Gość: Emigrant Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 192.85.16.* 12.03.03, 08:50 Jesli kogos dziwia powyzsze przyklady to chyba nie wie w jakim nedznym kraju zyje. Te przyklady to wypisz wymaluj co spotkalo moja rodzine. Ojciec 20 lat prowadzil firme. Powiem krotko, 5 lat byl sadzony, potem aresztowany az w kocu sprawa tak dlugo sie toczyla...on w areszcie..ze adwokat powiedzial:my na pewno udowodnimy pana niewinnosc ale lepiej niech sie pan przyzna do wszystkiego to dostanie pan 2 lata i po sprawie..tak tez zrobil przyznal sie do wszystkiego co mu tylko prokuratuta zazucial po to by nie siedziec latami w areszcie i co dwa miesiace dowiadywac sie ze sprawa jego sie nie odbedzie po areszt nie ma samochodu ktorym dowiezionoby go na rozprawe... To wszystko dzialo sie w ostatnich 6 latach...syndyk robil rzeczy o ktorych lepiej nie pisze...ten kraj zruinowal zdrowie mojej calej rodziny..nasze pienadze..wyjechalem z tego idiotycznego kraju i robie kariere..pracuje dla normalnych ludzi a Polski nienawidze!!! Moim marzeniem jest dostac taka pozycje w firmie zeby przez ceny transferowe wyciagnac z Polski tyle kasy ile sie da...to z zemsty...nie macie pojecia jak to boli jak wasz wlasy kraj was oszukuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY21 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.sloneczny.pl 12.03.03, 08:59 zazdroszczę Tobie - możesz oddychać czystym powietrzem.Tutaj fetor z tego bagna ogarnia wszystkie przestrzenie.Smród straszny.Wszystko gnije.Jak to pisał poeta : "...lawa z wierzchu zimna i plugawa , lecz wewnętrznego ....." - lecz wewnętrznego ognia już nie ma , nie ma żadnej głębi. TO JUŻ DNO !!!!!!!!!!!! rób swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewinny Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 212.33.73.* 12.03.03, 09:02 Trzech "skrzywdzonych" biznesmenów.Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska śląska Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:36 Gość portalu: Niewinny napisał(a): > Trzech "skrzywdzonych" biznesmenów.Koń by się uśmiał. Rzeczywiście trzy niewinne lilije. Biedaczyska na pewno teraz bez uczciwie zarobionego grosza. Jedna lelija tłuściutka, bardziej posakramentowana .Cała stajnia się śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurwa Śląska Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:38 Gość portalu: kluska śląska napisał(a): > Gość portalu: Niewinny napisał(a): > > > Trzech "skrzywdzonych" biznesmenów.Koń by się uśmiał. > Rzeczywiście trzy niewinne lilije. Biedaczyska na pewno teraz bez uczciwie > zarobionego grosza. Jedna lelija tłuściutka, bardziej posakramentowana .Cała > stajnia się śmieje. Hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.03.03, 09:08 Była dziura w przepisach, Kluska ją sobie znalazł - i chwała mu za to. Zaoszczędził trochę pieniędzy. A tak, oddałby je do budżetu państwa, a tu to już prosta droga do defraudacji bo nasz rząd jak wiemy, jest w stanie przepie...lić dokładnie każdą ilość naszych ciężko zarobionych pieniędzy. Jedno jest pewne - Polską kieruje banda cwaniakaów, uważam że „dziura” w przepisach nie powstaje przez przypadek – tworzą sobie specjalnie takie „furteczki” specjalnie by móc samemu z nich korzystać. Doskonałym przykładem (dla władzy trochę niewypał gdyż pół polski z tego już korzysta) jest rejestracja pseudo ciężarówek. Wszyscy wiemy jakie straty ponosi z tego budżet a jednak nic się z tym nie robi – ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmx Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 10:46 chłopie złoty jest dokładnie odwrotnie - do zakupu każdego samochodu powinno się dostawać zwrot VAT - tak jest Uniii a nie tylko od ciężarowych (bo o to chodzi) VAT jest w krajach gospodarki rynkowej (a Polska takim krajem nie jest) podatkiem od sprzedaży a nie od zakupu. Od zakupu jest akcyza. Zyjecie jak północni Koreańczycy i nie wiecie nic o świecie poza Polską - a dyktatorzy robią z wami co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 11:07 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Była dziura w przepisach, Kluska ją sobie znalazł - i chwała mu > za to. Zaoszczędził trochę pieniędzy. A tak, oddałby je do > budżetu państwa, a tu to już prosta droga do defraudacji bo nasz > rząd jak wiemy, jest w stanie przepie...lić dokładnie każdą > ilość naszych ciężko zarobionych pieniędzy. Jedno jest pewne - > Polską kieruje banda cwaniakaów, uważam że „dziura” w przepisach > nie powstaje przez przypadek – tworzą sobie specjalnie > takie „furteczki” specjalnie by móc samemu z nich korzystać. > Doskonałym przykładem (dla władzy trochę niewypał gdyż pół > polski z tego już korzysta) jest rejestracja pseudo ciężarówek. > Wszyscy wiemy jakie straty ponosi z tego budżet a jednak nic się > z tym nie robi – ciekawe dlaczego? Tytam gdzie mormalny czlowiek ma mozg,masz dziure.Ktos tu napisal wyraznie.VAT placi nie sprzedajacy,lecz kupujacy.Sprzedawca (Optimus)kasuje VAT od kupujacego (Ministerstwo Edukacji)i przekazuje Ministrowi Finansow.Oszustwem byloby gdyby p.Kluska policzyl Vat i nie przekazylby do URztedu Skarbowego,to bylby oszustem.Jednak tego nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Miki, zgodne z prawem, ale... 12.03.03, 13:59 Nie sciemniaj, bo wszyscy (zwlaszcza z firma w Polsce i Unii, choc i Ukraina wystarczala) w to sie zabawiali: tu chodzi nie o zakup za Slowacji, a o SPRZEDAZ NA SLOWACJE. I tu tkwi owa przepisowa luka. I "oszczednosci" na VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Problem tkwi w przepisach UE IP: *.crowley.pl 12.03.03, 14:35 Gość portalu: miki napisał(a): > Tytam gdzie mormalny czlowiek ma mozg,masz dziure.Ktos tu napisal wyraznie.VAT > placi nie sprzedajacy,lecz kupujacy.Sprzedawca (Optimus)kasuje VAT od > kupujacego (Ministerstwo Edukacji)i przekazuje Ministrowi Finansow.Oszustwem > byloby gdyby p.Kluska policzyl Vat i nie przekazylby do URztedu Skarbowego,to > bylby oszustem.Jednak tego nie zrobil. Do roku 1993 jednostki budżetowe nie płaciły podatku obrotowego , podobnie jak wszystkie firmy ( składały oświadczenie , że towary przeznaczone są na cele zaopatrzeniowe ).Po wprowadzeniu VAT budżet płaci za wszystko 22% więcej. Podobnie było z eksportem.Sprzedawano ze stawką 0% i budżet nie musiał zwracać VAT-u.Fikcyjny eksport nie miał zatem sensu. Tym bardziej w przypadku Kluski , gdyż sprzedawał budżetówce komputery i tak ze stawką 0%. Dodatkowo bezsensowny jest PIT. Jak sobie przypomnieć do 1992 roku taki emeryt dostawał emeryturę netto.A teraz ZUS płaci za niego PIT do budżetu , który wraca w postaci dotacji do ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASZ BEZPRAWIE W POLSCE RZĄDZONEJ PRZEZ KOMUCHÓW Z SLD I UP IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 09:25 BEZPRAWIE W POLSCE RZĄDZONEJ PRZEZ KOMUCHÓW Z SLD I UP. STOP TYM "RZĄDOM". MAMAY DOŚĆ SLD I TOWARZYSZY. POD SĄD KORUPCJONISTÓW, MAFIOSÓW, TOWARZYSZY. NIECH SIĘ ROZLICZĄ ZA ZBRODNIE 1944-2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BEZPRAWIE W POLSCE RZĄDZONEJ PRZEZ KOMUCHÓW Z IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:00 Gość portalu: WASZ napisał(a): > BEZPRAWIE W POLSCE RZĄDZONEJ PRZEZ KOMUCHÓW Z SLD I UP. > STOP TYM "RZĄDOM". MAMAY DOŚĆ SLD I TOWARZYSZY. > POD SĄD KORUPCJONISTÓW, MAFIOSÓW, TOWARZYSZY. > NIECH SIĘ ROZLICZĄ ZA ZBRODNIE 1944-2003 HA, HA. Tak jest pod sąd. Zobaczymy co zasądzi sąd. HA, HA. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Blogoslawieni naiwni... 12.03.03, 14:01 Niech sobie pokrzycza na forum. Rownie skuteczne, jak wypisywanie hasel antyrzadowych w publicznym klozecie. Ale ludzie czuja sie lepiej, gdy para im ujdzie w gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD_MAFIA SLD to MAFIA IP: 217.153.117.* 12.03.03, 09:32 SLD to MAFIA, która powinna być ścigana z paragrafów na temat zorganizowanej grupy przestępczej. Tylko nie bardzo wiadomo, kto miałby ich ścigać ... .... Może ta prokuratura, co szykanowała Romana Kluskę za to, że jak się okazało - nie chciał dać łapówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cycuś Re: SLD to MAFIA IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:01 A moze ksiądz Rydzyk i Giertych miałby... a jest jeszcze trochę więcej poszukiwaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.abo.wanadoo.fr 12.03.03, 09:37 nie chce sie wypowiadac o winie badz braku winy tych biznesmenow, ale na pewno po raz kolejny potwierdza sie ze polska to kraj strasznych ukladow i korupcji ,bo w mojej ocenie pan kluska to zbyt powazna postac zeby takie rzeczy wymyslac i na pewno ma swiadomosc tego jak mocne to zarzuty gdyby byly falszywe , poza tym zgadzam sie z opinia ze takie bardzo widowiskowe dzialania bylego "uop" badz policji czy prokuratury odstraszaja potencjalnych inwestorow!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praworządny Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:06 K. nie chce sie wypowiadac o winie badz braku winy tych biznesmenow, A. I bardzo słusznie bo od tego są prawnicy. Od tego i tamtego. I może inne rzeczy w Polsce dobrze nie działają, ale tutaj mamy znak Q. I nie może być inaczej skoro aby być sędzią, prokuratorem czy adwokatem trzeba być najlepszym z najlepszych. Wysoki poziom wiedzy i etyki zawodowej, gwarantowany super trudnymi egazaminami. To prawdziwa elita. I wszystko by tutaj działalo gdyby nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Azja 12.03.03, 09:42 De Gaulle mawiał, że komuniści nie są na lewicy, ani na prawicy, tylko na Wschodzie, ale analfabeci niepomni ŻADNYCH nauk z przeszłości i tak na nich głosowali, bo bardzo się przywiązali do opiekuńczego bata i już bez niego nie potrafią żyć. Nie ma się więc co dziwić, że obowiązują tutaj azjatyckie standardy. AZJA tu była, jest i będzie. Np. dotychczasowa działalność rządzącej b. PZPR to cicha dywersja w sprawie akcesji do Europy, lekko tylko wspomagana przez jawnych poputczyków Rosji - LPR, Samoobronę i b. ZSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Azja IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:03 panowie z ww artykulu winni czy nie ,nie mnie osadzac,ale nie znajdzie sie w tym kraju chyba ani jeden glos za naszym prawem,,czytaj bezprawiem,, skarbowym,ja sie tylko pytam dlaczego zaden urzednik nie zostal wyper.....lony z cieplej posadki za bledy popelnione wobec podatnikow,których z góry traktuje sie jak przestępców......ja sie wcale nie dziwie szrej strefie,zlodziejom...ja place ksiegowej 2000/miesiac i nie mam pewnosci czy ona nie zrobi bledu za który ja beknę ,i oczywiscie bede mogla dochodzic ewentualnie sprawiedliwosci....do zasranej smierci....i zgadzam sie z EMIGRANTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Porada nie narzekać na wszystko IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:13 Gość portalu: kasia napisał(a): > panowie z ww artykulu winni czy nie ,nie mnie osadzac,ale nie > znajdzie sie w tym kraju chyba ani jeden glos za naszym > prawem,,czytaj bezprawiem,, skarbowym,ja sie tylko pytam > dlaczego zaden urzednik nie zostal wyper.....lony z cieplej > posadki za bledy popelnione wobec podatnikow,których z góry > traktuje sie jak przestępców......ja sie wcale nie dziwie szrej > strefie,zlodziejom...ja place ksiegowej 2000/miesiac i nie mam > pewnosci czy ona nie zrobi bledu za który ja beknę ,i oczywiscie > bede mogla dochodzic ewentualnie sprawiedliwosci....do zasranej > smierci....i zgadzam sie z EMIGRANTEM. Szanona Pani Kasiu trzeba umieć korzystać z narzędzi jakie daje nowoczesna gospodarka rynkowa, a jest nimi przełożenie odpowiedzialności na specjalistów. Ich praca podlega obowiazkowemu ubezpieczeniu od odpowiedzialności cywilnej. Trzeba tylko chciec zatrudnić Radcę Prawnego i Doradcę Prawnego. To koszt niewielki (nie więcej niż 10000/miesiąc), i będzie Pani jak w raju. Może nie będzie Pani stać na samochód i dom z ogródkiem, ba nawet mieszkanie w czynszówce, ale za to będzie Pani wolna od wszelkich obaw. Ograniczona liczba osób uprawnionych i super trudne egzaminy oraz sam fakt elitarności korporacji daje Pani pewność i bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooth to jest naprawde chory kraj IP: 195.116.105.* 12.03.03, 12:40 przeczytałem wszystkie komentarze to naprawde jest qurwa chory kraj chorzy ludzie, którzy rządzą jak tu żyć w takiej rzeczywistości? jak to Gangstarr rapowali: fuckin reality a ja w niej EMIGRANT - żyj, i dokładnie - rób swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyz Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.upol.cz 12.03.03, 09:52 niestety, policja, sady i inne organa panstwowe bedac bezsilnymi i bajac sie konsekwencji walki z prawdziwymi bandytami odreagowywuja swoje kompleksy na biednych uczciwych ludziach, ktorzy badz sa bogu ducha winni, badz akurat powinie im sie noga. a bezprawie i nieobiektywnosc organow panstwowych w tym kraju to norma. np. na procesie znajomego, p. sedzia w trakcie zeznan oskarzonego, w ktorym oskarzal glownego swiadka oskarzenia o sugerowanie lapowki, przerwala te zeznania konstatujac ze to jest niemozliwe. ciekawe dlaczego obiektywny i niezawisly sedzia feruje wyroki przed wyrokiem ostatatecznym i broni swiadka oskarzenia, niemaj zadnych dowodw na jego niewinnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:17 Gość portalu: cyz napisał(a): > niestety, policja, sady i inne organa panstwowe bedac bezsilnymi > i bajac sie konsekwencji walki z prawdziwymi bandytami > odreagowywuja swoje kompleksy na biednych uczciwych ludziach, > ktorzy badz sa bogu ducha winni, badz akurat powinie im sie > noga. a bezprawie i nieobiektywnosc organow panstwowych w tym > kraju to norma. np. na procesie znajomego, p. sedzia w trakcie > zeznan oskarzonego, w ktorym oskarzal glownego swiadka > oskarzenia o sugerowanie lapowki, przerwala te zeznania > konstatujac ze to jest niemozliwe. ciekawe dlaczego obiektywny i > niezawisly sedzia feruje wyroki przed wyrokiem ostatatecznym i > broni swiadka oskarzenia, niemaj zadnych dowodw na jego > niewinnosc. Przykro mi to jest powiedzieć, ale Polska to kraj domorosłych specjalistów od wszystkiego m in od prawa jak kiedyś mówiono o aktorach dupa jest od srania a aktor od gadania. I to samo odnosi się do Papuga oraz sędziego. Nie odróżni Pan Dupy od trąby w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W sadziwe moze byc jeszcze lepiej... 12.03.03, 14:12 Ja bylam "oskarzana" przez sedzine jako ofiara przestepstwa kryminalnego (napad rabunkowy z uzyciem niebezpiecznego narzedzia), popelnionego przez recydywiste i dostarczanego na rozprawe z aresztu, bo mu poprzedni wyrok za taki sam czyn na te okolicznosc odwiesili. Mamusia oskarzonego (bo byly jeszcze i "grozby karalne", i "proba zastraszania swiadka", i ...polityczna eskorta dla ofiary i swiadkow oskarzenia do sadu, bo wchodzila w gre mozliwosc przestepczosci zorganizowanej) chwalila sie jednemu z moich pracownikow, ile i komu zaplacila. Szczesliwie zmieniono prokurator, policjanci z dochodzeniowki i prawnik z rekomendacji Stowarzyszenie Ofiar nauczyli mnie jak zeznawac, by sedzia sie nie czepial, i bandyta na kilka lat "usiadl". Niemniej w III RP, nawet jako ofiara zbrodni, nie udzielam od tego czasu zeznan bez mojego adwokata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Czerwoni zawsze byli i będą wrogami kapitalistów. IP: *.mofnet.gov.pl 12.03.03, 10:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do Pana Leona IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:36 Pan mnie żle zrozumiał,albo Pan kpi z tematu/mam nadzieje/ Fakt ze bogate firmy śpią spokojnie bo zatrudniają sztaby specjalistów nie jest żadnym argumentem w temacie prawa skarbowego.Ono powinno być jasne i oczywiste/już nie wymagam logiki/ dla średnio inteligentnego podatnika,nie wspomnę o księgowych...Oczywiście zdaje sobie sprawe komu zależy żeby tak nie bylo....Panie Prawniku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: do Pana Leona IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:46 Gość portalu: kasia napisał(a): > Pan mnie żle zrozumiał,albo Pan kpi z tematu/mam nadzieje/ > Fakt ze bogate firmy śpią spokojnie bo zatrudniają sztaby specjalistów nie jest > > żadnym argumentem w temacie prawa skarbowego.Ono powinno być jasne i > oczywiste/już nie wymagam logiki/ dla średnio inteligentnego podatnika,nie > wspomnę o księgowych...Oczywiście zdaje sobie sprawe komu zależy żeby tak nie > bylo....Panie Prawniku..... Ach te komunały o prostym i czytelnym prawie. Czy wie Pani jak piekielnie trudny jest egzamin na aplikację i koncowy egzamin dopuszczający do zawodu? Dlaczego, bo to nie jest takie proste wszystko. A wrecz przeciwnie. Och ci rodzimi bizmesmani - strasnie to mądre... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Prawniku Leonie, 12.03.03, 14:20 ja wiem, ze to prawo takie bardzo trudne i - osobiscie - nie mam nic przeciwko prawnikom. Opowiadajac kiedys swa bajke dla doroslych przeciez szlachetnie przyznalam, ze prawnik dla mojej firmy sprawe w NSA wygral, tylko ze gmina decyzja kazala sie nam podetrzec. I WCALE sie nie zalilam, ze prawnik powiedzial nam, ze 80% decyzji NSA nie jest respoktowanych dopiero , gdy to sie stalo (nb. to swieta prawda, te min.80%). Bo ja mu placilam za wygranie sprawy, nie zas za zmuszenie gminy do prawnego postepowania. Za to ostatnie wlasciwie nalezaloby zaplacic mafii. Lub ...terrorystom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent TERAZ POLSKA IP: 212.255.74.* 12.03.03, 10:39 Nigdy nie wroce to tego kraju i zycze wszystkim - z calego serca - mozliwosci opuszczenia tego bagna nienawisci i zazdrosci. TERAZ POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: TERAZ POLSKA IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:48 Gość portalu: Vincent napisał(a): > Nigdy nie wroce to tego kraju i zycze wszystkim - z calego > serca - mozliwosci opuszczenia tego bagna nienawisci i zazdrosci. > TERAZ POLSKA. Siedz sobie na tym Jackowie - ciulu i opowiadaj o bagnie nienawisci i zazdrości, a ja tymczasem pojadę sobie na rybki nowiutkim samochodzikiem z nowiutkiego mieszkanka z młodziutką żonką. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Prawniku Leonie 12.03.03, 14:23 A gdy juz te rybki bedziesz sobie lowil i zapatrzysz sie na splawik, zeglujacy po przejrzystej wodzie, to pomysl czasem, co twa mlodziutka zona robi sobie z "tambylcem" w krzakach, porastajacych brzegi tej przejrzystej rzeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Prawniku Leonie IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 14:52 gabrielacasey napisała: > A gdy juz te rybki bedziesz sobie lowil i zapatrzysz sie na splawik, zeglujacy > po przejrzystej wodzie, to pomysl czasem, co twa mlodziutka zona robi sobie > z "tambylcem" w krzakach, porastajacych brzegi tej przejrzystej rzeczki... Szanowna Pani, ona sobie ceni to, że jest w sytuacji, której wiele kobiet może jej słusznie zazdrościć. Ma inteligientnego, mądrego i zaradnego mężczyznę za męża. Ona nic nie wie o "życiu", i nie będzie wiedziała, chyba że mi się sprzeciwi - wtedy gorzko swojego życia pożałuje, bo ja mam łapę twardą jak pień, i dupy, ktora jest moją włanością potrafię pilnować przed defibliracją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: TERAZ POLSKA IP: *.proxy.aol.com 12.03.03, 15:07 Gość portalu: Prawnik Leon napisał(a): > Gość portalu: Vincent napisał(a): > > > Nigdy nie wroce to tego kraju i zycze wszystkim - z calego > > serca - mozliwosci opuszczenia tego bagna nienawisci i zazdrosci. > > TERAZ POLSKA. > > Siedz sobie na tym Jackowie - ciulu i opowiadaj o bagnie nienawisci i > zazdrości, a ja tymczasem pojadę sobie na rybki nowiutkim samochodzikiem z > nowiutkiego mieszkanka z młodziutką żonką. no widzisz ciulu prawniku leosiu jak szybko sie wszystkiego dorobiles. twoje podawane dochody i realne dochody to 2 rozne rzeczy. I zadem urzad skarbowy do ciebie leosiu napewno nie moze sie dopierdolic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Michalak Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:42 Gratulacje! Dziękuje Pani Milewicz za relację z tego spotkania. Sprawa jest oczywiscie czubkiem góry lodowej, pod którą ukryte są dwuznaczne działania urzędników państwowych. Przeraża fakt, że działania te przeprowadza się przy pomocy państwowych instytucji typu prokuratura i sąd. Obok afery Rywina sprawa ta z pewnością sięga głeboko w struktury rządowe państwa i chiałoby się mieć nadzieję, że również te dziwne zachowania policji, prokuratury i UOPu będą nagłaśniane. Dlatego zachęcam Gazetę do zgłębienia tematu albowiem problem zaczepia o podstawy struktury państwowej, ...bo jak mówił w jednym z wywiadów Pan Kluska interesy w Polsce mozna robić do pewnego pułapu, potem trzeba się "dzielić" ... ale z kim?, dlaczego?, w imię jakich zasad?... i dlaczego państwowe instytucje mające stać na straży prawa stają się narzędziem w niejasnych sprawach?... pozostaje milczeniem. Dlatego proszę o ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:53 Gość portalu: P.Michalak napisał(a): > Gratulacje! > Dziękuje Pani Milewicz za relację z tego spotkania. Sprawa jest > oczywiscie czubkiem góry lodowej, pod którą ukryte są dwuznaczne > działania urzędników państwowych. Przeraża fakt, że działania te > przeprowadza się przy pomocy państwowych instytucji typu > prokuratura i sąd. Obok afery Rywina sprawa ta z pewnością sięga > głeboko w struktury rządowe państwa i chiałoby się mieć > nadzieję, że również te dziwne zachowania policji, prokuratury i > UOPu będą nagłaśniane. Dlatego zachęcam Gazetę do zgłębienia > tematu albowiem problem zaczepia o podstawy struktury > państwowej, ...bo jak mówił w jednym z wywiadów Pan Kluska > interesy w Polsce mozna robić do pewnego pułapu, potem trzeba > się "dzielić" ... ale z kim?, dlaczego?, w imię jakich zasad?... > i dlaczego państwowe instytucje mające stać na straży prawa > stają się narzędziem w niejasnych sprawach?... pozostaje > milczeniem. Dlatego proszę o ciąg dalszy. Kluska to mitoman tak jak i inni którym się życiu niepowiodło, albo powiodło kosztem innych. Niech pokarze niby z kim miałby się dzielić. Tak to każdy potrafi mówić, a jak co do czego - cisza. Polacy lepiej zabierzcie się do pracy. Macie dobry kompetenty rząd, dobrą telewizję, prezydenta, coraz lepiej działające sądy i prokuraturę. Nie dajcie wodzić się frustatom za nos... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne, sami ten Parlament ( a wiec i rzad) WYBRALI 12.03.03, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabram Zdziwieni?Przecież żyjecie w Polsce. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:44 Prawo i sprawiedliwośc w naszym Idiotolandzie skończyły się już kilkanaście lat temu.Teraz nie ma już sprawiedliwych i honorowych.Pozostała jedna wielka mafia na czele z Temidą.Ale jak może być inaczej jak od 1989 roku w telewizorni widać tylko i wyłącznie te same gęby pseudopolityków.Pseudopolityków, którzy sami stracili już rachubę w ilu partyjkach byli i jakie super ważne funkcje w administracji rządowej już pełnili.Dla kasy i upodlenia to i z Husajnem podpiszą przymierze.To samo dotyczy naszego Wielkiego Wymiaru /Nie/Sprawiedliwości.Czy trzeba tutaj wymieniać przykłady?Chyba nie.Towarzystwo czuje się bardzo dobrze już od wielu lat.W każdym mieście najdroższe centra okupowane są tylko i wyłącznie przez banki i kancelarie prawnicze i adwokackie.Od epoki wczesnego Gomółki na szyldach tych przybytków prawa widnieją te same nazwiska panów i pań mecenasów.Przechodzi to z ojca na syna bo przecież w większości przypadków młodych i z zewnątrz się do tej manny nie dopuszcza.Po to są te sławne aplikacje.Wnioski nasuwają się z tego same.Do tego dochodzi jeszcze rządza potrzymania pseudopolitykom paluszka w pewnej części ciała i mamy to co mamy.Dlatego szkoda mi Pana Kluski, że się tak biedaczyna szarpie szukając zadośćuczynienia swojej krzywdzie.Niestety,pomimo swojej sympatii do Pana,z tym draństwem Pan nie wygrasz.Nie odpaliłeś Pan haraczu na ich dobre samopoczucie to sprawiedliwości Pan nie znajdziesz.A mogą zgnoić jeszcze bardziej.Naszej Ojczyźnie już nie daleko do demokracji i sprawiedliwości "made in Łukaszenko"!Ale przecież od wieków zawsze tacy byliśmy.Po prostu ktoś znowu musi dać nam w mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Zdziwieni?Przecież żyjecie w Polsce. IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:58 Gość portalu: Dabram napisał(a): > Prawo i sprawiedliwośc w naszym Idiotolandzie skończyły się już > kilkanaście lat temu.Teraz nie ma już sprawiedliwych i > honorowych.Pozostała jedna wielka mafia na czele z Temidą.[...]W każdym mieście najdroższe centra okupowane są > tylko i wyłącznie przez banki i kancelarie prawnicze i > adwokackie.Od epoki wczesnego Gomółki na szyldach tych przybytków > prawa widnieją te same nazwiska panów i pań mecenasów.Przechodzi > to z ojca na syna bo przecież w większości przypadków młodych i z > zewnątrz się do tej manny nie dopuszcza.Po to są te sławne > aplikacje. A po co gadać glupoty. Lepiej przygotuj się porzadnie na egzamin na aplikację, bo konkurencja jest duża!!! a idiotów nie przyjmują. Od Temidy wara i Kancelarii też. Cymbał pokręcony, niudacznik i frustarat. W Mc Donaldzie pracujesz po studiach prawniczych, czy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do pana leona juz z malej litery IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 11:13 no i wyszlo szydlo....kondolencje dla mlodej zonki,musi byc bardzo mloda ,takim wystarcza nowiutki samochód,choćby za kierownicą siedział taki cyniczny facet.......jak urośnie wymieni cie na milszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: do pana leona juz z malej litery IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:30 Gość portalu: kasia napisał(a): > no i wyszlo szydlo....kondolencje dla mlodej zonki,musi byc bardzo mloda ,takim > > wystarcza nowiutki samochód,choćby za kierownicą siedział taki cyniczny > facet.......jak urośnie wymieni cie na milszego... Dlaczego miałaby wymieniać skoro się kochamy i jest nam dobrze i bogato i dobrze jak w niebie (tylko tam nie ma ciebie szanowna pani kasiu przez małe p.). Może sama masz męża z nadawaga i wodogłowiem, ktory nie potrafi zapewnić ci przyszłosci, bo najpier działał w opozycji, pozniej UD, pozniej UW pozniej ZCHN późńiej AWS i cholera wie gdzie jeszcze. Tak kameloony, a są ludzie, którzy nie zmieniają przekonań przez całe życie (tak jak mój kolega wiceminister sprawiedliwości). Konsekwencja w zyciu popłaca jak i charakter oraz stałe przekonania. Zapewniam Panią i z góry przepraszam za wyrządzoną przykrość. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek KRETYN czy tylko ZŁODZIEJ czy jedno i drugie ? 12.03.03, 12:12 Gość portalu: Prawnik Leon napisał(a): > > Prawo i sprawiedliwośc w naszym Idiotolandzie skończyły się już > > kilkanaście lat temu.Teraz nie ma już sprawiedliwych i > > honorowych.Pozostała jedna wielka mafia na czele z Temidą.[...]W każdym > mieście najdroższe centra okupowane są > > tylko i wyłącznie przez banki i kancelarie prawnicze i > > adwokackie.Od epoki wczesnego Gomółki na szyldach tych przybytków > > prawa widnieją te same nazwiska panów i pań mecenasów.Przechodzi > > to z ojca na syna bo przecież w większości przypadków młodych i z > > zewnątrz się do tej manny nie dopuszcza.Po to są te sławne aplikacje. > >A po co gadać glupoty. Lepiej przygotuj się porzadnie na egzamin na aplikację, >bo konkurencja jest duża!!! a idiotów nie przyjmują. Od Temidy wara i >Kancelarii też. Cymbał pokręcony, niudacznik i frustarat. W Mc Donaldzie >pracujesz po studiach prawniczych, czy gdzie? Ale ty pier***lisz . Czy myslisz, ze trzeba byc prawnikiem, zeby widziec szmatlawy czerwony cyrk samorzadzików notarialnych i adwokackich . NIE ! Wystarcza, że taki złodziej w majestacie "prawa" skasuje cię za podpisanie umowy kupna/sprzedaży mieszkania w przeliczniku kilka tysięcy PLN za godzinę rozmowy . Tobie się oczywiście podoba jak małe notarialne czy adwokackie szmaty robią monopol samorządzikowy w porozumieniu z małymi czerwonymi szmatami z "władzy" . Ty jestes w stanie wybaczyć nawet, że setka innych szmatławców załatwiła sobie setkę innych koncesyjek, ograniczen i tym podobnych CZERWONYCH kretyństw . Grunt to siedzieć w jednym z układzików i pieprzyć jak to Polacy mają "dobry rząd", "dobrą telewizję" i dobrych czerwonych złodziei . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Michalak Re: Zdziwieni?Przecież żyjecie w Polsce. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 11:00 Gość portalu: Dabram napisał(a): > Prawo i sprawiedliwośc w naszym Idiotolandzie skończyły się już > kilkanaście lat temu.Teraz nie ma już sprawiedliwych i > honorowych.Pozostała jedna wielka mafia na czele z Temidą.Ale jak > może być inaczej jak od 1989 roku w telewizorni widać tylko i > wyłącznie te same gęby pseudopolityków.Pseudopolityków, którzy > sami stracili już rachubę w ilu partyjkach byli i jakie super > ważne funkcje w administracji rządowej już pełnili.Dla kasy i > upodlenia to i z Husajnem podpiszą przymierze.To samo dotyczy > naszego Wielkiego Wymiaru /Nie/Sprawiedliwości.Czy trzeba tutaj > wymieniać przykłady?Chyba nie.Towarzystwo czuje się bardzo dobrze > już od wielu lat.W każdym mieście najdroższe centra okupowane są > tylko i wyłącznie przez banki i kancelarie prawnicze i > adwokackie.Od epoki wczesnego Gomółki na szyldach tych przybytków > prawa widnieją te same nazwiska panów i pań mecenasów.Przechodzi > to z ojca na syna bo przecież w większości przypadków młodych i z > zewnątrz się do tej manny nie dopuszcza.Po to są te sławne > aplikacje.Wnioski nasuwają się z tego same.Do tego dochodzi > jeszcze rządza potrzymania pseudopolitykom paluszka w pewnej > części ciała i mamy to co mamy.Dlatego szkoda mi Pana Kluski, że > się tak biedaczyna szarpie szukając zadośćuczynienia swojej > krzywdzie.Niestety,pomimo swojej sympatii do Pana,z tym draństwem > Pan nie wygrasz.Nie odpaliłeś Pan haraczu na ich dobre > samopoczucie to sprawiedliwości Pan nie znajdziesz.A mogą zgnoić > jeszcze bardziej.Naszej Ojczyźnie już nie daleko do demokracji i > sprawiedliwości "made in Łukaszenko"!Ale przecież od wieków > zawsze tacy byliśmy.Po prostu ktoś znowu musi dać nam w mordę. Popieram w całej rozciągłości, tylko prawnik Leon coś nie kuma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Zdziwieni?Przecież żyjecie w Polsce. IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:09 Gość portalu: P.Michalak napisał(a): > > Popieram w całej rozciągłości, tylko prawnik Leon coś nie kuma. Ach ci rodacy, zawsze tacy sami. Jak coś się nieuda to wszycy winni tylko nie oni. Dlaczego ja mam, a w nie. Jak w twoim pojęciu to wygląda, że tutaj rządzi mafia. Demagodzy!!!! (i pederaści dodałby tow. Gomułka) - pojedzcie na Ukrainę albo do Rosji to zobaczycie co to mafia. Myślenie wam nie wychodzi. Praca też. 20% bezrobocia to niewystarcza, aby myśleć o tym, żeby dobrze wykonywać swoje obowiazki, słuchać szefa i nie robić bubli. Jak wam się nie podoba to siooo do Jackowa i z tąd po nocach wisieć na komputerach, zeby narzekac na Polskę. A co tak wam dobrze, ze tak kurczowo wlepiacie sie w ten ekran. Tam też nie dają, a czesto trzeba zaczac od sprzątania kibli, i murzynowi mówić Yes Sir. I wy tutaj chcecie komentować klasę polityczną i gospodarczą kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.M. Re: Zdziwieni?Przecież żyjecie w Polsce. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 11:17 Gość portalu: Prawnik Leon napisał(a): > Gość portalu: P.Michalak napisał(a): > > > > > Popieram w całej rozciągłości, tylko prawnik Leon coś nie kuma. > > Ach ci rodacy, zawsze tacy sami. Jak coś się nieuda to wszycy winni tylko nie > oni. Dlaczego ja mam, a w nie. Jak w twoim pojęciu to wygląda, że tutaj rządzi > mafia. Demagodzy!!!! (i pederaści dodałby tow. Gomułka) - pojedzcie na Ukrainę > albo do Rosji to zobaczycie co to mafia. Myślenie wam nie wychodzi. Praca też. > 20% bezrobocia to niewystarcza, aby myśleć o tym, żeby dobrze wykonywać swoje > obowiazki, słuchać szefa i nie robić bubli. Jak wam się nie podoba to siooo do > Jackowa i z tąd po nocach wisieć na komputerach, zeby narzekac na Polskę. A co > tak wam dobrze, ze tak kurczowo wlepiacie sie w ten ekran. Tam też nie dają, a > czesto trzeba zaczac od sprzątania kibli, i murzynowi mówić Yes Sir. I wy > tutaj chcecie komentować klasę polityczną i gospodarczą kraju? Mylisz pojęcia Leon ... no i chyba jesteś na prochach, wyluzuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerlok Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 10:49 Mnie interesuje to, kto za tym wszystkim stoi? Która z aktualnych mafii? Rządzących czy z byłej opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 10:59 Gość portalu: Szerlok napisał(a): > Mnie interesuje to, kto za tym wszystkim stoi? Która z > aktualnych mafii? Rządzących czy z byłej opozycji? Twuj hory musg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY21 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.sloneczny.pl 12.03.03, 11:17 Prawniku Leonie Daj sobie spokój , z twoim mózgiem jest coś nie w porządku. Zapewne przeszedł on pranie - i do tego wielokrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:23 Gość portalu: JERRY21 napisał(a): > Prawniku Leonie > Daj sobie spokój , z twoim mózgiem jest coś nie w porządku. > Zapewne przeszedł on pranie - i do tego wielokrotne. Tak to pokarz mi winnego (anytime), bo ja gwarntuje, że go nie będzie. Zostaje więc tylko musg z zwidami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do leona IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 11:28 winnego nie bedzie,juz o to zadbaja tacy jak ty ,za 10000/miesiac....a co miales z etyki zawodowej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: do leona IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:34 Gość portalu: kasia napisał(a): > winnego nie bedzie,juz o to zadbaja tacy jak ty ,za 10000/miesiac....a co > miales z etyki zawodowej???? Zawsze miałem same piątki z plusem. I nigdy nie robiłem niczego w zyciu dwa razy. Drzwi same się otwierały jak foto komórka, i to wcale nie dlatego, że guziczek naciskał tatuś. A 10000 PLN na miesiac to stawka minimalna. Trzeba żyć z fasonem Droga Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Prawnik Leon co Buc ma na imie. IP: *.es.ibm.com 12.03.03, 12:19 Stary co Ty mi tu pier... Jestes zwyklym bucem, ktory co prawda posiada zdolnosc myslenia, tylko nie wiem po co. Zyc godnie mozna i za male pieniadze, a sprzedawac dupy za duze. Pieniadz nie jest zadnym miernikiem. Widzisz ja Cie bije o glowe, bo mieszkam w Madrycie i wielkiego halo z tego nie robie. A Warszawie do Madrytu to hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Prawnik Leon co Buc ma na imie. IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 12:27 Gość portalu: Md napisał(a): > Stary co Ty mi tu pier... Jestes zwyklym bucem, ktory co prawda > posiada zdolnosc myslenia, tylko nie wiem po co. Zyc godnie > mozna i za male pieniadze, a sprzedawac dupy za duze. Pieniadz > nie jest zadnym miernikiem. > Widzisz ja Cie bije o glowe, bo mieszkam w Madrycie i wielkiego > halo z tego nie robie. A Warszawie do Madrytu to hoho. Mylisz się Ptysiu. Dawanie dupy dawno przestało być w Polsce dochodowym interesem. Liczy się tylko profesojonalizm, doświadczenie i ciężka praca. A co do Madrytu Ptysiu to zapewniam cię, że sa w Polsce miejsca, których nie musimy się wstydzić, a najlepszym lepiej się tutaj zyje niż w Madrycie. Ciężka praca, Ptysiu, wzbogaca, i tego powinieneś się dalej uczyc w tym Madrycie (whatever you do). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Re: Prawnik Leon co Buc ma na imie. IP: *.es.ibm.com 12.03.03, 12:41 Gość portalu: Prawnik Leon napisał(a): >Liczy się tylko profesojonalizm, doświadczenie i ciężka praca. Jak widzisz nabywam to doswiadczenie w calkiem znanej miedzynarodowej firmie. A co > do Madrytu Ptysiu to zapewniam cię, że sa w Polsce miejsca, których nie musimy > się wstydzić, a najlepszym lepiej się tutaj zyje niż w Madrycie. Nigdzie nie napisalem, ze mamy sie za POlske wstydzic, wrecz przeciwnie zawsze bede twierdzil, ze rynek w Krakowie to jedno z najladniejszych miejsc na swiecie. Ciężka praca, > Ptysiu, wzbogaca, i tego powinieneś się dalej uczyc w tym Madrycie (whatever > you do). Dlatgo wlasnie szkole sobie trzeci jezyk, ciezka praca. Od czasu do czasu troche go trace na rozmowy z kolesiem, ktory podobno zarabia 10000 i caly dzien przesiaduje w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Prawnik Leon co Buc ma na imie. IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 13:47 >Dlatgo wlasnie szkole sobie trzeci jezyk, ciezka praca. Od czasu >do czasu troche go trace na rozmowy z kolesiem, ktory podobno >zarabia 10000 i caly dzien przesiaduje w necie. Zarabiam znacznie więcej... Natomiast tutaj pojawiłem się tymczasowo.W pracy mi się wszyscy kłaniają w restaruacji też, i tak samo jest wszędzie. Wszyscy sa bardzo mili. Tak więc w związku z tym trochę tęsknie za głosem prowincji, bo z jakiegoś powodu ludek się burzy. No i nie czuje się zawiedziony, tylko nie wiem dlaczego. Ciastek im zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Re: Prawnik Leon co Buc ma na imie. IP: *.es.ibm.com 12.03.03, 14:47 Gość portalu: Prawnik Leon napisał(a): W pracy > mi się wszyscy kłaniają w restaruacji też, i tak samo jest wszędzie. Wszyscy > sa bardzo mili. Klaniaja Ci sie bo: a) zaslugujesz na szacunek i podziw b) w pracy sa dobrze wychowani, a w restauracji to normalne c) kasiastym zarozumialcom lepiej sie klaniac, bo nigdy nie wiadomo co sie moze wydarzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.nowogrodziec.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 12:03 Pani Kasiu,Jerry21 - przecież ten tzw. Prawnik Leon nie potrafi pisać bez błędów ort.,nie jest też cyniczny-tylko głupi.Zgaduję - absolwent Uniwersytetu Marksizmu-Leninizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel 30 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 11:31 Wejdzmy wszyscy w szara strefe. Zachowajmy sie wobec panstwa tak jak ono zachowuje sie wobec nas. Okradajmy je na kazdym kroku. Moze to dziwnie brzmi ale takie mam od dluzszego czasu odczucia. Sorki ale zycie w tym kraju od jakiegos czasu napawa mnie obrzydzeniem. Uprzedzajac ewentualne odpowiedzi - zaczalem sie juz pakowac do wyjazdu. Pozdrowionka 4 all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:35 Gość portalu: Pawel 30 napisał(a): > Wejdzmy wszyscy w szara strefe. Zachowajmy sie wobec panstwa tak > jak ono zachowuje sie wobec nas. Okradajmy je na kazdym kroku. > Moze to dziwnie brzmi ale takie mam od dluzszego czasu odczucia. > Sorki ale zycie w tym kraju od jakiegos czasu napawa mnie > obrzydzeniem. Uprzedzajac ewentualne odpowiedzi - zaczalem sie > juz pakowac do wyjazdu. > Pozdrowionka 4 all Tak jest Jackowo czeka na takich jak ty... mądrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_30 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 13:57 Hmm.. Panie Prawniku Leonie... Moze i Jackowo ale przynajmniej z szansa na zycie w normalnym kraju gdzie biale jest biale a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_30 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 13:58 Jeszcze rjedno do Prawnika Leona.. Widzisz jakas alternatywe? Bo ja nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Swiat Czerwono-Białych IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 14:43 Gość portalu: pawel_30 napisał(a): > Jeszcze rjedno do Prawnika Leona.. > Widzisz jakas alternatywe? Bo ja nie za bardzo Oczywiście, że widzę. To nie jest czarno-bialy obraz wy i oni, w każdej płaszczyźnie rozważań. W artykule GW pod tytułem Polacy Skrzywdzeni czytam: "Nieufność i czarna wizja ludzkiej natury może być zachętą i usprawiedliwieniem dla własnej gry nie fair". Nie można posądzać całą adwokaturę czy cały SLD, że to złodzieje, a wszystko o dupę rozbić (co wcale nie znaczy, że gra tutaj toczy się fair), bowiem może być tak, że zaczniemy postepować o wiele gorzej niż ci do których mamy pretensję. Kluska nie jest niewiniatkiem i na pewno mógłby zapytać się tak jak onegdaj Premier Oleksy dlaczego właśnie ja (moja kariera została zniszczona). Otóż odpowiedz leży w kwestii upolitycznienia gospodarki, braku niezależnych organizacji społęcznych, ktore zajmują się z pobudek altruistycznych losem drugiego człowieka. M in. osób takich jak Pan. I ciekawe co Pan wybierze pryskać, gdzie pieprz rośnie, czy próbowac w tym wszystkim znaleść swoją własną godność. I w taki sposób, aby nie obsunąć na buca kiedy tylko dupa odpsieje. Niewiele wiem o biedzie, ale tak rozumiem jej moralno-społęczny wymiar. Bieda to nauczyciel i demoralizator. Trzeba więc czegoś od niej się nauczyć, kiedy jest okazja, bo w drugim ręku trzyma Ona butelkę z wódką i inne plagi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wroc, Leonie, do starego nicka... 12.03.03, 14:55 Przeciez w koncu zdjales maske, Cwaniaczku. Madry z wasci czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książe Pasikonik Re: Wroc, Leonie, do starego nicka... IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 15:26 gabrielacasey napisała: > Przeciez w koncu zdjales maske, Cwaniaczku. Madry z wasci czlowiek... Prawie 600 lat czystej linii w rodowodzie to nie w kij dmuchał, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekb Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 62.233.140.* 12.03.03, 12:02 Rzadzą bandyci, wiec stosuja metody bandyckie. Najgorsze jest to, że nie ma alternatywy - poprzez wybory można zastąpić parszywe SLD równie paskudną Samoobroną lub PO. Patrzcie co robi PiS w Warszawie - wywalają z posad wszystkich po kolei, a kiedy już obsadzą wszystkie wpływowe stanowiska zaczną kraść. Potrzebna jest dyktatura - taka jak funkcjonuje z ogromnym powodzeniem w Singapurze. W Singapurze za splunięcie na ulicy grozi mandat w wsokości 500 dolarów, za łapownictwo - kara śmierci. Tzw. premier Myller był w Singapurze z oficjalna wizytą, ale nie widać żeby chciał brać ten kraj za przykład. Bliżej mu i jego kompanom do wzorców rosyjskich i ukraińskich. Żyję w tym kraju już 50 lat i muszę z żalem stwierdzić, że taka hołota nie rzadziła nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.cst.tpsa.pl 12.03.03, 12:05 Razem z aferą Rywina to wszystko się kupy trzyma. Aparat terroru z minionej epoki kontynuuje swoje dzieło. A ma na to przyzwolenie społeczne (tworzącej jedyne słuszne prawo większości parlamentarnej), Jest to wynikiem poważnego błędu politycznego, popełnionego przez Mazowieckiego "grubej kreski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: competer Do Seata Leona IP: *.piasta.pl 12.03.03, 12:18 Mule jeden!!!Pani Kasia grzecznie nam tu tłumaczy, że prawo podatkowe aby było respektowane musi byc zrozumiałe i proste.My rozumiemy, że gdyby było jak powyżej to tcy jak Ty nie musieliby mieć tak ciężko na egzaminach.Popierdolone prawo jest tworzone przez takich magików jak Ty.I jeśli jestes tak wykształcony jak opisujesz to trzymaj fason chamie, a nie pokazuj braku kultury u inteligenta polskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A chamom to wolno... 12.03.03, 15:44 Pokazywac i BRAK inteligencji, i kultury, i prymitywne chamstwo. I jeszcze do tego pouczac inteligencje polska, jakby ta miala u nich robic na posylki. Znow ten sam szantazyk "klas pracujacych miast i wsi"? Znow to zerowanie z gruntu nieetycznych na etyce tych, co jeszcze ja maja? Idz, Czlowieku, po rozum do glowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.rz.fh-offenburg.de 12.03.03, 12:12 xv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Ale przeciez jest precedens! IP: *.bajm.com.pl 12.03.03, 12:20 Wiem ze polskie prawo nie opeira sie na precedensach ale w tym konkretnym wypadku jest przeciez wyrok NSA w podobnje sprawie wydany NA DOBRO Wroclawskiej firmy JTT (tez robila export i import komputerow). US przegral sromotnie przed NSA i musial JTT wyplacic pieniadze z odsetkami. Czemu wiec w taakiej samej sprawie prokurator sciga Romana Kluske? Cos tu smierdzi i to bardzo. A calej sprawie pikanterii dodaje fakt ze urzednicy US i prokuratury sa bezkarni - moga zniszczyc kazdego i co najwyzej dostana nagane z wpisem do akt. Swoja droga ciekawe kiedy Kapuscinski napisze ksiazke podobna do "Cesarza" - tam opisal okrucienstwa w Afryce, a tu moglby opisac dzialania US, Prokuratury i politykow. Mysle ze powstaloby znacznie bardziej wstrzasajace dzielo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jeszcze o leonie IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 12:32 nie wiem na jakim poziomie żyjesz,bo ja choć na calkiem wysokim ,różnię sie jednak od ciebie wyobrażnią , i wiem że w tym kraju są obszary prawa ,na które wstapiwszy można stracić chęć do życia próbując się o nie upominać/to ciągle o prawie/-i jeszcze przydałoby ci sie trochę pokory wobec życia,może ta furka i żonka to nie na zawsze,może ci kiedyś nóżka się powinie,a wtedy pewnie chciałbyś być wobec prawa równy????....stracony czas.do osla i tak na pewno nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
rymka Re: jeszcze o leonie 12.03.03, 13:00 Jezu!! Ten Leon to się chyba urwał z Tworek (Tworki - miejscowość w której mieści się szpital psychiatryczny). Kasiu MASZ RACJĘ!!!! A Leon to zwykły MŁOTEK, chciaż zwykły młotek za to porównanie, napewno by się obraził!!! Dlaczego prawo nie może być jasne i klarowne? Dlaczego takie drobe cwaniaczki jak lełon, naigrywają się z ludzi chcących żyć w normalnym kraju. WQRWIAJĄ mnie tacy kolesie jak lełon, bo jego umysł taki sam jak umysł dresiarza kradnącego samochody, albo wyrywającego skwary(radia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Leon Re: jeszcze o leonie IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 13:53 rymka napisał: > Jezu!! Ten Leon to się chyba urwał z Tworek (Tworki - > miejscowość w której mieści się szpital psychiatryczny). Kasiu > MASZ RACJĘ!!!! A Leon to zwykły MŁOTEK, chciaż zwykły młotek za > to porównanie, napewno by się obraził!!! Dlaczego prawo nie może > być jasne i klarowne? Dlaczego takie drobe cwaniaczki jak lełon, > naigrywają się z ludzi chcących żyć w normalnym kraju. WQRWIAJĄ > mnie tacy kolesie jak lełon, bo jego umysł taki sam jak umysł > dresiarza kradnącego samochody, albo wyrywającego skwary(radia). Kaczuchy jesteście bardzo jenteligientne, ale krąg waszych doświadczeń życiowych niestety nie gwarantuje wam sukcesu w życiu zawodowym i osobistym. A poza tym nie urwałem się z Tworek. Tylko jestem waszym pracodawcą. Jakkolwiek dziwnie to dla was brzmi. To ciekawe, ze tak szorujecie przede mną dupami i pryskacie jak karaluchy na boki kiedy ide, albo spadacie za stołki kiedy kichnę, a tutaj takie jesteśta jenteligientne. Zaraz pójdę i zaraz którego podkręce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jeszcze o leonie IP: *.elknet.pl 12.03.03, 15:19 leon ,zmiluj sie powiedz kim jestes,i kto cie skrzywdzil,ze tak nienawidzisz ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książe Pasikonik Właśnie Leon Zdechł IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 15:31 Gość portalu: kasia napisał(a): > leon ,zmiluj sie powiedz kim jestes,i kto cie skrzywdzil,ze tak nienawidzisz > ludzi.... Psyt właśnie Leon zdechł, Bo odkryto, ze pojechał na ryby, A tutaj był tylko na niby... Ale on wróci W innej postaci I jeszcze nie raz dobierze wam się do gaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:DO KSIĘCIA LEONA IP: *.elknet.pl 12.03.03, 16:04 zdradz chociaz w ktorej restauracji tak ci sie klaniaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książe Pasikonik Re:DO KSIĘCIA LEONA IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 16:40 Gość portalu: kasia napisał(a): > zdradz chociaz w ktorej restauracji tak ci sie klaniaja... Och, wiesz tam pod błękintą Chmurką, Pod lisciem niewielkim czwartym od prawej Z biedronką jadamy. A jedząc z szacunku dla siebie nawzajem się sobie co i raz kłaniamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Re:DO KSIĘCIA LEONA IP: *.es.ibm.com 12.03.03, 16:55 Ales ty kolego pomylony od szpitala do szpitala dziennie wozony w glowce ci sie poprzewracalo? za klamstewka Cie tak pokaralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re:DO KSIĘCIA LEONA IP: *.elknet.pl 12.03.03, 17:11 ale choc pasikonik takie slodkie strofy sklada to i tak z pasikonika wylazi kawal gada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 212.180.134.* 12.03.03, 12:36 Kasiu masz klasę...a Leonkowi b. współczuję braku samorealizacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Czerwoni zawsze byli i będą wrogami kapitalistów. IP: *.mofnet.gov.pl 12.03.03, 13:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: Taa aha jak sie krwia obleja.. IP: *.bb.online.no 13.03.03, 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flanker Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.toya.net.pl 12.03.03, 13:23 Za co Cię to spotyka? Ja to za co: za to , zeście bogaci, a więc - żescie winni - wszyscyście płacić powinni /dobre, co? jakbym gdzieś już słyszał coś w tym stylu/. Ta sprawa to najlepsza agitka za wstąpieniem Polski do Unii - jak byłem przeciwny, to teraz dałbym się sklonować w 15 milionach egzemplarzy, żeby tylko w referendum wyszło >tak<. Aż się dziwię, że ta nasza tzw. klasa polityczna tak ciągnie do tego ZSREuropejskich - przecież tam się nie da robić takich przewałów. No, ale mój mistrz zawsze powtarzał, że myślenie ma przyszłość, ale niewprawionym szkodzi. A poważnie: wszyscy, którzyście nie skończyli 30 lat - wyjeżdżajcie stąd, gdzie pieprz rośnie! Lepszy Greenpoint czy Stanisławowo /bo Jackowa już prawie nie ma/ niż Ursynów czy Retkinia. Szkoda czasu na pakowanie walizek, juz, chodu, póki jeszcze można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysial Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.igf.fuw.edu.pl 12.03.03, 13:53 U nas pod pojęciem biznesmen upycha się każdego kto ociera się o duże pieniądze. Pan od Orlenu nie jest biznesmenem tylko zarządzał państwową firmą, natomiast proszę zapytać klientów CLIFA co myślą o założycielu tego Towarzystwa Finansowego. A biznesmeni od przekrętów paliwowych. Przed miesiącem GW opisywała biznesmena, który wynajmuje najwiękrzą wille w Konstancinie i od lat nie placi za wynajem. Z listy 100 najbogatrzych to 30% ma na bakier z prawem. A ilu biznesmenów ścigają różne banki za niesplacanie kredytów. I inne różne przekręty z ZUS-em i Urzędem Skarbowym. Płacenie wynagrodzeń pod stołem, fikcyjne upadłości gdy wszystkie zyski upchnęło się na kontach kochanek i rodziców. Niech ci wszyscy "biznesmeni" przyjeżdzają do Sejmu i wyplakują się na piersiach posłów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocos Bo kto nie jest z nami... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 14:19 ...Bo kto nie jest z nami(czyt.nie płaci),ten jest przeciw nam! Czerwone bladzie i chłopaki z Ordynackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna nasza Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 195.216.116.* 12.03.03, 14:53 Wydaje mi sie, ze cala ta sytuacja, najogolniej rzecz biorac, jest skutkiem braku solidarnosci w Solidarnosci (czy teraz sie na nia zdobedziemy?). Uwazam, ze to juz ostateczny czas, aby opozycja - pomimo wszystkich roznic -polaczyla swoje sily. Przed referendum unijnym trzeba ruszyc w Polske B i C, bo ci ludzie zostali pozostawieni sobie samym i Samo-obronie (-glupocie). Pan Kluska mialby swiety spokoj, gdyby dal w lape kolejnym mafiosom na urzedach, ktorzy tego chcieli, ale poniewaz jest uczciwy, to zapakowali go do paki i bezczelnie w swietle jupiterow zadaja milionow. To samo spotyka teraz Agore, ktora osmielila sie miec inne standardy postepowania niz te szemrane typy (rozpoznac ich mozna m.in. po wyrazie twarzy). Na szczescie "etosiarze" jeszcze sa i trzeba cos wymyslec, jakis inny rodzaj obywatelskiego nieposluszenstwa. PS. Przeczytalam artykul "Demokracja w sieci" A. Zybertowicza z "Rp". Wizja w nim przedstawiona jest przerazajaca, ale wszystko wskazuje, ze prawdziwa. A niejaki "prawnik leon" sprawia wrazenie pracownika sluzb specjalnych na zoldzie rzadzacej partii (obecnie w mniejszosci) i chyba najlepiej udac, ze nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś