s.k.i.n 03.12.06, 21:28 feministki powinny być zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.k.i.n Re: Kobiety na budowy 03.12.06, 21:29 lada dzień wyświetlą poraz enty Seksmijsę...widac że na pani profesur jest wciąż pod jego wplywem tylko że tragedią jest to że to co w tym filmie wysmiano ona bierze to na serio Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Pewna przeszkoda fizyczna jednak jest 03.12.06, 23:56 Nie da się ukryć, że większa ilośc testosteronu u mężczyzn pozwala na lepsze nabranie masy mięśniowej, więc większą siłe fizyczną. Masywniejszy układ kostno-stawowy pomaga natomiast znosić większe obciążenia. Oczywiście, są kobiety takie jak Agata Wróbel, które mogą na budowie pracować. Ale nawet porównując sztangistę mężczyznę do kobiety widać, która płeć ma większą możliwość rozwoju siły fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Środa, Szczuka i Senyszyn - trójka murarska 04.12.06, 07:48 Jaruga i Blida - obsługa betoniarki, Bufetowa z Warszawy odpowiedzialna za posiłki regeneracyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Środa, Szczuka i Senyszyn - trójka murarska IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:18 Dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maiusz tia ,między zdaniami, 800 zł na bez podatku IP: *.pl 04.12.06, 08:28 Czyli normalny tekst gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 04.12.06, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Ciekawe czy w sekocenbudach jest taka pozycja np. IP: *.atol.com.pl 04.12.06, 18:54 Transport ręczny wykonywany przez kobietę, kleju do glazury, opakowania 25 kg. I jaka jest stawka za roboczogodzinę i wydajność takiego transportu i jak to się ma do zachowania norm ciężaru możliwego do przenoszenia prez kobiety określonych polskim prawem pracy. P.S. Nie jestem szowninista ani nic takiego po prostu tak sie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 aco ty baranie chcesz od senyszyl? 04.12.06, 09:57 czep się chojarskiej - złodziejki i beger - rywin gate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Pewna przeszkoda fizyczna jednak jest IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:17 Naukowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermosa Re: Kobiety na budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 06:45 praca jest pracą, słonko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:20 Brak wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdor Re: Kobiety na budowy IP: *.zab.nat.hnet.pl 04.12.06, 14:31 nic dziwnego spotkalem juz kobiety prz pracach wykonczeniowych np;ukladanie wykladziny ,malowaniu ,sprzataniu po szpachlarzach gipsarzach itp. ;)) a jak milo sie wtedy pracoje hym jestem za ..... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Beger do betoniarki..Hojarska do walca (drogowego) 03.12.06, 22:00 .....polska babska nie sa zbyt sexy, moga wiec chodzic w kufajkach......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Beger do betoniarki..Hojarska do walca (drogo IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:21 bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech Kobiety na budowy IP: *.uznam.net.pl 03.12.06, 22:31 już smakuje zjełczały chlebuś?już komuszyce na traktorach i pegeerzyce w oborach nie rażą kruchcianych oszołomów?hahaha!wstydu nie macie.jak się pozytywną rzecz/i to zaistniałą w wyniku hekatomby wojennej polaków/ opluło,to teraz nie wolno jej dotykać i to z powodu o wiele bardziej przyjemnego,bo emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:23 odejście od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szowinista [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author S.K.I.N.I.E. !! IP: *.proxy.aol.com 03.12.06, 23:31 Skozystaj z okazji i obejzyj po raz -enty Seksmisje,moze w koncu zalapiesz o czym jest ta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Wreszcie równouprawnienie! IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:14 Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Wreszcie równouprawnienie! IP: *.4web.pl 04.12.06, 09:53 Teraz feministki zobaczą jak to fajnie być facetem :) Jestem przekonany, że jak > > im macice powypadają od dźwigania cegieł i worków z cementem, to lewacki > feminizm szybko się w Polsce skończy! Koleś , zapytaj w twojej rodzinie, czy moze nie było jakiś zsyłek na syberie - moja babka budowała drogi w Niemczech, a babka mojej znajomej pracowała w kopalni na Syberii --------> zebyś się nei zdziwił jak pieknie Polska Ludowa traktowała kobiety, pozwalajac Stalinowi setkami pędzi je do kopalń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Wreszcie równouprawnienie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:07 no name napisał(a): > Teraz feministki zobaczą jak to fajnie być facetem :) Jest fajnie być facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Wreszcie równouprawnienie! IP: 195.116.7.* 05.12.06, 11:33 witam Szanownego Pana. Jestem kobieta mam 23 lata i przez ostatnie 2 lata pracowalam przy konserwacji zabytkow co jest zdacydowanie praca fizyczna - choc glowy tez trzeba do tego uzyc - teraz od paru miesiecy pracuje jako tlumacz i asystent kierownika projektu przy duzej inwestycji budowlanej na hucie katowice, opiekuje sie tu takze magazynami i nie sprawia mi problemu przeniesienie czegos z miejsca na miejsce ani obsluga cherry picker'a itp. nie przeszkadza mi tez fakt ze jestem jedyna kobieta na budowie - bo nie jestem pracownikiem biurowym - lubie moja prace a szybki awans upewnil mnie w przekonaniu ze i mnie tu cenia i potrzebuja. Pana podejscie natomiast jest conajwyzej prostackie i godne pozalalowania + szacunku do kobiecej macicy choc gdyby nie owa macica to by Pana na swiecie nie bylo. Ja osobiscie zdecydowanie nie mam nic wspolnego z faminizmem i przyznaje ze irytuja mnie zachowania i wypowiedzi niektorych Pan co sie mienia Feministkami. nie lubie skrajnosci - a Pan swoja wypowiedzia udowodnil ze jest dolkadnie taki jak owe Feministki co tak Panu zycie zatruwaja tym swoim pseudorownouprawnieniem. coz wiecej moge dodac.. pozostaje mi tylko pozalowac Pana ograniczenia intelektualnego. nic wiecej. trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Kobiety na budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 00:05 Zarobki za 8-10 godzin za 1,5 do 2,5 tysiąca dla kobiet na budowie. Ciekawe ile ja bym zarobił jako facet? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek panie Aumiler 04.12.06, 00:18 Panie Aumiller nie bardzo rozumiemiem czy wydumal pan, pomysl na zwiekszenie zatrudnienia dla kobiet czy to pomysl na braki kadrowe przy realizacji 3000000 mieszkan.rownie nowatorskie pomysly mial pan w UP i spakowal pan szybciutko torbe. Maze zna sie pan na truskawkach , bo na budownictwie nie.Na budowie zwykly chlop obslugujacy betoniarke musi sie znac na tym co robi,wiec oddaj pan stolek TUDORKOWI.On przynajmniej nie bedzie robil z siebie durnia. warto sie czsami zastanowic co sie mowi,a czsami nawet nic nie mówic wtedy nikt sie nie pozna ze nie ma sie nic do powiedzenia.mowienie nie zwalnia od myslenia.DLACZEGO DZWON GLOSNY BO PRÓZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: panie Aumiler... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 04.12.06, 04:29 Czy rzad PiS-su ma cokolwiek wspolnego z tzw. rzadem fachowcow? Smiem watpic i to mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:29 Dobre pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Kobiety na budowy IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 04.12.06, 00:25 Nic nowego to juz bylo - w czasach stalinowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Kobiety na budowy IP: 212.122.223.* 04.12.06, 00:41 Kobiety na traktory !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:33 Nieaktualne hasło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Pytanie pozostaje, czy będą chciały pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 00:51 ciężko fizycznie na powietrzu, w różnych warunkach atmosferycznych, często w zabłoconych i zabrudzonych placach budów. Nie sądzę, by bardzo się do takiej pracy garnęły, są zbyt praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Pytanie pozostaje, czy będą chciały pracować IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:36 Agatko!- ciepło,ciepło,cieplej........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Pytanie pozostaje, czy będą chciały pracować IP: 195.116.7.* 05.12.06, 11:41 a tu sie Pan myli:) mnie sie taka praca podoba:) lubie to i tak wlasnie pracuje:) oczywiscie nie dzwigam jakichs niewyobrazalnych ciezarow ale w roznych warunkach, na budowie, kurz, brud, zimnou , smierdzi - no parada atrakcji:) ale jestem w ruchu, pracuje z niesamowitymi ludzmi - przawdziwymi fachowcami od ktorych codziennie ucze sie czegos nowego:) podoba mi sie:) lgne do takiej pracy:) pozdrawiam Niedowiarkow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Kobiety na budowy IP: *.icpnet.pl 04.12.06, 01:09 PRL pełną gębą? Kobiety na traktory? Przepraszam ale takie dyskusje się same kompromitują. Co to za zysk że kobiety sobie zarobią 1500 - 2000zł na budowie skoro faceci mogą i nieco ponad 3000zł. Kobiety powinny tyle samo zarabiać co mężczyźni przy dokładnie tym samym zakresie obowiązków. A tak z ust ministra Aumillera wychodzi dziwnie pokraczna informacja że trzeba nam kobiet ponieważ one się częściej zgadzają pracować za niższą pensję. Równy dostęp kobiet oczywistość tym bardziej że są i kobiety żołnierze, i zawodowe bokserki i zawodowe kulturystki. Jedynie powinno się chronić kobietę w ciąży gdyż to jest głównie ochrona dziecka jakie ona w sobie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
alterparch na zachodzie kobiety juz dawno pracuja w takich 04.12.06, 02:25 nie wiem o co tyle szumu, w krajach zachodnich , gdzi i prawo pracy i emancypacja jest bardziej zaawansowane, kobiety pracuja wtych samych zawodach co mezczyzni. Sa tokarzami , spawaczami, operatorami maszyn ciezkich i dzwigow, pracuja na budowach, w portach, w hutach itp. Jesli maja kwalifikacje i odpowiednie warunki psychofizyczne , to nie mozna im odmowic pracy, tylko dlatego , ze sa kobietami, bo bylaby to podstawa do podania do sadu o dyskryminacje . Jak chca - niech pracuja w tych zawodach i w Polsce. naprawde nie rozumię swojego narodu, ze taka wielka aferę z tego robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: na zachodzie kobiety juz dawno pracuja w taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:17 tym bardziej, ze wiele z naszych pan - mgr ekonomii etc niezle sobie radzi na budowach w UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: na zachodzie kobiety juz dawno pracuja w taki IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:40 Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:38 To niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMS Re: Kobiety na budowy IP: 217.6.15.* 04.12.06, 10:30 Fakt - widziałem sam kobietę - operatora dźwigu w UK (Allington - Maidstone - Kent). Ale pozostaje też faktem że nie była tak precyzyjna jak mężczyźni operatorzy i wobec tego pracowała na dźwigu pomocniczym. Ale to już kwestia zdolności. A poza tym w ciężkich pracach fizycznych i na wysokości pracowali wyłacznie mężczyźni. Przy ogromnym braku fachowców w UK. Warunki na budowach to niestety męski świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Kobiety na budowy IP: 195.116.7.* 05.12.06, 11:54 jestem kobieta lat 23 co przez ostatnie 2 lata pracowala przy konserwacji zabytkow rowniez na wysokosciach!! a teraz pracuje na budowie!! przy ogromnej inwestycji!! dobrze mi tu i nie wiem czemu komus mialaby przeszkadzac moja obecnosc tutaj!! wozki widlowe cherry picker czy kurs hakowego w moim cv chyba tez nikomu nie wadzi do cholery!! nie moge juz czytac tych durnych wypowiedzi ze to meski swiat!! fakt jestem tu jedyna kobieta ale wszystkim pracuje sie ze mna dobrze i ja takze nie nazekam !! jestem asystentem kierownika projektu i tlumaczem - nie spedzam czasu w biurze - pracuje NA BUDOWIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministka No i jestem zachwycona :) IP: *.sip.asm.bellsouth.net 04.12.06, 03:01 Niezaleznie od prawdziwych intencji pomyslodawcy, zacieranie stereotypow jest doskonalym pomyslem! Ja tam bym mogla glazury ukladac, zreszta nie tylko to, jesli o budownictwo chodzi. Gratuluje i mam tylko nadzieje, ze zostanie to poparte jakas akcja, zeby te kobiety bardziej zachecic i dac im szanse na przekwalifikowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: No i jestem zachwycona :) IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:42 Jest pomysł..... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nareszcie na budowie będzie piękniej i weselej 04.12.06, 13:21 Watpie tylko czy to pójdzie w parze z zarobkami, raczej zostaną przyhamowane stawki by zejść z kosztami.Poza tym nie wiem jaka budowe maja niektórzy na mysli, czy wykończeniówka mieszkań czy galerie handlowe czy tez obiekty przemysłowe.Jak panowie ministrowie sa dacy napaleni do tej glazury to proponuje najpierw własnymi rękami sprawdzic jak to działa? nie jest to szczęsliwy przykład.Zmysł mozna mieć, jest jeszcze wydajność a tego sie nie przeskoczy i stawki zleca w dół Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Co za brednie. 04.12.06, 03:21 A gdzie niby kobiety moga nauczyc sie obslugi koparki czy kladzenia kafelkow ? Przeciez ekipa SLD nie dosc ze zlikwidowala wiekszosc szkol zawodowych o tych kierunkach, to na dodatek nie umozliwia osoba doroslym podjecia nauki w tych kierunkach. Zreszta analogicznie z mezczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co za brednie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:19 urzedy pracy nader chetnie organizuja kursy angielskiego i obslugi komputerow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Co za brednie. IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:45 Koszty,koszty - a jaki wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kobiety Na Traktory!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.12.06, 05:36 Myśmy to już przerabiali ok. 60 lat temu. Deja Vu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety Na Traktory!!! IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:48 Soczysta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Kobiety na budowy IP: 81.219.149.* 04.12.06, 05:45 1500 = 2500 zł za 8 - 10 godzin pracy!!! To paranoja - weźcie sobie Kaczyńskich i cały rząd razem z sejmem i senatem do takiej roboty. Może jakby tak dostali "na rękę" taki "kawał grosza" za wyzysk i niewolniczą pracę - to przyszłoby im do tych zakutych łbów, że źle się dzieje w państwie polskim!!! Ale oni to maja w d...Lepiej łupić polskich pracodawców, a pracodawcy będą łupić pracownika. Ważne , że tej pieprzonej wierchuszce żyje się dokonale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:49 Naturalna kolej rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys4 Jeszcze do kopalń,na traktory,na front w Afganist- 04.12.06, 06:15 tanie itp.Czy ten facet w ogóle kiedyś był,ku..wa,na budowie????Przecież to leczyć ten chory mózg!!!!Często trzeba wnieść na 2-5 piętro ponad tonę płyt,400-900 kg kafelek,dziesiątki worków z gipsem,cementem itd.NO,luuuudzie,ku..,własnym oczom nie wierzę,kiedy o tej propozycji czytam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura A p."minister" piórko w zadek,stringi i na rurę... 04.12.06, 06:41 do klubu nocnego!P.Kaczyński,dlaczego Pan trzyma takich ministrów?Przecież ta propozycja świadczy o braku elementarnego myślenia!Oprócz tego o niebywałym cyniżmie.Złożenie takiej propozycji,to jest po prostu skandal i kompromitacja."Postrawiam p."ministra"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kobiety na budowy IP: *.chello.pl 04.12.06, 06:46 "Czas zmienić stereotyp wpajany nam od przedszkola, że dziewczyny są słabsze od mężczyzn fizycznie i emocjonalnie" To nie stereotyp, taki swiat mamy a nie inny i nikt nic na to nie poradzi, nawet pani Sroda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kilka tysiecy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 07:50 gdzie taki zarobki sa :) ?? moj ojciec z wieloletnim stazem ceniony przez pracodawcow tyle nie zarabia hehehe bo sepia kazda zlotowke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc aaaa to artykul o budowach za granica !!! rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 07:57 to to sie zgadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kobiety na budowy 04.12.06, 07:53 No i się zacznie. Ekipa kobiet z rusztowania będzie gwizdać za przechodzącymi mężczyznami, rzucając niedwuznaczne uwagi :) Skoro na budowę można, to i do wyrębu lasu też. Ktoś kto to wymyślił chyba nigdy nie był na budowie. Nawet kafelkarz musi sobie wnieść ten worek fugi czy innego kleju na górę, wtaszczyć paczki z kaflami itp. Ale jeśli Panie nie widzą przeszkód to bardzo dobrze. Równouprawnienie w każdej dziedzinie. Może wzorem Skandynawii wprowadzimy parytet, że np. 40% obsady budowy to muszą być kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Kobiety na budowy-hahaha!!! IP: *.e-wro.net.pl 04.12.06, 08:10 NIECH KOBIETY WRESZCIE UDOWODNIĄ , ŻE ZA TAKĄ SAMĄ PRACE POWINNY DOSTAWAĆ TAKĄ SAMĄ PŁACE, CZYLI PANOWIE I ...PANIE MURARKI , DZISIAJ DO ZROBIENIA ŚCIANA Z BLOCZKÓW BETONOWYCH (KAŻDY BLOCZEK WAŻY 20 KG), NA KAŻDEGO MURARZA PRZYPADA PO MINIMUM 200 BLOCZKÓW DO USTAWIENIA , CZYLI 4000 KG(4 TONY).WORKI Z CEMENTEM (50KG) SĄ TAM , A BLOCZKI TAM. KAŻDY OCZYWIŚCIE PRACUJE SAMODZIELNIE!!! ZACZYNAMY! POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Kobiety na budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:11 "Podobnego zdania jest bodaj najsłynniejsza polska kobieta budowlaniec Barbara Blida, która w latach 90. była ministrem budownictwa. - My, kobiety, mamy lepszy od panów zmysł organizacyjny. Świetnie sprawdzamy się więc w rolach np. kierowników budów i inspektorów nadzoru." Co za bzdury! Akurat jestem kierownikiem budowy i znam ten temat z autopsji. Zdarzaja sie kobiety, ktore dobre sa w pracy na budowie ale wiekszosc pracuje w biurze np przy przygotowaniu produkcji, kosztorysowaniu itp. Sugerowanie, ze kobiety maja lepszy zmysl organizacyjny jest wielkim naduzyciem. Co do pracy fizycznej to przy niektorych pracach kobiety moglyby sie sprawdzic, mysle, ze duzym atutem bylaby dokladnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz Re: Kobiety na budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:14 Ty chyba jestes kiepskim kierownuikiem budowy, do tego trzeba mieć wierzę, praktyke i przedewszystkim zdolności organizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Kobiety na budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:17 Czytaj ze zrozumieniem a dopiero pozniej komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Kobiety na budowy 04.12.06, 08:28 Ja nie chcialabym pracowac na budowie, ale skoro sa kobiety, ktore to kreci, to czemu nie? Tylko dlaczego mowi sie, ze zarobia 1500-2000 zl, skoro mezczyzni zarabiaja tam wiecej? Skoro moga byc lepsze w malowaniu, czy ukladaniu plytek, to dlaczego ktos usiluje zanizyc im pensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązaczka Kobiety na budowy IP: *.piekary.net 04.12.06, 08:30 przypomina mi to okres propagandy PRL-u - kobiety na traktorze! Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Kobiety na budowy 04.12.06, 08:30 Kilka tysięcy"Mam nadzieję że Panie nie dadzą się nabrać na tą prymitywną propagandę.Po miesiącu pracy okaże się że zarobek wyniósł 800zł. bo to bo tamto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus. Kobiety na budowy IP: *.chello.pl 04.12.06, 08:39 Myślę ,ze minister był częstym gościem w byłym Związku Radzieckim,bo tam w kilkunastostopniowym mrozie można było zobaczyć pracujące kobiety na rusztowaniach,żałosne Panie ministrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Kobiety na budowy IP: *.centertel.pl 04.12.06, 08:55 I nie tylko na rusztowaniach; robotach asfaltowych,izolacyjnych w kontakcie z środkami toksycznymi,stacje benzynowe,sprzęt ciężki i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś