Dodaj do ulubionych

Wadliwe Renault Scenic

IP: 62.233.162.* 05.04.06, 14:27
REANUALT TO CHŁAM NAJLEPSZE SA JAPONSKIE
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.85-237-187.tkchopin.pl 05.04.06, 14:32
      niestety zgadzam się, chocaż sam mam renówkę (laguna) i to świeżynkę. Ciagle
      coś stuka, trzeszczy a serwisy nie potrafią tego usunąć.
    • Gość: m Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 83.238.108.* 05.04.06, 14:33
      ta, a mitsubishi to juz w ogole - jak sie zorientowali ze jedna z serii jest
      wadliwa to skrzetnie to ukrywali
    • Gość: dżej Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:34
      ... powiedział co wiedział. Rozumiem, że studiujesz mechanikę... oraz masz za
      soboą kilkanaście testów samochodów marki RENAULT, oraz odpowiednie przykłady
      Japońskich firm.
      pzdr
      • Gość: doktor A ja własnie powiem co wiem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:57
        nie jestem inzynierem, jestem lekarzem wiec na technice sie nie znam, nie mam
        laboratorium testowego itp ale mam Renault Kangoo i japońską Mazdę.

Renault stale jest w serwisie : pęknięty drążek skrętny, kierunkowskazy same sie
        włączają, skrzynia biegów sie wzieła i zakleszczyła ,biegi stale wypadają,
        centralne zamki, napinacz paska, wentylacja chodzi tylko na 4 biegu, tłumik
        przerdzewiał po 20 tys km od nowości. Lista usterek jest znacznie dłuższa.
        Pomijam już to ,że trzeba mieć naprawde zdrowie zeby korzystać z serwisu Renault
        (ukadzione narzedzia, różne podmianki czesci itp) Dodam, ze jestem pierwszym
        właścicielem Kangoo i kupiłem go w Polsce. Teraz ma już 5 lat ale te pieniądze
        które zostawiłem w serwisie Renault spokojnie kupiłbym 2 nowe !!!
        Mam też mazdę. Ma ... 17 lat a ja użytkuje ją od 15 lat i to właśnie mazdą robię
        wiecej kilometrów. Do serwisu zaglądam tylko wymienić płyny i klocki. Nawet
        sprzęgła jeszcze nie musiałem robić. Jak do tej pory ZERO usterek...

Cóz. Papier jest cierpliwy, reklamy "francuzów" są piekne a handlowcy bardzo
        agresywni. Testy tez mozna zrobić pod siebie. Nie chce dyskutowac o wyższości
        świąt bożego narodzenia nad swietami wielkiej nocy. Być może francuzy sa
        najlepszymi samochodami swiata ale ja swoje wiem

NIGDY WIECEJ FRANCUZA zeby był nie wiem jak piękny. Następne auto które kupie to
        bedzie japonczyk. Nie wiem jeszcze jaki ale na pewno japończyk
        • Gość: Tylko niemieckie Renault to jedna wielka CH..NIA IP: 212.75.100.* 05.04.06, 20:46
        • Gość: R Re: A ja własnie powiem co wiem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:17
          A ja mam Kangoo i nic się nie psuje :)
    • thomas.brandt Eh! Francuska technologia..najpierw "ognisty"307 05.04.06, 14:36
      Peugeot(ognisty bo w wersjach 2.0 mogło dojsc do pożaru w komorze silnika;-
      )),teraz Renault..a cholerne żabojady wychodzą na ulice i protestują bo im
      chca swiadczenia ograniczyc,czas pracy wydłużyć,a na drzewo!,do roboty
      nieroby.
      • Gość: Zuzia Re: Eh! Francuska technologia..najpierw "ognisty" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 18:07
        > chcą świadczenia ograniczyć ....

Francja musi zacząć oszczędzać. Już taki drugi interes stulecia jak z TPSA nie
        wyjdzie.
    • pieniacz a ty do tej plivy to autobusem czy tramwajem?(n/t) 05.04.06, 14:36
    • Gość: Maciek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:37
      Mam Scenica od dwóch lat i jest świetny, a miałem już poprzednio samochody
      japońskie, niemieckie i włoskie.

Pozdr.
      • Gość: Jakub Francuska potęga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:40
        Nic dziwnego, że we Francji hurtem samochody palą na ulicach miast. Najpierw
        wybuchający Peugeot, teraz Renault. Poczekajmy na wadliwe Cytryny.
      • pieniacz wadliwe Fordy Volvo Toyoty Volkswageny Audi Škody 05.04.06, 15:00
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art29.html
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art10.html
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art65.html
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art38.html
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art103.html
        www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art59.html
        • pgosc Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakości 05.04.06, 15:29
          Kurcze mam wrazenie ze wszystko co teraz kupuje jest znacznie gorszej jakosci
          niz chocby jeszcze 15 lat temu (nie mam tu oczywiscie na mysli produktow
          socjalistycznych). Teraz liczy sie tylko cena i marketing
          • Gość: włoski włos z ucha Re: Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:31
            Ah to były czasy 15 lat temu . Te cudowne Polonezy , Wartburgi , Kadety ahhhh .
            Łezka w oku się kręci . Jakie jeszcze były rzeczy lepszej jakości niż
            dzisiejsze badziewne Lexusy , BMW 650i itd. ???
            • dami7 Re: Wszystko co kupujemy jest coraz gorszej jakoś 05.04.06, 17:21
              A ja akurat zgadzam się z opinią, że wszystko jest jakby gorsze. Nie gorsze w
              sensie funkcjonalnym, jakości materiałów, wykonania itp. Gorsze - bo obliczone
              na krótszy czas użytkowania. Kiedyś pralka automatyczna prała kilkanaście lat,
              lodówka chłodziła nawet ponad dwadzieścia, telewizor był sprawny też ponad
              dziesięć. A teraz - przedmioty codziennego użytku są ładniejsze, z większą
              ilością "bajerów", ale niestety nienadające się do naprawy, takie, żeby kupić,
              użytkować przez czas objęty gwarancją producenta, potem stwierdzić, że naprawy
              są zbyt drogie, wyrzucić i kupić nowe. Czy sądzisz, że dzisiejsze Lexusy i BMW
              będą mogły wziąć udział w rajdzie starych samochodów za 80-100 lat? Nie -już ich
              nie będzie, zgniją gdzieś na składowisku złomu lub zostaną przerobione na
              opakowania...
        • Gość: KMS A włoskich aut jakoś w tym wykazie nie ma? IP: 217.6.15.* 05.04.06, 16:56
          Bo jeżdżę czwartą z rzędu, bezusterkową, Alfą Romeo. Po ponad 100 000 na każdym
          z poprzednich egzemplarzy.
        • Gość: pug rider Re: wadliwe Fordy Volvo Toyoty Volkswageny Audi Š IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:10
          jak mogles napisac ze Toyoty Szmelcwageny czy Audi tez maja awarje - przecierz to jest temat tabu o
          tym nie wolno pisac - widziales w jakiejs gazecie?? Ja wiem jedno francuskie auta sa slabe -w pani
          domu pisalo, ale jeszcze nie wiem co o tym uwaza filipinka czy tina. Ale wiem jedno - kazde auto ma
          jakies awarje, a francuzy od konkurencji nie odbiegaja.
    • Gość: ranaultowiec Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:54
      Dlaczego Renault nie przyzna że elektronika w Megane jest zje..a
    • Gość: frenchie Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:05
      Japońska marka Nissan to jedna z marek Renault. Renault spuszcza lanie Hondzie
      i Toyocie w F1, a Citroën leje japońskie marki w rajdach WRC.
      • Gość: niebankier Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 23:28
        No wlasnie to jesk marketing dla naiwnych. Co maja wspolnego samochody
        przygotowane na rajd z tymi z salonow?
    • Gość: Jasiek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 194.42.116.* 05.04.06, 15:18
      to tak jak z 307 Peugota. Na interii był artykuł "307 usterek Peugota 302"
      wystarczy spojrzeć ile 306 jest w sprzedarzy wtórenej. każdy chce sie go pozbyć.
      • Gość: m Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 83.238.108.* 06.04.06, 08:14
        zobacz geniuszu ile jest golfow - to tez o czyms swiadczy???
    • Gość: kolmenda Żaby popijają winem i to codziennie - tacy ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:29
      robią francuskie samochody . Przyjdzie taki pijak po winku i żabie i zaczyna
      robić samochód .
      • dami7 Re: Żaby popijają winem i to codziennie - tacy lu 05.04.06, 17:28
        Hm, wydaje mi się, że stosunkowo niewiele samochodów Renault jest montowanych w
        samej Francji. To samo dotyczy innych marek, nie tylko francuskich. Popatrzcie
        dobrze w papiery swoich bryczek... Moje Clio zmontowano w Hiszpanii.
    • Gość: lubie renault Re: Wadliwe Renault Scenic IP: 5.5R* / 193.194.132.* 05.04.06, 15:36
      ma juz 3ci tej marki ( teraz to megane kombi ) i jak do tej pory jestem
      zadowolony i odpukac nie psuje sie i przeglady co 30 tysiecy, a nie co 15 jak u
      Japonczykow
    • Gość: atx Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:48
      NIEBIESKIE TO CHŁAM LEPSZE SA ZIElONE
    • Gość: petob Wadliwe Renault Scenic IP: 74.12.4.* 05.04.06, 17:09
      a ja Wam powiem cos - mieszkam w Kanadzie, sa tutaj wszelakie jakie sobie
      wyobrazic marki samochodow z calego swiata, niemiecka, japonskie, amerykanskie,
      wloskie(Lancia i Alfa)bron boze FIAT, koreanskie i inne.Francuskie nie sa w
      ogole dopuszczane na rynek powod? nie wiem ale pewnie jakis jest.
      A tak w ogole jestem posiadaczem Jeepa Grand Cherokee ma 15 lat i jedyna
      usterka ktora sie do tej pory przydarzyla to zgasl wyswietlacz w radiu i nie
      widac jakie stacji sluchasz.
      Czy wiecie czmu w europie w ogole sie kupuje samochody typu Peugeot 206 do
      ktorego ledwo co pewnie moje 8 ltnie dziecko by sie zmiescilo?
      Dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: cloclo Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.Red-83-35-167.dynamicIP.rima-tde.net 05.04.06, 18:16
        Nie dziwota. Wy Amerykanie jestescie tlusci jak wieprze wiec nie dziwota ze wam
        sie dzieci mieszcza tylko do Pickup.
        • wlodwoz Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 21:46
          BRAWO!
      • Gość: me Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:29
        byc moze dlatego ze Europa jest na wyzszym poziomie w produkcji aut. Tu sie liczy oszczednosc, nie
        wiem czy slyszales ale tu sa silniki mniejsze niz 3 litry. A zdarzaja sie autka 1.6 z ponad 200 KM (C2). A
        206 nie jest autem rodzinnym, a dla mlodych ludzi to zajebiste autko palace 4,2 litra /100 (1.4 HDi)
        wiec nie musimy napadac innych krajow zeby miec ogromne ilosci ropy.
      • Gość: tom Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:35
        Tam w hameryce to w ogóle macie zajebiście! Wszystko takie duuuuże!
      • Gość: R Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:22
        Moze pomysl nad kuracją odchudzającą dla dziecka?
    • Gość: Arek Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.sonocolpc.com / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:26
      A przecież od dawna wiadomo, że samochodów na "F" się nie kupuje: Fiata, Forda
      i francuskich.... ;)
      • Gość: ppppppp Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.06, 18:17
        a w szczegolnosci ferrari i folkswagenow
        • Gość: wardog1 Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.versanet.de 05.04.06, 20:20
          > a w szczegolnosci ferrari i folkswagenow

A jak myślisz czemu to drugie się nienazywa FW tylko VW?
    • Gość: De Gaulle Tylko techniczny idiota kupi francuski samochód IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 05.04.06, 18:32
      bez względu na markę, oni po prostu nie mają talentu do projektowania i
      wykonania wolnego od poblemów technicznych. A do tego jakość servisu -
      spradźcie servis Peugeota w Alejach Jerozolimskich - już w FSO MPT na Pradze
      był wyższy poziom
      • Gość: techniczny idiota Re: Tylko techniczny idiota kupi francuski samoch IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.04.06, 18:48
        buahahhahaha. Szkoda ze nie slyszales o zawieszeniu hydroactiv w cytrynkach, w DSie juz byl. Szkoda
        ze piszesz glupoty a gowno wiesz. Wiekszosc firm robi auta no podobnych czesciach wiekszosc juz na
        CAN magistrale, a starsze multiplexy, no ale kogo to interesuje i tak moj 20 letni kadet w ktorym od 10
        lat nie wymieniam oleju (bo przecierz nic nie robie) jest najlepszy. Acha, czesci sa zamawiane u
        poddostawcow, np Valeo reflektory sa i w Cosiarce i 206, podobnie szyby, korek wlewu i tak dalej. Wiec
        zyj swoimi przesadami ze swoim kadetem
        • wlodwoz Re: Tylko techniczny idiota kupi francuski samoch 05.04.06, 21:49
          Wypowiedź analfabety
      • Gość: Obiektywny Renault - Toyota oraz inne! IP: *.9.11.vie.surfer.at 05.04.06, 19:40
        Renault czy japoniec - obojetne - wazne jest jednak Model! jesli kupuje sie
        najtansze modele trzeba sie z tym liczyc, ze beda problemy, chociaz nie zawsze -
        poprzednik BMW 700 i VW Sharon sa na szarym koncu jesli chodzi o liste
        niezawodnosci - jezdze od 93 roku samochodami Renault Espace i jestem bardzo
        zadowolony, auta zostawaly sprzedawane po przejechaniu 300 000 km - Service
        bardzo korzystny i dotyczyl glownie standartowych.
        Pomimo,ze uwazam Renault za dobry Samochod - Toyoty i Mazdy w niedlugim czasie
        podbija wszelkie rynki - sa to bardzo niezawodne Samochody a Service wcale nie
        taki drogi jak wiekszosc uwaza!
        Niestety - uwazam natomiast, ze slynne VW traca i traca swoja renome i sa
        przedewszystkim za drogie do jakosci jaka reprezentuja.
        Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow samochodow wszelkiej masci.
        Ps. Najlepszy samochod to ten, ktory sie nie psuje i jest bezpieczny
    • Gość: Dr No Tylko techniczny imbecyl kupi francuski samochód IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 05.04.06, 18:37
      oni nie mają talentu do projektowania wolnego od wad technicznych i wykonania
      wolnego od wad jakościowych. A seris? Spradźcie Peugota w Alejach
      Jerozolimskich, już nawet FSO stacja MPT trzymała wyższy poziom i nie byli aż
      tak bezczelni w robieniu klienta w bambuko na chama jak ci
      • henrykblajet Re: Tylko techniczny imbecyl kupi francuski samoc 05.04.06, 19:47

Mam Renie od 1995r.i nienarzekam,zrobilem 130.000km Moj poprzedni samch.tez
        Renia Chamade przez 3 lata jazdy nie nawaliła nigdy.
    • Gość: aaa Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:58
      Renault kupil Nissana wiec lepiej uwazaj na to co moiwsz
      • picard2 Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 22:04
        Wszystkie marki samochodow wzywaja wozy aby usunac usterki nalczesciej
        wynikajace z urzadzen pomocniczych (alternatory,systemy hamowania automatycznego
        itd).Ja nie znam firmy samochodowej ktora nie wezwala w ciagu ostatnich
        5-lat zadnej serii swoich wozow do wymiany czesci.To jest raczej uznawane
        jako dowod pozytywnego podejscia do klientow.Natomiast nie czesto sie zdarza
        ze konstruktor wycofuje czesc samochodow ze wzgledu na blad techniczny
        jak np. ostatnio Mercedes ze swoja seria A.
        Pisac ze samochod tego lub tego kraju nic nie warta to kretynizm postepowy.
        Przypomne ze po za zawieszeniem hydropneumatycznym Citroena Francja wprowadzila
        koncept monospasu (Espace Renault ktory, teraz kazdy podrabia) ten sam
        Renault wymislil:piate drzrwi (R16),elektryczne sprzeglo i skrzynie biegow
        na motorach liniowych(Twingo),alternatorozrusznik (R25), R25 byla
        wyposazona w orginalny system GPS(Carmina) oparty na satelitach Telecom...
    • wlodwoz Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 21:40
      Dobrze tak, amatorom francuskich bubli!
    • neiden Re: Wadliwe Renault Scenic 05.04.06, 22:28
      jest usterka .to renault musi to naprawic.to sie zdaza w najlepszych markach .
      • Gość: R Re: Wadliwe Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:25
        Dokładnie, w Mercedesach, Porsche i VW równiez!
    • Gość: Vasco Twingo rulu IP: *.tosa.pl 05.04.06, 23:25
      Twingo 1.2, 120 tys., 5,5 roku. Najwieksza wada: zarowki sie podejrzanie czesto
      od krotkich przepalaja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka