Dodaj do ulubionych

Badanie na temat komisji bankowej

IP: *.ghnet.pl 21.09.06, 11:48
Zrenacjonalizować sektor bankowy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Posta Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: *.outsourcing.atman.pl 21.09.06, 12:17
      Sam się znacjonalizuj i swoją rodzinę, poczym załóż dla siebie kołchoz bo tam
      twoje miejsce. Nie zapomnij tylko zabrać ze sobą swoich matołów z PiSu i
      waszych przydupasów z koalicji! A jak coś wymyślicie to jedźcie z tym do Korei
      Pn. i nie wracajcie.
      • Gość: TrupZeSmiechu Bankowcy??? Od kiedy to Banka jest bankowcem IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.06, 12:45
        Ja jestem i widzac co sie wyprawialo w bankach w latach 90-tych jestem za tym,
        zeby przyjrzec sie tym prywatyzacjom, jak paru pseuomenadzerow odejdzie to sie
        nic nie stanie, to moze byc tylko lepiej dla sektora. Tak samo, jak podwazy sie
        legalnosc paru transakcji (PZU, BPH Pekao, PBI Kredyt Bank, Gdanski BIG,
        prywatyzacja PBK - co dzis robi wiceminister skarbu, ktora sprzedawala ten bank
        austryjakom, u kogo dzis pracuje???)
        • Gość: ehhh Re: Bankowcy??? Od kiedy to Banka jest bankowcem IP: *.net.pulawy.pl 21.09.06, 14:53
          ale czy to teraz jest wazne ??
          wazne jest ze sprzedali co mieli do sprzedania i wzieli za to kase ... chyba
          proste ?
          a ze teraz jest wielkie ajwaj bo jakbysmy my to sprzedali to by bylo 5 albo
          10mln zlociszy wiecej na imprezy to juz inna jebajka ...
          jak sprzedali to sprzedali i wtedy kazdy sie z tego cieszyl a teraz sie
          przyczepiaja ze nie mozna tego polaczyc w 1 calosc ...
          przeciez to juz nie zalezy od nich i nie powinni sie wpiepszac miedzy wodke a
          zagryche ...
          teraz to raczej powinno sie patrzec na rece co i jak cie odbywa i niestety ale
          UCZYC SIE JAK DZIALA GOSPODARKA WOLNOWYNKOWA
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 13:49
        > Sam się znacjonalizuj i swoją rodzinę, poczym załóż dla siebie kołchoz bo tam

Hitler znacjonalizował banki i bardzo dobrze na tym wyszedł, tzn. miał pieniążki
        na zbrojenia i to takie że pół świata zagarnął.
      • palestrina2005 A co jeśli faktycznie były łapówki 21.09.06, 14:06
        i niektore koncerny niezgodnie z prawem nabyły polskie banki i co gorsza jeśli
        inne koncerny zostały przez to poszkodowane bo miały lepsze oferty ?????
    • Gość: Max Boże w jakim ja kraju żyję!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:00
      Dzisiaj fabryki i banki, jutro moje mieszkanie, pojutrze żonę mi
      znacjonalizują!!!!! Bolszewizm wiecznie żywy!!!!!
      • Gość: paul Re: Boże w jakim ja kraju żyję!!!!! IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 21.09.06, 13:08
        A niech z(re)nacjonalizuja. Przynajmniej wszyscy bweda mieli z tego pozytek, a
        nie tylko PiSuarowa pseudoelita.
      • caudillo1 Re: Boże w jakim ja kraju żyję!!!!! 21.09.06, 13:11
        Kapitalizm ma różne twarze.

Podobnie jak własność państwowa niektórych sektorów gospodarki nie oznacza
        komunizmu, tylko np. korporacjonizm.

Poza tym nacjonalizacja może nastąpić ciołku w każdej chwili (czas "W"). Wtedy
        swój domek, samochodzik będziesz mógł sobie wsadzić wiadomo gdzie.
      • Gość: mixer Społeczeństwo oszukano w Programie NFI IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 13:19
        A różne kliki tymczasem, przeważnie postPZPR-owskie, uwłaszczyły się na
        wspólnym za komuny majątku... I to wszystko przy pieprzeniu o wolności i
        demokracji. A gdzie był np. minister skarbu, gpospodarki czy finansów gdy
        powstawał BIG-Bank np? Gdzie były odpowiednie komisje sejmowe? Jak pilnowały
        mojej własności? Co ja mam z prywatyzacji? A kto jest autorem Ustawy o
        Komercjalizacji i Prywatyzacji Przedsiębiorstw Państwowych, która z jednych
        Polaków, którzy mieli szczęście zatrudnić się w opowiednich firmach zrobiła
        krezusów obdarowanych pakietami akcji, a innym dała wielkie g....??? Czemu tych
        ludzi nie ma jeszcze w Tworkach??? Brakuje ich tam. A to tylko niektóre
        przykłady patologii....Tu by się już przydał wariant węgierski, a nie komisje...
      • palestrina2005 Uskrajniasz 21.09.06, 14:09
        To typowa SBcka metoda propagandy...
        Uskrajnieniez poglądów drugiej osoby ....

A może faktycznie parę banków sprywatyzowano z naruszeniem prawa, dając
        gigantyczne łapówki ????????
        I co wtedy - zostawić to tak...
        Z Twoją mózgownicą coś nie tak ?????????????
    • kropka9991 Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 13:11
      To ja poproszę o sondaż wśród tych samych osób na temat "Czy wskrzesić do życia
      Gierka i dać mu władzę?" albo "Czy ponownie zabrać rolnikom ziemię i
      zorganizować na niej PGR-y?". Sądzę że wyniki byłyby podobne...
      • palestrina2005 Re: Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 14:11
        Czyli uważasz że jeśli było złamane prawo przy prywatyzacjach, jeśli ktoś z
        koncernu dał łapówkę i np. nieuczciwie wygrał przetarg, to nic z tym nie należy
        zrobić....
        Gratuluję poczucia sprawiedliwości ...
        Brawo SLD......

Hahahhaaaaa...
    • Gość: Adam Nie byliby zdumieni gdyby prywatyzacja nie przynio IP: *.novartis.com 21.09.06, 13:19
      sła takich strat i gigantycznego bezrobocia. Tylko osoba wyjątkow kiepsko
      zorientowana może stweirdzić że prywatyzacja przebiegła tak jak przebiec
      powinna. Niestety tak nie było a straty w majątku narodowym są porównywalne do
      tych jakie mogłaby przynieść długoletnia wojna. Ktoś nie wierzy ? Niech pojedzie
      do ZM Ursus, do fabryk tekstylnych w Łodzi a zobaczy obraz pobojowiska i nędzy.
      • Gość: gosc Ursus upadł państwowy a nie prywatny !!! IP: *.aster.pl 21.09.06, 14:02
        Adamie parę zdań informacji o ZM Ursus:

Ursus już w 1990 roku zaczął przynosić straty, które z roku na rok rosły. Mimo
        to przedsiębiorstwo trwało, gdyż kolejne rządy obawiały się agresywnych
        związkowców, którzy potrafili organizować na ulicach Warszawy głośne
        demonstracje. Nacisk związkowców spowodował, że firma nie została
        sprywatyzowana, choć negocjacje z zagranicznym inwestorem były w połowie lat 90.
        zaawansowane.
        W końcu Ursus doszedł do punktu, w którym dalsze trwanie było już niemożliwe. W
        kasie brakowało pieniędzy na wypłaty, a banki nie chciały dawać dalszych kredytów.
        Pracę straciło kilkanaście tysięcy osób, Ursus produkował i sprzedawał coraz
        mniej ciągników, a wreszcie został postawiony w stan upadłości.
        Wcześniejsza prywatyzacja uratowałaby część miejsc pracy i dała Ursusowi szansę
        sprzedaży swych produktów poprzez sieć międzynarodowej korporacji,
        zainteresowanej przejęciem podwarszawskiej fabryki traktorów.
        • Gość: adam O właśnie ! A skąd byli związkowcy z Panem Wrzodak IP: *.novartis.com 21.09.06, 14:17
          iem na czele ? Z Solidarności (zero rozumu, maksimum polityki). Zapominasz też o
          Balcerowiczowskim "popiwku" któryby Microsoft doprowadził do bankructwa. Nie
          dziwi Cię też fakt, że fabryka "raptem" w 1990 roku zaczęła przynosić straty ?
          Mnie to nie dziwi bo z powodów politycznych (kursu rządzącej polską ekipy)
          pogniewaliśmy się na wszystkich dotychczasowych odbiorców na wschodzie bliskim i
          dalekim. Wtedy był kurs na likwidowanie za wszelką cenę "państwowych
          molochów"-swoją drogą idiotyzm na światową skalę. Efektem tych "niezwykle"
          udanych przedsięwzięć było ponad dodatkowych 14.000 bezrobotnych, których potem
          Kuroń mógł kamić swoją zupą. Powiem Ci tyle, jestem młody człowiekem (mam 25
          lat) i uważam że cała prywatyzacja to był jeden wielki szwindel na którym
          wzbogaciła się pokaźna grupka prominentów. I choć jestem spokojny i tolerancyjny
          to za coś takiego powinno się rozstrzeliwać.
          • Gość: gosc Re: O właśnie ! A skąd byli związkowcy z Panem Wr IP: *.aster.pl 21.09.06, 14:33
            Adamie, najbardziej mnie rozsmucił fakt że tak myślisz będą osobą w wieku 25
            lat. Ja mam lat 48.
            1.Stawiasz tezę krytykującą prywatyzację dając za przykład Ursus, który to
            przykład własnie potwierdza słuszność prywatyzacji. Firma upada bo opiera się
            prywatyzacji. Nie znaczy że po prywatyzacji by nie upadła ale przynajmniej
            państwo dostałoby trochę $$$.
            2.W dyskusji o prywatyzacji, nie jest ważne skąd był Wrzodak, Balcerowicz,
            Mazowiecki, Miller i bóg wie kto. Ważne jest co kto zrobił i jaki to miało
            skutek dla nas i gospodarki. Czy fakt że jestem z Oświęcimia oznacza że jestem
            antysemitą ?

Pozdrawiam
      • pm7303 Re: Nie byliby zdumieni gdyby prywatyzacja nie pr 21.09.06, 15:44
        Boze jaki belkot.

A moze tak, to gigantyczne bezrobocie jest wynikiem anachronicznego stanu
        zatrudnienia w schylkowym socjalizmie? Tzn. duzo za duzo ludzi pracowalo przy
        produkcji okreslonej ilsoci towarow - czyli musieli predzej czy pozniej zostac
        zredukowani (przez prywatnych wlascicieli), lub mogli wybrac solidarne
        bankructwo i bruk (tak jak Ursus)

No i o jakich stratach tutaj mowa? Przeciez zadluzone przedsiebiorstwo panstwowe
        przynosi same straty i w koncu bankrutuje (po czym mozna je kupic za grosze)! Za
        to sprywatyzowana spolka, stara sie uratowac/wykorzystac choc czesc zasobow i
        wygenerowac jakies zyski a nie generowac dlugi.

Pomysl nastepnym razem, zanim znowu cos glupiego napiszesz.
        Albo trzeba bylo 'sie uwlaszczac' i pokazac jak to mozna w gospodarce rynkowej,
        przetrwac w zakladzie produkcyjnym w ktorym 20% kadr stanowila administracja!?
    • marszal80 Re: Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 13:20
      pytanie jest zmanipulowane i nie oddaje rzeczywistych pogladow chyba ze chciano
      wykazac emojce ludzkie, jednak gdyby chciano wykazac racjonalny poglad na sprawe
      to powinni sie zapytac cza sa za renacjonalizacja nawet gdyby pociagneloby to za
      saba zmniejszenie wydatkow socjalnych z budzetu, czyli jednym slowem mniejszych
      transwerow na czym niewatpliwie ucierpieliby najbiedniejsci, sadze ze proporcje
      byly by dokladnie odwrotne,
    • Gość: MichalM Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: 82.115.76.* 21.09.06, 13:20
      Gdyby banki nie zostaly sprywatyzowane to pewnie do dzis przelewy trwaly by
      miesiac i byly przesylane umyslnym na koniu, a liczba machlojek w stylu
      oscylatora byla by juz pewnie 3 cyfrowa. Że nie wspomne o ilosci "fachowych"
      pociatkow aktualnie rzadzacej ekipy zajmujacych sie naszymi pieniedzmi. Dla
      krytykantow, popatrzcie jak "sprawnie" jest zarzadzany panstwowy ZUS, z bankami
      bylo by to samo, a Prokom bylby juz chyba najwieksza firma informatyczna w kraju
      sprzedajac panstwowym bankom swoje "cuda informatyczne"

Pozdrawiam

MichalM
      • palestrina2005 Re: Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 14:15
        Tu nie chodzi o to że źle że banki zostały sprywatyzowane.
        Chodzi o to JAK je sprywatyzowano.
        Moim zdaniem jeśli jakiś koncern dał łapówkę to powinien ponieść konsekwencję.

Inaczej będziemy mieli odgórne sterowanie przez korporacje ustawami.
        Mieliśmy już przykład bzdurnej ustawy ktora uderzyła Optimusa. Jestem
        przekonany że ta niesprawiedliwa ustawa, zwalniająca z VAT komputery z
        zagranicy, był napisana pod jakiś koncern zachodni (za łapówkę).
        Jak Kluska chciał to umiejętnie obejść to ktoś kto wziął tą łapówkę wkurzył się
        i mu dokopał.
        Ciekawe dlaczego do tej pory nie wyjaśniono tej sprawy...
    • adwach Znacjonalizowac sektor bankowy i całą reszte!!! 21.09.06, 13:28
      A potem szybko uciekac do U.K. bo bezrobocie znowu skoczy do 20%!!!!!
      PARANOJA!!!! KIEDY TE PAJACE W PSEUDOKOALICJI DADZĄ SOBIE SPOKÓJ? NIE MACIE
      ZIELONEGO POJĘCIA O EKONOMII - TO SIE NIE WPYCHAJCIE MIĘDZY WÓDKĘ A ZAKĄSKE!!!
    • mt7 Przecież jesteśmy dziećmi komuny. Rozdać wszystkim 21.09.06, 13:29
      po równo, a jak się swoje przetraci lub przepije, to jeszcze raz
      znacjonalizować, rozdać za darmo....
      Dlaczego to kogokolwiek dziwi, po tym wszystkim, co się nagadało i napisało bez
      opamiętania. Dobrze byłoby jeszcze mieć na uwadze, że rewolucje pożerają swoich
      ojców założycieli, nieraz w pierwszej kolejności. Zawsze znajdzie się większy
      radykał, a niskie emocje wyzwolone w ludziach niełatwo okiełznać. Na barykady
      łatwo wyjść, tylko co potem.
    • Gość: 666 Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:05
      To co się działo to nie była prywatyzacja tylko uwłaszczenie i niegospodarność.
      Pracowałem w BZ a potem w BZ WBK i nie mogę powiedzieć że to co się tam działo
      było normalne.
    • palestrina2005 Co jeśli koncern wręczył łapówkę ??????? 21.09.06, 14:05
      Bankowcy są zdumieni ???????

Ciekawe dlaczego ????

Mieliśmy w historii świata morderstwa, zamachy i przewroty w krajach
      afrykańskich będących dziełem korporacji. Wielokrotnie koncerny łamały prawa.

Pytanie - czy jeśli przy prywatyzacji np. polskigo banku ktoś dał łapówkę to
      czy taka prywatyzacja powinna być unieważniona ???

Bankowcy uważają że nie ????

Nie jestem prawnikiem, ale uważam że w takim przypadku, jesli ktoś dal łapówkę
      to;
      1. uzyskał ponadnaturalny, nadmierny, niezgodny z prawem zysk
      2. nieprawnie wszedł w posiadanie własności
      3. inne firmy które startowały w przetargu mogą się czuć poszkodowane i
      wystąpić z roszczeniem o odszkodowanie.

Tak więc jeśli będą dowody na łamanie prawa - trzeba to rozliczyć.
      Nie moze być przyzwolenia w Polsce dla firm na łapówkarstwo.
      To niszczy rynek.
      moim zdaniem np. Kluskę i Optimusa zniszczył właśnie jakiś zagraniczny koncern,
      płacący łapóki za odpowiednie ustawy...
      • jawor10 Znacjonalizować 21.09.06, 14:16
        Jeżeli stwierdzone zostanie przestępstwo , to już problem obecnego właściciela -
        należy znacjonalizować . I tak należy poczynić z każdą prywatyzacją.
        Na krwawicy naszych ojców powstała wielka rzesza milionerów - stali sie nagle
        bogaczami korzystając z układów. A pracownik otrzymuje teraz 800 zł brutto - o
        ile ma pracę
    • Gość: kolo Zabobonny i głupi naród IP: *.aster.pl 21.09.06, 14:16
      Niektóre opinie pojawiające się na tym forum, w świetle ogólnie dostępnych
      faktów np. o prywatyzacji, świadczą o zatrważającym braku logicznego wyciągania
      prostych wniosków z otaczającej nas rzeczywistości.
      Teraz okazuje się, że jeszcza większy problem jest poza forum GW.
      • palestrina2005 A jakie jest Twoje lekarstwo na złodziejską 21.09.06, 14:18
        prywatyzację ????\
        Zapomnieć i zostawić wszystko jak gdyby nigdy nic ???

Nawet gdyby wyszło na jaw że koncerny dawały łapówki naszym wysoko postawionym
        urzędnikom. Przecież to jawne naruszenie prawa, a brak działania zachęci
        wielkie międzynarodowe molochy do korumpowania naszych urzędników.
        Winni powinni zostać ukarani.
        • koprofag4 Re: A jakie jest Twoje lekarstwo na złodziejską 21.09.06, 14:33
          mozesz sobie chciec wyjasniac...zrob z tego haslo wyborcze i kandyduj:)
          mozliwe ze pare spraw sie lekko rozkopie ku uciesze gawiedzi posadzi pare
          plotek i...bedzie koniec igrzysk

nikt tak naprawde nie jest zainteresowany wyjasnianiem bo brali wszyscy i z
          lewa i z prawa (i sprawiedliwosci:))
          poza tym jak zauwazyles nie jestes prawnikiem...no wiec powiem ci ze nawet jak
          cos udowodnisz to takiej transakcji nie odkrecisz, po prostu nie ma takiej
          opcji polska to nie np egipt gdzie naser swego czasu oddal ludowi kanal suezki:)
          (co zdaje sie skonczylo sie wojna szesciodniowa)
          i btw...kluche zalatwil nie zagraniczny kocern a polski fiskus...zreszta nie
          tylko jego

i drugie btw...zamiast patrzec w tyl zajmij sie przyszloscia, lepiej na tym
          wyjdziesz - kondrat w jednej reklamie mowi "przeszlosc zostawmy historykom" - i
          ja sie z nim zgadzam:) rozpamietywaniem historii nie nakarmisz siebie rodziny,
          nie kupisz domu, samochodu itp...za to staniesz sie bardziej zgorzknialy:) jak
          macierewicz, najwyzsze blizniaki w panstwie i ich przydupasy
          pzdr
          • palestrina2005 Re: A jakie jest Twoje lekarstwo na złodziejską 21.09.06, 16:08
            Brak karania za zbrodnie przeszłości zachęca innych.

Kluskę wykończył fiskus. Ale przyczyną działań Kluski (eksport komputerów na
            Słowację żeby jest importować do Polski) był spowodowany ustawa dyskryminującą
            polskie firmy.
            Pytanie za 100 punktów dla inteligentnego człowieka:
            "Dlaczego ktoś uchwalił ustawę jawnie dyskryminujacą polskie firmy i dającą
            przewagę importowanym komputerom".
            Myślę że ktoś dostał za to naprawdę duuuużżżżżżą KASĘ.
        • Gość: kolo Proste - to już historia ... IP: *.aster.pl 21.09.06, 15:05
          1.Kontrakt jest kontrakt.

2.Jeśli urzędnik/urzędnicy reprezentujący państwo przeprowadzili transakcję
          niekorzystną dla państwa to jest państwa problem a nie tego kto kupił. Jeśli
          państwo nie potrafi wewnętrznie skontrolować swoich pracowników to lipne państwo.

3. Do tanga trzeba dwojga. Inicjatywa do łapówki mogła (i w polskiej
          rzeczywistości tak najczęściej było) pochodzić własnie od urzędnika a nie od
          kupującego. Szczególnie jeśli to był koncern zagraniczny.
          • palestrina2005 Re: Proste - to już historia ... 21.09.06, 15:57
            Gość portalu: kolo napisał(a):

> 1.Kontrakt jest kontrakt.
            Czy gdybyś podpisał kontrakt z pistoletem przy głowie też byś tak
            powiedział ????
            Jeśli kontrakt został podpisany przez dwie strony które są w niezgodnych z
            prawem relacjach (np. koncern za wiedzą Zarządu dał łapówkę decydentowi -
            urzędnikowi/politykowi) kontrakt można unieważnić.
            Poza tym dochodzi kwestia roszczeń stron trzecich - np. innych koncernów, które
            działały uczciwie i nie kupiły danego banku - mogą dochodzić odszkodowań.
            Najłatwiej powiedzieć historia - złamanie prawa to złamanie prawa.
            Enron zbankrutował to Andersen też poszedł na dno i nikt nie mówił że to wina
            pojedynczych ludzi.

> 2.Jeśli urzędnik/urzędnicy reprezentujący państwo przeprowadzili transakcję
            > niekorzystną dla państwa to jest państwa problem a nie tego kto kupił. Jeśli
            > państwo nie potrafi wewnętrznie skontrolować swoich pracowników to lipne
            państw
            Jeśli decyzja byłya błędna to faktycznie to wina państwa i nic nie można zrobić.
            Ale jeśli koncern działał niezgodnie z prawem (łapówka) sprawa wygląda inaczej.

> 3. Do tanga trzeba dwojga. Inicjatywa do łapówki mogła (i w polskiej
            > rzeczywistości tak najczęściej było) pochodzić własnie od urzędnika a nie od
            > kupującego. Szczególnie jeśli to był koncern zagraniczny.
            Inicjatywa, inicjatywą. Jeśli ktoś z koncernu dał łapówkę podważa, jest
            reprezentantem firmy. Więc wynika z tego że firma nie działała zgodnie z prawem
            i naruszyła to prawo, a więc umowa została podpisana z naruszeniem prawa.
            • palestrina2005 Re: Proste - to już historia ... 21.09.06, 16:01
              Cd.
              Poza tym nalezy odstraszać firmy od łapówkarstwa.
              Najlepszym przykładem jak zagraniczne firmy próbowały zniszczyć polskiego
              przedsiębiorcę przez łapówkarstwo jest Optimus.
              Nie wierzę że ustawa preferujące jako dostawców zagraniczne firmy (ulgi z VATem
              na komputery sprowadzane z zagranicy) powstała bez łapówki jakiejś zagranicznej
              firmy lub importera.
              Ktoś się nieźle wkurzył jak zobaczył że sprytny kluska ominął ten głupi przepis.
              Winni do tej pory chodzą bezkarni...
            • Gość: kolo Re: Proste - to już historia ... IP: *.aster.pl 21.09.06, 16:03
              :))))))

Ale pierd (..) olisz Palestrina aż mi ciebie żal. Ale nie przejmuj się, jeszcze
              się z tego wyleczysz.

Pozdro
              • palestrina2005 Gdy brakuje rzeczowych argumentów... 21.09.06, 16:11
                ... obrzucamy przeciwnika inwektywami...

(cyt. z "Podręcznik dla Agentów SB")
                • Gość: kolo Re: Gdy brakuje rzeczowych argumentów... IP: *.aster.pl 21.09.06, 16:27
                  To ja cie przepraszam.

Prześledziłem twoje posty w tym wątku i po prostu jesteś w swoich argumentach :

1. Monotematyczny.
                  2. Nie zwracasz uwagi na argumenty drugiej strony
                  3. Chory więc idź się leczyć.

Przepraszam za inwektywy.
                  • palestrina2005 Cyt. z "Podręcznika SBka" 21.09.06, 16:41
                    "Gdy po inwektywach przeciwnik dalej stoi i ma się dobrze powiedz mu <Idź się
                    leczyć>. To powinno zadziałać Towarzyszu".

P.S. Ja nie "analizuję" Twoich postów - są zbyt prostackie aby mogły być
                    analizowane - wystarczy na nie spojrzeć i od razu widać wszechogarniającą
                    głupotę.
                    • Gość: MichalM Troche masz racji a troche nie !!!! IP: 82.115.76.* 21.09.06, 17:21
                      Sprawe przekretow jezeli takowe byly przy prywatyzacji bankow nalezy wyjasnic a
                      winnych ukarac.Nie przy pomocy komisji skladajacej sie w najlepszym przypadku z
                      dyletantow, w najgorszym z dur...ow i bedacej tylko miejscem autopromocji, lecz
                      przy pomocy prokuratury ktora of tego jest i za to jej placimy. Ale ABSOLUTNIE
                      nie mozna zadac nacjonalizacji, wlascicielami bankow sa akcjonariusze i to ich
                      sie w ten sposob karze, a nie winnych. Do pierdla trzeba wsadzic dajacego, nawet
                      jezeli to prezes, osoby ktore o tym wiedzialy, w tym wypadku moga to byc
                      czlonkowie zarzadu oraz bioracego. Ale na litos boska nie karajmy akcjonariuszy
                      ktorzy w dobrej wierze zakupili udzialy. Mozna wzglednie jezeli spolka odniosla
                      nienalezna kozysc wniesc o odszkodowanie na rzecz poszkodowanego, ale jezeli
                      orzeczenia i uzasadnienia POLSKICH sadow beda takie jak w przypadku firm
                      wykonczonych przez fiskusa ktore domagaja sie odszkodowania to skarb panstwa
                      moze liczyc na jakie 15 tys. PLN.

Pozdrawiam

MichalM
                    • koprofag4 Re: Cyt. z "Podręcznika SBka" 22.09.06, 11:55
                      to moze inaczej:) idz sie zrelaksuj przy muzyce palestriny, odpocznij, wycisz
                      sie, wylacz, zamknij oczy...itp:)

bo faktycznie caly czas nadajesz w kolko jak zdarta plyta, jeden przyklad
                      gdzies w radiu uslyszales i jedziesz w kolko...to juz sie robi nudne

trupa sie nie leczy...trupa sie zakopuje i to gleboko zeby nie cuchnal, to
                      panstwo powinno wypracowac mechanizmy zapobiegajace takim historiom...jesli
                      tego nie zrobilo to jak ktos tu powiedzial "lipne to panstwo":) i ja takie
                      panstwo pierd..le szczerze mowiac

a jesli koniecznie chcesz lekarstwa to podam Ci moje:
                      - w telewizji tylko pilka nozna i przyglupie komedie, sf lub filmy akcji
                      (polecam inwestycje w dekodery)
                      - duzo muzyki
                      - zajecia sportowe (rowniez wyczynowe podnoszenie kufla z kumplami)
                      - weekendowe imprezy i integracja z przedstawicielkami plci pieknej
                      - krotkowidztwo przejawiajace sie calkowita niemoznoscia dostrzegania
                      czegokolwiek co nie dotyczy Ciebie lub Twojej rodziny

poza tym udane zycie zawodowe i duuuuuuuuzo seksu:)

dawkuj bracie bez umiaru i szybko zauwazysz ze zycie (nawet w polsce) jest
                      piekne, i sa ciekawsze rzeczy niz zajmowanie sie prywatyzacja
    • Gość: Kara śmierci Kara śmierci dla odpowiedzialnych za przekręty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:21
      - Wynik badań ujawnia, iż poruszamy się w sferze emocji, które wyrażają osoby nie do końca zaznajomione z przebiegiem procesów prawnych. Unieważnienie umów prywatyzacyjnych w sensie prawnym jest niemożliwe. Można jedynie mówić o odpowiedzialności karnej osób, które odpowiadały za ten proces.

W takim razie bezwzględne wyroki kary śmierci dla odpowiedzialnych za złodziejstwo przy prywatyzacji!
      • Gość: 666 Re: Kara śmierci dla odpowiedzialnych za przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:29
        To nie jest poruszanie się w sferze emocji tylko ludzie przestali wierzyć że w
        polsce będzie lepiej. Polacy zobaczyli na własne oczy jak można doprowadzić do
        sytuacji w której powoli stajemy się niewolnikami we własnym kraju.
    • Gość: Prywatyzacja BZ Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:33
      Pamiętam jak kiedyś było walne zgromadzenia akcjonariuszy BZ. Przedstawiciel
      skarbu państwa przyszedł z kserem upoważnienia i niewiele brakowało żeby nie
      zostal wpuszczony. Tak państwo interesowało się bankami. Sprzedać i zapomnieć.
      • caudillo1 "Prywatyzowali" ... 21.09.06, 14:40
        jak ćpun, czy pijany ojciec trójki dzieci, który wyniósł z domu wszystko co
        było w miarę cenne, nie przejmując się, z czego będą żyły dzieci, ważne żeby
        była kasa "teraz" na balangi.

Oczywiście w roli tych "ojców" - "autorytetów", także "moralnych" , i ich
        obrońców występowali DIKMAN, STOLTZMANN, SZECHTER, KORDBLUM, i wielu wielu
        innych, o Hajce G. i Aaronie B. nie wspominając. :)
      • remik.bz Przyszedł z "kserem"- to straszne ! 21.09.06, 14:45
        Gość portalu: Prywatyzacja BZ napisał(a):

> Pamiętam jak kiedyś było walne zgromadzenia akcjonariuszy BZ. Przedstawiciel
        > skarbu państwa przyszedł z kserem upoważnienia i niewiele brakowało żeby nie
        > zostal wpuszczony.

A zamiast robić "aferę" nie dało się jego prawa do udziału w Walnym
        Zgromadzeniu szybko i sprawnie zweryfikować?
        Widac komuś zależało , aby przedstawiciela Skarbu Państwa tam nie było .
        To sa właśnie całe banki; tylko "cwanie kombinować" jak wykołować innych.
        Jeśli czegoś nie musza zrobić , to nie zrobią.
        Dobrze ,że jest ta komisja.
        • Gość: Prywatyzacja BZ Re: Przyszedł z "kserem"- to straszne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:23
          Powiem tak jakby to było po fuzji BZ z WBK to przedstawiciel skarbu Państwa nie
          zostałby wpuszczony, ale postanowiono go wpuścić żeby się nie narażać.
    • poglodzio Wiadomo trzeba to odkręcić 21.09.06, 14:41
      poniweaż większośc prywatyzacji była na szkodę państwa lub po prostu
      złodziejska i pełna korupcji
    • Gość: XXL Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: 141.84.252.* 21.09.06, 15:00
      ha! nic dziwnego, ze ku..szonek liberalny (GW) jest zdziwiony.
      Szkoda ze nikt sie nie pytal spoleczenstwa przed prywatyzacja i sprzedaniem
      praktycznie calego sektora bankowego w rece kapitalu zagranicznego, co w sposob
      skuteczny uzaleznilo nasz kraj od innych.
      Czy we Francji, Niemczech, Szwecji, Stanach Zjednoczonych sektor bankowy
      znajduje sie w obcych rekach? Pytanie retoryczne.
      Zreszta banki to tylko wierzcholek gory lodowej. Przemysl wlokienniczy,
      stalowy, energetyka ...
      Ludzie zostali pozbawieni pracy, a ku..szonek sie dziwi. HWDK
    • Gość: Karol Badanie na temat komisji bankowej IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.09.06, 15:06
      Jeżeli inwestorzy nie popełnili błędów, nie mogą ponieść żadnych konsekwencji,
      a tego, że działali zgodnie z prawem, jestem pewien - uważa Jerzy Bańka, radca
      prawny Związku Banków Polskich.

Pan radca prawny zapomnial chyba, ze wszelkie nabyta dobra a pochodzace z
      przestepstwa podlegaja konfiskacie i wracaja do prawowitych wlascicieli.
      • Gość: hor Re To byla kradzierz majatku narodowego a nie IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 21.09.06, 15:29
        prywatyzacja. Rycerze "okraglego stolu" rozparcelowali majatek narodowy
        przywlaszczajac go sobie. Czas to zweryfikowac.
    • przesmiewca2 Pisowcy 21.09.06, 15:33
      i ich motłoch wyborczy nie mogą żyć bez komunizmu.
    • Gość: Lenin fabryki dla robotników,ziemia dla chłopów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:35
      .precz z zaplutymi karłami reakcji!
    • a.k.traper Jednak bolszewizm ma mocne korzenie. 21.09.06, 15:41
      Gdyby tak taki odsetek chciał uczciwie pracować?
    • rafikzabki Re: Badanie na temat komisji bankowej 21.09.06, 16:05
      zwłaszcza inwestorzy działali zgodnie z prawem jak dawali łapówki dla zaniżania
      wyceny???? śmieszne opinie śmiesznego pana.....
    • Gość: kolega rumunska agencja prasowa melduje, ze IP: *.westend.de 21.09.06, 16:16
      widziano pierwszych polskich zebrakow na ulicach bukaresztu.
      IV RP!!!
      niech mnie...
      • Gość: ubudubu4 Re: rumunska agencja prasowa melduje, ze IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:32
        Niech cię ........ trafi. I będzie po problemie.

Przejmować się że jakiś pijaczek przez pomyłkę zamiast na zachód pojechał na
        południe?

No chyba że trapi cię z tego powodu poczucie niższości, psychologowie mają
        jeszcze wole terminy.
    • Gość: zawisza ciemny Badanie na temat komisji bankowej IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 21.09.06, 16:23
      "Jeśli komisja śledcza wykaże nieprawidłowości, prywatyzację trzeba
      zweryfikować - tak uważa 67 proc. ankietowanych. Bankowcy są zdumieni."
      Ja jestem zdumiony ze panowie bankowcy sa zdumieni. Jest to tendencyjne pytanie
      na ktore musi pasc taka, a nie inna odpowiedz. Na pytanie "Czy nalezy ukarac X-
      sa gdy prokurator udowodni ze jest morderca" jest tylko jedna odpowiedz - tak.
      Jakie pytanie taka odpowiedz.
    • Gość: xaliemorph Badanie na temat komisji bankowej IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 16:24
      Ma to związek z jedną rzeczą. Ulubieniem banków do podwyższania, bądź wprowadzania minimalnych opłat, tłumacząc to zwiększaniem zysków, przy ciągłym wyrabianiu coraz większego zysku (więc ruch wcale niepotrzebny). A to ma kontrast w porównaniu z tymi co dają np. banki w Wielkiej Brytanii czy Irlandii gdzie konta nie są tak obwarowane opłatami (choć oczywiście zależy to od konta). Jest tu podobny schemat w oczach szarych ludzi do sytuacji z tepsą i wypompowywaniem z niej funduszy przez France Telecom, czy analogiczną sytuacją z Orange i Ideą. Jednak ja osobiście jestem przeciw renacjonalizacji ponieważ nasi i tak się dossą do łakomego cycka, jak to widać po gruntowej wymianie prezesów spółek z udziałem skarbu państwa, i kierowanie się kluczem politycznym a nie fachowością danej osoby.
      • Gość: mafjmafj Re: Badanie na temat komisji bankowej IP: *.telsat.wroc.pl 21.09.06, 20:35
        Hej,
        Oczywiście przy prywatyzacji były błędy. Pewnie niekiedy i rażące. I prawdą
        jest, że wielu się na tym dorobiło. Czy to dzięki niewiedzy użędasów i
        poiltyków, czy związkami z nimi itp.
        Pytanie jaka jest/była alternatywa?
        Zostawić te spółki w rękach skarbu państwa?
        Czyli co zostawić je jako polityczny łup dla polityków?

Pozwalać, żeby zarządy były pełne ich nieudolnych kolegów, dla których celem
        jest zwiększanie kapitału politycznego protegującej ich formacji.
        Pozwalać, żeby w razie kłopotów związanych z partaczeniem lub przeholowaniem z
        matactwami, kasa szła z budżetu.

Teraz szczególnie widać jakie jest zagrożenie, gdy państwo posiada zbyt wiele
        spółek.
        Działania rządów koncentrują się na tym jak tu szybko zająć jak najwięcej spółek
        skarbu państwa. Większosć dyskusji między koalicjantami dotyczy stref wpływów i
        podziałów w tych spółkach.

Właściciel, czyli skarb państwa mięknie przy kopalniach.
        Daje pieniądze górnikom, bo wyrpacowali "zysk".
        Tylko, że kopalnie mają długi rzędu 16mld nie licząc umorzeń.
        Roczne odsetki od 16mld na rynku kapitałowym to jest mld.
        Suma nie do spłacenia.

Stocznie w ostatnich latach dostały 4mld (głównie w postaci umorzeń i oddłużeń).
        A nadal cieńko przędą. I prawdopodobnie upadną.

Kupa kasy wyrzuconej w błoto.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka