Gość: Zatroskany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 15:35 Natychmiast wyślijcie tam Balcerowicza. On ich uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumak.blyskawiczny Re: Rosną ceny w USA 22.02.06, 15:51 Niedawno wzrosły stopy procentowe Teraz inflacja Ogromny deficyt budżetowy No i potężny deficyt w handlu zagranicznym Nastroje antyamerykańskie na całym świecie... Po tylu imperiach pozostały jedynie zabytki Jak i kiedy dołączy do nich USA? ----------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Jest mi tak zle w tej Ameryce 22.02.06, 16:07 mam 28 lat , jestem 4 lata po ukonczonych studiach w dziedzinie rachunkowosci, jestem CPA, pracuje w firmie "accountingowej. zarabiam $95,000 (na rok) z wizja zarabiania $300,000 (na rok) jako partner za ok 8 lat. spedzam co roku wakacje na karaibach and drugue w Utah na nartach. jezdze samochodem za $35.000 - splaconym mam dom za ok 300,000 - 60% splacony I JEST MI TAK BARDZO ZLE W TEJ AMERYCE!!!!!!!!!!!!!!!!! Moi Koledzy w Polsce - -bezrobotni (%50) - mieszkaja z rodzicami lub babcia - jezdza tramwajem - czytaja gazete koszerna -na wakacje - wyjazd na zasyfiony i zimny Baltyk - Sredni dochod tych co maja prace $5000 - $6000 na rok Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Serio ?! 22.02.06, 17:49 Ja mam inne zdanie peterku jezior. Sadzac po twym zapieklym antysemityzmie, pracujesz u pejsatego kontraktora na rozbiorkach i zarabiasz gotowka ok. 30 000 rocznie , jak jest praca. jak nie ma, bo zimno i snieg, to siedzisz przy kompie swego dziecka i wypisujesz banialuki. Oddaj dziecku komputer, tatus ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce 22.02.06, 17:58 zakładając, że wypisujesz prawdę - czemu porównujesz się z polskim bezrobotnym?? Równie dobrze możesz się porównać z amerykańskim bezrobotnym. Gdzie sens, gdzie logika? Skąd te dane o 5000-6000 dolarów rocznie? To ok. 16-20 tys. zł. Tyle wg. ciebie zarabiają ludzie wykształceni w PL???? Porównaj się uczciwie ze świetnie wykształconym facetem na stanowisku w firmie consultingowej i/lub accountingowej. Zapewniam, że gorzej mu się w PL nie wiedzie (spłacony samochód.dom w trakcie spłaty, urlopy etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce 22.02.06, 18:02 500-6000 1000 zlotych na miesiac X 12 = 12,000 = ok $4,000 moze w warszawce masz te 2000 na miesiac. no to sonbie dolicz niech bedzie $8000 zreszta co tu duzo dyskutowac - zbyt duzo znam ludzi z Polski po studiach i sracze sprzataja, kontraktore, lub dzieci bawia za 24,000 dolcow na rok i do Polski wracac nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce 23.02.06, 14:42 peter.jezioro napisał: > 1000 zlotych na miesiac X 12 = 12,000 = ok $4,000 wcześniej :-( mam 28 lat , jestem 4 lata po ukonczonych studiach w dziedzinie rachunkowosci, jestem CPA, pracuje w firmie "accountingowej. zarabiam $95,000 (na rok) z wizja zarabiania $300,000 (na rok) jako partner za ok 8 lat. Przecież te dwie wypowiedzi a (przynajmniej pierwsza) nie mogą pochodzić z ust faceta po studiach z rachunkowości! Wyliczenia 12,000 = $4,000 nie napisze facet który w wczesnym PRL-u skończył zasadniczą szkołę rachunkowości rolnej! a co do piero absolwent studiów w "dziedzinie rachunkowości". Peter chyba jednak ten azbest bardziej na mózg szkodzi niż to się ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce 23.02.06, 16:46 czego tutaj cwoku nie rozumiesz. 12,000 zlotych podzielone przez 3 (3 zlote za dolara mniej wiecej)rowna sie 4,000 dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Tu CI wyjasniam o co chodzi 23.02.06, 17:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=37299261&a=37333691 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce IP: *.kjj.estpak.ee 02.03.06, 18:26 chlopaki i dziewczyny, jaka roznica kto ile zarabia? dbajcie o swoje sprawy, bo to powinno byc dla was najistotniejsze. kasa jest wazna, ale rownie wazne jest to jak sie ma poukladane w glowie, bo jak z tym kiepsko to nawet milion na tydzien nie uratuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Jest mi tak zle w tej Ameryce 22.02.06, 18:09 Wejdz Eva na Yahoo - hotjobs.salary.com/salarywizard/layoutscripts/swzl_compresult.asp?zipcode=&metrocode=119&statecode=NY&state=New+York&metro=New+York&city=&geo=New+ York% 2C+NY&jobtitle=Accounting+Manager&search=&narrowdesc=Accounting&narrowcode=FA01& r=hotjbs_swzttsbtn_psr&p=Htjbs95&geocode=&jobcode=FA06000025&altername=Enter+sea rch+term eva15 napisała: > zakładając, że wypisujesz prawdę - czemu porównujesz się z polskim > bezrobotnym?? Równie dobrze możesz się porównać z amerykańskim bezrobotnym. > Gdzie sens, gdzie logika? > Skąd te dane o 5000-6000 dolarów rocznie? To ok. 16-20 tys. zł. Tyle wg. ciebie > > zarabiają ludzie wykształceni w PL???? > > Porównaj się uczciwie ze świetnie wykształconym facetem na stanowisku w firmie > consultingowej i/lub accountingowej. Zapewniam, że gorzej mu się w PL nie > wiedzie (spłacony samochód.dom w trakcie spłaty, urlopy etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan bezrobotni nie kupują gazet nie jeżdża nad Bałtyk IP: *.chello.pl 22.02.06, 18:13 Szkoda kasy, warto zaoszczędzić i lepiej zaiwestować w bilet do Londka. Gdzie można pracować legalnie, bez wiz, bez pozwoleń, bez odcisków bez zdejmowania butow czy pokazywania zębów - nie wiem co tam u was wprowadzili hehe Jednym Bałtyk bardzo sie podoba z uwagi na piaszczyste i szerokie plaze, innym nie. Kwestia gustu. Można jechać a nawet lecieć nad Adriatyk, Morze Czarne, Śródziemne - do wyboru do koloru. Zresztą nie sugeruję że jeżdzisz nad lodowate jezioro Michigan :) > - jezdza tramwajem Nie wiem co jest uwałaczającego w jeżdżeniu tramwajem :) Sugeruję porównywać sie z lepszymi od siebie a nie z tymi ktorym się nie udaje albo z tymi ktorzy mają pod górkę. Np. mój znajomy zarabia w przeliczeniu 1500 euro netto (6000 zł) i bardzo dobrze. Ma taką pracę. W Warszawie :) w amerykańskiej firmie zresztą hehe I dlatego z nimi warto się mierzyć i porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Smieszne , wlasnie mialem o tym pisac :)) 22.02.06, 17:40 Wlasnie szperam za nowa drukarka i aparatem cyfrowym i sie wsciekam. Ceny dwoch wybranych przeze mnie wczesniej modeli , (ktore tradycyjnie naleza do grupy artykulow, ktorych ceny sa wysokie gdy wchodza na rynek a potem raptownie tanieja) , poszly w gore o ok.10 %. Niebywale jak na USA. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Smieszne , wlasnie mialem o tym pisac :)) 22.02.06, 17:56 felus - nie bac cieciem i zaplac te ekstra 3 dolce. no chyba ze nie masz to cie spotne. musze cie zmartwic - nie robie na kontraktorce bo bym na dachu teraz siedzial gdybym robil. a z tym antysemitizmem to sie nie podniecaj - co modrzejszy w usa wie co jest grane a dla niektorych to duma byc nazwany antypejsem - nie ma nic w tym zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Smieszne , wlasnie mialem o tym pisac :)) 22.02.06, 17:59 jak nie dowierzasz dochodom to wejdz na jahu i sobie zobacz ile sie zarabia w usa w duzy aglomeracjach miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak I ..........? 22.02.06, 19:16 peter.jezioro napisał: > jak nie dowierzasz dochodom to wejdz na jahu A co to jest jahu ? zobacz ile sie zarabia w > usa w duzy aglomeracjach miejskich. To ze sie tyle zarabia w najwiekszych aglomeracjach miejskich to absolutnie nie oznacza, ze ty tyle zarabiasz. PS Z ilu czesci sklada sie egzamin na CPA? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: I ..........? 22.02.06, 20:23 zalezy w jakim stanie. ale najczesciej z 4 ech. dawniej zdawales go przez dwa dni a teraz mozesz zdawac po jednej czesci. By the way najciezsza jest "financial accounting" koles - niestety nie kazdy Polak w usa sracze sprzata sa i tacy co sie czytac i pisac nauczyli. ale do dobrze zarabiajacych moge ci dodac paru znajomych Polakow ktorzy sa programistami, paru inzynierow, itp. - wszyscy skonczyli studia w USA . Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Re: I ..........? 22.02.06, 20:46 peter.jezioro napisał: > zalezy w jakim stanie. > > ale najczesciej z 4 ech. O tak? A w jakim stanie The Uniform CPA Examination NIE sklada sie z 4 czesci ? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: I ..........? 22.02.06, 20:54 czasami musisz dobrac "etyke" gdy np. transferujesz so do niektorych stanow na zachodzie kraju i chcesz miec tam licencje. Ale co cie bede douczal - wejdz na odpowiednie strony internetowe to sie dowiesz. (powtarzam chodzi o LICENCJE Stanowa ktora cie uprawnia do praktykowania jako CPA) A zreszta co jestes taki dociekliwy chcesz zdac egzamin? Moze byc za trudny dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Re: I ..........? 22.02.06, 21:13 peter.jezioro napisał: > > A zreszta co jestes taki dociekliwy chcesz zdac egzamin? Moze byc za trudny dla > > ciebie. Na pewno za trudny by byl ! Ja nie jestem taki zdolny jak ty, masz dopiero 28 lat a juz skonczyles studia, pracowales dla wielkiej amerykanskiej korporacji na full time, miales swoj wlasny sklep z komorkami w Chicago , byles reprezentantem Met Life i sprzedawales life insurance. No i do tego jedna reka zrobiles w miedzyczasie CPA. Gdzie mi tam do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Re: I ..........? 22.02.06, 23:55 No jak to co? Zapomniales co pisales pare lat temu ???? Jak sie klamie to sie pozniej zapomina :) Autor: peter.jezioro Data: 02.12.03, 15:49 + dodaj do ulubionych w*tków zarchiwizowany -------------------------------------------------------------------------------- ja mieszkam w chicago i spotykam sie z tymi chamami na codzien. to cholota kontraktorska. jak widzisz nie jestem kontraktorem mam wlasny sklep z komorkami i sprzedaje rowniez ubezmieczenia na zycie - nie jestem ta kanalia kontraktorska i dlatego cie rozumiem. oni nam przynosza wstyd. nie kapia sie, brudne ubrania, klna w pracy no i kradna w sklepach no ale coz zrobic. Autor: peter.jezioro Data: 26.11.03, 20:23 + dodaj do ulubionych w*tków zarchiwizowany -------------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam wszystkich kontraktorow czikagowskich za wytrwale nieudactwo i ciemnote. zycze wam duzo powodzenia i jeszcze przyjdzcie do mojego sklepu z komorkami to was znowu wyrucham. peter znany takze jako sprzedawca Life Insurance i czlonek Polish Chamber of Commerce w cikago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper39 Uwaga podrobka!!! IP: *.nycmny.fios.verizon.net 23.02.06, 00:26 feluisak wcale nie rowna sie felusiak ktory tutaj czasami pisuje ten ktory tutaj z wami sie spiera to paskudna podrobka, nigdy niczego w zyciu nie osiagnal i tu marudzi i zasmieca fora dzis mowi ze mieszka w chicago, jeszcze niedawno twierdzil ze mieszka w NYC, zmienil tutaj wiele nickow peter masz racje wierze ze tak mozesz zarabiac, to mozliwe eva15 sama znasz realia Polskie, ilu w Polsce dobrze zarabia? eva zarobki petera to nic specjalnego np w NYC, wiec nie porownoj petera ze smietanka zarobkowa bo jak sama wiesz w Polsce tylko 1.5% zarabia 150,000 zlotych (45,000 USD mniej wiecej) i wiecej, w USA 9% ludzi zarabia 100,000 USD i wiecej czy widzisz roznice? 100k USD w USA to srednia klasa, a jak nazwiesz 1.5% w Polsce? bo oni napewno do klasy sredniej nie naleza. feluisak napisał: > No jak to co? Zapomniales co pisales pare lat temu ???? > Jak sie klamie to sie pozniej zapomina :) > > Autor: peter.jezioro > Data: 02.12.03, 15:49 + dodaj do ulubionych w*tków > zarchiwizowany > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > ja mieszkam w chicago i spotykam sie z tymi chamami na codzien. to cholota > kontraktorska. jak widzisz nie jestem kontraktorem mam wlasny sklep z komorkami > > i sprzedaje rowniez ubezmieczenia na zycie - nie jestem ta kanalia > kontraktorska i dlatego cie rozumiem. oni nam przynosza wstyd. nie kapia sie, > brudne ubrania, klna w pracy no i kradna w sklepach no ale coz zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Uwaga podrobka!!! 23.02.06, 03:17 Zgadza sie Viper. To sa zarobki sredniej klasy ale z gornej polki. Srednie zarobki w usa sa nadal na chba ok 40,000 poziomie. Rowniez zalezy w jakim wieku jestes. jak masz 50 lat i jestes w kiewicie swojej kariery to jest ok - typowa srednia klasa. jak zaczynasz dobiero i masz 28 lat to nie sa to takie zle zarobki poniewaz docelowo jak pisalem sa ok $300,000 (podstawowe wynagrodzenie) w dzisiejszych $. No a poznie dochodza udzialy w "partnership". Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Re: Uwaga podrobka!!! 23.02.06, 04:40 A ja to bym sie nie zdziwil gdyby piotrus.jeziorko byl chacagowska odmiana nowojorkiego viperka. ten sam plugawy ryj . Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Uwaga podrobka!!! 23.02.06, 16:48 felus lecz sie. masz jakies straszne kompleksy. feluisak napisał: > A ja to bym sie nie zdziwil gdyby piotrus.jeziorko byl chacagowska odmiana > nowojorkiego viperka. ten sam plugawy ryj . Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Uwaga falszerz rzeczywistosci :-)) 23.02.06, 17:04 Nie mysle ze wiesz co to sa kompleksy. jezeli ktos z nas dwoch ma kompleksy to raczej Ty. Probujesz sobie dodawac wartosci i znaczenie przez wymyslanie idiotyzmow na najprzerozniejsze tematy . Potem zapominasz co wczesniej pisales i wymyslasz nowe glupoty. Do tego ziejesz glupia nienawiscia do wszystkigo wookolo, ze szczegolnym uwzglednieniem Zydow i polskich robotnikow budowlanych. Domyslam sie ze jestes w rzeczywistosci polskim robotnikiem budowlanym. Pracujesz dla Zyda. Zgadlem ? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Uwaga falszerz rzeczywistosci :-)) 23.02.06, 17:16 koles lecz sie. masz jakies urojenia. nie mam czasu wiecej na ciebie. jak wrocisz do normy i normalnej polemiki to podagamy. wez tabletki - nie zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak To juz nie jestes MEMBER OF CHAMBER :-)) ????? 23.02.06, 17:57 To szkoda .............. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9426529&a=9435814 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9328752&a=9328752 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Te feluisak, zmien nick 25.02.06, 04:51 daje ci trzy dni na zmiane niku zasrańcu a potem bede cię ścigał. Nie proś Boga .............. Odpowiedz Link Zgłoś
feluisak Re: To konfabulant pierdoIony, no :-))) 28.02.06, 16:36 No prosze jak sie pieknie zamknal :) Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Rosną ceny w USA 22.02.06, 19:04 amerykański megatransportowiec ATLANTA tankuje w Singapurze olej napędowy po 280 $ za tonę a ile u nas zapłacisz za tonę tego oleju ? Odpowiedz Link Zgłoś
farnazon Ameryka sie nie skonczy jak niektorzy przewiduja 24.02.06, 16:31 Jakies kataklizmy, nagla zapasc ekonomiczna, napad hordy arabow. Nic z tych rzeczy. W Ameryce zawsze bedzie lepiec sie zyc niz w Afryce lub Azji czy Ameryce Poludniowej. Erozja systemu jednak postapuje. Rosnace ceny to jeden z przyszynkow takiej sytuacji. Drozeje wszystko. Drozeja pomidory w sklepiku Koreanczyka, drozeje chlebus powszedni, drozeja samochody nawet elektronika. W 2006 czeka najgesciej zaludnione tereny w USA korekta wysokosci czynszow, co oznacza tylko jedno- czynsze dramatycznie pojda w gore po 2-3 latach stagnacji. Nisko i sredniozarbiajacy dostana w dupe. Mayor NY Bloomberg juz probuje przygotowac miasto na ten cios, budujac 175 000 tanich mieszkan dla biedoty w ciagu nastepnych 7 lat. Bo biedoty bedzie gwaltownie przybywac, duze aglomeracje beda sie dalej rozrastac pod naplywem poszukujacych pracy i pieniedzy, rejony dzis slabiej zaludnione beda dalej pustoszec w wyniku przenoszenia nieskomplikowanej produkcji przemyslowej do Chin i Indii. Najdrastyczniej dzis jednak drozeja surowce, co oznacza ze na razie drastyczny wzrost cen produktow przerobionych jest jeszcze przed nami. W czarodziejski sposob przedstawiane ludnosci liczby odzwierciedlajace CPI, inflacje etc. nie wskazuja na alarmujacy wzrosc cen. Zgrabna manipulacja narzedzaimi w rodzaju core inflation chroni przed panika. Teraz zas wrocmy do tematu postu. Ameryka sie nie skonczy jak niektorzy przewiduja. Ameryja bedzie sie konczyc pomalutku, systematycznie. Roznica miedzy poziomem zycia w Ameryce i innych niezle prosperujacych krajach swiata zacznie malec, nawet jesli te kraje nie poczynia rewlacyjnych postepow ekonomicznych. Poziom zycia bedzie pomalutku spadal, w wyniku inflacyjnej korekty realnych dochodow. zaniknie w duzym stopniu klasa srednia. Byle jakie zajecie przestanie juz byc zrodlem dochodu wystarczajacym na zapewnienie sobie w miare dostatniego bytu , kupno domu, nowego samochodu i jakichkolwiek zbytkow, co bylo atrakcja sciagajaca ltumy biedakow z calego swiata. Populacja kraju bedzie niekontrolowanie rosnac, juz dzis przyrost naturalny wsrod latynosow i ubozszej czesci azjatow jest ogromny. W stanach takicj jak Kalifornia latynosi przestali byc "mniejszoscia", bo jest ich juz ponad 50%. Stopniowa degeneracja a nie zaden kataklizm bedzie powodem powolnego znikania Amerykanskiego Mitu. Degenarecja, ktorej wielu po prostu woli dzis nie dostrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Ameryka sie nie skonczy jak niektorzy przewid 02.03.06, 12:09 >Napisałeś: Ameryka sie nie skonczy jak niektorzy przewiduja. Ameryja bedzie sie konczyc pomalutku, systematycznie. Roznica miedzy poziomem zycia w Ameryce i innych niezle prosperujacych krajach swiata zacznie malec, nawet jesli te kraje nie poczynia rewlacyjnych postepow ekonomicznych. Poziom zycia bedzie pomalutku spadal, w wyniku inflacyjnej korekty realnych dochodow. zaniknie w duzym stopniu klasa srednia. Byle jakie zajecie przestanie juz byc zrodlem dochodu wystarczajacym na zapewnienie sobie w miare dostatniego bytu , kupno domu, nowego samochodu i jakichkolwiek zbytkow, co bylo atrakcja sciagajaca ltumy biedakow z calego swiata. Obrazowo to napisałeś! I zgodziłbym się z tym obrazem, gdyby nie jedna wątpliwość: Zastanawiam się, czy pogodzi się z takim upadkiem olgarchia tego kraju? Czy też globalizacja sprawi, że będą mogli porzucić Amerykę jak pustą butelkę po winie. Warto też pamiętać, że upadające imperia nie giną spokojnie i cicho. Zanim upadną, wstrząsają nimi konwulsje. Lepiej nie być wtedy w ich zasięgu. ----------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
farnazon Re: Ameryka sie nie skonczy jak niektorzy przewid 02.03.06, 14:46 sumak.blyskawiczny napisał: > I zgodziłbym się z tym obrazem, gdyby nie jedna wątpliwość: > Zastanawiam się, czy pogodzi się z takim upadkiem olgarchia tego kraju? > Czy też globalizacja sprawi, że będą mogli porzucić Amerykę jak pustą butelkę Oczywiscie,ze sie spokojnie nie pogodzi z nowa sytuacja. I nie odejdzie spokojnie i cicho. Ja mysle ze ewentualny upadek nie bedzie tez calkowitym uderzeniem tylkiem w skale, po prostu ustabilizowaniem sie statusu na pewnym znacznie nizszym niz dzis poziomie. Zmniejszenie znaczenia dolara, zanik moznosci nieograniczonego zaciagania nowych dlugow, spadek atrakcyjnosci jako miejsca do inwestowania, spadek poziomu zycia. Zanik tego, co w USA najatrakcyjniejsze i co dzis ciagle wyroznia ja z szarosci . Towarzyszyc temu moga proby pokaznia, ze jest inaczej niz naprawde jest , pierwsze jaskolki juz mamy: bezsensowna napasc na Irak, wygrazanie Iranowi, mieszanie w Afganistanie etc. Wymachiwanie piastkami trwa i bedzie nabierac mocy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: Rosną ceny w USA 24.02.06, 17:33 biedna ameryka ,a u nas tak tanio lecz z chęcia pojade do tych drogich stanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: A gdzie ceny nie rosna? IP: *.dyn.optonline.net 28.02.06, 17:28 >>>A gdzie ceny nie rosna?<< Nie bedzie ci to latwo zrozumiec ale rozmowa nie jest o tym ze ceny w nie rosna a o tym gdzie rosna najwolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 kagan napędza nowomowę 28.02.06, 20:51 teraz udaje pod pseudo "feluisak". ten nawiedzony idiota zawsze spieprzy zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
monicany Re: kagan napędza nowomowę 01.03.06, 00:42 No fakt: feluisak/kagan to bydle. Czy kazdy komunista musi byc tak tchorzliwy i falszywy? (wyjatkiem jest chyba tylko Evus15: ostatnia PRAWDZIWA komunistka!) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper39 Re: kagan napędza nowomowę IP: *.nycmny.fios.verizon.net 01.03.06, 03:03 monicany napisała: > No fakt: feluisak/kagan to bydle. > Czy kazdy komunista musi byc tak tchorzliwy i falszywy? > (wyjatkiem jest chyba tylko Evus15: ostatnia PRAWDZIWA komunistka!) :) tych komunistow zagluszaczy niestety mamy tutaj wiecej..... tyle lat nauczki bylo w Polsce a jednak nie kazdy sie nauczyl swoja droga to trzeba przyznac ze sa wytrzymali, robiac z siebie idiotow tak dlugo, bezplatnie czyzby w czynie spolecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOwno Re: kagan napędza nowomowę IP: *.ny325.east.verizon.net 01.03.06, 03:21 Jedynym nieklamanym prawdziwym ogarnietym szeregiem obsesji idiota jestes ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Jak zostac CPA i ile on zarabia? IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.03.06, 15:52 www.acctg.com/ Niemal na wszystkie rozliczenia podatkowe sa juz tanie lub bezplatne programy a CPA zarabia tyle ile mu sie uda od niekumatych wyrwac. Odpowiedz Link Zgłoś