Dodaj do ulubionych

Górnicy zerwali rozmowy z rządem

• Gość: saper20 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.mikolow.net 02.06.06, 07:52
      No tak,nawet sie nie zaczeło a juz rozruba, Artykuł jest tendencyjny, i nawołuje
      do strachu przed górnikami bo przyjada i zrobią rozrube w Warszawce, nie jest tu
      wogóle wytłumaczone co i jak jest z tym górniczym stanem tylko co chca i jaki
      tego będa pewno skutki jak przyjada nawet nie nampisano że górnicy nie chca 100%
      zysków dla siebie, prosza tylko o 6%
      • adas313 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 03.06.06, 00:02
        > tego będa pewno skutki jak przyjada nawet nie nampisano że górnicy nie chca 100%
        > zysków dla siebie, prosza tylko o 6%

W sytuacji, gdy długi są na poziomie 200-300% zysków to i tak za dużo.
        Tą kasę powinien wziąć komornik, a nie górnicy.
    • Gość: Juta Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:01
      Dlaczego godzić się na mniejsze pieniądze skoro RZĄD potrafi tyle wydawać i
      ciągle tworzyć nowe urzędy, dla nowych rzeszy swoich pracowników..... i tak te
      pieniądze pójdą "na nich"..........
    • Gość: Nara Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.man.polbox.pl 02.06.06, 08:01
      Czy nie można zakazać górnikom manifestacji? Już nie raz udowodnili, że
      potrafią tylko dymić! Znowu chłopaki z policji oberwą za niewinność od
      nakręconych alkoholem protestujących. A rząd znów się ugnie przed siłą masy,
      aby nie zdemolowali stolicy. Zaczynam rozumieć Kraków, że nie chcą być stolicą -
      tam są przepiekęne zabytki, które mogłyby ulec zniszczeniu!
      • adas313 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 03.06.06, 00:05
        Myślę że Kraków dałby sobie radę lepiej.

Zawsze można wysłać demonstracje na Błonia, gdzie nie ma czego demolować.
        A i miejsce fajnie położone - tuż obok stadionów Cracovii i Wisły.

Więc w razie potrzeby wsparcie prewencji będzie tuż pod ręką :o)))))
    • snajper21 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 02.06.06, 08:07
      rechott napisał:

> I znowu rozruba w Warszawie!
      >
      I znowu pijane bydło przyjedzie rozrabiać,a rząd jak zwykle ugnie się pod
      naporem chołoty.Pieniądze z zysków dla państwa za wcześniejsze dofinansowania.
      • snajper21 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 02.06.06, 08:13
        Mój post dotyczy oczywiście nie ciężko pracujących GÓRNIKÓW tylko zgraii
        zadymiarzy,którzy przyjeżdżają,żeby rozrabiać.
    • unamatita Dzieki rylom, cały naród odbuduje stolycę. 02.06.06, 08:13
      u.
    • el_p Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 02.06.06, 08:35
      "Nie mogę jednak zapewnić stuprocentowego spokoju. Górnicy są zdesperowani - nie
      ukrywa Wacław Czerkawski, wiceprzewodniczący Związku Zawodowego Górników w Polsce."

Grozby slowne sa karalne, Pan powinien siedziec.
      Jakakolwiek ryska na chodniku, stluczona szyba, zdeptany kwaitek powinny zostac
      sfotografowane, wycenione i odliczone od wyplat. Wszystkie straty powinny zostac
      splacone z tych premi.
      • Gość: saper20 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.mikolow.net 02.06.06, 08:52
        A tak po prawdzie to skąd szła ogromna kasa na odbudowe Warszawy ?? Poszukajcie
        informacji to może sie dowiecie <lol> po drugie nic nie poszło z pieniędzy
        podatnika zadnych ZUS-ów i kasy za odchodne nie zapłacili normalni podatnicy
        tylko górnictwo myślicie ze zyski nagle sie pojawiły ?? Kopalnie zawsze były
        zyskowne, jak chcieli zamykać rok temu kopalnie to jak myslicie skad bralibysmy
        wegiel do elektrowni weglowych(bo o inne u nas cięzko). Nie przyszło wam do
        głowy ze za taka akcją stoi ogromna gotówka i jest wiele państ gotowych dac w
        łapke wzamian za odbiór węgla ?? A co do rozruby to może i dobrze że takowa jest
        bo rząd wtedy wie ze nie wolno robić z PAŃSTWEM co im sie zywnie podoba nie
        tylko z górnictwem ale z wszystkimi. Smutne jest to że politycy wpływaja tak na
        media i kreują tak ludzi że potem ich juz nikt nie lubi. Teraz strajkują
        lekarze i juz są podejrzenia od strony rzadu ze strajki są lewe i wogóle ze złe
        firmy farmaceutyczne to finansuja. Przypomina mi siehsało znajomego policjanta
        "Dajcie mi człowieka a ja znajde na niego paragraf" Smutno mi jak patrze na taka
        polske gdzie jeden drugiemu zazdrości złorzeczy i wyklina :(
        • adas313 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 03.06.06, 00:08
          > Kopalnie zawsze były zyskowne

To skąd się wzięły miliardowe długi? Z zysków?

> to jak myslicie skad bralibysmy wegiel do elektrowni weglowych(bo o inne u nas
          > cięzko).

Z Brazylii. Taniej. Przy okazji może wreszcie ktoś by ruszył 4 litery i zaczął
          budować elektrownię atomową.
    • Gość: ela Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: 149.156.29.* 02.06.06, 08:42
      nie bardzo rozumiem z czego są te zyski. Przecież górnictwo ciagle jest
      dofinansowywane z naszych pieniędzy. Może juz czas, żeby zaczęli to spłacać.i
      właśnie te "zyski" kierowac do kasy państwa.
    • Gość: TB Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: 80.51.232.* 02.06.06, 08:50
      Niech do roboty sie wezma, roszczeniowcy.
      Jedyne co im najlepiej wychodzi to strajkowanie.
      Gdzies przeczytalem fajny txt:
      "Policja w Katowicach twierdzi ze spadla przestepczosc,
      Policja w Warszawie twierdzi ze przestepczosc wzrosla,
      A gornicy nie wiedza o co chodzi ..."

• Gość: Glina z Piaseczna Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: 213.17.245.* 02.06.06, 08:53
      Kochani braci górnicy!

Przyjeżdżajcie do stolicy! Zastanawialiśmy się z kolegami w komendzie, czy w
      najbliższym czasie najświeższy nabór chłopaków do prewencji będzie miał okazję
      poćwiczyć pacyfikację demonstracji w warunkach niesymulowanych. Cieszymy się,
      że to na Waszych plecach najnowsza kadra policji poćwiczy użycie tonf i
      odciąganie pojedynczych sztuk z tłumu. Dzięki Wam - być może - będzie też
      okazja do poćwiczenia strzelania z broni gładkolufowej nie na tarczach, a
      żywych ludziach. Gwarantuję w imieniu naszych chłopaków, że po takiej kulce to
      już nieprędko chce się ponownie robić rozróby na manifestacjach.

A więc przyjeżdżajcie. Dzięki Wam kwalifikacje polskich policjantów wzrosną, a
      więc można powiedzieć, że przyczynicie się do rozwoju systemu porządku i
      bezpieczeństwa w państwie :-)))
      • Gość: saper20 Re: glina z piaseczna IP: *.mikolow.net 02.06.06, 08:57
        Cozywiscie tez sie ciesze ze bedą policjanci i wogóle ze wzrosna ich
        umiejetności tylko pamiętaj ośle ze totez sa ludzie i ucza sie na błedach <lol>
        i po ostaniej akcji beda lepiej przygotrowani na te wasze zabawki nigdy nie
        zapomne twarzy tych ludzi z sikawki (w sumie troche było mi ich zal) modlili sie
        tlyko o to zeby ich zostawić hehe na serio jak takie jest podejscie polijci to
        ja mam juz was dosc inteligenci
        • adas313 Re: glina z piaseczna 03.06.06, 00:13
          > Cozywiscie tez sie ciesze ze bedą policjanci i wogóle ze wzrosna ich
          > umiejetności tylko pamiętaj ośle ze totez sa ludzie i ucza sie na błedach
          > i po ostaniej akcji beda lepiej przygotrowani na te wasze zabawki

No, czyli regularna bitwa z policją się szykuje. Tak właśnie ma wyglądać
          "państwo prawa"?

> ja mam juz was dosc inteligenci

Ale kasę wypracowaną przez inteligentów brało się w postaci dotacji i będzie się
          brało w postaci emerytur.
      • Gość: TOMO Z KATOWIC Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:07
        No tak nasi kochani obrońcy prawa - kochani Policjanci - znów wykazali sie
        inteligencją, tylko lać i pałować . No cóż nie każdy policjant zanim pomyśli to
        napisze, a w szczególności ten Terminator z Piaseczna. A szczelanie z broni
        gładkolufowej to ty sobie potrenuj na swoich kolegach z waszej malutkiej
        komendziny powiatowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: miś chwd gornikom IP: 192.128.254.* 02.06.06, 08:59
      kiedyś z nimi symaptyzowałem, ale to nienażarta banda rozbójników po prostu.
      wychowana na komuszej piersi hydra
    • konrad31345 Poncyliusz - trzymaj się!!! 02.06.06, 09:04
      Już sam fakt dawania wypłat pracownikom, a nie udziałowcom jest czymś
      niespotykanym. A gdy kopalnie mają zadłużenie sięgające 3mld nie ma żadnych
      podstaw do tego, by go nie spłacać.
      Tak naprawdę związkowcy działają w wąsko pojętym swoim interesie.
      Poncyliuszowi trzeba pogratulować, że nie ugiął się pod ich żądaniami.
      Oby tak dalej. Może wreszcie ktoś zrobi porządek ze związkami.
    • Gość: człowiek pracujacy Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.aster.pl 02.06.06, 09:24
      Przepraszam , mam dość już tych górników. Rozumiem wszystko ale to jest już
      szczyt arogancji z ich strojny. Rozumiem gdyby byli właścicielami tych kopalń to
      niech się im wypłaca zyski , ale w chwili kiedy właścicielem jest państwo czyli
      cały naród to jakim prawem ma się im tylko to wpłacić. Przez ostatnie 20 lat to
      my dokładaliśmy do tego interesu z naszych podatków. Te pieniądze należą do nas
      czyli państwa i powiny być wykorzystane w inny sposób np. na służbę zdrowia ,
      oświatę ale nie do kieszeni górników.
      I na koniec wara od warszawy róbcie zamieszanie na swoim podwórku a nie tu
      będziecie przyjeżdżać i robić utrudnienia ludziom którzy ciężko pracują
    • Gość: obywatel Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: 195.94.207.* 02.06.06, 09:24
      nie zgadzam się na dyktat górników. niech sobie założą własny system emerytalny
      i mnie wiecej niech nie okradają.przez nichwszystko drozeja a ja nie mam
      pteniędzy i nie bedę miał emerytury.
    • Gość: mar_Cell Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:27
      jeśli tak bardzo damagają się podziału zysku to może właściwym byłoby
      wystawienie im rachunku za wszystkie lata kiedy to państwo (czyt. podatnicy)
      musieli do interesu dopłacać... Warto może stworzyć taki bilans
      • adas313 Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem 03.06.06, 00:14
        Co ciekawe kopalnie nadal mają gigantyczny (sama Kompania Węglowa jakieś 1,8
        mld) dług wobec ZUSu.

Ale emerytury ZUS będzie musiał górnikom wypłacać...

• Gość: Rt5%4aaa_fuc#@$ck Ej górnicze Bydło zapraszamy, już na was czekamy! IP: *.riz.pl 02.06.06, 09:38
      Zobaczycie sami jak was przyjmiemy. Będziecie spie..ć szybciej niż przyjedziecie.

----------------------------------------
      "Zło, zło, agresja !!!"
    • Gość: warszawiak Nie chcemy górników na naszych ulicach !! IP: *.novartis.com 02.06.06, 09:43
      ..
    • Gość: Wiki Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:46
      Chciałbym móc powiedzieć 15 czerwca " warszawiaki to fajne chłopaki", ale
      obawiam sie iż górnicy znowu zdemolują im miasto, wiec zostanie mi tylko jedno
      określenie " warszawiacy to c**le ".
    • Gość: Palestrina2005 Aresztować Związkowców !!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 02.06.06, 09:47
      Recepta jest prosta:
      1. Musi być zezwolenie na taką demonstrację od władz Miasta
      2. Władze nie dają zezwolenia
      3. Przyjeżdżają górnicy
      4. Policja wszystkich aresztuje
      5. Policja występuje do sądu z roszczeniem o odszkodowanie za koszty które
      poniosła przy akcji (benzyna, czas pracy policjantów itd.)
      6. Koszty akcji policyjnej oraz strat nią spowodowanych zapłaci Związek
      Zawodowy Górników.
      • adas313 Ja bym poszedł jeszcze dalej... 03.06.06, 00:18
        i wszystkich zadymiarzy pozwalniał dyscyplinarnie.
        Skarb Państwa jako współudziałowiec ma możliwość wpłynąć na to.

Oczywiście po dyscyplinarce nie może być mowy ani o premiach z zysku, ani tym
        bardziej o przedwczesnych emeryturach.

A na miejsce zwolnionych będzie masa chętnych, gotowych wydobywać węgiel choćby
        gołymi rękami - urok 18% bezrobocia.
    • Gość: Wiki Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:54
      A tak na poważnie, to troche żal mi tych górników / zwykły dostanie może z 1000
      zł / To jest walka o kilkudziesięciotysieczne premie dla bosów ze spólek
      węglowych. Cóż, Rydzyk wykorzystuje "moherowe berety", a węglowi
      baronowie "gumofilcoki".
    • Gość: frustrat Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: 217.30.157.* 02.06.06, 10:03
      i niech spadają na drzewo kopidoły- we łbach im się poprzewracało, najpierw
      wczesniejsze emerytury, teraz nagrody z zysku- a caly naród na nich będzie zasuwał
    • Gość: podatnik Re: Górnicy zerwali rozmowy z rządem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:11
      a nie lepie zasypac te kopalnie z gornikami pod ziemia ?
      prosto szybko i tanio...
      • caudillo1 Najlepiej powtarzać za Michnikiem "nierentowne" :) 02.06.06, 10:16
        Tyle że "polskie" rządy pożyczały kasę potrzebną na likwidację kopalń.
        Czyli dopłacaliśmy nie do wydobycia ale do likwidacji wydobycia.
        Można sprawdzić w każdych poważnych danych poziom wydobycia węgla w 1989 i 2005.
        Wszędzie nieznacznie, ale wzrósł (nie tylko Chiny, ale przede wszystkim Europa
        Zach.), a w Polsce spadł o ponad 40%.

Jeżeli był wypracowany przez kopalnie zysk, to kasa się należy.

Zasypać należy "wszystkowiedzących" analityków/sales managerów/fachowców od
        ekonomii którzy prognozują wyniki / zyski rzędu x , a wychodzi 0.1 x i setki
        ludzi dzięki temu idą na bruk.
        Analityk oczywiście nie idzie na bruk, ani do piachu, tylko do następnej firmy,
        bruździć i mieszać.
        • Gość: Palestrina2005 A niby dlaczego się należy ?????????? IP: 212.160.172.* 02.06.06, 10:22
          Ja np. w mojej firmie nie mam premi od zysku.
          Wielu Polaków nie ma premi od zysku.

Górnicy nie są właścicielami kopalń tylko najemnymi pracownikami. Zysk nalezy
          się właścicielowi a nie pracownikom. Takie są prawa gospodarki rynkowej.
          • rom48 Zysk sie nalezy!! Wlascicielowi!!!!! 02.06.06, 10:31
            Wlasciciel moze ale nie musi sie nim dzielic.
            • Gość: Palestrina2005 Dokładnie... IP: 212.160.172.* 02.06.06, 11:11
              Właściciel nie ma obowiązku dzielić się zyskiem z pracownikami (w tym przypadku
              górnikami)
              • adas313 Re: Dokładnie... 03.06.06, 00:28
                Ma natomiast obowiązek pospłacać długi.
                Zwłaszcza wobec ZUSu.

Niechby tak mój pracodawca zalegał ze składkami...
    • Gość: rr na Śląsku jest najwięcej przestępstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:14
      tak napisali dzisiaj w dzienniku. To smutne.
      • Gość: Palestrina2005 Jak siedzą tam takie typy jak Związkowcy Górniczy IP: 212.160.172.* 02.06.06, 10:23
        to nic dziwnego.
        Mieliśmy w Warszawie przykład Górniczej kultury...
    • Gość: warszawiak obciazyc ich kosztami zniszczen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:24
      proponuje obciazyc ich kosztami zniszczen jakie niewatpliwie zrobia.
      a wogole, niech wszyscy spieprzaja ze stolicy!
      czemu maja utrudniac zycie zwyklym mieszkancom?
      polski rzad powinien wziasc przyklad z margaret tacher!
      i rozpedzic wszystkie zwiazki zawodowe wreszcie w cholere, bo one hamuja nasza gospodarke!!!
    • Gość: Piekarnia Gliwice 15 LAT polski podatnik utrzymuje górnictwo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.06.06, 10:26
      gdy chodziłem do podstawówki to ci uczniowie, którzy powtarzali klasy albo
      zdawali na miernych szli " na kopalnie" 1.6 lat nauki w zawodówkach i "gurnik
      gurnik"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      wielu z nich jak szło po wypłatę "na kopalnie to robiło błędy w
      nazwisku !!!!!!!! własnym nazwisku gdy się podpisywali!!!!!!!!!!!
      Ja wiem, że to ciężka praca ale to ich wybór bo nic innego nie potrafią!!!!!!!
      Jaki nakład wiedzy jaki intelekt????
      w XXI wieku nie ważne jak bardzo mokrą masz koszulę ale co w głowie a nie w
      bicepsie!!!!!!!!!!!
      • oktawiusz_2013 Re: 15 LAT polski podatnik utrzymuje górnictwo 02.06.06, 10:41
        Nareszcie jakaś mądra wypowiedź. Dzieki! Zgadzam sie w 100%!!
      • myweb Re: 15 LAT polski podatnik utrzymuje górnictwo 02.06.06, 10:46
        Niestety... to pasozyty... tak sa nauczeni
      • rom48 Z tym utrzymywaniem to troche propaganda. 02.06.06, 10:58
        To co piszesz o wyksztalceniu to tez byla prawda byla ale nie jest tacy to juz tylko sa w zwiazkach zawodowych. Wiekszosc z nas ma mature. Acod do tej zadymy to pretensje do zwizkowcow a nie do gornikow. W Warszawie powitajcie ich pieknie tak jak "kibice" to potrafia :D
    • Gość: etet Dać im te dywidendy IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.06, 10:30
      Podwyższyć pozostałej hołocie podatki to się zwróci. To co że 1/3 zdechnie
      wtedy z głodu. Chcieli przecież państwa solidarnego to niech solidarnie
      zrzucają się na biednych górników.
      • Gość: wołek zabrać lekarzom! IP: *.net.autocom.pl 02.06.06, 10:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka