Dodaj do ulubionych

Upadłość Agora S.A.?

07.08.06, 12:40
Według mnie to tylko kwestia czasu...
Zainteresowanych odsyłam do skonsolidowanego raportu kwartalnego

www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/AGORA-skonsolidowany-raport-kwartalny.html
--
Obserwuj wątek
    • slonzak1109 Re: Upadłość Agora S.A.? 07.08.06, 12:47
      www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/AGORA-skonsolidowany-raport-kwartalny.html

Kłopotów Agory można się było spodziewać, szczególnie po informacjach o:

- katastrofie z gazetą "Nowy Dziennik" (od początku idiotyczny pomysł żeby
      elegancko konkurować z Faktem)
      - klapie z gazetą motoryzacyjną Wysokie Obroty (likwidacja po kilku numerach)
      - fatalnych wynikach magazynu Logo (gazeta dla facetów bez erotyki? nikogo taka
      gazeta nie zainteresuje, chyba ze się robi POWAŻNY magazyn w stylu Wysokie
      Obcasy dla kobiet, a nie umieszcza głównie reklamówki firm i beznadzieje testy
      typu porównanie trzech odtwarzaczy mp3)
      - obniżeniu ceny Gazety Wyborczej do 1.50 zł
      - wejście Dziennika i pomniejszenie rynku reklamowego

Der Dziennik i Axel Springer ma przed sobą świetlaną przyszłosć skoro GW
      przygotowała im grunt pod ekspansję wtłaczając społeczeństwu do głowy ze obcy
      kapitał jest lepszy niż polski kapitał. Nie pomogą teraz alarmistyczne artykuły
      jak to jest teraz źle np z czeską prasą przez ekspansję niemieckich koncernów.
      Jakoś GW przejęcia na polskim rynkyu lokalnym nie obchodziły.

Jeśli Polska jest taka zła jak twierdziła GW przez ostatnie 15 lat, to teraz GW
      będzie traktowana obojętnie, bo "rodzimość" jest tylko obciążeniem w oczach
      czytelników Gazety Wyborczej.

• doda-elektroda brednie i pobożne życzenia 07.08.06, 13:12
      z 313m rezerw? Poczytaj sobie co piszą mądrzy ludzie - znaczy ja.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=41629567
      • piovon Re: brednie i pobożne życzenia 07.08.06, 15:22
        Rezerwy rezerwami ale całość wyników finansowych grupy leci na łeb na szyję ...
        GW przestała być juz lokomotywą ciągnącą całość w góre i niedługo zacznie być kotwica ciągnącą ja na samo dno. Dwa czynniki: Der Dziennik i Die Lustracja (postepująca coraz dalej) powinny dokończyc dzieła ... Podejrzewam że po ujawnieniu teczek dziennikarzy w GW zostaliby wyłącznie portierzy i gońcy ...
        • doda-elektroda do końca dzieła bardzo, baardzo daleko 07.08.06, 15:54
          że wyniki Agory lecą na łeb na szyję to prawda, ale wygląda na to, że 2006Q1
          nastąpiło już odbicie od dna.

Wyborcza prawdopodobnie już została kotwicą Agory - no, powiedzmy małą
          kotwiczką. Lokomotywą (no, małą drezyną) jest w tej chwili outdoor. Ale na tej
          małej drezynie Agora może jechać jeszcze długo.

Na Dziennik bym szybko nie liczył. Jeśli nie udało mu się odebrać czytelników
          Wyborczej do tej pory, to szybko mu się to nie uda. A lustracja? Wyborcza
          wychowała już sobie takich czytelników, na których pojawienie się pełnegu
          zestawu mędrów z Czerskiej na listach TW nie zrobi większego wrażenia.
    • qvintesencja Dla qawiedzi, holoty i paranoikow 07.08.06, 16:33

Co jak co Wyborcza to byla gazeta dla ludzi inteligentnych (inteligencji).
      Niestety na masowym rynku zwyciezaja produkty dla gawiedzi, holoty i paranoikow.
      Ktorzy sa wszedzie, nawet na tym krotkim wateczku juz swoje 3 grosze laduja.
      • doda-elektroda gazeta dla inteligentnych 07.08.06, 16:46
        Wyborcza gazetą dla inteligentnych? No, z całym szacunkiem, ja mam zupełnie
        inne wrażenie. Powiedziałabym, że to raczej gazeta dla hm, jak to się dawniej
        mówiło, "myślących dzieci i młodzieży". Dorosły czytelnik raczej nie ma czego
        tam szukać.

Jaka jest różnica międy gazetą dla dorosłych i gazetą dla dzieci?

Gazeta dla dorosłych pisze kiedy, co i dlaczego. Gazeta dla dzieci pisze kiedy,
        co, dlaczego, kto ma rację i kto jest winien.

Gazeta dla dorosłych traktuje czytelnika z szacunkiem. Gazeta dla dzieci
        zakłada, że czytelnik swojego rozumu nie ma i jeśli go nie prowadzić za rączkę,
        zboczy z właściwego kursu.

W Wyborczej nie trzeba nawet czytać tekstu żeby się przekonać, kto ma rację -
        wystarczy zerknąć na tytuły i już wiesz.

• pytong1 Re: gazeta dla inteligentnych 08.08.06, 12:03

Rzadko kiedy to robię ale musze w pełni zgodzić się z przedmówcą ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka