faktow jakie maja miejsce a nie na podstawie tego co pisza niedouczeni dziennikarze ktorzy musza cos pisac bo za to im placa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 19:47 Odpowiadasz na : Gość portalu: Oti napisał(a): > w przeciwienstwie do wiekszosci wyciagam wnioski sam na podstawie faktow jakie > maja miejsce a nie na podstawie tego co pisza niedouczeni dziennikarze ktorzy > musza cos pisac bo za to im placa ************************* Nic dodac nic ujac, wlasnie to na gorze charakteryzuje Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:18 Albo ja czegoś nie rozumiem, alboi Ty. Przecież wchodząc do UE zostały przejrzane wszystkie rzowiązania prawne, technologiczne etc. Więc coś co jest dobre w Hiszpani musi być przyjęte u nas i odwrotnie. Budowałeś się kiedyś? Zobacz ile norm teraz musimy spełnić. Nasze firmy budowlane (te większe) mają certyfikaty ISO. Więc czego się czepiacie. Oni nie boją się naszych norm i wykonastwa (no może tego, że od południowców jesteśmy lepsi), boją się naszych cen wynikających z niskich płac. CHODZI TYLKO O PIENIĄDZE. Boją się bezrobocia u siebie. Prawo do zatrudnienia jeszcze nam blokują, teraz próbują to zrobić z usługami, bo zaczynamy sobie w tym radzić (vide polski hydraulik położna)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Franek pogratulowac naiwnosci IP: *.elion.ee 15.02.06, 17:28 Nie wiem czy mieszkasz w Barbilandzie. "ktos przejrzal prawa .ktos jest ISO" ... rece opadaja .. budowalem sie pare razy i konrakty podpisywalem tez niejedne na grube pieniadze .. biznes to nie jest zabawa w piaskownicy .. trzeba funkcjonujacych praw i sadow tez i jasnych praw w .. twoim jezyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Piotrze - ku uwadze IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:56 "ktos przejrzal prawa .ktos jest ISO" - czyżbym tak napisał - jeśli tak, to przepraszam. Ale jeśli ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to kawałki w stylu "budowalem sie pare razy i konrakty podpisywalem tez niejedne na grube pieniadze" zalatują mi handelkiem na bazarku i słomą w butach. Wybacz, ale znam kilku prezesów firm z tymi certyfikatami (serwisuje ich systemu informatyczne - moja mała firma) i wiem coś na temat prowadzonych przez nich działań zakulisowych... Jedyne z czym się zgadzam, to ostatnie zdanie "trzeba funkcjonujacych praw i sadow tez i jasnych praw w .. twoim jezyku" (o ile świadczysz usługi u nas). Jesli nie - ucz się języków obcych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:29 Widac ze nie masz o niczym pojecia i nie jestes fachowcem raczej prymitywnym przywaciarzem typu fura skora i komura ktory czyta klamliwe wprost i o niczym innym nie ma pojecia poz kursem dolara do euro. Co do norm to sie roznia UE nie wprowadza norm na wszystko na razie obowiazuja normy tylko wybranych dziedzinach np w budownictwie norma sniegowa jest inna dla roznych czesci kraju a o UE nie wspomne. to samo dotyczy tez innych galezi przemyslu, nikt przeciez nie sprzeda konkurentom wlasnej technologii to bylby absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 17:50 Zaczynasz bardzo obrażać ludzi. Tak się składa, że ukończyłem studia polsko- francuskie (marketing-zarządzanie) i miałe "trochę" na temat unii. Nie mam skóry (furę mam, ale nie specjalną), komóra to dziś norma. Jaki jeszcze masz argument? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: super idiotyzm plus szkodliwy pomysl imho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:13 taki wyksztalcony a nie rozumie przenosni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: 81.15.180.* 15.02.06, 17:01 Dodajmy, że pojechali tam głównie górnicy i nauczycielki, których to zawodów dyrektywa nie obejmuje. Tak to nam wstyd przynoszą lewacy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: PE: Zgoda w sprawie dyrektywy usługowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:04 nie pisz wiecej bo ci szkodzi prawaku Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. 15.02.06, 17:53 Czy skazanie Polaków na wieczną rolę taniej siły roboczej to taka fajna sprawa? A jak wejdą Rumunia i Bułgaria (nie mówiąc już o Turcji czy Ukrainie), to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 18:00 Odpowiadasz na : abaddon_696 napisał: > Czy skazanie Polaków na wieczną rolę taniej siły roboczej to taka fajna sprawa?> > A jak wejdą Rumunia i Bułgaria (nie mówiąc już o Turcji czy Ukrainie), to co > wtedy? **************** przeciez o to sie prosicie, o wieczne niewolnictwo. Tak dlugo jak beda mieli do powiedzenia takie osoby jak: Daniel Cohn-Bendit, J.Spindla, B. Geremek... Europa bedzie coraz biedniejsza, bedzie sie cofac do tylu a wszedzie bedzie panowal balagan i samowola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:15 dokladnie precz z liberalami precz z Bolkensteinem precz z tania sila robocza wchodzilismy do UE zeby poprawic los zwyklych ludzi a nie korporacji i niedemokratycznych struktur w tych korporacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 18:18 Odpowiadasz na : Gość portalu: Oti napisał(a): > dokladnie precz z liberalami precz z Bolkensteinem precz z tania sila robocza > wchodzilismy do UE zeby poprawic los zwyklych ludzi a nie korporacji i > niedemokratycznych struktur w tych korporacjach. ******************* Najwiecej do powiedzenia ma ten co najwiecej do Unii wnosi to znaczy najwiekszy platnik netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:56 nieprawda to nie najwieksi platnicy decyduja o uE a korporacje ich klakierzy i zausznicy czy przecietny francuz niemiec cos zyskal na akcesji polski do UE raczej nie a kto zyskal raczej sekciarskie korporacje ktore moga zatrudniac za mniejsze pieniadze dostajac ten sam produkt kto konsumuje zysk, sekciarscy menagerowie tych sekciarsko faszystowskich korporacji kore nie poddaja sie zadnej demokratycznej kontroli patrz ponize " Motorola jest przedsiębiorstwem globalnym, któremu przyświeca idea etycznej działalności handlowej. Od początku swojego istnienia przywiązuje ogromną wagę do przestrzegania Kodeksu Etyki Zawodowej, czyli zbioru zasad pomagających Motorolanom w spełnianiu wysokich wymagań etycznych stawianych im przez Motorolę i ich samych" Etyka wymyslona przez sekte motorolan alez mi to etyka che che che Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 20:14 Nic dziwnego ze w Polsce jest tak jak jest i lepiej nie bedzie jak tacy wyborcy wybieraja takich politykow do wladzy. Pozniej swiat pisze tak o tym cyrku: derstandard.at/?url=/?id=2342929 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3164802.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oti Re: Naprawdę nie rozumiem zwolenników dyrektywy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:19 dokladnie polskie spoleczenstwo lubi pracowac na prezow ktorym nie wystarczaja 2.0 litrowe bryki bo ci sekciarscy prezie woleli by miec 5.0 litrowe bryki i podatek liniowy koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomsky NO TO MAMY PRZEJ....E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:24 ... Odpowiedz Link Zgłoś