tiburon 06.02.03, 18:49 BRAVO!!! Wystarczy zwolnić 750 osób i - pomimo mniejszych zysków spółki - właściciele (piep... makaroniarze) dostaną większa dywidendę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pekaosa Re: Pekao SA zarobił 800 mln zł IP: *.alfa.pl 06.02.03, 19:40 750 osób? tylko w moim oddziale zwolniono w ostatnim roku prawie 30 osób. dodam tylko, ze nie ma banku ktory gorzej traktuje i wynagradza swoich pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
rymka Re: Pekao SA zarobił 800 mln zł 07.02.03, 00:09 Oj! Pociesze cię jest taki bank, który traktuje swoich pracowników jak śmieci * to BRE BANK SA. Po kilkunastu latach pracy, jednego dnia niespodziewanie po południu dostajesz wypowiedzenie i następnego dnia już nie możesz przyjść do pracy. W tym banku nie szanuje się pracownika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www na 6+ http://ballack13-87.fm.interia.pl IP: *.trzepak.pl / 10.0.0.* 06.02.03, 23:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super http://ballack13-87.fm.interia.pl IP: *.trzepak.pl / 10.0.0.* 06.02.03, 23:05 ballack13-87.fm.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gestron Re: Pekao SA zarobił 800 mln zł IP: *.ds3.agh.edu.pl 07.02.03, 00:10 po pierwsze nie zwalnia sie osob ktore sa potrzebne w firmie po drugie zapytajmy sie tych zwolnionych na jakich warunkach to sie stalo czy maja podstawy tak bardzo nazekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetetka Re: Pekao SA zarobił 800 mln zł IP: *.imc.pcz.czest.pl 07.02.03, 20:07 Zysk ponad wszystko. Ile zarobił bank na rezygnacji z dowozu, pod ochroną, pieniędzy do swoich agencji? Ile było napadów na ajentów? Jakie ponieśli szkody? Patrz napad w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Pani Prezes Wiśniewska IP: *.acn.waw.pl 07.02.03, 21:53 Pani Prezes Wiśniewska Bank musiał tez tworzyć specjalne rezerwy na pokrycie kosztów likwidacji oddziału w Nowym Jorku. Oddział nie jest w stanie zapewnić satysfakcjonującego poziomu zwrotu z zainwestowanego kapitału. czy pani ma inwestorów za głupków i imbecyli czy tylko takimi głupkami i imbecylami pani otacza się w swoim banku??? Jak to jest mozliwe, że likwidujecie oddział w Nowym Jorku ponieważ nie jest w stanie zapewnić satysfakcjonującego poziomu zwrotu z zainwestowanego kapitału??? To czym oni się tam zajmują??? Piją zimną coca cole i zamiast puszczać bąki basy strzelają kostkami lodu. Kiedy czytam takie sformułowania to dochodze do wniosku, ze ktoś z Nas dwojga jest idiotą. Jednak do rzeczy. Dokladnie nieco ponad rok temu do pani siedziby wysłałem ofertę proponującą moje usługi co do inwestowania środków na rynkach finansowych. Oczywiscie nic w tym dziwnego , przecież takich ofert otrzymujecie setki albo tysiące, (wersja jednego z pani pracowników). Postanowiłem byc dociekliwy. Oczywiscie otrzymujecie setki i tysiące chetnych osob do pracy bo trudno sie dziwic , ze przy prawie 20 % bezrobociu nie bedziecie takich ofert otrzymywać. Jednak moja oferta tym roznila sie od innych, ze przedstawilem w niej moje dokonania na rynkach kapitałowych oraz propozycje co do inwestowania srodkow na rynkach kapitalowych. Dokladnie jakie i ile i gdzie lokować środki. Oczywiscie do dzisiaj nie uzyskalem żadnej odpowiedzi bo przecież to ja jestem idiota a pani i pani pracownicy to mistrzowie świata. Ja jednak nie musze konczyć działalności w Nowym Jorku bo mam zyski z inwestycji kapitałowych a pani opowiada bzdury jakich swiat nie slyszal. Przypomne pani tylko, ze portfel zbudowany z nastepujacych akcji: XRAY, XOM; AZN; EW; MRK; DD; OMG; OFC, ABFS; DVN; ANSI; SV; CAH; WWCA; ZBRA; DORL; GE; BEAS; BY; NET; CSCO; NSDA przyniósł w 2002 roku 122,76 % zysku. Oczywiscie umiejetnie dopasowane ilosci tych akcji ( o czym wielokrotnie pisalem na portalu Giełda) gwarantowało taki słaby i beznadziejny wynik. Przecież zamiast poważnie potraktować moją propozycje do dzisiaj czekam na odpowiedź. Zapewniam pania i pani współpracowników, ze sroce spod ogona nie wyskoczyłem. Jednak przewidywałem dokładnie taki rozwój wypadków. Na dodatek zamiast splagiataować mój pomysł wypeiliście sie wiec jesteście podwójnymi debilami i matołami. Jeżeli mnie ktoś daje coś za co nie musze płacić a wiem, ze to moze przynieść zyski to potrafie powiedzieć chociaż dziekuje. No coż nie licze na zadna konstruktywną odpowiedz z pani strony, pani Wiśniewska. Nie licze dlatego, ze zamiast zająć się zarabianiem pieniędzy i nie marnowaniem pieniędzy akcjonariuszy woli pani zatrudnić trzeciej wielkości gwiazdkę z Trójmiasta (żeby ta osóbka jeszcze prezentowała jakieś walory estetyczne) opowiadającą o czerwonej sukience. Powtarzam to nie ja jestem idiotą i debilem czego nie można powiedzieć o działalności banku który pani prezesuje. Czas zmienić otoczenie pani prezes zanim panią zmienią tak jak w kilku innych polskich bankach. Niech pani już głupotek nie opowiada tylko solidnie weźmie sie do pracy. Oddział w Nowym Jorku jest w stanie zapewnić satysfakcjonującego poziom zwrotu z zainwestowanego kapitału od warunkiem, ze posłucha się pani specjalistów a nie doradców od wymiany nieświeżych podpasek ( m. in: S. Buczek, który ogłaszal, że P/E PeKaO S.A będzie cytat...: Przedstawione obliczenia są danymi historycznymi, pokazują więc to, co już było. A giełda przecież wyprzedza przyszłość. Wskaźnik ten ma o wiele większe znaczenie, jeśli oblicza się go na podstawie zysków prognozowanych - zauważa doradca inwestycyjny ING Investment Management Sebastian Buczek. - Na przykład dla Pekao SA wskaźnik ten obliczony na podstawie zakładanych prognoz finansowych wyniesie niewiele ponad 10 na koniec 2002 roku- dodał...) czy doradców od używanego papieru toaletowego zwanego papierem wartościowym. Wystarczy zatrudnić odpowiednie osoby, nie tylko ze znajomościami w kręgach aktualnej władzy ( za dwa lata to beda juz kregi opozycyjne), nie tylko znajomych swoich znajomych , ale również praktyków rynku kapitałowego którzy za odpowiednie (niekiedy zdecydowanie niższą pensję od obecnych obowiązujących w banku) wyngarodzenie wyprowadzą pani bank na prostą. Ogłupia pani inwestorów dywidendą. Obawiam się, ze może pani jeszcze zdanie zmienić co do jej wysokości. Nie powiem pani prezes dlaczego bo to byłoby za łatwe. Na koniec aby pani pokazać , ze moja oferta jest nadal aktualna przedstawie pani skład jednego z moich portfeli inwestycyjnych. Do tej pory przyniósł od początku roku prawie 13 % zysku ( a jesli chce go pani porownac do poprzednich publikacji to prosze odszukać w historycznych postach). A oto skład akcji : MRK; NDC; CSCO REP; GENZ; PLUM; ALOY; ACE; ACF; LEA; ABFS. Życze powodzenia i gdyby chciała abym zaprzestał nazywania takich sformułowań jak zacytowane na wstępie, debilnymi proponuje w koncu udzielić odpowiedzi na moją ofertę. Pozdrawiam i zycze wielu sukcesów. Mam nadzieje, ze oddzial w NY nie zostanie zamknięty bo byłby niesamowity rekord świata aby kilka milionów ludzi pochodzenia polskiego zamieszkałych w USA pozbawiać dostępu do polskiego (miejmy nadzieję) banku. Mam również nadzieje, ze w koncu ktos z pani pracowników doniesie pani, ze ktoś po roku napisał do pani kilka słow bo w dzialanie poczty przestał wierzyć od momentu jak nie otrzymał żadnej odpowiedzi. Powodzenia pani prezes Wisniewska i na przyszłość niech pani zastanowi sie najpierw zanim zabierze pani głos w jakiejś sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pani Prezes Wiśniewska IP: *.acn.waw.pl 07.02.03, 21:59 na odpowiedź pani tym razem nie czekam w nieskończoność a jedynie do 15 lutego br... Odpowiedz Link Zgłoś