Dodaj do ulubionych

Inwestycje w nowe miejsca pracy

IP: *.slawa-slaska.sdi.tpnet.pl 08.09.06, 11:52
a w lubuskim posucha,żadnych prognoz co do ofert pracy!no i po co nam
lubuskie,skoro nie ma przyszłości w uzyskaniu pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gośka/Pomorze Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:23
      A w Pomorskim kompletna bida... Tutaj to pracodawcy nadal są tymi, co stawiają
      żądania - najczęściej na wyrost - przynajmniej na stanowiska umysłowe.
      • Gość: torunianka Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.internet.org.pl 08.09.06, 18:15
        Pomorzanie i inne ludy, to tylko na papierze i ekranie komputera jest tak
        rozowo. Slynny podtorunski Sharp i Crystal Park to na razie plac budowy i kupa
        blota. Rekrutacja wprawdzie ruszyla, ale na stanowiska czlonkow zarzadu i top
        managerow, gdzie w 80% przypadkow firmy wchodzace na rynek maja juz swoich
        kandydatow, dla Polakow zostaja ochlapy w postaci stanowisk co najwyzej
        sredniego szczebla i na hali produkcyjnej...i tak 70% wszystkich stanowisk w
        Crystal Parku to bedzie praca przy produkcji...wiec absolwenci, ktorych tak
        tlumnie co roku wypuzszcza nasz uniwerek najszybciej pojada nie do pracy w
        Sharpie, tylko w knajpie w Londynie...i w ten sposob zagranica dostanie w
        prezencie kolejnych kelnerow z uniwersyteckim dyplomem...
        • wujek_extrema Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 08.09.06, 19:25
          Jednym slowem przyszlosc w Polsce jesr rozowa. Powiedzcie ta bajke do 2ch
          milionow ktore juz wyjechaly i nastepne 2 co sie szykuja. Hihihihi
      • Gość: Cmoku .......nieprawda! W Pomorskim..................... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.09.06, 01:31
        ...W Pomorskim jest SKROMNIE.
        Bida to jest proszę Kolegi w INDIACH .
        ... i to GALOPUJĄCA ale on chyba o tym nie wiedzą bo jakoś żyją.
        • raveness1 Re: .......nieprawda! W Pomorskim................ 27.09.06, 10:15
          My tu mowimy o cywilizowanym swiecie a nie o azjatyckich dzikusach.
      • Gość: miś Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy - buhahahahhh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:35
        buhahahahahahhaahh Stocznia zatrudnia więźniów buhahahahhah - tego chcieli
        trzeba było dac podwyzki pracownikom (spawaczom) a teraz jak więźniowie i po
        wyrokach np. za kradziez to.... buhahahahahahhh pół statku wyniosą buhahahahhh
        i co opłaci się? buhahahahhh
    • Gość: Marcin Inwestycje w nowe miejsca pracy: Pomorze IP: *.chello.pl 08.09.06, 18:31
      Dlaczego autor artykułu nie ujął województwa Pomorskiego? Chętnie dowiedział bym
      się jakie nowe inwestycje powstały, oprócz tych które znam, czyli m.in. Reuters,
      Seruga, Krupp (w Gdańsku).
      /Pozdrawiam
      • Gość: Greg Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy: Pomorze IP: *.devs.futuro.pl 08.09.06, 18:59
        Wszystko pieknie ladnie i tylko w statystykach (mowie o ilosci miejsc). Jestem z
        dolnoslaskiego, mam prace OK, generalnie nie narzekam. Ale szukajac czegos
        lepiej platnego to baaaardzo trudne zadanie.
        Poza tym jak napisal przedmowca - kogo najczesciej brakuje? Stolarzy, tokarzy,
        frezerow, budowlancow i wszelkiej innej sily roboczej do tzw. PRACY FIZYCZNEJ.
        Wiadomo jaka u nas jest cena za robocizne....no comment! Szanujmy sie troche...
        Inna sprawa natomiast jest to, ze gdybym nie mial pracy to szukam czegokolwiek
        aby moc sie (i nie tylko sie) utrzymywac, miec srodki do zycia, a w miedzyczasie
        szukal korzystniejszej pracy/placy!
    • Gość: Make_Them_Gag Ludzie ! dajcie sobie spokój z pracą, ja znalazłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 18:57
      sobie bogata żonkę i mam koło d...A dodam że jestem po politologii i codziennie
      oglądam widaomości...to jest moja parca.
      • Gość: Greg Re: Ludzie ! dajcie sobie spokój z pracą, ja znal IP: *.devs.futuro.pl 08.09.06, 19:01
        Garatuluje zony i wspolczuje jej....
      • Gość: dynia I jestes jej niewolnikiem.... IP: 192.28.65.* 09.09.06, 18:53
        .
    • keridwen Inwestycje w nowe miejsca pracy 08.09.06, 19:35
      czy jestem slepa, czy tez kos zapomnial o lodzi?
    • Gość: Obywatel Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 89.107.157.* 08.09.06, 19:36
      W Śląskim - Tokarze...a dla tych co postarali się bardziej niż ci z zawodówki ??
    • Gość: łodzanin Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 80.51.47.* 08.09.06, 20:25
      a gdzie łódzkie???????????????//
      • blindlemon Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 08.09.06, 23:38
        Łódzkie olali,ale jako łodzianin moge się wypowiedzieć ;) Praca jest i to dużo -
        Gilette, TVAB, ABB, Bosch, Indesit, Corning. Cała masa pracy dla wszystkich - od
        średniego po magistra, ale to i tak nie zmieni podejścia ludzi - w Łodzi każdy
        chciałby zarabiać dużo, a bramy są pełne żuli i gó..arzy w dresach patrzących,
        gdzie coś ukraść lub skombinować - taka mentalność?:(

Gość portalu: łodzanin napisał(a):

> a gdzie łódzkie???????????????//
        • infractus Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 07.10.06, 10:07
          to się kiedyś swojsko nazywało lodzermensch, a teraz nastąpiła pewna...
          ewolucja;-)
    • areklaczak na Wschodzie coraz lepiej 08.09.06, 20:45
      Może nie zauważyliscie ale na Wschodzie jest coraz lepiej, połączenie Azji i
      Europy rokuje duże możliwości. W końcu to największy kontynent. Największa
      populacja. Najlepsze gleby. Największe złoża.
      • Gość: Maxs Nie zauwazylismy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.09.06, 21:43
        Nie zauwazylismy...
    • Gość: Gregorij Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 83.16.62.* 08.09.06, 21:04
      LUDZIE CZY WY NAPRAWDE SE JAJA ROBICIE???????????? MAM NADZIEJE ZE ZADEN
      POLAK TAM NIE PÓJDIE ROBIĆ....TU ZAROBI 2000 BRUTTO ILE TO JEST NA RĘKĘ???
      ŚMIECH.CENY WSZYSTKIEGO W POLSCE PODPORZĄDKOWNE UNI ALE ZAROBKI !!!!!!!!!!!! N
      I E !!!!!!!! APEL DO MŁODYCH U C I E K A J C I E Z TEGO K R A J
      U !!!
      • Gość: łodzianin Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:10
        Racja wyjeżdżajcie WSZYSCY. Wtedy problem bezrobocia zniknie. Panie Bush daj
        pan wszystkim wizy. Apeluje do wszystkich niezdecydowanych PAKUJCIE SIĘ I W
        DROGE. Irlandia, USA , wszystko jedno gdzie ale wyjedźcie stąd. A jak już
        większość pojedzie to dla tych co zostaną zaczną się lepsze dni. WIĘC SZEROKIEJ
        DROGI. JA ZOSTAJE
    • qvintesencja Badziewiacy pisza 08.09.06, 21:05

Zawsze trzeba narzekac. Bo inwestor nie przyjdzie do rodzinnej wsi tylko trzeba
      ruszyc do roboty. A w ogole to najlepiej zeby przynosili kase w kopercie do
      domu i przestali zawracac glowe robota. Konkretnej roboty na ktora jest zbyt
      robic sie nie chce tylko przewalanie papierkow. I jeszcze placa za malo.

• Gość: pyra Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 213.17.204.* 08.09.06, 21:22
      Wielkopolskie miejsca pracy? Raczej poznańskie miejsca pracy? Kto ma możliwość
      dojeżdżanie po 100 km dziennie w jedną stronę? Co z pozostałą częścią
      województwa?
    • Gość: Maxs Czemu w Lubelskim tak malo? :( IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.09.06, 21:42
      Czemu w Lubelskim tak malo? :(
    • Gość: qba Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:02
      A gdzie jest Łódź??
      • Gość: kierowca Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.06, 10:55
        łódź jest na zielonych znakach
        jak się jedzie z Wrocławia na Białoruś,

na niebieskich są Kraków, Katowice i Berlin
      • Gość: wroclawianin i mieszkania we wroclawiu są po 5000/m2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.06, 10:57
        fajnie niby ze coraz lepiej w miescie zapomnianym
        przez komunistów,

ale mieszkania juz są po 5000/m2,
        dla porównania na górnym śląsku po 2000,

a różnice w zarobkach nie są az 2.5 krotne
    • Gość: ixi Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 213.227.68.* 08.09.06, 22:31
      To bzdurki: pisałem 5 maili do Gliwickiego Centrum Doskonalenia Zawodowego, do
      dziś żadnej odpowiedzi, tak im zależy na uczniach
    • Gość: wethil a pomorskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:42
      nie ma ani słowa o pomorskiem, Trójmieście etc
    • Gość: bl A co z lubuskiem, ostatnio duzo się tu dzieje IP: *.ztpnet.pl 09.09.06, 09:20
      A co z lubuskiem, ostatnio duzo się tu dzieje. GW nie ma materiału z tego
      regionu?
    • Gość: GOŚĆ Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:11
      na ślaskim tylko o tokarzach? fajnie...
    • Gość: dynia A mazowsze? IP: 192.28.65.* 09.09.06, 18:54
      ?
    • Gość: GOSC RZESZOW Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:28
      A ILE PADNIE MALYCH FIRM W OKOLICY MAM GAZETE Z PRZED PARU LAT
      PISALI EKLERK ZATRUDNI 1000 OSOB DO PRACY \ALE RZY BUDOWIE \ URZEDASY
      NISZCA POLSKI HANDEL
      • niewieszkimjestem Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 09.09.06, 22:01
        Padnie rodzinna firma państwa Kowalskich, którzy dotychczas robili te monitory
        LCD w przydomowym garażu.
        A dla magistrów zarządzania i marketingu czy politologów po prywatnych szkołach
        wyższych mam jedną radę - trzeba się w życiu nauczyć czegoś konkretnego. Połowa
        tych magistrów nie potrafi mówić i pisać po polsku.
    • Gość: hektor Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: 83.16.62.* 14.09.06, 20:00
      LUDZIE WY SE NORMALNIE ROBICIE JAJA!!!!!!KIEDY SKOŃCZY SIĘ TA WEGETACJA????
      PREZES OD 15.tyś W ZWYŻ A FIZOL????800pln skandal
      • gonita1 Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 17.09.06, 23:45
        wszystko pięknie, nowe inwestycje, setki... żeby nie powiedzieć tysiące mijsc
        pracy, tylko za co? a raczej za ile ta praca? Kto da więcej niż najniższa
        krajowa? A rachunki same się nie opłacą: 250-300 pln mieszkanie, 100pln prąd,
        40 gaz, przedszkole 300pln i po wypłacie od "super inwestora". A gdzie żywność,
        ubranie, książki, bilet do kina(które właśnie wybudowali), bilet miesięczny na
        dojazd do pracy, etc. etc. Może ktoś by się w końcu zajął wynagradzaniem za
        uczciwą i wykonaną pracę. Ja nie narzekam i nie biadole ale jak pójdę do pracy
        za 899pln brutto, to jak przeżyć?! Niech ktoś otworzy oczy "super pracodawcy",
        że za takie pieniądze nie znajdzie pracownika tylko desperata, że ta praca jest
        więcej warta niż te ochłapy, bo inaczej nie można nazwać takiej pensji. HALOOOO
        dyrektorzy, prezesi i inna świta POBUDKA !!!!!!!!!!!!
    • mercin.brezan a Żary a Żagań 17.09.06, 20:17
      Tak a wielce redaktorzy z super stolycy zielonogóry nic nie napisali - na pewno zazdrości zę nie w tym miescie ale Żary i Żagań to przecież miejsce inwestycji Karmanna Wurth etc. - te dwie firmy według relacji innych mediów stworza około 1500 miejsc pracy plus ileś tam w otoczeniu. wstyd zielonogórscy "dziennikarze"
    • raveness1 Re: Inwestycje w nowe miejsca pracy 27.09.06, 10:27
      Zamiast tworzyc tysiace glodowych etatow, lepiej stworzyc kilkaset za normalne
      pensje.
      A tak problem bedzie sie ciagnal w nieskonczonosc, no bo jaki Europejczyk przy
      zdrowych zmyslach bedzie tyral za 150$ miesiecznie?
    • Gość: euromobil Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:40
      Szkoda,że w artykule w podrozdziale Śląsk nie podano adresów e-mailowych
      zakładów pracy które są zaintersowane zatrudnienim pracowników.Przecież to jest
      najtańsza i najszybsza droga do nawiązywania kontaktów i zrealizowania w praktyce
      treści zawartych w artykule w Europejskim Roku Mobilności Pracowników.
    • purblanca24 Inwestycje w nowe miejsca pracy 29.09.06, 08:35
      jak zwykle w duzych miejscowościach i z pominieciem klitek. Mieszkam w Pionkach
      (k/Radomia; woj mazowieckie)i an tu, ani w pobliskim Radoomiu nie mam czego
      szukać. A ja skończyłam tylko marna filologia polską.
      I co dalej??? moz m i ktos podpowiedziec co ja moge po tej ch... polonistyce robić??
    • Gość: listek46@wp.pl Inwestycje w nowe miejsca pracy IP: *.eranet.pl 30.09.06, 00:13
      Proszę Państwa o czym my mówimy? O tym że większość firm płaci od 800 do 1000
      złotych miesięcznie brutto? Otóż moim zdaniem tyle to ja zarabiałem po szkole w
      1963 roku. Szanowni Pracodawcy takie pieniądze to Wy sobie. widocznie macie w
      okół siebie za dużo bezrobotnych że płacicie takie głodowe ponsje. Zapłaćcie
      ludziom normalnie to będziecie mnieli pracowników. Zapłaćcie więcej to będą
      oddani pracownicy. Na razie działacie na zasadzie: po co im tyle skoro można
      wziąć dla siebie. Okazało się teraz doszło do tego że wszyscy ludzie was
      ignorują. Sprawdziło sie przysłowie: Kto fachowca nie szanuje ten niech go
      pocałuje. Jeszcze troche to bedziecie płacić i to nie mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka