Gość: RAF IP: 62.233.162.* 05.04.06, 14:27 REANUALT TO CHŁAM NAJLEPSZE SA JAPONSKIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.85-237-187.tkchopin.pl 05.04.06, 14:32 niestety zgadzam się, chocaż sam mam renówkę (laguna) i to świeżynkę. Ciagle coś stuka, trzeszczy a serwisy nie potrafią tego usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 83.238.108.* 05.04.06, 14:33 ta, a mitsubishi to juz w ogole - jak sie zorientowali ze jedna z serii jest wadliwa to skrzetnie to ukrywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżej Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:34 ... powiedział co wiedział. Rozumiem, że studiujesz mechanikę... oraz masz za soboą kilkanaście testów samochodów marki RENAULT, oraz odpowiednie przykłady Japońskich firm. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor A ja własnie powiem co wiem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:57 nie jestem inzynierem, jestem lekarzem wiec na technice sie nie znam, nie mam laboratorium testowego itp ale mam Renault Kangoo i japońską Mazdę. Renault stale jest w serwisie : pęknięty drążek skrętny, kierunkowskazy same sie włączają, skrzynia biegów sie wzieła i zakleszczyła ,biegi stale wypadają, centralne zamki, napinacz paska, wentylacja chodzi tylko na 4 biegu, tłumik przerdzewiał po 20 tys km od nowości. Lista usterek jest znacznie dłuższa. Pomijam już to ,że trzeba mieć naprawde zdrowie zeby korzystać z serwisu Renault (ukadzione narzedzia, różne podmianki czesci itp) Dodam, ze jestem pierwszym właścicielem Kangoo i kupiłem go w Polsce. Teraz ma już 5 lat ale te pieniądze które zostawiłem w serwisie Renault spokojnie kupiłbym 2 nowe !!! Mam też mazdę. Ma ... 17 lat a ja użytkuje ją od 15 lat i to właśnie mazdą robię wiecej kilometrów. Do serwisu zaglądam tylko wymienić płyny i klocki. Nawet sprzęgła jeszcze nie musiałem robić. Jak do tej pory ZERO usterek... Cóz. Papier jest cierpliwy, reklamy "francuzów" są piekne a handlowcy bardzo agresywni. Testy tez mozna zrobić pod siebie. Nie chce dyskutowac o wyższości świąt bożego narodzenia nad swietami wielkiej nocy. Być może francuzy sa najlepszymi samochodami swiata ale ja swoje wiem NIGDY WIECEJ FRANCUZA zeby był nie wiem jak piękny. Następne auto które kupie to bedzie japonczyk. Nie wiem jeszcze jaki ale na pewno japończyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko niemieckie Renault to jedna wielka CH..NIA IP: 212.75.100.* 05.04.06, 20:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: A ja własnie powiem co wiem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:17 A ja mam Kangoo i nic się nie psuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.brandt Eh! Francuska technologia..najpierw "ognisty"307 05.04.06, 14:36 Peugeot(ognisty bo w wersjach 2.0 mogło dojsc do pożaru w komorze silnika;- )),teraz Renault..a cholerne żabojady wychodzą na ulice i protestują bo im chca swiadczenia ograniczyc,czas pracy wydłużyć,a na drzewo!,do roboty nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Eh! Francuska technologia..najpierw "ognisty" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 18:07 > chcą świadczenia ograniczyć .... Francja musi zacząć oszczędzać. Już taki drugi interes stulecia jak z TPSA nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:37 Mam Scenica od dwóch lat i jest świetny, a miałem już poprzednio samochody japońskie, niemieckie i włoskie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Francuska potęga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:40 Nic dziwnego, że we Francji hurtem samochody palą na ulicach miast. Najpierw wybuchający Peugeot, teraz Renault. Poczekajmy na wadliwe Cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz wadliwe Fordy Volvo Toyoty Volkswageny Audi Škody 05.04.06, 15:00 www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art29.html www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art10.html www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art65.html www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art38.html www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art103.html www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art59.html Odpowiedz Link Zgłoś
pgosc Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakości 05.04.06, 15:29 Kurcze mam wrazenie ze wszystko co teraz kupuje jest znacznie gorszej jakosci niz chocby jeszcze 15 lat temu (nie mam tu oczywiscie na mysli produktow socjalistycznych). Teraz liczy sie tylko cena i marketing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoski włos z ucha Re: Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:31 Ah to były czasy 15 lat temu . Te cudowne Polonezy , Wartburgi , Kadety ahhhh . Łezka w oku się kręci . Jakie jeszcze były rzeczy lepszej jakości niż dzisiejsze badziewne Lexusy , BMW 650i itd. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakoś 05.04.06, 17:21 A ja akurat zgadzam się z opinią, że wszystko jest jakby gorsze. Nie gorsze w sensie funkcjonalnym, jakości materiałów, wykonania itp. Gorsze - bo obliczone na krótszy czas użytkowania. Kiedyś pralka automatyczna prała kilkanaście lat, lodówka chłodziła nawet ponad dwadzieścia, telewizor był sprawny też ponad dziesięć. A teraz - przedmioty codziennego użytku są ładniejsze, z większą ilością "bajerów", ale niestety nienadające się do naprawy, takie, żeby kupić, użytkować przez czas objęty gwarancją producenta, potem stwierdzić, że naprawy są zbyt drogie, wyrzucić i kupić nowe. Czy sądzisz, że dzisiejsze Lexusy i BMW będą mogły wziąć udział w rajdzie starych samochodów za 80-100 lat? Nie -już ich nie będzie, zgniją gdzieś na składowisku złomu lub zostaną przerobione na opakowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMS A włoskich aut jakoś w tym wykazie nie ma? IP: 217.6.15.* 05.04.06, 16:56 Bo jeżdżę czwartą z rzędu, bezusterkową, Alfą Romeo. Po ponad 100 000 na każdym z poprzednich egzemplarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pug rider Re: wadliwe Fordy Volvo Toyoty Volkswageny Audi Š IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:10 jak mogles napisac ze Toyoty Szmelcwageny czy Audi tez maja awarje - przecierz to jest temat tabu o tym nie wolno pisac - widziales w jakiejs gazecie?? Ja wiem jedno francuskie auta sa slabe -w pani domu pisalo, ale jeszcze nie wiem co o tym uwaza filipinka czy tina. Ale wiem jedno - kazde auto ma jakies awarje, a francuzy od konkurencji nie odbiegaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranaultowiec Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:54 Dlaczego Renault nie przyzna że elektronika w Megane jest zje..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frenchie Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:05 Japońska marka Nissan to jedna z marek Renault. Renault spuszcza lanie Hondzie i Toyocie w F1, a Citroën leje japońskie marki w rajdach WRC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebankier Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 23:28 No wlasnie to jesk marketing dla naiwnych. Co maja wspolnego samochody przygotowane na rajd z tymi z salonow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 194.42.116.* 05.04.06, 15:18 to tak jak z 307 Peugota. Na interii był artykuł "307 usterek Peugota 302" wystarczy spojrzeć ile 306 jest w sprzedarzy wtórenej. każdy chce sie go pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 83.238.108.* 06.04.06, 08:14 zobacz geniuszu ile jest golfow - to tez o czyms swiadczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolmenda Żaby popijają winem i to codziennie - tacy ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:29 robią francuskie samochody . Przyjdzie taki pijak po winku i żabie i zaczyna robić samochód . Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Żaby popijają winem i to codziennie - tacy lu 05.04.06, 17:28 Hm, wydaje mi się, że stosunkowo niewiele samochodów Renault jest montowanych w samej Francji. To samo dotyczy innych marek, nie tylko francuskich. Popatrzcie dobrze w papiery swoich bryczek... Moje Clio zmontowano w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie renault Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 5.5R* / 193.194.132.* 05.04.06, 15:36 ma juz 3ci tej marki ( teraz to megane kombi ) i jak do tej pory jestem zadowolony i odpukac nie psuje sie i przeglady co 30 tysiecy, a nie co 15 jak u Japonczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:48 NIEBIESKIE TO CHŁAM LEPSZE SA ZIElONE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petob Wadliwe Renault Scenic IP: 74.12.4.* 05.04.06, 17:09 a ja Wam powiem cos - mieszkam w Kanadzie, sa tutaj wszelakie jakie sobie wyobrazic marki samochodow z calego swiata, niemiecka, japonskie, amerykanskie, wloskie(Lancia i Alfa)bron boze FIAT, koreanskie i inne.Francuskie nie sa w ogole dopuszczane na rynek powod? nie wiem ale pewnie jakis jest. A tak w ogole jestem posiadaczem Jeepa Grand Cherokee ma 15 lat i jedyna usterka ktora sie do tej pory przydarzyla to zgasl wyswietlacz w radiu i nie widac jakie stacji sluchasz. Czy wiecie czmu w europie w ogole sie kupuje samochody typu Peugeot 206 do ktorego ledwo co pewnie moje 8 ltnie dziecko by sie zmiescilo? Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloclo Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.Red-83-35-167.dynamicIP.rima-tde.net 05.04.06, 18:16 Nie dziwota. Wy Amerykanie jestescie tlusci jak wieprze wiec nie dziwota ze wam sie dzieci mieszcza tylko do Pickup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:29 byc moze dlatego ze Europa jest na wyzszym poziomie w produkcji aut. Tu sie liczy oszczednosc, nie wiem czy slyszales ale tu sa silniki mniejsze niz 3 litry. A zdarzaja sie autka 1.6 z ponad 200 KM (C2). A 206 nie jest autem rodzinnym, a dla mlodych ludzi to zajebiste autko palace 4,2 litra /100 (1.4 HDi) wiec nie musimy napadac innych krajow zeby miec ogromne ilosci ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:35 Tam w hameryce to w ogóle macie zajebiście! Wszystko takie duuuuże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:22 Moze pomysl nad kuracją odchudzającą dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.sonocolpc.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:26 A przecież od dawna wiadomo, że samochodów na "F" się nie kupuje: Fiata, Forda i francuskich.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppppppp Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:17 a w szczegolnosci ferrari i folkswagenow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.versanet.de 05.04.06, 20:20 > a w szczegolnosci ferrari i folkswagenow A jak myślisz czemu to drugie się nienazywa FW tylko VW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: De Gaulle Tylko techniczny idiota kupi francuski samochód IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 05.04.06, 18:32 bez względu na markę, oni po prostu nie mają talentu do projektowania i wykonania wolnego od poblemów technicznych. A do tego jakość servisu - spradźcie servis Peugeota w Alejach Jerozolimskich - już w FSO MPT na Pradze był wyższy poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techniczny idiota Re: Tylko techniczny idiota kupi francuski samoch IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.04.06, 18:48 buahahhahaha. Szkoda ze nie slyszales o zawieszeniu hydroactiv w cytrynkach, w DSie juz byl. Szkoda ze piszesz glupoty a gowno wiesz. Wiekszosc firm robi auta no podobnych czesciach wiekszosc juz na CAN magistrale, a starsze multiplexy, no ale kogo to interesuje i tak moj 20 letni kadet w ktorym od 10 lat nie wymieniam oleju (bo przecierz nic nie robie) jest najlepszy. Acha, czesci sa zamawiane u poddostawcow, np Valeo reflektory sa i w Cosiarce i 206, podobnie szyby, korek wlewu i tak dalej. Wiec zyj swoimi przesadami ze swoim kadetem Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Tylko techniczny idiota kupi francuski samoch 05.04.06, 21:49 Wypowiedź analfabety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Renault - Toyota oraz inne! IP: *.9.11.vie.surfer.at 05.04.06, 19:40 Renault czy japoniec - obojetne - wazne jest jednak Model! jesli kupuje sie najtansze modele trzeba sie z tym liczyc, ze beda problemy, chociaz nie zawsze - poprzednik BMW 700 i VW Sharon sa na szarym koncu jesli chodzi o liste niezawodnosci - jezdze od 93 roku samochodami Renault Espace i jestem bardzo zadowolony, auta zostawaly sprzedawane po przejechaniu 300 000 km - Service bardzo korzystny i dotyczyl glownie standartowych. Pomimo,ze uwazam Renault za dobry Samochod - Toyoty i Mazdy w niedlugim czasie podbija wszelkie rynki - sa to bardzo niezawodne Samochody a Service wcale nie taki drogi jak wiekszosc uwaza! Niestety - uwazam natomiast, ze slynne VW traca i traca swoja renome i sa przedewszystkim za drogie do jakosci jaka reprezentuja. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow samochodow wszelkiej masci. Ps. Najlepszy samochod to ten, ktory sie nie psuje i jest bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Tylko techniczny imbecyl kupi francuski samochód IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 05.04.06, 18:37 oni nie mają talentu do projektowania wolnego od wad technicznych i wykonania wolnego od wad jakościowych. A seris? Spradźcie Peugota w Alejach Jerozolimskich, już nawet FSO stacja MPT trzymała wyższy poziom i nie byli aż tak bezczelni w robieniu klienta w bambuko na chama jak ci Odpowiedz Link Zgłoś
henrykblajet Re: Tylko techniczny imbecyl kupi francuski samoc 05.04.06, 19:47 Mam Renie od 1995r.i nienarzekam,zrobilem 130.000km Moj poprzedni samch.tez Renia Chamade przez 3 lata jazdy nie nawaliła nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:58 Renault kupil Nissana wiec lepiej uwazaj na to co moiwsz Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 22:04 Wszystkie marki samochodow wzywaja wozy aby usunac usterki nalczesciej wynikajace z urzadzen pomocniczych (alternatory,systemy hamowania automatycznego itd).Ja nie znam firmy samochodowej ktora nie wezwala w ciagu ostatnich 5-lat zadnej serii swoich wozow do wymiany czesci.To jest raczej uznawane jako dowod pozytywnego podejscia do klientow.Natomiast nie czesto sie zdarza ze konstruktor wycofuje czesc samochodow ze wzgledu na blad techniczny jak np. ostatnio Mercedes ze swoja seria A. Pisac ze samochod tego lub tego kraju nic nie warta to kretynizm postepowy. Przypomne ze po za zawieszeniem hydropneumatycznym Citroena Francja wprowadzila koncept monospasu (Espace Renault ktory, teraz kazdy podrabia) ten sam Renault wymislil:piate drzrwi (R16),elektryczne sprzeglo i skrzynie biegow na motorach liniowych(Twingo),alternatorozrusznik (R25), R25 byla wyposazona w orginalny system GPS(Carmina) oparty na satelitach Telecom... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 21:40 Dobrze tak, amatorom francuskich bubli! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 22:28 jest usterka .to renault musi to naprawic.to sie zdaza w najlepszych markach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:25 Dokładnie, w Mercedesach, Porsche i VW równiez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Twingo rulu IP: *.tosa.pl 05.04.06, 23:25 Twingo 1.2, 120 tys., 5,5 roku. Najwieksza wada: zarowki sie podejrzanie czesto od krotkich przepalaja... Odpowiedz Link Zgłoś