baltazarus A złodziejskie podatki, ZUS, koncesje,biurokracja? 06.05.06, 15:56 Nie słyszałem by polscy biskupi wypowiadali się przeciw tym niemoralnym i szkodliwym dla obywateli praktykom państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: A złodziejskie podatki, ZUS, koncesje,biurokr IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.06, 18:47 kruk krukowi oka nie wykole.... Odpowiedz Link Zgłoś
magik24 Re: Interesy w agencji 06.05.06, 16:04 Staram się pojmować i rozumiec wiele rzeczy,ale żeby Kosciół w osobie biskupa Pieronka starał się definiować zachowania osób prowadzących interesy, to już wielka przesada.W dzisiejszej Polsce trudno znależc dziedzinę życia w którym by nie uczestniczył Kościół.A według mnie zakrawa to na pewną formę "EGZOTYKI"Nie wymagajmy też zbyt wielkich transformacji w świadomości.I porównywanie nas z kulturami zachodu, gdzie wolność i kapitalizm są w pełnym rozkwicie jest wysoce niezrozumiałe.U nas to cudo o nazwie demokracja ma dopiero 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hozy a dojenie pracowników, IP: *.interia.pl 06.05.06, 16:31 szantaze i praca po 14h ksiedza biskupa nie przeraza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re:Oto "osiagniecia" rzadow Kwasa i SLD IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:17 Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow a ja powiem tak 06.05.06, 16:42 Ciesze sie,ze kosciol zajmuje w tej kwwestii zdecydowane stanowisko jednak powinien zaczac od robienia porzadku w swoim ogrodku. Mianowicie dam wam przyklad : W Warszawie istnieje sobie Towrzystwo Ochrony Zwierzat, czy cos w tym stylu. Ma dosc trudna sytuacje, poniewaz juz zostaly tam odciete telefony, itd.I to bynajmniej nie z powodu marnotrawstwa tam pracujacych. Dziewczyny zajmujace sie tam zwierzakami sa uczciwe. Gdy zaczely sie problemy TOZU, firma Cadbury Wedel przekazala pracujacym tam slodycze. Dla niektorych z osob, tam pracujacych, bylo to jedyne jedzenie na kilka dni. Potem dominikanie dali 10 kg smalcu....I A tu pewnego dnia nadeszla kartka pocztowa od niejakiej Hanny Gronkiewicz Waltz. Bylam oburzona, bo.....TOZ potrzebuje nawet karmy dla zwierzat, nawet miseczek, czy tam strzykawek. Czy politykowi tego formatu tak trudno isc do apteki i kupic troche jedzenia dla psa, czy kota ? Tam pocztowka od idacej na wybory Hanny Gronkiewicz Waltz utwierdzila mnie w przekonaniu, ze tacy wlasnie sa niektorzy katolicy. Rozmawialam nawet na ten temat z kilkoma osobami zwiazanymi z ruchem jezuickim i rowniez przekazaly mi wyrazy potepienia dla Pani HGW. --- Przede wszystkim czlowiek.... Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Interesy w agencji 06.05.06, 16:43 Taaaaaaaaaaaa. A jakby chodzili sypać grosiwem na tacę, to byłoby w porządku. I Pieronki by się nie pieroniły, tylko oblizywały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzej Polski model: z klientem do agencji towarzyskiej IP: *.server.ntli.net 06.05.06, 16:44 W naszym kraju kosciul zabardzo sie miesza do naszego osobistego zycia.Mysle ze biskupem niema sie co martwic i mysle ze on sam niejeden adres zna.I dlatego jest pszeciwny bo co by bylo gdyby ktos go rozpoznal w calkowicie innym miejscu niz ambona podobno mocherowe berety ksiedza rydzyka maja swoje macki wszedzie Pieronek miej oczy z tylu i spszodu wywiad rydzyka jest czujny.A domy pobliczne sa wszedzie i w calej europie zach.zalatwia sie wnich interesy jestem biznesmenem i dzis mam spotkanie w jednym z barcelonskich lokali i pszestancie w ten sposub promowac nasz kraj bo to naprawde jest nielatwo wyprostowac pszebywajac za granica naszego wspanialego kraju ktory niema sie czego wstydzic no chyba,ze ktos robi bzdurne ankiety i pozniej tszeba to prostowac tlomaczac,ze polska to nie dzungla gdzie wszyscy sie zabijaja oszukuja gwalca okradaja i spia w lepiankach jedzac tylko ziemniaki zapijajac wodka i modlac sie w kosciolach24h na 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Ktos musi stanoc w obronie bezbronnych IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:08 Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Polski model: z klientem do agencji towarzysk 07.05.06, 00:22 Drogi Andrzeju! Wydaje mi się, że mamy podobne poglądy. Ale tylko mi się wydaje, bo z trudnością przebrnąłem przez te wszystkie błędy. Twój post to takie stado wielbłądów dwugarbnych. I wiesz, robisz złą robotę. A to dlatego, że właśnie poprzez te błędy jesteś antyprzekonujący do Twego stanowiska. Czy mógłbyś napisać ile masz lat i czy pisałeś nową, czy starą maturę? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Polski model: z klientem do agencji towarzysk 07.05.06, 00:43 Drogi Andrzeju! Wydaje mi się, że mamy podobne poglądy. Ale tylko mi się wydaje, bo z trudnością przebrnąłem przez te wszystkie błędy. Twój post to takie stado wielbłądów dwugarbnych. I wiesz, robisz złą robotę. A to dlatego, że właśnie poprzez te błędy jesteś antyprzekonujący do Twego stanowiska. Czy mógłbyś napisać ile masz lat i czy pisałeś nową, czy starą maturę? Lista błędów (tylko ortograficzne i interpunkcyjne): jest "andzej", winno być "Andrzej", jest "kosciul", winno być "Kościół", jest "zabardzo", winno być "za bardzo", jest "Mysle ze", winno być "Myślę, że", jest "niema", winno być "nie ma", jest "pszeciwny bo", winno być "przeciwny, bo", jest "ambona", winno być "ambona.", jest "mocherowe", winno być "moherowe", jest "rydzyka", winno być "Rydzyka", jest "wszedzie", winno być "wszędzie.", jest "spszodu", winno być "z przodu.", jest "pobliczne", winno być "publiczne", jest "europie zach.", winno być "Europie Zach", jest "wnich", winno być "w nich", jest "pszestancie", winno być "przestańcie", jest "sposub", winno być "sposób", jest "pszebywajac", winno być "przebywając", jest "niema", winno być "nie ma", jest "tszeba", winno być "trzeba", jest "polska", winno być "Polska", jest "andzej", winno być "Andrzej". Ohohoho! Teraz jednak stawiam na prowokację. Bo jeśli naprawdę jesteś biznesmenem, to dopiero promujesz nasz kraj za granicą! I w jakim języku się z innymi biznesmenami porozumiewasz, bo chyba nie po polsku.... Po pierwsze dlatego, że polski nie jest jeszcze zbyt popularny w Unii, a po drugie dlatego, że i Ty polskiego nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack40 Re: Interesy w agencji IP: *.org 06.05.06, 16:47 przerazony - ja nie za bardzo - czestp spotykam kontrachetow z tzw starej europy i oni sami chcą tam sie dostac - sa jak by sie zerwali z lancucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Czas odkryminalizowywac Polske, ale bagno IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek wszystko ok, tylko po co ten Pierdonek? IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 06.05.06, 16:55 Wszędzie musi być przywoływany? Dyzurny kapłan - listek figowy dla Wybiórczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: A ty Michnik jestes z tego dummny, pacanie IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody_rabbit Re: A ty Michnik jestes z tego dummny, pacanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:08 Dzisiaj jak szedłem po ulicy to wiatr mi nawiał piachu w oczy. A co na to Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: ... to ze prasa ma role wychwaw. prymitywie IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:12 Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: ... to ze prasa ma role wychwaw. prymitywie 07.05.06, 04:47 Prasy rola to informować rzetelnie (tzn. obiektywnie), a nie wychowywać ani wychwawywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Do Rzadu RP: czas na dekryminalizacje Polski IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 17:23 Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Ja, ja, ja, jak birety 06.05.06, 17:51 > Przerazenie czy zazdrosc ???. Oto jest pytanie . Pytanie retoryczne. Chyba zdrowiej, jak facet idzie na striptiz niż na mszę? Bp. Pierdołek oczywiście wolałby dostać w kopercie tę kasę, co idzie na panienki. Głosujmy: kto woli panienki, a kto biskupa Pierdołka? > Do Rzadu RP: czas na dekryminalizacje Polski No bez przesady, aż tak antykościelny nie jestem, żeby KRK zarz kryminalistami nazywać. Choć wiele rzeczy mi się nie podoba, to poki nie wtrącają się do mojego życia, to mnie nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Myslenie polglowka, czyzby uczen GW? IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Czy agencje towarzyskie to jest to samo co burdel IP: *.fbx.proxad.net 06.05.06, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) nasz proboszcz tez chodzi do burdelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:44 to piorunka nie gorszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: nasz proboszcz tez chodzi do burdelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:39 a do naszgo to pó burdelu przychodzi. Zwłaszcza po południu w niedzielę, pewnie kasują , zeby w karty nie przregrał a w tygodniu to daja na zeszyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo A nasz obraca na plebani żony swoich parafian IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.05.06, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Interesy w agencji IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.05.06, 17:45 A czy to takie dziwne? Wielu z tych "biznesmenów" to chamy z dziada pradziada. A potem się dziwicie, że jest wyzysk pracowników u takiego pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Interesy w agencji 07.05.06, 00:37 I caly czas o to chodzi. W 45 parobki dostaly sie do wladzy i tak juz pozostalo. Czytalam powyzsze posty i nie zobaczylam , zeby ktorys z protestujacych wyrazil swoja opinie jak dzentelmen. O zupelnie nie! Rzeczywiscie agencja tow. czy burdel to wlasciwe miejsce dla wiekszosci. Ale tez bardzo dziwie sie polskim kobietom. To nie jest nowoczesne. To jest zalosne. Dzieki Bogu, czasami jednak mamy do czynienia z bardzo szanujacymi sie Polakami i Polkami i to daje nadzieje, a takze poprawia obraz spoleczenstwa. Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a): > A czy to takie dziwne? Wielu z tych "biznesmenów" to chamy z dziada pradziada. > A potem się dziwicie, że jest wyzysk pracowników u takiego pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol polski cała prawda o polskim biznesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:50 Co sie dziwic, jesli polski biznes wywodzi sie w prostej linii od prlowskich badylarzy, waluciarzy i przemytnikow. W drobnych uslugach robia zlodzieje, ktorzy kiedys wynosili materialy z fabryki, a teraz tak samo oszukuja i okradaja klientow (kto nie wierzy, niech popyta kogos, kto dom budowal). Firmy ochroniarskie prowadza byli esbecy i milicjanci, czyli fachowcy pelna geba. Polski "byznesmen" w bialych skarpetkach i zimnym lokciem ma sie dobrze i jeszcze dlugo bedzie. Starzy cwaniacy ucza mlodych. Tylko w kilku dziedzinach, jak np. informatyka, jest w miare normalnie, bo prymitywne buraki, zwane szumnie przedsiebiorcami, nie maja o niej za bardzo pojecia. Trzeba by te holote rozgonic w cholere, powsadzac za kraty i kazac pracowac za 2 zl/h przy czyszczeniu kanalow. Moze wtedy uczciwi ludzie mogliby zaczac prowadzic normalne, uczciwe przedsiebiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Racja, Rodacy nie zaslugujecie na taki los... IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Interesy w agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:12 W Hiszpani min. 50% biznesów załatwia się w tzw. agencjach towarzyskich i oficjalnie rozlicza w kosztach firmy. Polska z 1/3 to żadne ekstremum. Pepiki i Austriacy pewnie są po innej stronie średniej niż Francuzi - średnia generalnie kiepsko charakteryzuje badaną populację. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Interesy w agencji 06.05.06, 18:15 polacy dopiero teraz ucza sie od zachodu jak sie zalatwia interesy.od tysiaca lat tak zalatwiaja interesy .w tych wywiadach zachod ma wieksza praktyke w klamstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
mars_99 dziadowski kapitalizm made in PL 06.05.06, 18:25 polski byznesmen= ex_cinkciarz +ex_ubek.. nic dodac nic ujac. nie ma roboty,polskie kobiety musza sie sprzedawac bo nie maja pracy.. nic tylko w morde lac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp0 Re: dziadowski kapitalizm made in PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:05 Zapomniałeś coś dodać n/t polskich uczestników forów, w znakomitej większości z pogranicza dresiarstwa, z poziomem wypowiedzi w twoim stylu i maksymy którą zamieściłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Biskup Pieronek przerażony polskim biznesem IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.06, 18:45 nie przeraża go stan KK ?? demoralizacja, pedofilia, maybachy, obłuda, hipokryzja, etc. ?? TYM NIECH SIE KLER ZAJMUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Interesy w agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:47 Biskup Pieronek zgorszony. Ciekawe, czy zmiana obyczajowości, jest Mu obcym zjawiskiem. Taki czyta pewnie tylko pisma katolickie, wskutek czego kiepskie ma rozeznanie. Ale Kościół ze zmianą obyczajowości musiał liczyć się !!Teraz zaś z postępowaniem tego zjawiska.Inna kwestia: Kościół chwali się, że po 89/90 roku, Kościoły nie wyludniły się. Ale: 1.już mniej osób praktykuje, przynajmniej regularnie. 2.większość w świątyniach stanowią starsze osoby. Za np.20-30 lat, ubytek może być bardziej zauważalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldeck Katolicka mentalność IP: *.satfilm.net.pl 06.05.06, 19:03 Problemem polskiego kapitalizmu są złe warunki pracy, wyzyskiwanie pracowników i niskie płace, a nie wizyty kontahentów w agencjach towarzyskich. Ale Kościół interesuje się i potępia tylko to co związane z seksem. Co za dziwaczna i chora instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
pahucy Re: Interesy w agencji 06.05.06, 19:08 Niezdrowe zasady stworzone przez elity rządzące polskiemu bisnesowi powodują pojawianie się niezdrowych zachowań w bisnesie. Moralność jednostki a moralność wymuszona przez niezdrowe zasady funkcjonowania rynku to dwie różne sprawy, choć z czasem powodują, że człowiek z zasadami zatraca się w tej mgle. Na zachodzie jest lepiej. Na zachodzie swobodny dostęp do agencji towarzyskich był od dawna, w Polsce to nowość. Zachód już się tym nasycił, znudził, Polacy tego pożądają (do czasu). Raport nie bada tego zagadnienia pod tym kątem. Zanim ocenisz innych zastanów się nad starą mądrością "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem". Podejmowanie tematu załatwiania interesów w agencjach towarzyskich jest odwracaniem uwagi od ważniejszych problemów. W tej dyskusji należy sięgnąć głębiej. Tylko czy smród nie będzie przez to większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutasek Re: Interesy w agencji IP: *.pools.arcor-ip.net 06.05.06, 19:19 To jest styl przeniesiony z komuno-prl-u. W knajpach widywalo sie zamglonych biznestlukow, bez znajomosci zadnego jezyka z towarzyszacymi "paniami" . Mysleli, ze to jest to, na co czaja przybysze z zachodu. Smiesznie bylo. I tak zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiaq Re: Policyjny serwis informacyjny Prezesa Centrum IP: *.cytanet.com.cy 06.05.06, 19:15 czy ktoś mógłby już tego półgłówka odsunąć od klawiatury? Moderator, weź wytnij tego śmiecia raz na zawsze. W każdym artykule się wcina. Dobra stary, dopiąłeś swego, nienawidzimy nachalnego pREZESA cENTRUM. Lepiej cI ? Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita To tylko świadczy o tym, jak bardzo takie Pieronki 06.05.06, 19:59 interesują się życiem doczesnym swych owieczek. u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyREFORMATOR Jaki reformator takie biznesy ;-)))))))))))))))))) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.05.06, 20:47 Biskupie, takie wlasnie biznesy przyniosla nam reforma ulubionego ekonomisty Wyborczej, Balcerowicza. Jaki reformator takie biznesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Jaki reformator takie biznesy ;-))))))))))))) IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 21:42 Jaki kosciol - takie barany/90 % katolikow/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: Interesy w agencji IP: *.acn.waw.pl 06.05.06, 21:28 buhahahaha ..ta klecha pierdzonek chyba zazdrosci ze jego nikt nie zabiera na takie spotkania??? no niestety pijawko czarna-biznessmeni w zdecydowanej wiekszosci sa heteroseksualni i po gejowskich burdelach nie beda łazili ....rotfllll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re:ismael, zanurz swinski ryj w koszernej gnojowce IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 06.05.06, 21:33 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jaki pan, taki kram! 07.05.06, 00:40 Osobiscie bpa Pieronka nie lubie. Tym razem zgadzam sie z nim. Wiemy chyba kim sa nasi "przedsiebiorcy". Wiekszosc z nakradla sie na zlodziejskiej prywatyzacji. Zadnych zasad moralnych i etyki prozno u tych komuchow doszukac sie. Oni po prostu tego nie rozumia. Prawosc w interesach - to jest to, co lezy poza zasiegiem ich mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad a VW wydał 5 mln na dziwki i libacje... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.06, 05:22 Dziennikarstwo powierzchowne, prymitywne, nastawione na sensacyjność, a w dodatku na skrajnie polityczną poprawność, brzydzi mnie i dziwi. Wstyd (autor, redakcja). Volkswagen wydał 5 mln euro na dziwki i libacje: sponsor.blox.pl/2006/05/WV-wydal-5-mln-euro-na-dziwki-i-libacje.html i co? i biskup się nie wypowiadał... Odpowiedz Link Zgłoś
andaral Re: a VW wydał 5 mln na dziwki i libacje... 07.05.06, 10:47 Gość portalu: ad napisał(a): > Dziennikarstwo powierzchowne, prymitywne, nastawione na sensacyjność, a w > dodatku na skrajnie polityczną poprawność, brzydzi mnie i dziwi. Wstyd (autor, > redakcja). > > Volkswagen wydał 5 mln euro na dziwki i libacje: > sponsor.blox.pl/2006/05/WV-wydal-5-mln-euro-na-dziwki-i-libacje.html > i co? > i biskup się nie wypowiadał... To nie znaczy, że inni maja tak samo postepować, jak będą skakać z 10p. to też nalezy tak robić ? Cieka jestem, co bys powiedział, jak by np. twoja dziewczyna, była na takiej libacji i poszła w tango z jakimś gościem z imprezy, tez byś tak mówił ?? Obawiam się, że .... NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
astraldetective Re: a VW wydał 5 mln na dziwki i libacje... 07.05.06, 20:10 po pierwsze nikt nie każe tak robić wszystkim facetom, wolna wola, nie? po drugie przy takich okazjach korzysta się z usług wyspecjalizowanych pań, a nie koleżanki z pracy - to trochę co innego i moja kobieta inaczej to traktuje po trzecie moja kobieta jak będzie chciała, albo jak jej dam powody, to pójdzie w tango z kim będzie chciała i nic na to nie poradzę po czwarte są ludzie, którzy lubią czasem uprawiać seks w trójkątach, czworokątach itp. więc bar z rozbierającymi się paniami naprawdę ich nie szokuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś