Dodaj do ulubionych

Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami

07.04.06, 07:29
Koniec tej pacyfikacji Polski ... pora stanąć w jej obronie!
Obserwuj wątek
    • Gość: to ja się pytam Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami IP: 62.87.161.* 07.04.06, 07:35
      Dlaczego wszyscyo pisząo UniCreditO skoro powinno byćo UniCredit??
    • analda Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami 07.04.06, 07:46
      ciekawe jakim cudem przeniesienie kredytu do PEKAO będzie obowiązywać na
      dotychczasowych warunkach, skoro ten bank nie prowadzi kredytów we frankach a
      ja właśnie taki mam?
      • sylwia-s6 Re: .......naiwne dziecko ... 07.04.06, 07:57
        ..każdy bank kosztuje tyle samo, kwestia ile jest na fakturze .....a
        ile......ale na to potrzeba dowodów ...dlatego bardzo nie lubię tych co
        sprzedają moje w moim interesie ale ze swoią korzyścią....,gupi kraj
        • Gość: jarek_ogarek Re: .......naiwne dziecko ... IP: 193.244.32.* 07.04.06, 13:51
          niestety droga sylwiu mylisz sie, bank ma okreslona wartosc. proponuje ci
          poszerzyc swoja wiedze w zakresie Metod Wyceny Przedsiebiorstw.
          nie przejmuj sie jednak twym brakiem wiedzy, to dosc trudny temat, jednak
          musialem sprostowac
          pozdrawiam

> ..każdy bank kosztuje tyle samo, kwestia ile jest na fakturze .....a
          > ile......ale na to potrzeba dowodów ...dlatego bardzo nie lubię tych co
          > sprzedają moje w moim interesie ale ze swoią korzyścią....,gupi kraj
      • Gość: xxx Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami IP: *.siec-otwocka.pl 07.04.06, 08:11
        Pekao prowadzi kredyty we frankach, na 200% - natomiast nie udziela nowych w
        tej walucie!!!
      • podpantoflem Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami 07.04.06, 14:44
        Wkurzające, że kolejny krakowski bank będzie miał swoją siedzibę w Warszawie. Po
        wyprowadzce Deutsche Banku, BPH był bodajże ostatnim liczącym się bankiem z
        siedzibą w Krakowie :(
      • Gość: pavlo Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:23
        żaden problem, pekao prowadziło kiedyś waluty i nadal się splacają dawne
        hipoteki, a umowa to rzecz święta
    • olias a kto i za ile sprzedawał? 07.04.06, 07:51
      czyli połówka banku - okaleczona, składająca się z gorszych placówek i
      pozbawiona większości klientów kosztuje kilkanaście mld.
      To dlaczego sprzedano kilka dużych banków za 2 mld $.
      • Gość: mnm Re: a kto i za ile sprzedawał? IP: *.chello.pl 07.04.06, 12:07
        Czytać ze zrozumieniem olias. Spróbuj, to nie boli
    • Gość: dd Tylko politycy są w stanie wymyśleć takie głupoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:14
      Żaden biznesmen by nigdy na to nie wpadł. Takie wydzielenia, przenosiny fatalnie
      wpłyną na klientelę banku a przecież to nią się handluje. Cała reszta choć
      skomplikowana technicznie ma bardzo małą faktyczną wartość. Teraz zacznie się
      proces wydzielania najlepszych oddziałów i przenoszenie do nich najlepszych
      klientów. A nie trudno to zrobić bo jak się zcentralizowany system i procesy to
      klient jest klientem banku a nie oddziału. Zobaczycie jak UCI sprzeda najgorsze
      lokalizacje i przynoszącą straty klientelę. Tak jest zawsze, że polityk w
      gospodarce osiąga efekt odwrotny do zamierzonego.
    • kiks8 Wczoraj stwierdziłem 07.04.06, 08:23
      że Kazio został wyrolowany i nie myliłem sie.
      • fritz.fritz Czy ty doprawdy nie widzisz olbrzymiego sukcesu 07.04.06, 12:22
        rzadu PiS, rzadu Marcinkiewicza?

To jest wrecz niewiargodne.

O sukcesie najlepiej swiadczy nastepujacy fakt: wszystko wskazuje na to, ze o
        BPH gotowy jest walczyc tuzin bankow jak psy o kosc ... z duza iloscia miesa...

Moze to porownanie uprzytomni ci wreszcie sytuacja.

Wczoraj twierdzilem cos zupelnie inneg, i jak widac mam racje. Mam nadzieje, ze
        cieszysz sie z tego, ze to ja mam racje a nie ty... w imie uratowanych miejsc
        pracy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=39822364
        • Gość: Olbrzymi sukces Re: Czy ty doprawdy nie widzisz olbrzymiego sukce IP: 213.17.128.* 07.04.06, 12:56
          Olbrzymi sukces:
          powyborczy.blox.pl/2006/04/Unicredit-kompromis-czy-raczej-kompromitacja.html

powyborczy.blox.pl/2006/04/Kompromis-czy-kompromitacja-czesc-druga.html
    • premier_pacynka Kupi ten polski biznesmen ktory da wieksza lapowke 07.04.06, 08:57
      obieca stanowiska, lewa kase i co jeszcze kaczory beda chcialy, skoro wg
      pissuardow bank ma byc w polskich rekach to kto inny takie cos kupic??
      Zwazywszy ze po nowych wyborach bedzie miala taka osoba baardzo ciezko...
    • lexgm Ojciec Tadeusz Rydzyk 07.04.06, 09:52
      kupi placówki banku i założy w nich "BANK RADIA MARYJA" - ma "jak w banku", że
      gotówka od milionów wiernych słuchaczy popłynie szeroko, lepiej niż Wisła w
      Toruniu.
    • Gość: dark o co tu chodzi? IP: *.tac.com 07.04.06, 10:33
      Dziwne to wszystko. Przecież UC i tak nie utrzymywałby wszystkich 460 placówek
      tylko część zlikwidował lub sprzedał - w zależności, co by mu się bardziej
      opłacało. W "genialnym" porozumieniu tez stanęło na tym, że 200 oddziałów
      będzie sprzedanych - czyli rząd nic nowego nie osiągnął. Dodatkowo sprzedawał
      będzie przecież UC i to on zarobi na tym kasę, a nie rząd. Czyli znowu kicha.
      Jeśli pisiory dalej się będą upierały, że "bank musi być polski" oznacza to, że
      wydadzą naszą kasę na ochłapy po BPH, tzn. dosypią jeszcze UC trochę pieniędzy.
      Czy o to chodziło? A jeśli UC sprzeda resztki jakiemuś bankowi "obcemu
      ideologicznie", to przecież i tak na tym zarobi. To jaki jest bilans po naszej
      stronie? Dwa lata gwarancji pracy dla pracowników Pekao? Przecież UC i tak
      niewiele krócej zajęłaby restrukturyzacja (ustalenie nowej sieci placówek,
      przejęcie klientów, wszelkie inwenrayzacje, itp) więc pewnie i tak większość
      tych pracowników miałaby przez ten czas pracę. Czyli co osiągnieto? NIC oprócz
      zamętu, podważenia niezależności NBP i popsucia polskiego wizerunku za granicą.
      Czyli znowu zdrowy rozum przegrywa z polityką. "Obiecywacze" bawią się dalej.
      • Gość: maciek Re: o co tu chodzi? IP: 194.221.133.* 07.04.06, 10:55
        A co tu kto obiecal? Pokrzyczeli troche, ciemny lud kupil ze Kaziu go broni
        (nie wiadomo pred czym) a teraz odtrabiaja zwyciestwo. Nie obylo zaddnych
        obietnic
      • r306 Nie nasz racji, ale paradoksalnie i tak bedzie zle 07.04.06, 13:23
        > tylko część zlikwidował lub sprzedał - w zależności, co by mu się bardziej
        > opłacało
        Nie przeczytales uwaznie tekstu - NIE MOZNA odprzedac czesci banku. Nie pozwala
        na to prawo bankowe. Te oddzialy bylyby przy calkowitej fuzji po prostu tylko i
        wylacznie zlikwidowane. Mozna by bylo odsprzedac co najwyzej nieruchomosci i
        ruchomosci po tych oddzialach. Nasz rzad by chronic swoja poope przed opinia
        publiczna zobowiazal sie do przeprowadzenia w ciagu roku NOWELIZACJI prawa
        bankowego, ktore teraz bedzie pozwalalo na odsprzedaz wydzielonych czesci
        banku.
        I tu zaczyna mi strach zagladac w oczy.
        Aby uchronic na dwa lata kilk tysiecy miejsc pracy (cel szczytny, ale wykonanie
        do poopy) i glosic, ze BPH nie znika z mapy bankowej, doprowadza sie do PSUCIA
        PRAWA.
        Nietrudno przewidywac, ze juz w przypadku UCI moze dzieki temu nastapic bardzo
        niekorzystny dla klientow BPH obrot sprawy. Wystarczy, ze UCI z obecnego BPH
        wydzieli te oddzialy, ktore sa najmniej efektywne a na dodatek obdarzy je -
        portfelem zlych kredytow.
        Pytanie, czy i wowczas, beda powody do radosci, z tych kolejek ustawiajacych
        sie po wykup tych oddzialow. Teraz oczywiscie sa chetni, ale na razie sa to
        raczej opcje na zakup, a nie zakup. Bo w tej chwili jest to kot w worku.
        UCI wcale nie musi chciec zarabiac (to zawsze moze byc wzmocnienie
        konkurencji...) na odsprzedazy - moze doprowadzic do sytuacji, ze wartosc
        tego "mienia" bedzie bardzo mizerna.

Ja widze jeden pozytyw, ktory jednak jest tez mozliwym zagrozeniem...
        Do wydzielenia BPH z Pekao dojdzie dopiero w perspektywie roku, wiec tak na
        dobra sprawe przez ten rok to UCI gwarantuje zatrudnienie. Ufff.
        Z tym, ze sprzedajac te oddzialy kupujacy ma juz obowiazek tylko rocznej
        gwarancji zatrudnienia. Moze sie zdarzyc tak, ze ktos bedzie chcial wejsc na
        polski rynek i bedzie mu sie oplacalo wykupic "gotowy" na papierze bank, nawet
        z ze zla siecia placowek. Po prostu ten papier tez ma wartosc. Po niespelna
        roku, robi sie restrukturyzacje i te oddzialow tez moze nic juz nie uratowac...
        • Gość: obaryb Re: Nie nasz racji, ale paradoksalnie i tak bedzi IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 07.04.06, 13:49
          Likwidacja oddziału nie polega na jego wysadzeniu, tylko sprzedaniu. Różnica
          tylko w nazwie. Klienci mają podpisaną umowę z bankiem, a nie oddziałem.
          • Gość: ktos Re: Nie nasz racji, ale paradoksalnie i tak bedzi IP: *.telia.com 07.04.06, 16:43
            Do kupna BPH przymierzaja sie teraz Szwedzi.
    • bytkowiak polska komedia. szykujcie się na nastepne odcinki 07.04.06, 11:07
    • Gość: Poconamtobyło Fuzja stała się faktem.Klęska rządu całkowita. IP: 213.155.174.* 07.04.06, 11:38
      Włosi porządkując strukturę i tak musieliby pozbyć się części placówek.Rząd
      zapewnił im takie wpływy z tej sprzedaży,że per saldo BANK MAJĄ ZA DARMO,bo
      zapłacili za niego niej,niż dostaną za 200 placówek.A kupi je znowu bank obcy.I
      po co Matołkiewicz się wygłupiał? Rację miał Balcerowicz.Mam nadzieję,że za tą
      klęskę zostanie posunięty Mech,jej sprawca.
      • Gość: Easter Czyli inne banki to frajerzy, ze chca to kupic IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.06, 11:53
        Wiedzialem, ze jedyny nieomylny to LEszek Balcerowicz. Jak mysliscie czemu
        zlikiwdowano browar EB, po zakupie go przez Heinekena. Czemu daje sie odprawy
        przy zwolnieniach grupowych przy tego typu operacjach i to czestow wysze niz
        prawo wymaga. Wlasnie dlatego, ze dla takich graczy optymalne jest wykosic
        konkurencje. Sprzedajac dostaja jakas kase, odbierajac sobi x klientow i dochody
        z nimi zwiazane do konca swiata (tak w przenosni), zamykkajac zatrzymuja znaczna
        czesc z nich. To nie jste fabryka srubek, ze sprzedanie trzech maszyn nie ma
        wplywu na ceny i pozycje konkurencyjna. PRzy takim stopniu koncetracji
        eliminacja konkurentow przynosi wymierne korzysci. Zastanowcie sie gamonie,
        czemu 2-3 lata temu wszystkie banki obecne w Polsce mowily, ze kupilyby jakis
        bank w Polsce, zeby go przylaczyc, ale nikt nie chce sprzedac. Myslicie, ze po
        to, zeby go odsprzedac????
    • Gość: kamyck ja bym kupił IP: *.compress.com.pl 07.04.06, 11:57
      ale pewnie za chwilę wezmą mnie przed komisję :)
    • Gość: wn=ma Re: Kto kupi BPH i co stanie się z jego klientami IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 07.04.06, 12:54
      Kubuś, do dzieła! szabelka i do boju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka