Gość: y.y Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 10:20 premier.z.krakowa napisała: > Zachowanie L.Balcerowicza pokazuje jednoznacznie po jakiej stronie się opowiada > (prywatnego banku). > To że nie jest bezstronny też jest oczywiste. Balcerowicz się nigdy ani słowem nie wypowiedział co uważa, więc nie kłam, że wiadomo, bo nie wiadomo. To co uważasz albo Ci się wydaje nie ma znaczenia w państwie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurozerca Prawdomowny jak Balcerowicz IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 10:37 Juz napisalem do innego artykulu spokojny, neutralny komentarz, za nie chodzi o to, ze Lesio ukradl tylko, ze miedzy CASE, a NBP zachodzi relacja, ktora stwarza mozliwosci korupcji. Napisalem, ze widac Lesio nie rozumie, ze tak w demokracji byc nie moze ... i odpuscilem sobie pare cierpkich slow na temat Lesia, ktore mi sie nasuwaly. Troche dlatego, ze to plotki ze srodka NBP, trudne dla publiki do zweryfikowania, a i moje widzxa na ten tema opiera sie wylacznie na zaufani do osob od ktorych to slyszalem i tym, ze bylo to pare niezaleznych zrodel. Ale do rzeczy, bo temat postu jest prawdowomny jak Balcerowicz. Cytat z artykulu: "Balcerowicz odpowiada: - To nikczemna insynuacja. CASE jest niezależną instytucją badawczą, nie bierze ani złotówki z budżetu państwa. Ma mnóstwo sponsorów. Prowadzi tylko jeden mały projekt badawczy dotyczący Banku Pekao, a moja żona nie bierze w nim udziału." A ja chcialem spytac czy Ministerstwo Nauki i Informatyzacji, UKIE, Ministerstwo Gospodarki i Pracy wreszcie Ministerstwo Spraw Zagranicznych nie sa jednostkami budzetowymi, czy wreszcie NBP nie jest instytucja publiczna - owszem nie utrzymywana z budzetu, ale utrzymywana z pieniedzy obywateli z dochodu, ktory powstaje z tytulu szczegolnego umocowania prawnego NBP - wszak dochod z tytulu segniorage czyli ustanowienia zlotego jako srodka platniczego w Polsce trafia do NBP. Nie wierzycie. Tego jeszcze nie usuneli ze stony CASE - na razie. Zapraszam na strony 20-25 www.case.com.pl/plik--9904801.pdf Jego nie da sie oskarzyc o nieuczciwosc typu lapownictwo, bo jego pociaga nie forsa tylko wladza poklask, realizacja idee fixe, a dla tego klamstwo nie jest zdaniem prezesa zbyt wygorowana cena. Czy znow uslyszymy to tylko kilkadziesiat tysiecy zloty, a moze zapomnialem, albo ja nie musze znac szczegolow fundacji zony, a moze ze to kolejna podlosc. No sluchamy Panie Balcerowicz!!!!!!!!!!! I mozna by te przywary prezesowi darowac, gdyby nie to, ze rodza one ryzyko decyzji niekoniecznie zgodnych z prawem i ze interesem spolecznym. Nie na tym stanowisku Panie Leszku nie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mircox Re: Prawdomowny jak Balcerowicz IP: *.atman.pl / *.atman.pl 16.03.06, 00:44 szczerze powiedziawszy wku..a mnie wymaganie wysokich standardow co do mozliwego konfliktu interesow (sprawa CASE) przez ludzi pokroju poslow LPR (ktorych kolega Hatka jest oskarzony o doprowadzenie banku WBR SA do bankructwa, przy braku reakcji czlonka rady nadzorczej Romana Giertycha) czy takich ludzi jak Jacek "Ciemny lud to kupi" Kurski. Owszem, w takich krajach jak USA czy Wielka Brytania takie sytuacje jak praca p. Balcerowicz w CASE, ktorego sponsorami sa banki nie powinna miec miejsca. Ale jak PiS z Kurskim w skladzie i LPR z Hatka i Giertychem w skladzie domagaja sie przestrzegania standardow niezaleznosci i braku konfliktu interesow to jest to dla mnie KU..KA HIPOKRYZJA. I uprzedzajac odpowiedzi wszystkich "galbopodobnych" - nie twierdze ze J.Kurski w swoich dzialaniach jest uwiklany w konflikt interesow. :-) Tylko po prostu uwazam ich swiete oburzenie za hipokryzje. Odpowiedz Link Zgłoś
pslekkl Posłowie powinni stracić majątki.... 15.03.06, 10:59 ...w przypadku gdyby sie okazało, w wyniku zablokowania fuzji Polska będzie musiała zapłacić wielomiliardową karę. Dość już szastania budżetowymi opieniędzmi!!! Każdy poseł sprzeciwiający się unijnemu prawu powinien postawić na szali swój własny majątek. Jak Polska solidarna to solidarna. Jak sprawa się rypnie powinni pozostać goli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurozerca Taki fajny kwiatek IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 11:02 72.14.203.104/search?q=cache:84p0PM9-VdwJ:www.case.com.pl/strona--ID-o_case_sponsorzy,nlang-19.html+sponsorzy+site:case.com.pl&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurozerca A kto ma zaplacic za zawyzone ceny uslug po fuzji IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 11:03 Banasinski i jego druzyna czy Baalcerowicz z rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew pan premier cienki kazio upppsss 15.03.06, 11:23 przejezyczylem sie marcinkiewicz mieknie, szkoda ze dopiero teraz chce rozmawiac a prezes UniCredito "od kilku mieisecy zabiega o spotkanie z premierem" Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Gonimy w piętkę? 15.03.06, 11:42 Myślałem,że premier jest choć trochę inteligentny. Myliłem się. Zero wiedzy i kompetencji i na dodatek brak inteligencji.Szkoda. Bezczelnością daleko się nie zajedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: Gonimy w piętkę? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 12:05 pis y , matolkiewicz robia z siebie durni , dyletanci mysla teraz jak wyjsc z tej afery z twarza . Unia sprowadzi ich do pionu w sprawie fuzji . robia z siebie durni blazenady ciag dalszy niebawem nastapi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Panie Premierze, to troche za pozno juz IP: 195.202.42.* 15.03.06, 12:06 O czym Pan chce teraz rozmawiac? Czas na rozmowy byl w listopadzie, ale Pan mial wazniejsze rzeczy. Wtedy mozna bylo wynegocjowac, zeby w Polsce powstalo centrum Unicredit na Europe Srodkowa. Niestety Austriacy dogadali sie juz troche wczesniej. Problem jest taki, ze caly rzad (z wyjatkiem Mellera) nie zna sie w ogole na negocjacjach. Buta, pycha i chamstwem daleko sie nie zajedzie. Fuzja jest faktem, zamiast za wszelka cene dazyc do odwrocenia faktow, trzeba bylo wynegocjaowac najlepsze warunki. Teraz pozycja rzadu jest baaaaardzo slaba i rozmowa z Profumo juz niewiele pomoze. Sprawa jest przegrana i to przegrana na wyrazne zyczenie rzadu. Ciaganie w zemscie Balcerowicza po komisjach sejmowych narobi jeszcze wiecej szkod, ale co tam, wazne ze sie odwroci uwage od glkownych winowajcow tej klapy. Oby tak dalej, panie nauczycielu fizyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fireplace Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.pl / 195.205.163.* 15.03.06, 12:10 Co zostało usuniętę? Proponuję najpierw sprawdzać, a dopiero później trzaskać dziobem na forum publicznym. www.case.com.pl/strona--ID-o_case_sponsorzy,nlang-19.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Premier poszedł po rozum do głowy, trochę późno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:51 Najpierw zadyma, przedstawienie, teatr, uderzenie łbem w ścianę a teraz zaczyna mysleć. Trochę późno no i to obrzucanie błotem każdego kto się sprzeciwia dominacji PiSu. Panie premierze to nie jest wojna my albo oni, to rządzenie tu trzeba szykać kompromisu, coś się panu pomieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 15.03.06, 14:29 Zeby byc bezstronnym Balcerowicz musial ukryc ta liste sponsorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: Koniec skorumpowanych instutucji bliski.... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 15.03.06, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BU HA HA Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.ante / *.flashcable.ch 15.03.06, 14:38 BU HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: Rozbijanie mafii w Polsce trwa.... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 15.03.06, 15:20 Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kulesza?? 15.03.06, 14:54 też mi bezstronny ... nieświeże resztki Uni Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kulesza?? 15.03.06, 15:26 olias napisał: > też mi bezstronny ... nieświeże resztki Uni Wolności Ale kochac powinni go raczej politycy opcji diametralnie przeciwnych UW. To on przeciez przekonal Buzka do chorej reformy samorzadowo-powiatowej, dzieki ktorej wzrosla niepomiernie ilosc wysokoplatnych synekurek dla partyjnych kolesi. To, ze system jest niesprawny, nieefektywny i potwornie drogi jak widac nikomu nie przeszkadza, w tej sprawie nie powstaje zadna komisja sledcza. Odpowiedz Link Zgłoś