Dodaj do ulubionych

Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:55
Co za pacan napisał że Nysa jest w woj. Dolnośląskim????
Nysa od zawsze była w woj. opolskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: ~znudzony artykuł o krówkach już kiedyś czytałem IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 21.08.06, 13:16
      czy to nie jest jakaś powtórka?
      • investor5 Re: artykuł o krówkach już kiedyś czytałem 21.08.06, 13:52

Tak cy inaczej - o-bu-rza-ją-ce!!!
        • Gość: marianek - Mamy jednego odbiorcę z Japonii, który regularni IP: *.devs.futuro.pl 22.08.06, 06:57
          - Mamy jednego odbiorcę z Japonii, który regularnie, co jakiś czas, zamawia krówkę pakowaną ręcznie - podkreśla wartość tradycji Mariusz Nasiborski.

Nie oplacalyby sie temu Japoncowi zamawiac po kilkanascie? Sama przesylka pewnie kosztuje ze trzy razy tyle co ta krowka
    • Gość: som Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.plus.com 21.08.06, 14:01
      a W szkocji myślą, że to Oni są słynni z krówek - fudge, ja nie wiem czy to tak
      miedzynarodowa Polska specjalność
    • Gość: Helmut Re: Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:07
      Wykształcony dziennikarz Gazety...
    • Gość: cukier Produkt exkluzywny - was chyba wali na lby. IP: *.versanet.de 21.08.06, 14:09
      Co w tym badziewnym cukierku jest exluzywnego?
      • Gość: Tomir Wojna niby kwestia gustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:05
        Ale każdego, kto krówkę nazywa badziewną, to ja na udeptaną ziemię... ;-)
      • frant3 Re: Produkt exkluzywny - was chyba wali na lby. 21.08.06, 16:13
        Ręcznie jest zawijana i to przez kobiety. Ponadto jest koszerna. Gdyby nazywała się świnka, byłaby nieczysta.

--
        www.frant.tivi.pl
        • ethebor Re: Produkt exkluzywny - was chyba wali na lby. 21.08.06, 23:59
          Z koszernoscia moze byc problem ;-). Skoro zawiera mleko nie mozna jej zjesc po
          daniu miesnym. Czyli nie nadaje sie na deser po miesnym obiedzie. Jesli sie nie
          myle trzeba odzczekac 4 godziny po miesie. Mozna zjesc po rybie albo obiedzie
          bezmiesnym.

frant3 napisał:

> Ręcznie jest zawijana i to przez kobiety. Ponadto jest koszerna. Gdyby nazywała
          > się świnka, byłaby nieczysta.
          >
          > --
          > www.frant.tivi.pl
    • xiv Re: Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie 21.08.06, 14:27

> Nysa od zawsze była w woj. opolskim.

od kiedy liczy sie "zawsze"?
    • mal49 najlepsze polskie ,,Krówki'' 21.08.06, 14:33
      produkuje strzyżowska 'Roksana'.
    • Gość: Wladimir "Łukaszenkówki" - cukierki z gó..anym nadzieniem IP: *.aine.pl 21.08.06, 15:09
      Dla wszystkich wielbicieli tyrana- rozdawane za darmo!

Specjalny przydział dla pracowników KGB i OMON - dodatkowu wielosmakowe nadzienie!!
      • Gość: BMW Re: "Łukaszenkówki" - cukierki z gó..anym nadzien IP: 193.19.114.* 21.08.06, 15:19
        macie sie czym chwalic..nawet niemcy podszywaja sie pod ten lusksoswy
        produkt...lach...ty facet chyba nie wiesz sam co napisales!!!i to dwie dobre
        strony...Tak produkcja krowek uczyni polske bogata ...druga japonia albo
        niemcy!!!hahahah
        • pm7303 Re: "Łukaszenkówki" - cukierki z gó..anym nadzien 21.08.06, 16:03
          Ty lepiej uwazaj, kiedy Ci fabryke BMW z Monachium do jakiegos 'trzeciega
          swiata' przeniosa.
          A jak sie przemysl motoryzacyjny do konca wyniesie z BRD (ktory to proces juz
          sie rozpoczal), to ... chyba sam sobie dopowiesz jak to bedzie z ta druga japonia?
    • Gość: kaz Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:55
      Miałem kiedyś pieska, który krówki - "mordoklejki" wręcz uwielbiał... Brakuje mi
      Cypiska
    • Gość: Tomir Wojna Wiwat krówka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:03
      Wszelkie Marsy czy Snikersy się do niej nie umywają :))
      • frant3 Re: Wiwat krówka !!! 21.08.06, 16:26
        Krówki bym nie zjadł, bo nie lubię "cukerków'. A tego batona "s" to bym zjadł, ale nie chce mi się iść do sklepu.

--
        www.frant.tivi.pl
        • Gość: mp2 Re: Wiwat krówka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:20
          najlepsze,rozpływające się w ustach,super krówki z Milanówka.Najlepsze sa na
          dworcu WKD Warszawa centralna--palce lizać!!
    • poglodzio Podrabiają to co najlepsze 21.08.06, 16:15
      a na ten pomysł pewnie wpadli nasi rodacy zza wschodniej granicy
    • Gość: tomator litwini mają podatek liniowy a my mamy dwie kaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:37
      .. i maryję, zawsze dziewicę w świątyni opatrzności bożej oraz oszołomstwo
      zalęgłe w sejmie.
      • alyra11 Re: litwini mają podatek liniowy a my mamy dwie k 21.08.06, 19:22
        UAU,!! to bylo dobre!! :-)))
        Tu w kraju o wrednej historii krowki napotkalam wprawdzie w lidlu, mialy napisy
        krowka, ale smak - pozal sie boze, gdzie im tam do mord.klejek. Kto wie gdzie
        kupie mordoklejki w hesji????? Krolestwo za paczke mordoklejjjjjeeeeek!!!!
        Pozdrawiam :-)
    • Gość: smakosz... Polskie ,,Krówki'' IP: *.crowley.pl 21.08.06, 17:07
      Zdemaskujmy także krajowych producentów podrabianych "krówek". Czas rozpocząc krucjatę tak jak przeciwko wytwórcom "delicji".
    • Gość: krówka Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.icpnet.pl 21.08.06, 17:23
      Bawi mnie przekonanie, że wiele rzeczy "jedynych i niepowtarzalnych"
      produkowanych jest tylko w Polsce. "Krówki" od dawien dawna są produkowane na
      Łotwie i Litwie, i są one o niebo smaczniejsze niż nasze...
    • Gość: FreakyMisfit Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.08.06, 18:33
      "W zejściu z ceny ma im też pomóc ucieczka od polskiego opodatkowania.
      W Estonii jest podatek liniowy. I nie mamy żadnych więcej kosztów"

Czy trzeba coś więcej dodawać...?
    • Gość: muu Re: Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.dobremiasto.net 21.08.06, 19:12
      Milanówek sam podrabia krówki! Jedyne oryginalne z Dobrego Miasta.
      www.jutrzenkadobremiasto.pl
    • Gość: etyk No to chyba mamy moralne prawo podrabiać ich gaz IP: *.chello.pl 21.08.06, 20:17
      ziemny
    • Gość: Volodia Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.centertel.pl 21.08.06, 20:43
      18 lat mieszkalem na wschodzie i tam od zawsze krowke uwazalo sie za lokalny -
      Rosyjski przysmak. Jestem tego samego zdania

Volodia
    • Gość: mietek Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.fred.east.verizon.net 21.08.06, 21:56
      a ja bym chcial zeby w polsce robili nie tylko krowki ale takze byczki co bedzie
      szlagierem za granica
    • Gość: nina Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.tuchomie.wirt.pl 21.08.06, 22:03
      Jadłam takie krówki, ale mi nie smakowały. Nieudolna podróba i tyle.
    • Gość: Ann Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:21
      Jak byłam we Włoszech (niewielka miejscowość nadmorska w Kalabrii) widziałam
      polskie krówki w sklepie za 26 euro za kilogram!
    • Gość: Kris Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.majanet.lan / *.uninet.ee 21.08.06, 22:33
      Plan Altromaksu polega na wykorzystaniu możliwości, jakie daje jednoczesne
      członkostwo w Unii Europejskiej Polski i Estonii. Estończycy specjalizowali się
      dotąd w handlu cukrem i są w posiadaniu jednego z najważniejszych składników
      krówki - cukru w bardzo preferencyjnych cenach.

he he he,to pewnie ten cukier ktory kupili przed wstapieniem do UE,a teraz
      Estonia ma zaplacic 900,000 euro kary za zbyt wielki zapasy cukru zakupione po
      tych"preferncyjnych" cenach.I na dlugo im tego lewego cukru starczy?bo w
      Estonii cukru nie produkuja,chyba ze lewe zakupy,estonczyczy maja w tym
      smykalke.
    • Gość: basia to istna SwIsTaKoWnIa IP: 89.100.179.* 21.08.06, 23:33
      "...Każda z firm musi zainwestować w kapitał ludzki, czyli tzw. zawijaczki -
      osoby, głównie kobiety, pakujące krówki w papierek. Rekordzistki potrafią
      zawinąć dziennie ok. 8 tys. sztuk krówek, czyli ok. 100-120 kg..."

Czy to Wam nie przypomina o swistaku?? Co prawda nie sreberka... ale zawsze to
      zawijanie :)
    • Gość: bart Re: Polskie ,,Krówki'' podrabiane na Wschodzie IP: *.ncdc.pl 22.08.06, 07:47
      Ten sam pacan, ktory po uslyszeniu nysa pyta sie Klodzka czy Luzycka? :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka