Dodaj do ulubionych

Pan Marek Krol

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 00:27
www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1730
Pan B. i kilku innych pisze do gazety pana Krola peany na czesc kapitalizmu i
liberalizmu i EU - a pan Krol daje nauki praktyczne naszym
przedsiebiorcom :))))))))))))))) jak wedlug niego ten idealny system powinien
dzialac.
Obserwuj wątek
    • Gość: 4a Re: Pan Marek Krol IP: *.sfpl.org 13.03.03, 00:38

Oby ten Wprost zbankrutowal. Nie cierpie wprost tego tygodnika. Tak sie
      zeszmacic, lizcie teraz dupcie albo poijajcie Stolicznaja harcerzyki. Dobrze
      wam tak.
    • Gość: MACIEJ Re: Pan Marek Krol IP: *.ny325.east.verizon.net 13.03.03, 03:57
      Gość portalu: deLUC napisał(a):

> <a href="www.nie.com.pl/main.php?
      dzial=akt&id=1730"target="_blank">www.n
      > ie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1730</a>
      > Pan B. i kilku innych pisze do gazety pana Krola peany na czesc kapitalizmu i
      > liberalizmu i EU - a pan Krol daje nauki praktyczne naszym
      > przedsiebiorcom :))))))))))))))) jak wedlug niego ten idealny system powinien
      > dzialac.

Czytalem,ciekawe.
      A czy browar w Braniewie padl?
      • Gość: deLUC Re: Cuz tfu globalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 11:47
        Padl.
        podobno wysokiej jakosci ujecie wody, nowoczesny park maszynowy, chetnych do
        pracy mnustwo - ale co to k..wa obchodzi grupe Heineken? oni maja takie
        mozliwosci produkcyjne ze w dupie maja wszystkie browary w Polsce - byle by
        tylko kurs waluty byl odpowiedni i zadnych barier celnych
    • skks Re: Pan Marek Krol 13.03.03, 09:13
      Pierwsze prawo ekonomii:
      "Kupuj tanio, sprzedaj drogo".
      rugie prawo ekonomii:
      "Płać jak najpóźniej a najlepiej wcale"
      I co Wy chcecie od Tow. Sekretarza, ha?
      Że zna prawa? Uczył się to i zna!
      • Gość: MACIEJ Re: Pan Marek Krol IP: *.ny325.east.verizon.net 15.03.03, 00:20
        skks napisał:

> Pierwsze prawo ekonomii:
        > "Kupuj tanio, sprzedaj drogo".
        > rugie prawo ekonomii:
        > "Płać jak najpóźniej a najlepiej wcale"
        > I co Wy chcecie od Tow. Sekretarza, ha?
        > Że zna prawa? Uczył się to i zna!

--
        > Zycie zaczyna sie po piecdziesiatce,
        > czyli po dwoch dwudziestkachpiatkach,

> :-)))

A ja lubie sobie dawkowac po trzy siedemnaskti. ha,ha?
    • Gość: Maro Re: Pan Marek Krol IP: 213.158.197.* 14.03.03, 14:24
      Podam wam jeszcze jeden przykład.
      W dawnych zamierzchłych czasach :) jakieś 5 lat temu moja dziewczyna znalazła
      ogłoszenie w prasie że pan Chojny poszukuje studentki do sprzątania.
      Więc sie zgłosiła i sprzątała u niego. Po pewnym czasie Pan stwierdził, że nie
      podoba się jemu jej praca ( nawet ja je pomagałem i wszystko było luks) i nie
      zapłacił jej ani grosza. Po kilku latach widzę że Człowiek ten jest redaktorem
      miesięcznika solidna firma. Ręce opadają jakie mamy skurwysyństwo na tym
      świecie. Król i wielu wielu innych sukinsunów powinno się osądzić i skazać na
      wypłacenie właściwych odszkodowań.
      • Gość: MACIEJ Re: Pan Marek Krol IP: *.ny325.east.verizon.net 14.03.03, 14:48
        Gość portalu: Maro napisał(a):

> Podam wam jeszcze jeden przykład.
        > W dawnych zamierzchłych czasach :) jakieś 5 lat temu moja dziewczyna znalazła
        > ogłoszenie w prasie że pan Chojny poszukuje studentki do sprzątania.
        > Więc sie zgłosiła i sprzątała u niego. Po pewnym czasie Pan stwierdził, że
        nie
        > podoba się jemu jej praca ( nawet ja je pomagałem i wszystko było luks) i nie
        > zapłacił jej ani grosza.

To od czego ty tam byles?
        Nie mogles mu sprawiedliwosci wymierzyc na miejscu?
        Ja mialem kilka podobnych sytuacji.
        Zona slabo znala angielski,bo na studiach miala niemiecki i pracodawca chcial
        ja oszwabic na pieniadze.
        No wiec zajechalem pod dom i wszystkie pieniadze od reki dostalem.
        Moja matka poszla do cukierni i kupila jakas bulke a sprzedawczyni wydala jej
        z 10 doll zamiast z 20 doll.
        Matka przyszla do domu zmartwiona,wiec wzialem ja z powrotem do tego sklepu i
        kazalem pokazac ta ekspedientke.
        A wq... bylem niezle.
        Jak ja matka reka wskazala,jak ja zaczalem opierdalac,to wszyscy ludzie z
        lokalu wyszli ,a ona ze zaraz przeliczy kase i zobaczy czy sie pomylila.
        Przyszedl tez wlasciciel lokalu i tez byl za tym zeby przeliczyc kase.
        Postawilem sprawe krotko,ze kase to se moze przeliczac ile razy chce ale po tym
        jak mnie odda 10 doll ktore ukradla mojej matce.
        Zrobila tak jak jej powiedzialem i uratowala tym sytuacje,bo nie mialem wtedy
        nastroju na zarty.

> Po kilku latach widzę że Człowiek ten jest redaktorem
        > miesięcznika solidna firma. Ręce opadają jakie mamy skurwysyństwo na tym
        > świecie. Król i wielu wielu innych sukinsunów powinno się osądzić i skazać na
        > wypłacenie właściwych odszkodowań.

W Polsce tolerancja kradziezy jest calkiem inna niz w Stanach,stad lapownictwo
        jest czescia zycia.
        • Gość: plombka@wp.pl Re: Pan Marek Krol IP: *.sympatico.ca 16.03.03, 15:36
          Gos?c? portalu: MACIEJ napisa?(a):

) Gos?c? portalu: Maro napisa?(a)) Studiowa?em kiedys? na SGH. Tak juz?by?o SGH a nie SGPiS i powiem Ci z?????????? az? g?upi aby nazwac? wszystkich student?w SGH
          ?????????idiotami. ---)No niestety po tym co piszesz ze wybierali Balcerowicza ciagle
          ?????????potwierdziles to co mowilem.Widze ze tam panuje jakas totalna glupawka
          ?????????balcerowiczomania.Niestety komunistyczne myslenie kwitnie tam w najlepsze.Jest
          ?????????gorzej niz myslalem.
          ?????????) Zastanawiam sie?dz?sie?s? urwa? i gdzie z?sie?? z?e
          ?????????rozumiesz
          ?????????) zalez?ci pomie?odaz? cena?uktu. Nie chce mi sie?ym forum Ci
          ?????????) tego t?umaczyc? bo i tak obr?cisz to wszytko do g?ry nogami.---)Naprawde
          ?????????inwektywami tylko mi pomagasz.Ty nie musisz mi tlumaczyc.Po ostatnich twoich
          ?????????wypowiedziach TO TY MUSISZ UDOWODNIC ZE WIESZ O CZYM MOWISZ.Bo inaczej cienko z
          ?????????toba.
          ????????? Twierdzisz z?e
          ?????????) jestes? socjalista?komunista? domniemywam jestes? wielkim przeciwnikiem
          ?????????) liberalizmu gospodarczego.---)Prawda.
          ????????? Szkoda z?gdy takiego liberalizmu na oczy nie
          ?????????) widzia?es?. Czy ty wiesz z?czasach liberalizmu gospodarczego kon?ca 19 wieku
          ?????????) za czas?w Bismarcka wzrost gospodarczy w Niemczech sie?5 % rocznie,---)No
          ?????????stary Bismarck byl akurat arystokratycznym socjalista i taka byla niemiecka
          ?????????gospodarka zaden liberalizm.Czyli potwierdziles skutecznosc socjalizmu:o))).Ale
          ?????????nie ma tak.W Niemczech byl wtedy wzrost 3,5% rocznie.Podam ci ksiazke ktora
          ?????????masz we wszystkich bibliotekach(cieniutka) jest tez darmo w
          ?????????internecie.C.M.Cipolla Historia gospodarcza ludnosci swiata.(przetlumacz na
          ?????????angielski i poszukaj tam znajdziesz dane).
          ????????? z?is?
          ?????????)
          ?????????) w jednym z najbardziej liberalnych kraj?w na s?wiecie Singapurze ten wzrost
          ?????????jest
          ?????????)
          ?????????) r?wniez?%. Chiny wraz z poste?ca?ralizacja?spieszaja?????????ospodarczo.---)Singapur nie jest liberalny wiesz ze tam panstwo zapewnia
          ?????????mieszkanie?A Chiny to komuna.
          ?????????)
          ?????????) A ty chcesz wprowadzic? system ala ?ukaszenko ---)??????
          ?????????(wygonic? kapita? zagraniczny,---)zgoda
          ?????????) obniz?topy procentowe do zera,--)????
          ????????? i wydrukowac? tone?ie?-)dlaczego nie dwie?:o)))
          ?????????) Wygonienie kapita?u zagranicznego spowoduje taka?ze??rwujemy na
          ?????????) Bia?orusi. Mia?em okazje? tam kilka miesie?mu i nie zazdroszcze?????????ikomu. ---):o)))Rzeczywiscie kapital zagraniczny prowadzi w Polsce dzialalnosc
          ?????????charytatywna dozywia dzieci itd. bez nich padniemy:o)))A powaznie to przeczytaj
          ?????????jakie straty sa z tego kapitalu(nie tylko ja pisalem).
          ?????????) By?em tez?rawdziwie liberalnym Kraju by?ego ZSRR (Estonii) i tam sytuacja
          ?????????) zgo?a odmienna---)mniejsza niz warszawa
          ?????????( Mn?stwo inwestycji zagranicznych, g??wnie fin?skich) i kraj
          ?????????) naprawde?na?-)i dlatego jest mnostwo firm zagranicznych ktore chca
          ?????????zarobic nie widzisz zwiazku?Jesli Estonia im pozwala ich sprawa.
          ????????? choc? stopy nie sa?iz?w Europie Wschodniej. Obniz?
          ?????????) st?p procentowych do zera tez? przynosi efektu,---)Porownaj dwa ostatnie
          ?????????zdania i zastanow sie cos jest nie tak prawda?
          ????????? w Japonii sa?we stopy a
          ?????????) wzrostu gopsodarczego jak nie by?o od 10 lat tak i nie ma.---)O Japonii
          ?????????pisalem.Czy wy nie wiecie ze tam jest takie zageszczenie ludzi ze nie ma gdzie
          ?????????budowac nowych budynkow?Jaki chcecie tam wzrost?
          ????????? Stopy procentowe w
          ?????????) Irlandii wcale nie sa?ie ale rok w rok maja?zrostu.---)To trzeba znac
          ?????????mechanizmy gospodarki Irlandii moze tam jest taki uklad ze stopy nie maja
          ?????????wplywu w Polsce nie.A w ogole to jakie sa?
          ????????? FED w Stanach
          ?????????) obniz?topy procentowe do prawie 2 % i jak na razie wzrostu nie ma (Be?
          ?????????) ale po obniz? podatk?w),---)USA sa najbardziej rozwinietym krajem wiec
          ?????????porownanie z Polska jest smieszne.
          ????????? Stopy procentowe w Argentynie by?y niezwykle niskie
          ?????????)
          ?????????) a mimo to staneli na progiu katastrofy.---)No i co z tego skoro kurs walutowy
          ?????????sztywny i wysoki kolejna teoryjka liberalow i kolejna katastrofa.
          ????????? Pisa?em kiedys? prace?emat Korei
          ?????????) Po?udniowej i tam tez?ed kryzysem 97 stopy by?y niziutkie a i tak kryzys
          ?????????) wybuch?.---)To samo co w Argentynie.
          ????????? Zreszta?e uwagi co Balcerowicza sa?eszne z innego powodu. Przez
          ?????????)
          ?????????) ca?a?ncje?erowicza stopy procentowe nie wzros?y ani razu, spada?y 12
          ?????????) albo i we?azy, Na wie??ci posiedzen? rady Balcerowicz by? za obniz?m
          ?????????) st?p procentowych, kilkakrotnie postulowa? wyz? obniz?niz?ta?a
          ?????????) uchwalona. Wie??twoje i Leppera---)ciekawe nigdy nie urzadzalem
          ?????????konferencji prasowej razem z Leprem
          ????????? zarzuty z?uje on gospodarke?aszym
          ?????????)
          ?????????) mniemaniu)? Hmm. Czy jestes? w stanie mi odpowiedziec??---)No tak a nie
          ?????????slyszales przypadkiem kto oglosil teorie schladzania?I co robil Balcerek zanim
          ?????????dostal stolek w Banku.Krotka pamiec?Niewiedza?Zaslepienie.
          ????????? Nie odnios?em sie?cze
          ?????????)
          ?????????) do wypuszczenia pustych pienie?a rynek ale tu sprawa jest oczywista ---
          ?????????)Jak odrozniasz puste od niepustych?
          ?????????(
          ?????????) Pocza?I Rzeczypospolitej, Koniec PRL, Brazylia, Niemcy lat 20 itp.)---
          ?????????)kazda sytuacja byla inna wrzucaniwe do jednego wora nic nie wyjasnia.
          ????????? Wiem z?????????)
          ?????????) nie rozumiesz na czym polega inflacja ale nie przejmuj sie?Rzeczywiscie
          ?????????ceny rosna strasznie trudno zrozumiec.
          ????????? Jest kilka ksia?
          ?????????) kt?re powinienes? poczytac?. ---)Ksiazek nigdy za wiele chociaz teraz wole
          ?????????czytac ksiazki o deflacji.
          ?????????)
          ?????????) M?wia? Balcerowicz jest nieukiem dajesz s?wiadectwo swojej prymitywnos?ci i
          ?????????) braku wiedzy Ekonomicznej. Tacy uznani w Polsce i na s?wiecie Ekonomis?ci jak
          ?????????) prof. Belka ---)chyba zartujesz?Belka przeciez to ,,towarzystwo'' czyli
          ?????????komunistyczna sitwa
          ?????????(wiesz kto to) prof Osiatyn?ski( wiesz kto)---)no ten jest najlepszy z tych
          ?????????wymienionych
          ????????? , prof. Or?owski (mam
          ?????????) nadzieje?tez?)Karierowicz z Lodzi zreszta.Raz z AWS raz z Kwasem.Nie
          ?????????lubie takich.
          ?????????, prof. Winiecki (Rektor Uniwersytetu Europejskiego we
          ?????????) Frankfurcie)---)prymitywek i cham sama nazwa swiadczy gdzie poszedl za kase.
          ?????????, prof. Wilczyn?ski (Szef katedry Ekonomii AE w Poznaniu),---)We wproscie
          ?????????slabiukie felietoniki
          ????????? prof.
          ?????????) Rapacki (Szef Katedry Ekonomii II dawniej HZ SGH,---)nie znam
          ????????? prof Budnikowski (Dziekan
          ?????????) Kolegium Gospodarki S?wiatowej SGH)---(slyszalem ale nie znam
          ????????? i wielu innych prezentuja?bny tok
          ?????????) mys?lenia jak prof Balcerowicz.---)przesada wielu popiera bo boi sie o stolki
          ?????????M?wia) Studiowa?em kiedys? na SGH. Tak juz?by?o SGH a nie SGPiS i powiem Ci z????????? na Polityka roku. Dla formalnos?ci
          ?????????) dodam, z?pote? przewaga?naste?i nigdy tym drugim nie by?
          ?????????Ko?odko.
          ?????????) Mys?le?nie jestes? az? g?upi aby nazwac? wszystkich student?w SGH
          ?????????idiotami. ---)No niestety po tym co piszesz ze wybierali Balcerowicza ciagle
          ?????????potwierdziles to co mowilem.Widze ze tam panuje jakas totalna glupawka
          ?????????balcerowiczomania.Niestety komunistyczne myslenie kwitnie tam w najlepsze.Jest
          ?????????gorzej niz myslalem.
          ?????????) Zastanawiam sie?dz?sie?s? urwa? i gdzie z?sie?? z?e
          ?????????rozumiesz
          ?????????) zalez?ci pomie?odaz? cena?uktu. Nie chce mi sie?ym forum Ci
          ?????????) tego t?umaczyc? bo i tak obr?cisz to wszytko do g?ry nogami.---)Naprawde
          ?????????inwektywami tylko m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka