Gość: almagus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:52 Pierwszym śmieciem jest dwutlenek węgla, zróbmy coś z nim! Następnym gnojowica! I wadza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciocia Ada Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.abhsia.telus.net 25.05.06, 21:58 Ten artykul jest jak z "Trybuny Ludu" za czasow komuny. Te same sluszne i zbawienne banaly. Wtedy bylo zbieraj makulature i oszczedzaj swiatlo a teraz recykling. Czyli rowna i wtedy i teraz g... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Na tych w rządzie też? 25.05.06, 22:02 Zróbmy recycling Leppera i Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Mam pomysł… 25.05.06, 22:05 Eksportujmy za granicę naszych zbieraczy złomu, tam na pewno azrobią więcej, a my za to dostaniemy kaskę i będzie na pomysły pana Giertycha. Np. kaplica w każdej szkole - o to iście zbawienny pomysł! Genialny jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom to tak jak ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:03 zadnej roznicy nie widzisz?znaczy sie identycznie jak w twym przpadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 01:01 u mnie pod blokiem stoją pojemniki na plastik, papier i szkło i tylko szkło regularnie wywożą, resztę sporadycznie, a plastik to ponoć jest spalany w jakimś zakładzie komunalnym i smród jest nieziemski w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
inmyeyes Re: Na śmieciach da się zarobić 26.05.06, 13:22 "Jesteśmy pod tym względem w ogonie Europy. Na przeciętnego Czecha przypada 19 kg odzyskanych śmieci, a na Niemca aż 76 kg." No ale chyba statystyczny Schmitt produkuje więcej odpadów niż przedstawiciel polskiego społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Na śmieciach da się zarobić 25.05.06, 23:31 W recyklingu odpadów politycznych jesteśmy w ścisłej czołówce. Dlatego opowiadam się raczej za utylizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:31 ile płacą za te puszki??? Mój były szef też zbierał, co mni śmieszyło, ale może to ma sens??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.nwrk.east.verizon.net 26.05.06, 03:26 Jak zwykle nasi debilni forumowicze robia "sobie jaja " z bardzo waznej i DOCHODOWEJ sprawy. Bylem ostanio w Argentynie, godz. 4 po poludniu przed biurowcami czekaja ludzie porzadnie ubrani czysci,niektorzy z dziecmi,czekaja na...smieci z biur! Przez godzine moze wiecej zaczyna sie na chodnikach sortowanie odpadow,papiery kolorowe oddzielnie,biale,oddzielnie tektura odzielnie,pojemniki blaszane ,pojemniki plastikowe rowniez oddzielnie.inne jakies odpady do workow.Przygladalem sie temu. Okolo 5.30 podjezdza samochod ktorego zaloga wazy liczy i ..wydaje pokwitowania za posortowany material/. Ludzie koncza prace . Raz w tygodniu przyjezdza kasjer ktory na podstawie kwitkow wyplaca gotowke! Nikogo to nie dziwi ludzie szukaja pracy PRACUJA< nie narzekaja ze nic nie jest mozliwe.To samo jest w dzielnicach mieszkaniowych ,kazdy odpad jesli ma wartosc jest segregowany i sprzedawany do punktow skupu. Tylko ze u nas? Co JA mam zbierac smieci wole nic nie robic ,mnie sie nalezy! Wiec niech sie nalezy! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
walluk Re: Na śmieciach da się zarobić... 26.05.06, 15:49 Masz racje Argentyna to kraj szczegolnie rozwiniety. To prawie Japonia ameryki poludniowej i warto brac z niej przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorzowianin ja segreguje butelki plastikowe, make i szkło!!! IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 07:11 nie daleko zauwazyłem takie pojemniki przygotowane pod te artykóły wienc korzystam! i czuje sie ztym wysmienicie:). polecam innym tez zadbac troche o naszą przyrode. proponował bym udrzedom misat rozpropagować jakąś akcje informowania gdzie są takie kontenery na smieci i ile mieszkancy mogą natym zaoszczedzić to napewno pomoze. pozdrawiam. i pozdro dla zbieraczy odwalacie kupe dobrej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiczanin tez to robie juz od kilku lat.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:48 oszczednosci olbrzymie dla srodowiska...czas aby zwykli ludziska ło tym pomyslaly...ZAGLEBIE POZDRAWIA SLASK :) Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek Śmieci ludzie palą w piecach z biedy oczywiście 26.05.06, 08:46 Nie wierzy mi ktoś-buraki z Warszawki to pewno nie palą ale pojedźcie proszę do np.takiego Jarocina albo miasteczka poniżej 50 tysiecy osób a najlepiej to widzać na wsi.Ci ludzie palą czym się da od kartonów gazet po butelki plastikowe i folię.CZYŚCIUTKA PRAWDA TO JEST.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizneswoman Re: Śmieci ludzie palą w piecach z biedy oczywiśc IP: *.adsl.alicedsl.de 26.05.06, 08:55 da sie zarobic da i to grube miliony. ale 99% polakow uwaza ze to bzdury, to naprawe dobry biznes w niemczech firmy "bija" sie o smieci bo TAKA jest z tego KASA. w polsce dopiero sie zaczyna ale smiejcie sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Polska to bogaty kraj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:38 Polska to bogaty kraj... Nas stac na wywalanie wszystkiego jak leci do kosza. U takich "biedakow" np Niemcow w miastach, na dworcach, przystankach, sa smietniki na aluminium, szklo w roznych kolorach. A u nas? Po prostu kosze przy przystankach. ** Miara cywilizacji jest to jak pozbywamy sie naszych odpadkow ** - Polska w tym wzgledzie to sredniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Polska to bogaty kraj... IP: *.server.ntli.net 26.05.06, 10:57 Ile w skupie mozna dostac za kilogram puszek aluminiowych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loker Re: Polska to bogaty kraj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:37 Sprzedawałem po piwie po 5,40. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd W Holandi mozna nawet zarobic mandat w IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:03 wysokosci 500e za to ze wyrzuci sie baterie na trawe a nie do odpowiedniego pojemnika. A u nas zal patrzec w moim miescie nie ma do tej pory koszy na segregacje odpadow chodzby tylko szklo :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.05.06, 11:48 Jak znam życie, to sprzęt AGD zdrożeje o opłaty ekologiczne, a wszystko będzie po staremu, czyli nikt nie będzie się przejmował ekologią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.w Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:06 powinni zapłacic zus i podatek i juz po zbieraczach puszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:58 Oplata pobierana od mieszkancow za wywoz 1 tony smieci miejskich to nawet 400 - 500 zl, a oplata za zwalenie 1 tony na haldzie to ok 16 zl. Teraz jasne dlaczego tak sie walczy, zeby tylko nie powstaly zaklady przemyslowe recyklingu pobierajace np ok 120 zl za utylizacje termiczna (piroliza). Po prostu konflikt interesow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Na śmieciach da się zarobić IP: 217.153.162.* 26.05.06, 18:54 to totalna bzdura pracuje w firmie i znam temat śmieci niech ci co nie znają nie wypowiadają sie na ten temat zrobiłem mnóstwo analiz i do tego czeba dopłacić Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Re: Na śmieciach da się zarobić 26.05.06, 19:57 Dobrze się składa, bo lasy są pełne śmieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miru Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:06 Da się zarobić chyba pisaniem o śmieciach. Jestem z branży więc wiem co to jest. Bzdury piszecie w tym artykule i wprowadzacie ludzi w błąd. Dobrze ktoś napisał. Niech zbieracz zapłaci ZUS, podatek to jest POZAMIATANY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:25 tak tak mielą plastiki i folię to się nazywa regranulat który potem sie topi i produkuje rózne rzeczy. Ale ponieważ wiele firm oszczędza i nie dodaje drogich uszlachetniaczy to np. worki na zakupy w marketach pekają jak się włozy kilo cukru. A poza tym ile jest tych kontenerów na posegregowane odpady ?? niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Na śmieciach da się zarobić IP: *.pools.arcor-ip.net 26.05.06, 23:59 Znam takiego ktory otworzyl swoja firme zbierania odpadow wartosciowych, tego co innym sie niegodzi. Przyklad, zbiera pralki, lodowki, rowery i rozne rupiecie, rozbiera je na czesci, nadajace sie czesci do uzytku sprzedaje tanio jako czesci zamienne, ciuchy sortuje i sprzedaje za granice... Z bezrobotnego zrobil sie milioner. Odpowiedz Link Zgłoś