Dodaj do ulubionych

Premier: chcemy negocjować z UniCredito

• Gość: y.y Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 10:20
      premier.z.krakowa napisała:

> Zachowanie L.Balcerowicza pokazuje jednoznacznie po jakiej stronie się
      opowiada
      > (prywatnego banku).
      > To że nie jest bezstronny też jest oczywiste.

Balcerowicz się nigdy ani słowem nie wypowiedział co uważa, więc nie kłam, że
      wiadomo, bo nie wiadomo. To co uważasz albo Ci się wydaje nie ma znaczenia w
      państwie prawa.
    • Gość: eurozerca Prawdomowny jak Balcerowicz IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 10:37
      Juz napisalem do innego artykulu spokojny, neutralny komentarz, za nie chodzi o
      to, ze Lesio ukradl tylko, ze miedzy CASE, a NBP zachodzi relacja, ktora stwarza
      mozliwosci korupcji. Napisalem, ze widac Lesio nie rozumie, ze tak w demokracji
      byc nie moze ... i odpuscilem sobie pare cierpkich slow na temat Lesia, ktore mi
      sie nasuwaly. Troche dlatego, ze to plotki ze srodka NBP, trudne dla publiki do
      zweryfikowania, a i moje widzxa na ten tema opiera sie wylacznie na zaufani do
      osob od ktorych to slyszalem i tym, ze bylo to pare niezaleznych zrodel. Ale do
      rzeczy, bo temat postu jest prawdowomny jak Balcerowicz.

Cytat z artykulu:
      "Balcerowicz odpowiada: - To nikczemna insynuacja. CASE jest niezależną
      instytucją badawczą, nie bierze ani złotówki z budżetu państwa. Ma mnóstwo
      sponsorów. Prowadzi tylko jeden mały projekt badawczy dotyczący Banku Pekao, a
      moja żona nie bierze w nim udziału."
      A ja chcialem spytac czy Ministerstwo Nauki i Informatyzacji, UKIE, Ministerstwo
      Gospodarki i Pracy wreszcie Ministerstwo Spraw Zagranicznych nie sa jednostkami
      budzetowymi, czy wreszcie NBP nie jest instytucja publiczna - owszem nie
      utrzymywana z budzetu, ale utrzymywana z pieniedzy obywateli z dochodu, ktory
      powstaje z tytulu szczegolnego umocowania prawnego NBP - wszak dochod z tytulu
      segniorage czyli ustanowienia zlotego jako srodka platniczego w Polsce trafia do
      NBP. Nie wierzycie. Tego jeszcze nie usuneli ze stony CASE - na razie. Zapraszam
      na strony 20-25 www.case.com.pl/plik--9904801.pdf
      Jego nie da sie oskarzyc o nieuczciwosc typu lapownictwo, bo jego pociaga nie
      forsa tylko wladza poklask, realizacja idee fixe, a dla tego klamstwo nie jest
      zdaniem prezesa zbyt wygorowana cena. Czy znow uslyszymy to tylko kilkadziesiat
      tysiecy zloty, a moze zapomnialem, albo ja nie musze znac szczegolow fundacji
      zony, a moze ze to kolejna podlosc. No sluchamy Panie Balcerowicz!!!!!!!!!!!
      I mozna by te przywary prezesowi darowac, gdyby nie to, ze rodza one ryzyko
      decyzji niekoniecznie zgodnych z prawem i ze interesem spolecznym. Nie na tym
      stanowisku Panie Leszku nie na tym.
      • Gość: mircox Re: Prawdomowny jak Balcerowicz IP: *.atman.pl / *.atman.pl 16.03.06, 00:44
        szczerze powiedziawszy wku..a mnie wymaganie wysokich standardow co do mozliwego konfliktu interesow (sprawa CASE) przez ludzi pokroju poslow LPR (ktorych kolega Hatka jest oskarzony o doprowadzenie banku WBR SA do bankructwa, przy braku reakcji czlonka rady nadzorczej Romana Giertycha) czy takich ludzi jak Jacek "Ciemny lud to kupi" Kurski.
        Owszem, w takich krajach jak USA czy Wielka Brytania takie sytuacje jak praca p. Balcerowicz w CASE, ktorego sponsorami sa banki nie powinna miec miejsca.

Ale jak PiS z Kurskim w skladzie i LPR z Hatka i Giertychem w skladzie domagaja sie przestrzegania standardow niezaleznosci i braku konfliktu interesow to jest to dla mnie KU..KA HIPOKRYZJA.

I uprzedzajac odpowiedzi wszystkich "galbopodobnych" - nie twierdze ze J.Kurski w swoich dzialaniach jest uwiklany w konflikt interesow. :-) Tylko po prostu uwazam ich swiete oburzenie za hipokryzje.
    • pslekkl Posłowie powinni stracić majątki.... 15.03.06, 10:59
      ...w przypadku gdyby sie okazało, w wyniku zablokowania fuzji Polska będzie
      musiała zapłacić wielomiliardową karę. Dość już szastania budżetowymi
      opieniędzmi!!! Każdy poseł sprzeciwiający się unijnemu prawu powinien postawić
      na szali swój własny majątek. Jak Polska solidarna to solidarna. Jak sprawa się
      rypnie powinni pozostać goli.
      • Gość: eurozerca Taki fajny kwiatek IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 11:02
        72.14.203.104/search?q=cache:84p0PM9-VdwJ:www.case.com.pl/strona--ID-o_case_sponsorzy,nlang-19.html+sponsorzy+site:case.com.pl&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1
      • Gość: eurozerca A kto ma zaplacic za zawyzone ceny uslug po fuzji IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 11:03
        Banasinski i jego druzyna czy Baalcerowicz z rodzina
    • omcrew pan premier cienki kazio upppsss 15.03.06, 11:23
      przejezyczylem sie marcinkiewicz mieknie, szkoda ze dopiero teraz chce rozmawiac
      a prezes UniCredito "od kilku mieisecy zabiega o spotkanie z premierem"
    • jed67 Gonimy w piętkę? 15.03.06, 11:42
      Myślałem,że premier jest choć trochę inteligentny. Myliłem się. Zero wiedzy i
      kompetencji i na dodatek brak inteligencji.Szkoda. Bezczelnością daleko się nie
      zajedzie.
      • Gość: karbat Re: Gonimy w piętkę? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.06, 12:05
        pis y , matolkiewicz robia z siebie durni , dyletanci mysla teraz jak wyjsc z
        tej afery z twarza .
        Unia sprowadzi ich do pionu w sprawie fuzji .

robia z siebie durni blazenady ciag dalszy niebawem nastapi

• Gość: Obserwator Panie Premierze, to troche za pozno juz IP: 195.202.42.* 15.03.06, 12:06
        O czym Pan chce teraz rozmawiac? Czas na rozmowy byl w listopadzie, ale Pan
        mial wazniejsze rzeczy. Wtedy mozna bylo wynegocjowac, zeby w Polsce powstalo
        centrum Unicredit na Europe Srodkowa. Niestety Austriacy dogadali sie juz
        troche wczesniej.
        Problem jest taki, ze caly rzad (z wyjatkiem Mellera) nie zna sie w ogole na
        negocjacjach. Buta, pycha i chamstwem daleko sie nie zajedzie. Fuzja jest
        faktem, zamiast za wszelka cene dazyc do odwrocenia faktow, trzeba bylo
        wynegocjaowac najlepsze warunki. Teraz pozycja rzadu jest baaaaardzo slaba i
        rozmowa z Profumo juz niewiele pomoze. Sprawa jest przegrana i to przegrana na
        wyrazne zyczenie rzadu. Ciaganie w zemscie Balcerowicza po komisjach sejmowych
        narobi jeszcze wiecej szkod, ale co tam, wazne ze sie odwroci uwage od
        glkownych winowajcow tej klapy. Oby tak dalej, panie nauczycielu fizyki
    • Gość: Fireplace Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.pl / 195.205.163.* 15.03.06, 12:10
      Co zostało usuniętę? Proponuję najpierw sprawdzać, a dopiero później trzaskać
      dziobem na forum publicznym.

www.case.com.pl/strona--ID-o_case_sponsorzy,nlang-19.html
    • Gość: obserwator Premier poszedł po rozum do głowy, trochę późno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:51
      Najpierw zadyma, przedstawienie, teatr, uderzenie łbem w ścianę a teraz zaczyna
      mysleć. Trochę późno no i to obrzucanie błotem każdego kto się sprzeciwia
      dominacji PiSu. Panie premierze to nie jest wojna my albo oni, to rządzenie tu
      trzeba szykać kompromisu, coś się panu pomieszało.
    • Gość: samson Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 15.03.06, 14:29
      Zeby byc bezstronnym Balcerowicz musial ukryc ta liste sponsorow.
      • Gość: rere Re: Koniec skorumpowanych instutucji bliski.... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 15.03.06, 15:21
    • Gość: BU HA HA Re: Premier: chcemy negocjować z UniCredito IP: *.ante / *.flashcable.ch 15.03.06, 14:38
      BU HA HA
      • Gość: rere Re: Rozbijanie mafii w Polsce trwa.... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 15.03.06, 15:20
    • olias Kulesza?? 15.03.06, 14:54
      też mi bezstronny ... nieświeże resztki Uni Wolności
      • junkier Re: Kulesza?? 15.03.06, 15:26
        olias napisał:
        > też mi bezstronny ... nieświeże resztki Uni Wolności

Ale kochac powinni go raczej politycy opcji diametralnie przeciwnych UW. To on
        przeciez przekonal Buzka do chorej reformy samorzadowo-powiatowej, dzieki
        ktorej wzrosla niepomiernie ilosc wysokoplatnych synekurek dla partyjnych
        kolesi. To, ze system jest niesprawny, nieefektywny i potwornie drogi jak widac
        nikomu nie przeszkadza, w tej sprawie nie powstaje zadna komisja sledcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka