Gość: Izabella IP: 222.45.36.* 11.09.06, 05:06 bardzo udane zestawieina kredytow - www.emoney.pl www.emoney.pl Polecam te strone,wyszukiwarka kredytow mieszkaniowych - porownanie ofert. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irini Re: W którym banku najtańszy debet? - ranking "Ga 11.09.06, 07:15 Przepraszam, czy to jest artykuł sponsorowany przez PKO BP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbat Do Irini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 07:45 Masz powazne klopoty z odczytwyaniem wykresow. Ucz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Re: Do Irini IP: *.gazownia.pl 11.09.06, 07:49 W PKO BP prowizja wynosi 1% a nie 0,5 jak podaje GAZETA. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Najlepszy debet jest w ING Banku Śląskim, konto z 11.09.06, 08:35 Najlepszy debet jest w ING Banku Śląskim, Konto z Lwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I love FORTIS BANK A gdzie FORTIS? Oni sa the BEST (e-pakiet) IP: *.lot.pl 11.09.06, 13:02 Mam tam od wielu lat e-pakiet. place miesiecznie 8 PLN, mam bezplatne wszelkie przelewy, mam karte maestro, dzieki ktorej moge wyjmowac bezplatnie gotowke na calym swiecie. Wystarczy, ze srednio co miesiac wplywa na konto 300 PLN. Od niedawna e-pakietowcy moga tez otrzymac karty VISA, ktore nie sa powiazane z rachunkiem. Byc moze nie znalezli sie w rankingu, bo byli za dobrymi i wszelkie niby swietne mBanki i im podobne okazalyby sie kiepskimi - prawda by wyszla na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bototy Re: W którym banku najtańszy debet? - ranking "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 07:45 Najwidoczniej bo na przykład w Citi oprocentowanie od wakacji jest niższe i wynosi albo 13 albo 15 % TO nie pierwszy artykuł dotycżacy banków niezgodny z rzeczywistoącią w GW Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 a ja tym zlodziejskim bankom ani grosza nigdy nie 11.09.06, 09:52 place, nie mam konta, ani karty, ani kredytow, nic. I zyje. Innych namawiam- nie dajcie sie ludzie robic w konia.Policzcie ile placicie bankom przez cale zycie, auto sobie mozna za to kupic, a jak ktos ma duze kredyty to za wszystko co da bankom drugi dom pod miastem by postawil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: a ja tym zlodziejskim bankom ani grosza nigdy IP: 129.35.231.* 11.09.06, 11:18 złodziejskim bankom? A może ty jesteś złodziej? Dlaczego bluzgasz na normalne instytucje świadczące określone usługi i pobierające za nie wynagrodzenie? Przecież bank nie jest instytucją charytatywną tylko ma zarabiać dla siebie (jak każda normalna firma) dla zatrudnionych osób wreszcie dla akcjonariuszy. W końcu ty też na tym korzystasz bo jeśli spółki akcyjne notowane na giełdzie maja dobre wyniki to przekłada się to na gospodarkę a to z kolei na takich bęcwałów jak ty i inni wiecznie narzekających na rzekomo złodziejskie banki. Banków jest wiele zawsze mozna którys wybrać a jak nie to nie korzystaj nikt nie płacze z tego powodu. Tylko nie obrażaj innych kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nie myl zysku z lichwą pazerną banków PL !!! 11.09.06, 13:40 Nie myl zysku z lichwą pazerną banków PL !!! Gość portalu: wojtek napisał(a): > złodziejskim bankom? A może ty jesteś złodziej? Dlaczego bluzgasz na normalne > instytucje świadczące określone usługi i pobierające za nie wynagrodzenie? > Przecież bank nie jest instytucją charytatywną tylko ma zarabiać dla siebie > (jak każda normalna firma) dla zatrudnionych osób wreszcie dla akcjonariuszy. W > > końcu ty też na tym korzystasz bo jeśli spółki akcyjne notowane na giełdzie > maja dobre wyniki to przekłada się to na gospodarkę a to z kolei na takich > bęcwałów jak ty i inni wiecznie narzekających na rzekomo złodziejskie banki. > Banków jest wiele zawsze mozna którys wybrać a jak nie to nie korzystaj nikt > nie płacze z tego powodu. Tylko nie obrażaj innych kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Nie myl zysku z lichwą pazerną banków PL !!! IP: 129.35.231.* 11.09.06, 14:02 Jest wolny rynek? Jest! Jest mnóstwo banków czy różnych SKOK=ów. Blizej lichwy są operatorzy telefonii bo jest ich bardzo niewielu i nie muszą walczyć o klienta. Natomiast śmieszy mnie podejście niektórych ludzi mówiących: co miesiąc na konto wpływa moje 2000 pensji i bank obraca moimi pieniędzmi a muszę płacić za konto przelewy wpłaty i wypłaty itp. Wystarczy odrobina dobrej woli żeby dowiedzieć się jak bank zarabia i na czym. Ja nie twierdzę że banki są biedne i nie maja na czym zarabiać, faktem jest że są generalnie dość drogie. Ale wystarczy TROSZKĘ wysiłku, pochodzić policzyć i wybrać takie usługi które będą dla nas wygodne i tanie. Pracuje w trzecim banku w życiu, znam troche pracę i specyfike banku od kuchni a zarazem jako uzytkownik paru usług (2 konta, kreydt gotówkowy, debet, karta, kredyt hipoteczny, 3 karty kredytowe, lokaty, fundusze) też kombinuje tak żeby płacić jak najmniej. To chyba zrozumiałe. Wiem że nie każdy musi sie na tym znać ale jak nie chcemy narzekać to trzeba włożyć troche wysiłku albo skorzystać z porad ekspertów (bankier.pl, money.pl it). Wracając do "lichwy" banków. Znam klientów którzy mają konto np. firmowe. Przelew w oddziale kosztuje 4 zł przez internet 1 zł. Klient wykonuje miesięcznie około 15 przelewów. NIE DA SIĘ PRZEKONAĆ żeby albo założył internet albo raz w miesiącu poszedł do kafejki i za 15 minut za 2 złote zaoszczędził 45 zł. Nie mówiąc o stracie czasu w oddziale. I chyba właśnie tacy narzekają najbardziej. Mamy jeden z najnowocześniejszych w Europie systemów bankowych. To wszystko kosztowało masę pieniędzy.Po to aby było nowocześnie i wygodnie dla klientów. Baqnk jak każda inna firma (piekarnia, warsztat) musi odrobić te koszty! Trzeba tylko mieć otwarty łeb i nie dać sie kroić z głupich prowizji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunert polska gospodarka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.06, 10:10 to kredyt, swieta na kredyt, meble na kredyt, mieszkanie na kredyt, wczasy na kredyt, tak to w Polsce maja wszystcy pieniadze i dobrobyt. Gorzej ze spalcanie, 20% odsetek, to przy kredycie 10 000 zl, dodatkowe 3500 zl. Do tego koszty obslugi 1500 i juz jest 15000 zl. Ale to sie o to martwi, przy pobraniu kredytu? Banki na to jak na lato, bierzcie, bierzcie, my i tak odbierzemy swoje, mieszkania, auta, nawet do 3 pokolenia, gdy bratku nie zaplacisz dwoch, trzech rat, twoj kredyt z bankou domowego zostaje sprzedany do handlarzy kredytow, a wtedy klekajcie narody. Ulica lub przytulek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly Spojrz na dane o niemieckiej gospodarce IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.06, 12:12 Niemcy maja wyzsza stope kredytu do PKB wiec nie chrzan koles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju lep Chciałem wziuńć kredyt na nowego Chevi Aveo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:52 Ktu mnie muże doradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
doniomiki w mBanku zarobisz 11.09.06, 13:08 3000/12=250 a w mBanku miesięczny koszt 243, 7 PLN miesięcznie zarobku. Zaraz sobie uruchomię linię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bell Re: w mBanku zarobisz IP: *.telpol.net.pl 18.09.06, 21:48 Co do mBanku można faktycznie zarobić. Ja np. mająć kredyt odnawialny i kredyt ratalny całą kasę wkładam w fundusz inwestycyjny (oczywiście tę która została). W ten sposób zarabiam na kredycie. mBank nie ma przeciwskazań. Miałem rachunki w 6wielu bankiach i mBank wypadł najlepiej. 6 lat mam już u nich rachunek i nic lepszego nie spotkałem. P.S. Nie jestem pracownikiem mBanku :) Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalista2 Kapusta.... 11.09.06, 17:14 Kicha i kapusta, przegiąłem wszystkie pały, które były do przecięcia i powpisywali mnie na wszelkie możliwe listy i rejestry...Wszystko przepite, został tylko lombard, ale za informację jestem niezmiernie wdzięczny, taniocha w tych bankach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro :) W którym banku najtańszy debet? - ranking "Gaze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:01 Czyli załóżmy, ze w ciągu roku zejdę pod kreskę np. z 3 razy na łączną kwotę 300,00zł w banku PKO BP, to zapłacę odsetek: 300,00zł x 0,115 = 34,50zł dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś