Gość: broń IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.03, 10:48 Rywin to inteligentna broń z polski na żydowski młyn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.03, 11:07 lepiej zrobcie 1 kilometr drogi bez dziur, ilu jeszcze ludzi chcecie zabic wspolnie z imperialistami z USA . CHLEBA dla Ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) To pewnie górnik z bełtem i kilofem IP: *.tvk.pl / 10.0.1.* 22.02.03, 11:59 taka to "inteligentna" inaczej broń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 13:02 Coz, moze nareszcie bedzie sie u nas cos konstruowac od poczatku a nie tylko przywozic gotowe projekty zza oceanu. Takie przedsiewziecia to szansa na to, zebysmy nie byli tylko tania sila robocza. Moze polska nauka, a szczegolnie informatyka, bedzie miala szanse na pieniadze nie tylko wyzebrane z budzetu ale zarobione na wspolpracy z nowoczesnymi firmami. Zreszta to nie tylko sprawa pieniedzy, ale takze umiejetnosci praktycznego spojrzenia na prowadzenie badan naukowych. Mysle, ze to dobry znak. Moze bedzie normalniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atezag Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.pool.mediaWays.net 22.02.03, 13:14 Gość portalu: Cogito napisał(a): > Coz, moze nareszcie bedzie sie u nas cos konstruowac od > poczatku a nie tylko przywozic gotowe projekty zza oceanu. > Takie przedsiewziecia to szansa na to, zebysmy nie byli tylko > tania sila robocza. Moze polska nauka, a szczegolnie > informatyka, bedzie miala szanse na pieniadze nie tylko > wyzebrane z budzetu ale zarobione na wspolpracy z nowoczesnymi > firmami. Zreszta to nie tylko sprawa pieniedzy, ale takze > umiejetnosci praktycznego spojrzenia na prowadzenie badan > naukowych. Mysle, ze to dobry znak. Moze bedzie normalniej... zebys sie czasem nei mylil... jedyna firma, ktora na tym zarobi beda amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny33 Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.net.pulawy.pl / 10.18.27.* 22.02.03, 20:35 Re;Znowu okaże się że udziały w tej firmie mają politycy-offset został rozdzielony już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorg Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.za-tp.digi.pl 23.02.03, 12:33 Pamiętaj, że takie głupole jak ten od bełta i kilofa z warszawki będą ten ofset rozdzielać. Pewnie przeznaczą na jakiś cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: Inteligentna broń z Katowic -chyba Pruszków ? IP: *.tera.com.pl 22.02.03, 13:15 Inteligentna broń z Katowic -tu chodzi chyba o Pruszków lub Wołomin jak starsza generację ? bo na razie to lepiej zbudujmy dobre drogi i lacznosc a nie TEPSe po użyciu ktorej zawsze dostaje duża "sepsę" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebar_rysiu@yahoo.co.uk CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! IP: *.reverse.qsc.de 22.02.03, 15:00 Co to za bzdura, kto to wymyslil takie brednie??? Ten artykul to jedna wielka brednia!!!! Biedny dzienikarz dal sobie wcisnac takie kity!!!! Jestem inzynierem elektronikiem pracujacym od 4 lat za granica. Projektuje procesory sygnalowe i wiem jakie pieniadze i jakie technologie sa potrzebne by bawic sie w "zaawansowane systemy" sprzedawane potem zwyklemu klientowi kupujacemu DVD czy telefon komorkowy.... W Polsce taki przemysl NIE ISTNIEJE bo tylko licencje na narzedzia softwarowe kosztuja miliony (dolarow oczywiscie) a to tylko kropla w morzu kosztow... Teraz czytamy o technologii XXI wieku z dziedziny najnowszych aplikacji militarnych...:)))), czy ktos pomyslal co do tego potrzeba????? 1)W Polsce nie ma ani jednego osrodka badawczego, ktory moglby byc liczacym sie partnerem dla najzwyklejszego osrodka badan nad nowoczesna bronia w USA. U nas wciaz problemem jest kupno laptopa czy fundusze na nowy twardy dysk, albo zwykla predkosc transferu internetowego uniemozliwiajaca zwykla, codzienna (na warunki zachodnie) telekonferencje miedzy osrodkami badawczymi... wiec o czym mowimy...???? BO JA NIE WIEM.. 2) Nie potepiam dziennikarza ze cos takiego opublikowal, prawdopodobnie tylko skopiowal ten tekst od tej Slaskiej firmy, ktora na pewno jest ambitna, ale chyba nie do konca zdaje sobie sprawe jak bardzo probuje sie wykreowac na kredyt.... To dobrze ze w koncu cos sie zaczyna ruszac w Polsce w swiecie zawansowanych technologii, ale nie badzmy naiwni nikt nie bedzie znami pracowal nad projektem az tak nowoczesnym o zastosowaniu militarnym. My wciaz mozemy jedynie robic co najwyzej statecznik do F16 ale nie najbardziej zaawansowane technologicznie systemy informatyczne o zastosowaniu militarnym i to dla armii USA... 3) Pogratuluje tej firmie jak chociaz bedzie skladac komponenty tego systemu do kupy... cos a'la pan Kluska, ktory skladal OPTIMUSY a nazwywalo sie to gornolotnie "fabryka komputerow". A to nic innego jak tylko wsadzenie gotowych sprowadzonych z zagranicy bebechow do obudowy.... To wciaz robia studenci- ja juz nie....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weapon XK76 Re: CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! IP: *.mgt.pl / 192.168.1.* 22.02.03, 16:44 Od czasu jak wyjechałeś sytuacja zmieniła się. Może nie widać ośrodków badawczych, ale na pewno są. Przecież nie wszystko widać gołym okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_zapalkami Re: CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! 22.02.03, 17:35 Gość portalu: sebar_rysiu@yahoo.co.uk napisał(a): > Co to za bzdura, kto to wymyslil takie brednie??? Ten artykul to > jedna wielka brednia!!!! > Biedny dzienikarz dal sobie wcisnac takie kity!!!! Jestem > inzynierem elektronikiem pracujacym od 4 lat za granica. > Projektuje procesory sygnalowe i wiem jakie pieniadze i jakie > technologie sa potrzebne by bawic sie w "zaawansowane systemy" > sprzedawane potem zwyklemu klientowi kupujacemu DVD czy telefon > komorkowy.... W Polsce taki przemysl NIE ISTNIEJE bo tylko > licencje na narzedzia softwarowe kosztuja miliony (dolarow > oczywiscie) a to tylko kropla w morzu kosztow... Teraz czytamy o > technologii XXI wieku z dziedziny najnowszych aplikacji > militarnych...:)))), czy ktos pomyslal co do tego potrzeba????? > > 1)W Polsce nie ma ani jednego osrodka badawczego, ktory moglby > byc liczacym sie partnerem dla najzwyklejszego osrodka badan nad > nowoczesna bronia w USA. U nas wciaz problemem jest kupno > laptopa czy fundusze na nowy twardy dysk, albo zwykla predkosc > transferu internetowego uniemozliwiajaca zwykla, codzienna (na > warunki zachodnie) telekonferencje miedzy osrodkami > badawczymi... wiec o czym mowimy...???? BO JA NIE WIEM.. > > 2) Nie potepiam dziennikarza ze cos takiego opublikowal, > prawdopodobnie tylko skopiowal ten tekst od tej Slaskiej firmy, > ktora na pewno jest ambitna, ale chyba nie do konca zdaje sobie > sprawe jak bardzo probuje sie wykreowac na kredyt.... > To dobrze ze w koncu cos sie zaczyna ruszac w Polsce w swiecie > zawansowanych technologii, ale nie badzmy naiwni nikt nie bedzie > znami pracowal nad projektem az tak nowoczesnym o zastosowaniu > militarnym. My wciaz mozemy jedynie robic co najwyzej statecznik > do F16 ale nie najbardziej zaawansowane technologicznie systemy > informatyczne o zastosowaniu militarnym i to dla armii USA... > > 3) Pogratuluje tej firmie jak chociaz bedzie skladac komponenty > tego systemu do kupy... cos a'la pan Kluska, ktory skladal > OPTIMUSY a nazwywalo sie to gornolotnie "fabryka komputerow". A > to nic innego jak tylko wsadzenie gotowych sprowadzonych z > zagranicy bebechow do obudowy.... To wciaz robia studenci- ja > juz nie....:))) > Nie musi pan tak głośno krzyczeń, panie inżynieże elektroniku pracujący za granicą od dwu lat. Wszystko zależy od tego czy się to firmie LM opłaci, a nie wywalił pan tutaj biznesplanu, tylko swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Do dziewczynki_z_zapalkami IP: *.reverse.qsc.de 23.02.03, 16:06 > > Nie musi pan tak głośno krzyczeń, panie inżynieże elektroniku pracujący za > granicą od dwu lat. Wszystko zależy od tego czy się to firmie LM opłaci, a nie > wywalił pan tutaj biznesplanu, tylko swoje kompleksy. To nie kompleksy kochana, tylko frustracja z uplywajacych lat i swiadomosc braku mozliwosci robienia czegos konkretnego na swiatowym poziomie za normalne pieniadze dla kraju w ktorym sie urodzilem i wychowalem. Pozdrowionka dla Ciebie Ty mala Patriotko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! IP: *.kopernik.gliwice.pl 22.02.03, 17:36 co do kosztów technologii, narzędzi itd. to na pewno masz rację. A przypadkiem nie bierzesz pod uwagę że za chwilę będzie wprowadzany projekt (na pewno nie jeden) tzw. offsetowy? a w związku z tym koledzy sielicki i krauze (tak tak, computerland i prokom) już chyba z miesiąc temu podzielili te pieniążki między siebie. Teraz zostaje pytanie - czy chodzi tu o dojście trzeciego gracza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws_us Re: CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 22.02.03, 19:28 Jestem analitykiem w stanach od 20 lat i WIEM ze firmy z US patrza w kierunku rynku Polskiego z duzymi nadziejami i wiadomosc o Katowicach nie jest bynajmniej jakimkolwiek ewenementem. Europa zachodnia poglada nas za zacofanych brutali, Amerykanie ida tam gdzie jest mozliwosc expansji a Polska stoi wcale nizle w tych renkingach. ws_us Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbanow Re: CO TO ZA BZDURA??????!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 10:10 Gość portalu: ws_us napisał(a): > Jestem analitykiem w stanach od 20 lat i WIEM ze firmy z US > patrza w kierunku rynku Polskiego z duzymi nadziejami i > wiadomosc o Katowicach nie jest bynajmniej jakimkolwiek > ewenementem. Europa zachodnia poglada nas za zacofanych > brutali, Amerykanie ida tam gdzie jest mozliwosc expansji a > Polska stoi wcale nizle w tych renkingach. ws_us no wlasnie.i jak tu wierzyc w inteligencje polakow.... jestes jedynym ktory zrozumial,ze caly ten projekt ma polegac na zbadaniu jak sprzedac naszemu rzadowi nie potrzebna nam technologie wojskowa.a my bedziemy placic podatki,akcyzy,winiety,domiary,panszczyzny, dziesieciny,pogrzebowe...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tDT Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 20:06 samonapelniajaca sie flaszka i zestaw trzonkow do kilofow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowo;ony Re: Inteligentna broń z Katowic? IP: 212.244.84.* 23.02.03, 00:13 jak to mają być takie inwestycje to ja wymiękam, na pewno amerykanie udostępnią nam za grube miliony dolarów oprogramowanie, ja chetnie udostępnie im za podobną kwotę mój czas, poiedzmy 5 minutek dziennie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Inteligentna broń z Katowic? 23.02.03, 02:40 A ja bym sie tu spytala o nazwiska udzialowcow i kierownictwa tej spolki. To tylko modyfikacja systemu "warrior", ktory sie nie sprawdzil na "poligonie" w Kosowie z powodu zbyt duzego "zapylenia". Nasi poprawiaja to "urban" (ten sam problem miala niemiecka parabelka w Powstaniu Warszawskim), ale obawiam sie, ze trzeba sie jeszcze zajac nadmiernymi opadami deszczu, upadkiem w bloto, zbyt wysoka-zbyt niska temperatura. Oraz pytaniem, jak zolnierz bez sterydow ten system "zdalnego sterowania zolnierzem"(nawigacja wewnatrz helmu, to koszmar) zniesie. Bo piloci falconow bez DXM analogicznego systemu nie znosza. A przeciez siedza na tylku w kabinie pilota, nie biegaja sobie po podbijanym miescie! Krotko mowiac: i nasze mafie tez znajda tu zatrudnienie - DXM ma sklad zblizony do speedu, moze wystarzylaby i amfetaminka. Odpowiedz Link Zgłoś