Dodaj do ulubionych

Na śmieciach da się zarobić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:52
Pierwszym śmieciem jest dwutlenek węgla, zróbmy coś z nim!
Następnym gnojowica!
I wadza!
Obserwuj wątek
    • Gość: ciocia Ada Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.abhsia.telus.net 25.05.06, 21:58

Ten artykul jest jak z "Trybuny Ludu" za czasow komuny. Te same sluszne i
      zbawienne banaly.
      Wtedy bylo zbieraj makulature i oszczedzaj swiatlo a teraz recykling.

Czyli rowna i wtedy i teraz g...
      • kaczomowa Na tych w rządzie też? 25.05.06, 22:02
        Zróbmy recycling Leppera i Giertycha...
        • krasnov Mam pomysł… 25.05.06, 22:05
          Eksportujmy za granicę naszych zbieraczy złomu, tam na pewno azrobią więcej, a my za to dostaniemy kaskę i będzie na pomysły pana Giertycha. Np. kaplica w każdej szkole - o to iście zbawienny pomysł! Genialny jestem!
      • Gość: tom to tak jak ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:03
        zadnej roznicy nie widzisz?znaczy sie identycznie jak w twym przpadku?
      • Gość: m Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 01:01
        u mnie pod blokiem stoją pojemniki na plastik, papier i szkło i tylko szkło
        regularnie wywożą, resztę sporadycznie, a plastik to ponoć jest spalany w
        jakimś zakładzie komunalnym i smród jest nieziemski w okolicy.
        • inmyeyes Re: Na śmieciach da się zarobić 26.05.06, 13:22
          "Jesteśmy pod tym względem w ogonie Europy. Na przeciętnego Czecha przypada 19
          kg odzyskanych śmieci, a na Niemca aż 76 kg."

No ale chyba statystyczny Schmitt produkuje więcej odpadów niż przedstawiciel
          polskiego społeczeństwa?
    • wariant_b Re: Na śmieciach da się zarobić 25.05.06, 23:31
      W recyklingu odpadów politycznych jesteśmy w ścisłej czołówce.
      Dlatego opowiadam się raczej za utylizacją.
    • Gość: m Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:31
      ile płacą za te puszki???
      Mój były szef też zbierał, co mni śmieszyło, ale może to ma sens???
    • Gość: Grzegorz Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.nwrk.east.verizon.net 26.05.06, 03:26
      Jak zwykle nasi debilni forumowicze robia "sobie jaja " z bardzo waznej i
      DOCHODOWEJ sprawy.
      Bylem ostanio w Argentynie, godz. 4 po poludniu przed biurowcami czekaja ludzie
      porzadnie ubrani czysci,niektorzy z dziecmi,czekaja na...smieci z biur! Przez
      godzine moze wiecej zaczyna sie na chodnikach sortowanie odpadow,papiery
      kolorowe oddzielnie,biale,oddzielnie tektura odzielnie,pojemniki
      blaszane ,pojemniki plastikowe rowniez oddzielnie.inne jakies odpady do
      workow.Przygladalem sie temu. Okolo 5.30 podjezdza samochod ktorego zaloga wazy
      liczy i ..wydaje pokwitowania za posortowany material/. Ludzie koncza prace .
      Raz w tygodniu przyjezdza kasjer ktory na podstawie kwitkow wyplaca gotowke!
      Nikogo to nie dziwi ludzie szukaja pracy PRACUJA< nie narzekaja ze nic nie jest
      mozliwe.To samo jest w dzielnicach mieszkaniowych ,kazdy odpad jesli ma wartosc
      jest segregowany i sprzedawany do punktow skupu. Tylko ze u nas? Co JA mam
      zbierac smieci wole nic nie robic ,mnie sie nalezy! Wiec niech sie nalezy!
      Pozdrowienia
      • walluk Re: Na śmieciach da się zarobić... 26.05.06, 15:49
        Masz racje Argentyna to kraj szczegolnie rozwiniety. To prawie Japonia ameryki
        poludniowej i warto brac z niej przyklad.
    • Gość: chorzowianin ja segreguje butelki plastikowe, make i szkło!!! IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 07:11
      nie daleko zauwazyłem takie pojemniki przygotowane pod te artykóły wienc
      korzystam! i czuje sie ztym wysmienicie:). polecam innym tez zadbac troche o
      naszą przyrode. proponował bym udrzedom misat rozpropagować jakąś akcje
      informowania gdzie są takie kontenery na smieci i ile mieszkancy mogą natym
      zaoszczedzić to napewno pomoze. pozdrawiam. i pozdro dla zbieraczy odwalacie
      kupe dobrej roboty!
      • Gość: sosnowiczanin tez to robie juz od kilku lat.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:48
        oszczednosci olbrzymie dla srodowiska...czas aby zwykli ludziska ło tym pomyslaly...ZAGLEBIE POZDRAWIA SLASK :)
    • slawinek Śmieci ludzie palą w piecach z biedy oczywiście 26.05.06, 08:46
      Nie wierzy mi ktoś-buraki z Warszawki to pewno nie palą ale pojedźcie proszę do
      np.takiego Jarocina albo miasteczka poniżej 50 tysiecy osób a najlepiej to
      widzać na wsi.Ci ludzie palą czym się da od kartonów gazet po butelki
      plastikowe i folię.CZYŚCIUTKA PRAWDA TO JEST.pozdr
      • Gość: bizneswoman Re: Śmieci ludzie palą w piecach z biedy oczywiśc IP: *.adsl.alicedsl.de 26.05.06, 08:55
        da sie zarobic da i to grube miliony.
        ale 99% polakow uwaza ze to bzdury,
        to naprawe dobry biznes w niemczech firmy "bija" sie o smieci bo TAKA jest z
        tego KASA. w polsce dopiero sie zaczyna ale

smiejcie sie dalej...
    • Gość: obserwator Polska to bogaty kraj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:38
      Polska to bogaty kraj...
      Nas stac na wywalanie wszystkiego jak leci do kosza. U takich "biedakow" np
      Niemcow w miastach, na dworcach, przystankach, sa smietniki na aluminium, szklo
      w roznych kolorach. A u nas? Po prostu kosze przy przystankach.
      ** Miara cywilizacji jest to jak pozbywamy sie naszych odpadkow ** - Polska w
      tym wzgledzie to sredniowiecze.

• Gość: tomek Re: Polska to bogaty kraj... IP: *.server.ntli.net 26.05.06, 10:57
        Ile w skupie mozna dostac za kilogram puszek aluminiowych ???
        • Gość: loker Re: Polska to bogaty kraj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:37
          Sprzedawałem po piwie po 5,40.
    • Gość: ddd W Holandi mozna nawet zarobic mandat w IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:03
      wysokosci 500e za to ze wyrzuci sie baterie na trawe a nie do odpowiedniego
      pojemnika. A u nas zal patrzec w moim miescie nie ma do tej pory koszy na
      segregacje odpadow chodzby tylko szklo :(((((
    • Gość: FreakyMisfit Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.05.06, 11:48
      Jak znam życie, to sprzęt AGD zdrożeje o opłaty ekologiczne, a wszystko będzie po staremu, czyli nikt nie będzie się przejmował ekologią.
    • Gość: marek.w Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:06
      powinni zapłacic zus i podatek i juz po zbieraczach puszek.
    • Gość: Waldi Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:58
      Oplata pobierana od mieszkancow za wywoz 1 tony smieci miejskich to nawet 400 -
      500 zl, a oplata za zwalenie 1 tony na haldzie to ok 16 zl. Teraz jasne
      dlaczego tak sie walczy, zeby tylko nie powstaly zaklady przemyslowe recyklingu
      pobierajace np ok 120 zl za utylizacje termiczna (piroliza). Po prostu konflikt
      interesow!
    • Gość: irek Re: Na śmieciach da się zarobić IP: 217.153.162.* 26.05.06, 18:54
      to totalna bzdura pracuje w firmie i znam temat śmieci
      niech ci co nie znają nie wypowiadają sie na ten temat
      zrobiłem mnóstwo analiz i do tego czeba dopłacić
    • fan.club1 Re: Na śmieciach da się zarobić 26.05.06, 19:57
      Dobrze się składa, bo lasy są pełne śmieci!
    • Gość: miru Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:06
      Da się zarobić chyba pisaniem o śmieciach. Jestem z branży więc wiem co to jest. Bzdury piszecie w tym artykule i wprowadzacie ludzi w błąd. Dobrze ktoś napisał. Niech zbieracz zapłaci ZUS, podatek to jest POZAMIATANY.
      • Gość: muszka Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:25
        tak tak
        mielą plastiki i folię to się nazywa regranulat który potem sie topi i
        produkuje rózne rzeczy.
        Ale ponieważ wiele firm oszczędza i nie dodaje drogich uszlachetniaczy to np.
        worki na zakupy w marketach pekają jak się włozy kilo cukru.

A poza tym ile jest tych kontenerów na posegregowane odpady ?? niewiele
        • Gość: Marta50 Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.pools.arcor-ip.net 26.05.06, 23:59
          Znam takiego ktory otworzyl swoja firme zbierania odpadow wartosciowych, tego co
          innym sie niegodzi.
          Przyklad, zbiera pralki, lodowki, rowery i rozne rupiecie, rozbiera je na
          czesci, nadajace sie czesci do uzytku sprzedaje tanio jako czesci zamienne,
          ciuchy sortuje i sprzedaje za granice... Z bezrobotnego zrobil sie milioner.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka