Gość: qpaq IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.06, 23:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: msnbetterthan Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.net152.okay.pl 19.08.06, 13:18 nie wiem o co chodzi, ale sie nadaje _____ gra słów Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat 19.08.06, 14:08 Idiotyzmem jest trzymać kasę na lokatach, gdy można inwestować ją w fundusze inwestycyjne i mieć np. 40% rocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:18 idiotyzmem jest zakladanie, ze kazdy fundusz w kazdym dowolnym roku da 40% zysku lub nawet 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.08.06, 17:00 Idiotyzmem jest inwestowanie z 50% prawdopodobienstwem, ze stracisz 40% tego co wlozyles.... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat 19.08.06, 13:42 Za artykulik banki napewno się odpłacą reklamami. Dziennikarz najbardziej skorumpowany zawód w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbucz Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.aster.pl 19.08.06, 17:05 Taaa, biedny jesteś. Może z PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat 19.08.06, 19:38 A co nie podoba sie PIS, a może Samoobrona, to się przyzwaczajaj. Daję 70 % że się utrzymają na drugą kadencję. A i w najbliższych wyborach będą mieli niezły wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:49 Oczywiście jeśli zdarzy się cud nad urną! To SamoPisLPR wygra kolejne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:51 Chyba nie myslacyszaryczlowiek1.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyglup Re: Banki coraz bardziej spragnione naszych lokat IP: *.chello.pl 20.08.06, 11:42 to o czym maja pisac zebys nie myslał ze wzieli w łapke od producentów wszelakich dóbr???? o lustracji???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel hm 4.5% w Getinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:44 hm czyli wyglada na to, ze Getin ma najlepsza oferte dla lokat 1-rocznych , placa 4.5% stale oprocentowanie ( btw przy zmiennym maja tylko 3.8% ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Prosze panow o rade IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:42 Gdzie najlepiej ulokowac ok 10 tys.pln?Dodam ze nie znam sie na tym kompletnie,podajcie konkretne nazwy lokat itp.Z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Prosze panow o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 16:05 ale gęś! "kompletnie sie na tym nie znam, proszę panów o radę"... "a ja to jestem taka mala i musi się ktoś mną zaopiekować..." durna baba, ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treponema Sam jetes durny, Heh. A pieniedzmi z lokat (i pien IP: *.zen.co.uk 19.08.06, 16:47 iedzmi tej pani tez), najpredzej zaopiekuje sie LEPPER ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremy Re: Prosze panow o rade IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.06, 01:01 To nic nie da. Jeżeli posłuchasz tego typu rad, to spora szansa że stracisz, a na pewno nie zyskasz tyle ile byś mogła. Tu nie ma że boli, trzeba ruszyć śliczny tyłeczek i zacząć "się znać". Na pocieszenie powiem że to nie taka straszna wiedza - poczytaj choć odrobinę o lokatach terminowych, dynamicznych, funduszach inwestycyjnych na obligacje, akcje oraz mieszanych, a potem sprawdź ofertę swojego banku i kilku innych. Porównaj i wybierz - mi to zajęło jakiś tydzień. Naprawdę, myślenie boli tylko na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Prosze panow o rade 20.08.06, 01:17 Taaaaaak. Sprawdzaj przez tydzień więcej wydasz na telefony i stracisz czas niż to warto. Przeczytałeś jaką sumę ta pani chce włożyć? To ile zyska 100 zł. Ty to pewnie biegasz na drugi koniec miasta bo cukier rzucili o 30 gr taniej. Ludzie są idiotami a reklamy robią z nich jeszcze większymi. A największymi robią artykuły typu wesołe jest życie w kredycie.(nawiązanie do innego artykułu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremy Re: Prosze panow o rade IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.06, 10:37 Nie no bo mnie szlag trafi - nie bluzgam na sieci, ale zrobię wyjątek. Przestań pie..ć, bo jak czytam twoje teksty to chce mi się rzygać od tych spiskowych teorii dziejów i pewnie nie tylko mi. Kobieta ma 10 tys. tak? to może ma je przejeść albo odłożyć do skarpety żeby je inflacja zeżarła? Na prostym i jeszcze w miarę bezpiecznym funduszu łączącym akcje z obligacjami zyska w ciągu roku przy pomyśnych wiatrach jakieś 15% po odliczeniu opłat i podatków. No ale Ty jesteś taki kozak, że jak 1500 zł leży na ulicy to spluniesz z pogardą, yep? Bo mało? Po wsadzeniu na zwykły rachunek oszczędnościowy zyska jakieś 80 zł na kwartał (z własnego doświadczenia podaję te liczby, mam taką właśnie sumę na wszelki wypadek odłożoną na rachunku 3,2% żeby mieć możliwość dostępu do kasy w każdej chwili). Tak więc już widać czego się nie opłaca robić gdy nie ma ryzyka że kasa ta będzie potrzebna. Co do telefonu, to nawet JEŚLI GO UŻYJE, to straci 0,35 zł * liczba banków do których zadzwoni, bo infolinie są na 0-801. Ja szukałem w necie kosztowało mnie to NIC. Przeczytałem kilka twoich postów i dochodzę do wniosku że jesteś chyba jakimś zakompleksionym ludkiem który wszędzie węszy spisek. Przykro mi, ale nie będę się tym przejmował. btw.1 Artykuł o kredycie czytałem i choć to nie mój sposób życia, znam kilku ludzi którzy tak działają (głównie jednego ode mnie z pracy). Nie głodują, nie żałują, czasem im nawet zazdroszczę. TO jest po prostu inny model życia, równie dobry jak każdy inny. Oczywiście Ty sądzisz inaczej, ale spoko - "szanujemy twoją opinię" :D btw.2 Nie, nie ganiam za cukrem. Prawie go nie używam, paczka wystarcza mi na miesiąc. btw.3 Tak, jesteś bucem. EOT pozdrówka Jarek "Jeremy" Zachwieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brenks Jedruś, a co z Tobą? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.08.06, 22:16 Larum grają, a Ty się nie Zrywasz, brony nie Chwytasz? Toż to tyle kasiory leży w imperialistycznych bankach, a Ty nic? Razem a Jareczkiem i Romankiem pogonić te szuje bankierów i bedziecie mogli dalej kaskę rozdawać na lewo i ... ups, zagalopowałem się. ;) PS. Coś się boję, że Czaruś Mech będzie z Nadzoru kombinował i w bankach i OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
pc1935 I to mi się podoba 20.08.06, 02:27 I to mi się podoba. Mam 1,40 zł w kieszeni i niecierpliwie czekam na licytację ofert między bankami. A teraz przepraszam, facet z Providenta dzwoni do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzik Re: I to mi się podoba IP: *.chello.pl 20.08.06, 12:18 ja mam 14 tys na plusie w banku, a w kieszeniu 21 PLN i 2 karty. dziwie sie ze Ciebie stac na Providenta??? strASZNIE droga oferta. Odpowiedz Link Zgłoś