pytong1 07.08.06, 12:40 Według mnie to tylko kwestia czasu... Zainteresowanych odsyłam do skonsolidowanego raportu kwartalnego www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/AGORA-skonsolidowany-raport-kwartalny.html -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonzak1109 Re: Upadłość Agora S.A.? 07.08.06, 12:47 www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/AGORA-skonsolidowany-raport-kwartalny.html Kłopotów Agory można się było spodziewać, szczególnie po informacjach o: - katastrofie z gazetą "Nowy Dziennik" (od początku idiotyczny pomysł żeby elegancko konkurować z Faktem) - klapie z gazetą motoryzacyjną Wysokie Obroty (likwidacja po kilku numerach) - fatalnych wynikach magazynu Logo (gazeta dla facetów bez erotyki? nikogo taka gazeta nie zainteresuje, chyba ze się robi POWAŻNY magazyn w stylu Wysokie Obcasy dla kobiet, a nie umieszcza głównie reklamówki firm i beznadzieje testy typu porównanie trzech odtwarzaczy mp3) - obniżeniu ceny Gazety Wyborczej do 1.50 zł - wejście Dziennika i pomniejszenie rynku reklamowego Der Dziennik i Axel Springer ma przed sobą świetlaną przyszłosć skoro GW przygotowała im grunt pod ekspansję wtłaczając społeczeństwu do głowy ze obcy kapitał jest lepszy niż polski kapitał. Nie pomogą teraz alarmistyczne artykuły jak to jest teraz źle np z czeską prasą przez ekspansję niemieckich koncernów. Jakoś GW przejęcia na polskim rynkyu lokalnym nie obchodziły. Jeśli Polska jest taka zła jak twierdziła GW przez ostatnie 15 lat, to teraz GW będzie traktowana obojętnie, bo "rodzimość" jest tylko obciążeniem w oczach czytelników Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda brednie i pobożne życzenia 07.08.06, 13:12 z 313m rezerw? Poczytaj sobie co piszą mądrzy ludzie - znaczy ja. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=41629567 Odpowiedz Link Zgłoś
piovon Re: brednie i pobożne życzenia 07.08.06, 15:22 Rezerwy rezerwami ale całość wyników finansowych grupy leci na łeb na szyję ... GW przestała być juz lokomotywą ciągnącą całość w góre i niedługo zacznie być kotwica ciągnącą ja na samo dno. Dwa czynniki: Der Dziennik i Die Lustracja (postepująca coraz dalej) powinny dokończyc dzieła ... Podejrzewam że po ujawnieniu teczek dziennikarzy w GW zostaliby wyłącznie portierzy i gońcy ... Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda do końca dzieła bardzo, baardzo daleko 07.08.06, 15:54 że wyniki Agory lecą na łeb na szyję to prawda, ale wygląda na to, że 2006Q1 nastąpiło już odbicie od dna. Wyborcza prawdopodobnie już została kotwicą Agory - no, powiedzmy małą kotwiczką. Lokomotywą (no, małą drezyną) jest w tej chwili outdoor. Ale na tej małej drezynie Agora może jechać jeszcze długo. Na Dziennik bym szybko nie liczył. Jeśli nie udało mu się odebrać czytelników Wyborczej do tej pory, to szybko mu się to nie uda. A lustracja? Wyborcza wychowała już sobie takich czytelników, na których pojawienie się pełnegu zestawu mędrów z Czerskiej na listach TW nie zrobi większego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
qvintesencja Dla qawiedzi, holoty i paranoikow 07.08.06, 16:33 Co jak co Wyborcza to byla gazeta dla ludzi inteligentnych (inteligencji). Niestety na masowym rynku zwyciezaja produkty dla gawiedzi, holoty i paranoikow. Ktorzy sa wszedzie, nawet na tym krotkim wateczku juz swoje 3 grosze laduja. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda gazeta dla inteligentnych 07.08.06, 16:46 Wyborcza gazetą dla inteligentnych? No, z całym szacunkiem, ja mam zupełnie inne wrażenie. Powiedziałabym, że to raczej gazeta dla hm, jak to się dawniej mówiło, "myślących dzieci i młodzieży". Dorosły czytelnik raczej nie ma czego tam szukać. Jaka jest różnica międy gazetą dla dorosłych i gazetą dla dzieci? Gazeta dla dorosłych pisze kiedy, co i dlaczego. Gazeta dla dzieci pisze kiedy, co, dlaczego, kto ma rację i kto jest winien. Gazeta dla dorosłych traktuje czytelnika z szacunkiem. Gazeta dla dzieci zakłada, że czytelnik swojego rozumu nie ma i jeśli go nie prowadzić za rączkę, zboczy z właściwego kursu. W Wyborczej nie trzeba nawet czytać tekstu żeby się przekonać, kto ma rację - wystarczy zerknąć na tytuły i już wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Re: gazeta dla inteligentnych 08.08.06, 12:03 Rzadko kiedy to robię ale musze w pełni zgodzić się z przedmówcą ... Odpowiedz Link Zgłoś